al mene od lunges bole kvadricepsi, a ne guzica. tebe inesica?
osjećam guzove
al nije nešt jako.
ma to je kako se izmjenjuju vježbe, pa kako se iz kojeg kuta udri. ovdje ih je bilo puno. lako moguće da su u nekom trenutku kvadricepsi preuzeli veći dio posla.
ne mogu se sad sjetit od čega al neki dan sam osjećala nutarnji dio nogu, a uopće nisam mislila da nešt sa njima radim
nisam pazila na to anchie. uopće ne znam na što se oslanjam. ali budem ubuduće.
mamica, jesam liječnica, ali skroz druge specijalizacije. iskreno, ovo tvoje mi ne zvuči osobito zabrinjavajuće, možda neka stara ozljeda ili lipom. ali odi dru da to vidi..teško je preko interneta.
ma da. na to treba paziti. i idealno je da je težina na petama kod čučnjeva, lungesa i tih. al napor se raspoređuje između dupeta i kvadricepsa. trebao bi više biti na dupencu ali kad smo u naporu onda znamo prešaltat na mišić, obično, koji nam je jači. i onda on više radi. ne moraju nužno koljena stradavat. ona će definitivno nastradat ako nam pređu prste pa tako štancamo. neki pokret je najčešće kombinacija mišića. ovdje su ti skačući iskoraci i tu svašta radi. treba se i odbacit. ako sam ih dobro izračunala, 225 ih je bilo.
ja bila sretna da mi se noge miču i da su koljena na pravom mjestu i još sam i disala![]()
Pepi hvala ti!
Proučila sam malo linove, sutra u ću maloj pustiti crtić dok bebač spava, pa ću krenuti lagano, pa javim za koji dan rezultate, dršte mi fige!
A morala bi dogvoriti neki pregled kod fizio jer ovo mi se baš ne sviđa nešto.
Jesam u aktunoj sam fazi, mogu se kretati, nije ono da sam prikovana, ali peće me i vrti mi se jer su me očito stisnuli vratni kralješci, kvragu baš gadan osjećaj.
Danas sam odlučila da neću raditi Jillian, umoran mi je core - prvenstveno leđa, pa rekoh da im dam odmora.
Tako da sam napravila
- cca 120 lunges (60 svaka noga) u svakoj ruci 4,6 kg
- ramena - 3x15 sa 4,6
- tricepsi - 3x12 sa 4,6
- bicepsi - 4x15 sa 4,6
- prsa - na pilates lopti - bench 3x15 sa 4,6 i razvlačenje 3x10 sa 4,6
- u fazi odmaranja prsa, na lopti napravila 50 hip thrusts - morala sam googlati kak se to zove
Uglavnom, ispao sasvim dobar trening, mokra ko miš, upala prsa mi ne gine, a krenula napraviti samo nekoliko iskoraka - volim kad me tako ponese trening![]()
OMG,kakvi su ovo golisavi avatari,pa jesmo li mi na roditeljskom forumu ili ?
stancate previse stranica, ne stignem pratit,vidim da ima dosta novih...cini mi se da je ova tema,kako je stalno na vrhu, privukla dosta pozornosti pa su i okorjeli ne-vjezbaci poklekli!
ja se bas nemam cime pohvalit zadnjih tjedan dana,veceras se veselim treningu nakon 9dn....
(u medjuvremenu sam samo dosta plivala i odoljevala junkozi kod sis)
Daaakle,veliki neugodnjak mi se dogodio maloprije na treningu....da smo bile samo nas 3 cure i trener pa ajde nego nas je gledao neki lik koji je dosao na terapiju i bio spojen na "struju"....
Odradile: 250x preskok uzeta, 50x iskorak, 50x roll up....sve to 4 kruga....
Na 3cem krugu preskakanja uzeta mi je otkazao mjehur (a uopce nisam osjecala da mi se imalo pisa) i prilicno mi je iscurilo....
Bila sam u crnim lasteksicama no svejedno se ful vidjelo,bas mi je bio bed ali sam nastavila radit,nazalost svi znaju da se ne znojim pa tesko da ce pomislit da su mi se bas toliko oznojile prepone...jos kad sam doma dosla sam vidjela da mi se i sa guzice ful vidi,a ja mislila samo sprijeda....
