Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
Nama od 2. mjeseca krenulo slinjenje i od tada do jedno 6. mjeseca nisam mogla ne staviti slinček jer bi inače za 5 minuta bila sva mokra po majci. I onda bih dnevno mijenjala od 5 do 10 slinčeka koji su bili natopljeni. Takvo bernardinac slinjenje prestalo je s oko 6 mjeseci (sad ima skoro 9). Cijelo to vrijeme je sve, ali doslovno sve, trpala u usta. I znala je biti cendrava i ne spavati noću uopće. I mjesecima smo se tješili da su to zubi.
Ali prvi zubić došao tek sa 7 i pol mjeseci i to vrlo glasno. Došli smo s plaže i skontali da je jako vruća, imala 39,3. Skidali temperaturu, ali tu noć je urlala od 11 do 3 sata, nisam je mogla smiriti ni sikom, ni nošenjem. Pomislila sam da je možda dobila upalu ušiju i da urla od bolova pa smo došli na hitnu gdje su ustanovili da je potpuno zdrava, a s obzirom da im se cijelo vrijeme smiješila i gugutala, gledali su u nas kao da nismo normalni - pa s vašom bebom je sve u redu...nema čak ni temperature... Ujutro je pedijatrica konstatirala da imamo trodnevnu groznicu, a navečer smo primijetili donju jedinicu. Groznica pa osip prošli školski, a nakon 2 tjedna bez nekih ultra znakova došla i druga donja jednica.
Od tada je prošlo malo više od mjesec dana i naravno da se svako ekstremnije ponašanje ponovo objašnjava zubima. Sad smo već par dana u fazi nespavanja, glodanja svega i svačega, cjelodnevnog njurganja pa i proljeva, evo malo prije natopila AS....pa ako to nisu zubi, onda stvarno više ne znam....
Jao, čovječe... Što god da čitam o tvojoj bebi, može se primijeniti i na moju. Nadam se da ćemo ovo ipak drugačije riješiti. Od 2. mjeseca neumorno slini, mijenjamo slinčeke i bodiće kao na traci.. grize sve što dohvati, trpa šake u usta, čak obje zajedno... A danas je baš posebno loše. Desni su natečene, zubi se naveliko bijele... Ako budem OVO morala podnositi do 8. mjeseca, mislim da mi ne gine psihijatrija.
Neki su me postovi malo isprepadali pa sad sumnjam na sto drugih stvari, a ne samo na zube.