jučer krenula na trudnički tečaj u vinogradskoj. još mi je jedna trudnica (koja je bila na prvom bolničkom) rekla kako joj je doktor rekao da kod gestacijskog dijabetesa induciraju u 39tt. s time da je njima dijabetes svaki šećer viši od 5.1 u bilo kojem trenutku trudnoćes obzirom da je meni taj šećer 7.3 (što je merkuru i who ok , ali ne i našima u bolnici) očito je da ću i ja upasti u tu kategoriju za indukciju
tako da i mene zanima kakva je praksa u drugim zg rodilištima, ali to ću postaviti na nekom drugom mjestu.
doktorica nam je primjerice rekla (tečaj traje od pon do pet 2 sata i svaki dan je drugi predavač - ginekologinja, anesteziolog, pediatar, babica i zaboravila sam tko je peti) da oni nemaju spavačice za porod (tj. preporuča se nositi svoju), ali da zato imaju pelene za bebe.
ono što je mene uzrujalo je bilo poglavlje o "prirodnom" ili pasivnom porodu koji se prema njezinim riječima srećom rijetko događa u bolnici i o kojemu neće puno pričati. al smo zato epiduralnoj i drugim analgeticima pričali 10ak minuta jer očito samo nenormalne žene žele "prirodni" porod, dok sve druge hoće aktivno vođeni i one su ok.
ahhhh... što sam trudnija to mi se manje da izražavati svoje želje vezano uz moj porod... ali i to je neka druga tema.
uglavnom za sada mi se čini da je tečaj ok i da bi mogao dati okvirnu sliku o pravilima bolnice![]()

s obzirom da je meni taj šećer 7.3 (što je merkuru i who ok , ali ne i našima u bolnici) očito je da ću i ja upasti u tu kategoriju za indukciju 
Odgovori s citatom