Kuhana junetina, paradajz sos, pire krompir...
Mislim da ce danas biti pizza iz nase kuhinje
Da li radite svoje tjesto ili kupite u pekari? Ako radite svoje ima li neki brzinski dobar recept?
Ja radim "svoje" tijesto otprilike ovako:
Za jednu veliku tepsiju od rerne stavim oko 30 dkg brašna, žlicu soli, u to sipam prethodno ugrijanu svježu germu (2 dcl mlijeka i malo šečera) i ostatak sipam tople vode i zamijesim da bude onak ljepljivo i samo posipam gore brašna tek toliko da se odvoji od posude, znači da bude fino mekano.. Ostavim bar pola sata da se digne.
Zatim nauljim tepsiju i rukama raširim tijesto (ovo čisto iz praktičnih razloga, da ne moram prljati dasku/radnu površinu i oklagiju)...
Uvijek bude super..
Čobanac ala mm, kremšnite
Sent from my WT19i using Tapatalk 2
juha,juneći saft,tjestenina,zelena salata
palačinke
Jucer: krem juha od mrkve i korabice,sardine,pire od krumpira i prokulice,zelena salata
danas:krem juha od kelja,tijesto i umak od paradajza i poriluka,cikla
sutra:povrtna juha sa noklicama,piletina i krumpir(ili riza)u pecnici,zelena salata
p: govedji ragu, palenta, salata
u: caserole od ostatka ragua-a s ploskama krumpira i gratiniranim parmezanom
s: zeleni rezenaci s repovima od skampa u vrhnju
c: proljetna krem juha s korabicama i rotkvicama, palacinke
p: bijela riba s krumpirom i povrcem iz pecnice
Kuglof se hladi na terasi, malo sam "pimpala" recept. Umjesto ulja sam stavila rastopljeni maslac, dodala naribanu koricu od limuna, mrvicu ruma, glazura od limuna
Juha od telećih kostiju, riža, pečeni šnicli na naglo, salata od paradajza, rotkvice i mladog luka.
Mrak![]()
Na kraju smo ipak kupili tjesto u pekari! Nazalost!
Bilo je grozno ovaj put!!! Ko silikonska guma, a takvog je bilo i okusa! Tj bez okusa!! Iduci out cu definitivno sama pokusat!
Jucer: juha od brokule, picek s krumpirima i zelena salata!
Danas: puretina na naglo i neke super domace male rajcice
Sutra juneci gulas ( meso se paca u fridju)
Ponedjeljak: bistra povrtna juha; homemade hamburger od puretine, kiselis-salata. Za desert homemade puding od cokolade.
Utorak: spaghetti carbonara, zelena salata.
Srijeda: junece snicle u umaku od paradajza, riza, brokula na pari.
Cetvrtak: spinat na mlijeku, jaja na oko
Petak: risotto alla milanese, salata od cikle.
Subota: homemade pizza sa povrcem, mijesana salata sa Feta sirom. Za desert lagane cokoladne kocke.
Nedjelja: purece snicle u umaku od sira; couscous, salata.
subota špinat, pire krumpir , jaje
nedjelja goveđa juha, restani krumpir, paradajz sos, zelena salata, knedle
danas juha od jučer,kus kus s povrćem
a gle, definitivno ovisi gdje kupuješ...
ja imam dvije pekare u kvartu gdje kupujem kruh i obje imaju super tijesto tako da mi se uopće neda mijesiti
samo raširim po protvanima i stavljam dodatke, za prste polizati
(da nisam naletila na to i to sasvim slučajno, vjerojatno bih i ja mijesila)
inače danas nam je na meniu grašak-juhica
Evo ti meni link za meni najbolje tijesto za pizzu... grozna sam sa tijestima, ali ovo je prelagano i baš svaki put ispadne kao u pizzeriji!:
http://www.coolinarika.com/recept/pizza-tijesto/
bile srdele u subotu, šporka šalša sa manistrom i juhicom u nedjelju, danas će biti povrtna juha i karfiol, nekako...
Danas umak bolognese sa domaćim njokima. Od ostatka tijesta bit će i za nekoliko knedli sa zamrznutim višnjama ili šljivama.
Sutra pileća juhica sa povrćem, domaća šalša iz zamrzivača i tjestenina.
domaća koka na saft sa jabukama, suhim šljivama i prošekom (a la pašticada), žganci, matovilac domaći
Tikvice u umaku od rajčice, sa bosiljkom i maslinama, prepečene sa mozzarellom i parmezanom.
bodo,
kako radiš to varivo od koprive ?
Ide, nakon što posoljeno i pobrašnjeno meso prepržim na malo ulja, vadim meso sa strane pa pirjam na istom ulju češnjak, luk, korjenasto povrće, što god imam pri ruci.Ovaj put sam stavila usitnjeno lišće od mladog luka, češnjak, mrkvu, cherry rajčice (imam svoje zamrznute), jabuku kiselu, suhe šljive, crnog vina, vratila meso, dodala vode, pustila na laganoj vatri jedno 2 sata, dodala na kraju prošeka. Imala sam i zvjezdastog anisa, fino mi je legao u šug.
Povrtna juha, buncek s kiselim zeljem, pire, biskvit sa šljivama
Piletina na kineski (više povrća, vrlo malo mesa) - moji su se navukli na tu kinesku kuhinju pa ju moram raditi svaki tjedan-10 dana. Ali brate mili, paše mi nakon uskršnje šunke takva hrana.
Za sutra je svekrva najavila pašta fažol, fala joj lijepa!
Posljednje uređivanje od Peterlin : 09.04.2013. at 15:07
paradajz-kupus i pohano meso
Mlade koprive prvo prokuham u slanoj vodi, procijedim i usitnim nožem
Na ulju popržim luk, dodam malo crvene paprike i na to na kockice narezano meso.
Podlijem vodom, nakon 15 min. dodam koprive, mrkvicu, mladi krumpir i malo paradajz sosa.
Popaprim, dodam malo vegete i soli po potrebi.
Bilo je stvarno fino, čak su i klinci tražili još![]()
tenks,
mi danas prežgana juha sa dvopekom
kuhana riža i pileći file
cure u želučanoj virozi
Pašticada i njoki, zelena salata
I mislim nekakav kolač, moram proslavit položena 3 ispita prošli tjedan![]()
Srdele, opet, kad vidim friške ne mogu odolit! I mladi krumpir, vjerojatno kuhan u ljusci pa oguljen i malo prepržen na maslinovom ulju sa peršinom (mljac!).
I cvjetača na lešo.
Krem juha od cvjetače i brokule, palačinke s mesom i sirom, matovilac, bazlamača
Pileći filet u bjelom umaku, sa Tagliatelle i zelenom salatom.
Ja bi danas spagete bolognese!
Salata: prefine cherry rajcice!
Zna li netko koliko se bolonjez juneci kuha u ekspres loncu?!? Inace ga kuham minimum dva sata!