Bas sam iznenadjena,dakle ipak je porod ucinio svoje po tom pitanju,bila sam ono klasicno u problemima prvih mjesec-dva nakon poroda ali nemam problema u svakodnevnom zivotu...ni pri kihanju...ocito ovoliko skakutanja ne smijem radit bez da u potpunosti ispraznim mjehur!
skulirana,uf,meni se to isto znalo događati poslije prvog poroda,kad sam bila nastavila rukomet trenirati.Skokovi su mi uvijek bili popraćeni popuštanjem mjehura i baš sam morala stavljati ili uložak ili onaj veći dnevnisad sam primijetila nakon trčanja da mi gaćice budu mokre,a sad jel to samo znojenje ili i mjehur,nemam pojma. I mislim da možeš isprazniti mjehur do kraja krajeva,ali i dalje postoji mogućnost da ti se to događa,nažalost
prijavak-6,6 km otrčanih![]()
i da,pobjegao mi ovaj zadnji smajlić - ispada kao da se sama sebi smijem zbog otrčanih km,ono,kao nisam normalna.Ustvari sam htjela staviti ovog![]()
ajoj skulirana
baš je bed, ali to što si nastavila trening :respect:
Skulirana, vjerojatno su ostali bili dovoljno zaokupljeni svojim vježbanjem da bi primijetili...
Ja sam jučer pauzirala.Iskreno, nakon što sam se prestrašila da bih s djetetom u naručju mogla pasti niz štenge spuštajući se onako beblje, jedna noga, pa priključim drugu, pa to traje 5 min za 2 kata, i nakon što sam se bojala odlazaka na WC (kako ću sjesti, pa kako ću onda ustati
), shvatila i da na plažu sama s djecom ne mogu jer bi me netko trebao podići s ručnika
, očito su moji kvadricepsi zahtijevali odmor.
Što mi sve skupa nije jasno. Zar su u toliko lošem stanju? A zar sve ostalo nije u podjednako lošem stanju? Da me je netko pitao prije početka vježbanja, rekla bih suprotno... Osjetim lagano bočne trbušne mišiće i guzu, ali ništa problematično, samo ti kvadricepsi... Ili sam radila žestoko pogrešno nešto kad sam ih tako istraumatizirala? Anyway, poslušala sam Inesicinu preporuku o dva dana odmora (doduše, jučer sam kompletno odmarala).
Kad sam već kod Ines, jaaako žicam fotkice prije&poslije iako ne mogu vjerovati da je neka razlika, i meni na trenutnim fotkama (onima s vježbanjem u šumi) djeluje kao žena koja vježba "cijeli život". I žicam sasu i još neku dobru dušu koja mi želi poslati...![]()
shanti, saljem fotke. mene su isto uvijek najviše boljeli kvadricepsi- tj. mislim da njih najviše korstimo pa nas upala najviše hendikepira.
inače cvileći pritom, povlačim sve što sam rekla o neosjećanju opterećenja na gluteusima prilikom treniranja 250 komada jumping lunges. osjećam gluteuse jako i bolno jutros. radit cu inače zwow 62 danas.
Sasa, isla sam vidjeti koji je zwow 62. Radila sam ga prije i super je!
Umjesto kettlbela sam koristila dva utea, ukupno 5 kg. ali, tebi ne trebaju zamjenski
Kvadricepsi, da, i meni su najteze patili i jos sad pate nakon tri dana focusa.
Danas nisam doma, skupljam djecupa onda kuci. Dakle, pauza jucer i danas. I rucak kod mame
Sutra nastavljam i jedva cekam!
odradila ga za 12.26+ zwow 56. kettlebell je divan.
Drage curke, posebno nove vježbačice, Inesica si je dala truda i napisala opsežan članak o upali mišića. Ovdje imate sve što trebate napraviti da spriječite upalu mišića, što ako ju ne uspijete spriječiti i što nikako ne raditi za vrijeme upale.
Hvala Inesici na trudu, nadam se da će svima biti od pomoći![]()
Super tekst, puno hvala Inesici!
Meni je danas puno bolje.Spustila sam se i popela niz štenge skoro kao odrasla osoba.
Danas namjeravam plivati s kćerkicom, more je dovoljno netoplo da bi trebalo pomoći u privođenju upale kraju, a sutra navečer, nakon što odu gosti (ne želim riskirati pa se kretati kao robot upaljenih kvadricepsa pred hrpom rodbine koju vidim jednom godišnje), družiti se s Jillian.
Sasa, puno hvala na fotkama! Impresionirana sam, mišići su ti tako savršeno definirani...![]()
Shanti, i meni je tako bilo - udovi su mi se tresli od upale, samo ja nisam morala strahovati za dijete pa sam ipak bila nastavila s vježbanjem. Moraš znati da ćeš od intezivnog i pravilnog vježbanja uvijek imati osjećaj da si na rubu upale. To je osjećaj o kojem mnogi postanu ovisnii znak da dobro napreduješ.
