možeš med, steviju ako si na dijeti
ja stavljam javorov sirup jer ga imam doma
možeš med, steviju ako si na dijeti
ja stavljam javorov sirup jer ga imam doma
Posljednje uređivanje od mala-vila : 22.07.2013. at 00:59
ja stavljam med, steviu sam neko vrijeme, ali med mi je puno draži
med nije lchf, tko treba skidati kile (Anci ne treba) bolje neka koristi steviu ili najbolje odrekne se slastica na neko vrijeme
ma ja kao izbjegavam voće, barem se trudim ne pomahnitati u njemu dok još želim smršaviti. otišle su 2 kile, ali treba još 10ak... na kraju sam doručkovala lchf lepinjicu sa maslacem, nekom buđolom i svježom paprikom
pravi sendvič!
ali tuna može!
kavofob reci ti mojim palčevima, toliko sam ih ogulila da sam skoro ostala bez otisaka prstiju![]()
Netko je pitao za tikvice. Ja sam pravila http://www.coolinarika.com/recept/tk...evoli-tikvice/ Ovaj korak brašno ulje sam izbjegla, narezala sam na cca 0,5 cm tikvicu, poslila, ocjedila, prepekla u rerni i onda slagala taj složenac.
hvala, cure!
tortu sam pekla prigodno no, nisam je mogla jesti jer mi je prepreslatka.
muž je isto prešao na drugi način prehrane pa ni njemu ne paše. eno je, ostala je skoro cijela :/
nevjerojatno je kako nam se zgade šećeri kako ta hrana više nije fina. recimo, napolitake protiv kojih do prije koji mjesec nisam imala ništa prativ![]()
ma da, mene sve nešto vuće da jedem slatko... jutros sam skužila i zašto
jučer sam krenula praviti paleo pločice. pa se starija umiješala i stavila zobenejer ona to voli. probala jedan griz, ni to mi ne paše
ništa, mislim da ću sutra kupiti malo domaće slaninei manit se slatkog.
Masno je najbolje oružje protiv želje za slatkim
Ja sam u potrazi za nekim slatkim receptom koji koristi avokado, ali nikako da nađem, čini mi se da je anchie u nešto stavljala avokado i banane. Anchie?
Na raspolaganju imam avokado, banane, jagode, višnje, limun, indijske, bademe, orahe, lješnjake, sjemenke, bučino brašno, med, datulje, grožđice, suhe marelice, maslac, kokosovo... ali nemam blender :/ sve moram na ručni mlinac mljeti. Imaš koji prijedlog za nešto masno i slasno?![]()
Bila je neka krema : avokado, banana i kakao.
sad vidim da nema miksera . Onda ništa .
Posljednje uređivanje od sirius : 22.07.2013. at 12:03
Možda možeš ovo s mikserom - avocado banana mousse puding
ako želiš kukize s avocadom - dark chocolate avocado cookies
ako nemaš kokosovog brašna, zamijeni s bilo kojim orašastim
I evo ti jedan idealan - avocado banana muffins
I tu prestaje moja inspiracija![]()
Odabir pao na muffine. Hvala anchie
Mislim da sutra idem po novi blender (dok se ovaj ne popravi)...život mi je nezamisliv bez blendera![]()
Razumijem te... Ja intenzivno razmišljam o novom blenderu, ali ono "for life" blender![]()
Ja sam mislila da će mi onaj Philipsov biti for life, ali nije izdržao ni 4 mjeseca :S
Sad ću opet Russel-Hobbsov, nemam love za nešto skupo...
E zbilja, fotkala sam banana-čoko, samo da prebacim slike pa ti pošaljem![]()
A ne ne, for life mora biti jedno 2-3 puta skuplji od philipsaNe znam kad ću se odlučiti dati te pare, al da mi to treba, apsolutno.
o beautiful za fotke! thanks![]()
ma kupila bih taj vitamix da nije tako bezobrazno skup. 2,5 mi je plafon koliko bih dala za blender![]()
Moj današnji menu;
d - samoborska suha salama (jedna od rijetkih bez aditiva), svježi kravlji sir i vrhnje i kuhana jaja
r - složenac od pilećeg filea i tikvica a la pizza (umak od rajčice sa češnjakom, biberom, peršinovim i celerovim lišćem, mini rajčice, malo dimljenog mesa porazbacano, sir i parmezan)
v - vjerojatno avokado mufini
Anchie, evo fotkica banana-čoko-badem
ovo mi dobro izgleda http://www.index.hr/mame/clanak/bezg...de/690336.aspx
samo ne bi stavljala sok od jabuke...
,emi radi
evo kopiram recept:
Sastojci:
4 velika jaja
1 šalica nezaslađenog prirodnog soka od jabuke
1/4 šalice kokosovog ulja i 1 žličica za tavu
1 žličica jabučnog octa
1/4 šalice kokosova brašna
1/2 žličice sode bikarbone
2/3 šalice komadića tamne čokolade
U velikoj zdjeli izmiksajte jaja, ocat, kokosovo ulje i sok od jabuke. Umiješajte kokosovo brašno i sodu bikarbonu i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Na kraju dodajte komadiće čokolade. Od dobivene smjese ispecite palačinke.
Smjesa je dovoljna za 12 palačinki. Poslužite ih s maslacem, medom i svježim voćem.
Tnx![]()
Obzirom da u recept ide kokosovo brašno, nikako ne bih stavljala ni zeru soka od jabuke. I ako doma napraviš pravo kokosovo brašno, ono svejedno neće imati tu moć upijanja da upije svu tu tekućinu.
ni ja ne bih sok stavljala, ali ne planiram ih peći, ne izgledaju mi dovoljno zamamno za "to do" listu
danas sam za doručak išla raditi šejk sa štapnim mikserom. ne mogu više živjeti bez blendera. otišla bih danas u metro po novi da nisam morala na drugi kraj grada po kalupe za sir. sad sam ponosna vlasnica 2 nova kalupa, jedva čekam da ih isprobam
d - šejk banana, jagoda, sl.vrhnje, med, kozje mlijeko
r - pileći batak i zabatak, salata rajčica, paprika, krastavci, avokado, maslinovo, limun
Koje slatko vrhnje stavljas?
Mislim da meni slatko vrhnje nije fino. Osim u kavi. Inace mi je nekako tesko, masno. Ne pase mi. A nisam kupovala one s homog.biljnom masti vec obicno.
Moj dorucak: frape ili sejkod banane, mlijeka, badema.
Rucak: piletina, brokula, paradajz salata.
I djeca su rucala u tri, cetiri boje, konacno![]()
Posljednje uređivanje od Anci : 23.07.2013. at 13:12
ja sam danas za doručak smazala malo kobase i sira, ručak teletina s vrhnjem i blitva.
Palačinke bi pravila klincima.
Ja ću popodne za desert ili večeru smoothie od cikle i nektarine![]()
Anči, ja koristim Pilos iz Lidla. U šejk treba nešto masno da ga pojača i da sitost, ako ti ne odgovara slatko probaj obično punomasno. Ja ponedjeljkom kupim domaći sir i vrhnje pa i tog malo stavim, bude jako, jako masno i odličan mi je šejk s njim, dugo ne budem gladna kad popijem masni šejk
Biljno vrhnje nemoj nikada koristiti u ničemu. Biljno vrhnje je nezdrava kemija, u rangu s margarinom i sirnim nadomjestokom.
Ako ti vrhnje baš nikako ne odgovara možeš staviti četvrt avokada, on je masan i jako zdrav![]()
ja sam danas uspjela umjesto šlaga napraviti polumaslac
kupila sam baš slatko vrhnje (to piše na čašici) u billi, ona mi je najbliža, ali nikako ga izmiksati da bude fino
moje jelo
d: tuna i paprika, cherry rajčice i komadić sira
r: svinjetina i ćušpajz od tikvice
v: sendvič: zobena pogačica, maslac, pršut, sir
mmm
Upravo sam napravila ovaj kolač od avokada i kakaa i jedan komad još vruć strpala u usta. Ne mogu sebi doći od punine okusa, nešto tako intenzivno čokoladno još nisam probala
Jedva čekam da se malo ohladi za drugi dojam
Sve sam radila prema receptu uz 2 modifikacije; orahe umjesto pecan (što je uopće pecan, ima li ga kod nas?) i jaaako masno domaće vrhnje umjesto kokosove kreme. Ne znam koliko je blizu originalu, ali meni je ispalo predobro
Pekla sam u nižem pekaču, ne kalupu za kruh, cca 25 min na 170 stupnjeva.