Meni je trener uvijek govorio - kada osjetiš da bez problema odvježbaš nešto, znači da moraš pojačati intezitet. Uvijek moraš "hvatati" novi rezultat.
Ja prijavljujem četvrti dan level 1. Jučer toliko nisam imala volje da sam se mrzila tijekom vježbanja i čak se nisam osjećala dobro ni poslije toga, toliko sam samu sebe prisilila na to vježbanje. Zato sam danas punim petama odvježbala i primijetila sam da sam puno razgibanija i ispravnije i bolje izvodim vježbe i potrebno mi je manje varanjaBebač me je prekinuo upola, probudio se i tražio dojiti, nadam se da se ipak računa i vježbanje s tim prekidom!
Osim toga, izbacila sam potpuno slatko tipa kolači, samo voćem utažujem potrebu za slatkim.
Jedna važna promjena otkad sam počela vježbati - znojim se, a unos tekućine mi je jednak kao prije, no usred noći me jedanput probudi prepun mjehur i dobro se izmokrim. Više sam se ispuhala, to su i drugi primijetili. Očito je u meni ostalo još puno vode od trudnoće, a vježbanje mi pomaže to izbaciti...
Došla u Mariju Bistricu (pješke).
41 km, 9 sati
Bez ikakvih problema, bez žuljeva, bez kriza.
Ekstatična sam...
sasa dala fotke
evo i mog linka na album:
https://plus.google.com/photos/10907...I7nlbqjnYr4oAE
sakrit ću album kroz koji dan. prtljava sam sa ppejima i mogla bih fulat nekom poslat tak da ovak je lakše. pa ko naleti na link naleti![]()
pitanje... šta mislite, koliko kila kroz mjesec treba pasti da bi se poremetio ciklus? Koliko je previše?
odrađen BR cardio.
Pojma nemam o kilama, ja ne bi više od 6kg, odnosno 1,5 tjedno. A šta je sa ciklusom? jesi možda na lchf-u?
Ma izbacila sam šećer, umjetno i jedem sirovo povrće češće nego kuhano i svaki drugi dan jedem meso. Sve ostalo isto. Tamanim mlječne proizvode, vježbam i popijem proteine poslje vježbe. Pala u mjesec dana malo više od pet kila. Nisam umorna, ako se ne računa to da i dalje ne spavam kako treba nego se nunamo i dojimo.
Ja sam jucer i danas na morskom treningu, plivanje i setnje.
Brav Roza.
Inesica, super promjena, odlično izgledaš!
Danas sam mislila pauzirati, ali sam se lose osjecala od cjelodnevnog sjedenja po kaucima i maminog rucka i poslije voznje do zagreba... Morala sam nesto ubaciti.
Slozila sam si nesto sama- neka kombinacija razlicitih ritmova trcanja u mjestu, high knees. Pa onda dvije vjezbe iz sasinog zwow-a (dead lift na jednoj nozi i jump lungees- ocekujem guzobolju :D)
Uglavnom, iscrpilo me i iznojilo, to se trazi!visnica:
Inesica, hvala! Umjesto riječi, iskreno
I Roza, svaka čast
Ja danas, kao i larmama, morski trening. Mislim da nisam ovoliko koliko sam danas plivala sve skupa u zadnje dvije godine. I razgibala se i guštala![]()
Inesica promjena je nevjerovatna, predivno.
Roza wow, svaka čast.
Jučer je bio starijoj ročkas pa prijavljujem par kolača pojedenih i samo skakanje oko toga a i tako mi je rest day, danas nastavljam..
ja odoh odmah vježbati jer sam imala rest day - točnije dva rest daya
al kad vas čitam sram me![]()
Jutros nesto manje od 7 km trcanja. Mm je opet plakao, al je trcao![]()
ja sam na zalost pauzirala pet, sest dana, jer sam neplanirano morala zavrsiti jedan neplanirani posao. bijesna sam na sebe, ali sto je tu je. danas je novi dan.
uz to, jer sam bila nervozna, jela sam stalno nesto (ja kad sam srednje zivcana, ona stalno nesto zvacem, kad sam totalno zivcana, onda nista ne jedem), popila previse kava...grrr
jest da je to bila dobra i organska hrana, ali svejedno... mislim da je jedan od najbolih savjeta o prehrani: jedi umjereno. (hvala bogu na metabolizmu koji imam...)
i naravno odmah osjetih kako trbuh postaje napuhan.
nevjerojatno je kako na odmoru sve funkcionira bolje. jedes po obrocima, sve funkcionira.
no danas se bacam na rad. i idem procitati sto ste sve napisale u ovoj eksponencijalno rastucoj kobasici.
ako ima kakvih novih slika, molim inspiraciju.(betty, roza...)