Slatko vrhnje mora biti dobro, dobro ohlađeno (ono kako je ohlađeno u dućanu obično nije dovoljno). Sad po vrućinama dobro je staviti na pol sata u frižider i posudu u kojoj ćeš miksati i metlice od miksera. Meni se preksinoć Pilos vrhnje (koje inače koristim i super mi se miksa) pretvorilo u maslac i vodu jer sam žurila i nije bilo dovoljno hladno.
je bi bio tko na moru od vas, kako je LCHF prezivio? Ja idem mejsec dana, od toga vecinom u uvjete di mi je prvi ozbiljan dućan 18 km udaljen, nemam nikakvih pomalaga, miksera...nisam sigurna kako cu se organizirati, posebice dorucak i veceru. Savjeti?
Samo da pohvalim neciji (zaboravih ciji) recept odavde za mljeveno meso sa porilukom u umaku od paradajza, napravila sam ga neki dan, bas je fin. Poriluk mu daje fin, puni okus.
Uz to hrpa zelene salate.
Doručak mi je bio isto što i drugima, al bez kruha. Recimo pršut, sir, krastavci, paradajz itd.. Kajgana i jaja na 100 načina
Večera najčešće ostaci od ručka. Za ručak sam jela što i drugi - minus krumpir, riža, tijesto. Kod raznih tjestenina sam umjesto tijesta si tanko rezala tikvice u umak. Prefino je.
Evo moj modificirani avokado-čoko kolač s fotkicama![]()
(na žalost fotke nisu naj, mob mi je užasan, ali je kolač vrhunski)
Jučer MM napravio najsavršeniji pire krumpir bez krumpiraJedino je problem što se ne sjeća omjera, to je on odokativno. Pa sam izvlačila iz njega info ne bih li ja to mogla ponoviti. Uglavnom rekla bih da je na pari skuhao cca četvrtinu cvjetače, pola manje tikvice (četvrtinu veće) i cca 2 mrkve. Onda je u to dodao dosta maslaca, soli i sve izblendao.
Dobije se slatkasti blago narančasti pire. Žao mi što nisam slikala tanjur jučer, al bila sam pregladna![]()
moj je tako napravio pire od graška i korabice, jako fino...
Već sam zaboravila na piree, a obožavam ih. Sa cvjetačom mi je sjajan, morat ću isprobati i ove kombinacije.
Moj menu danas:
d - kolači s kozjim mlijekom
r - kozji sir i suho meso
v - pečeni pureći bataci, blitva lešo s maslinovim i češnjakom
između banana, dinja, šljive, nektarina![]()
Sad sam se sjetila jednog finog pirea od cvjetače
1 Head Cauliflower
8 Pieces Cooked Bacon
3 Green Onions
1 Clove of Garlic
Boil Cauliflower for 10 minutes. Cook Bacon in a frying pan. In a food processor blend together the cooked, drained cauliflower and remaining ingredients
http://www.paleoglutenfreerecipes.co...o-fudgesicles/
ovo je za tebe kavofobica, znam da voliš avokado![]()
Kad smo već kod avocada, Kavofob, si vidjela ovo![]()
anchie, taj pire je ful obrok
ribice, mljac, moram probati klince navući na zdrave slatkaće.
zna li netko gdje ima kalupa za kupiti?
Ja bih svojima mogla podvaliti ovaj pire od anchieinog muza:buling:
Moj D: banana frape s bademima (opet :D)
R: ostalo mi je piletine od jucer pa sam je zgrijala, dodala sezam (ide u paleo?) i maslinovo i bedo zelene salate.
Marelice i sljive u medjuvremenu.
Posljednje uređivanje od Anci : 24.07.2013. at 16:19
Ja sam jucer PRVI put probala avokado, mmm bas je mljac u smoothiju.
Dijete je jucer popilo prvo moj smoothie od kupina, pa od malina, pa od banane i avokada. Onaj od cikle mi je ostavila
Htjela sam pitati jel jma netko isproban recept za neke paleo pogacice? Imam anchiein recept za paleo kruh i planiram ga isprobati. Htjela bih i pogacice napraviti.
Inace, mm je neki dan naletio na neku emisiju na NG u 5 ujutroi gledao dokumentarac o nekom starom sveuc.profesoru koji je pricao o evoluciji i super brzom razvoju industrije (posebno hrane) u posljednjih 100-njak godina. I kako jedno drugo nisu uspjeli "popratiti", tj. da nas organizam nije naviknut na tolike kolicine secera i UH. Ne toliko koliko se danas konzumira. Taj lik je valjda paleo :D
Jos je bilo nesto o njegovom stilu zivota, ali ovo je srz o prehrani.
Mislim, da sam mu ja to rekla, rekao bi mi da se manem foruma![]()
Posljednje uređivanje od Anci : 25.07.2013. at 08:38