Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 56

Tema: Kalup za peceno jaje

  1. #1
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno Kalup za peceno jaje

    Kupila danas u Lidlu rostfrei kalup za peci jaje.
    Razočarenje, sve se zalijepilo na stranice kalupa i nema niš od cjetica.
    Je li još netko to kupio? Što da radim, mazem maslacem, ulje nije pomoglo...

  2. #2
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    ti si se bacila u kuharske vode

  3. #3
    enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    renesansna zvijezda
    Postovi
    1,433

    Početno

    Ja sam ih kupila prije godinu, dvije kada su isto bili u ponudi i ista stvar mi se dogodila. Nisam smislila rješenje...

  4. #4
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,290

    Početno

    Ja kupila u Lidlu lani silikonski, žuti. Ne lijepi se, ali sam i zaboravila da to imam...

  5. #5
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ti si se bacila u kuharske vode
    Ma stalno sam ja u njima, već mi ih je i dosta... Ali užasno mi nedostaje slikanje, tkanje.. kreativnost općenito, pa kompenziram kroz novotarije u kuhinji. I to prilično jednostavne i banalne.

    Dakle, ovaj kalup je za d..k?
    Posljednje uređivanje od Mojca : 04.01.2014. at 19:58

  6. #6

    Datum pristupanja
    Jan 2012
    Postovi
    285

    Početno

    i ja sam isto tako kupila u lidlu, danas ga isprobala i bacila u smeće. Nije se dao oprat.

  7. #7
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Da li ste pročitale uputstva, ako ih ima?
    Obično takve stvari treba prvo "zapeči". Neke u roli, a neke redovno. Npr. namaže se s vrlo malo maslaca i takvo bez jaja zagrije na čim višu temp. Obično piše u uputama.

  8. #8
    enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    renesansna zvijezda
    Postovi
    1,433

    Početno

    Moji nisu imali nikakave upute, metalni su sa plastičnim vrhom na drški pa rol ne igra, ev. ovako kako predažeš na tavi s masti/maslacem.
    Posljednje uređivanje od enchi : 05.01.2014. at 06:42

  9. #9
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Da li ste pročitale uputstva, ako ih ima?
    Obično takve stvari treba prvo "zapeči". Neke u roli, a neke redovno. Npr. namaže se s vrlo malo maslaca i takvo bez jaja zagrije na čim višu temp. Obično piše u uputama.
    Od 9 rečenica na pozadini 8 ih opisuje proizvod, jedna je sigurnosna mjera "kalup ne izlagati vrućini duže nego što je nužno, kako boi se spriječilo pregrijavanje plastike."

  10. #10
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    E onda ništa.
    Išla sam vidjeti u katalog, definitivno ne ide u rolu.

  11. #11
    mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    1,463

    Početno

    I ja sam ga kupila, nakon nekoliko pokušaja korištenja jutros je završio u smeću

  12. #12
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,978

    Početno

    I ja sam to vidjela u Lidlu - oblici leptira i srca, drugo nisam zapamtila.

    ALi čemu davati novac za takve stvari ako možete napraviti nešto slično - zgodno i JESTIVO, ispečete jaja na oko u prstenu od paprike. Zgodno je i za klince, manje prčkanja, a više korisnih i jestivih sastojaka: http://www.coolinarika.com/recept/pr...pu-od-paprike/

  13. #13
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Zakon!
    Super je!

  14. #14
    Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010
    Lokacija
    Na moru
    Postovi
    357

    Početno

    uuu ovo je baš nice!

  15. #15
    Neli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    535

    Početno

    a kad nije sezona paprika?

    šala... ja se isto zakačila za te kalupe da učinim pečena jaja privlačnijim junioru jer ih ne ljubi baš odveć
    sad sam zahvalna na temi i što ih nisam kupila

  16. #16
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,978

    Početno

    Ont. U Lidlu zna biti tako primamljivih pomagala za kuhanje.... Trenutno neki veliki univerzalni ribež. JAAAAKO sam se teško odlijepila od toga, poučena ranijim iskustvom sličnim kao s ovim kalupima (raspale su mi se tri šprice za tijesto, od toga dvije lidlove - čisto smeće).

    No, da budem objektivna i poštena, imam ja dobrih i korisnih stvari iz Lidla - pleh za pečenje koji ima i poklopac s ručkom i izvlačivi pleh koji se može prilagoditi širini pećnice. Kupila sam i zgodnu posudu za miksanje s poklopcem protiv špricanja, isto je dobra.

  17. #17
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,978

    Početno

    Evo, našla sam malo teorije o ovim metalnim kalupima, trebaju biti USIJANI: http://www.jutarnji.hr/uz-ovakva-jaj...et---/1006811/

  18. #18
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    Citiraj Neli prvotno napisa Vidi poruku
    a kad nije sezona paprika?
    uvijek imaš GMO paprika jednu za 15kn

  19. #19

    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Postovi
    2,709

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ont. U Lidlu zna biti tako primamljivih pomagala za kuhanje.... Trenutno neki veliki univerzalni ribež.
    Nemoj baš ako ne moraš. Ja sam ga kupila kao zamjenu za jedan kojeg imam skoro 10 godina (silnu lovu dala za njega pa sam ovaj puta htjela proći jeftinije u duhu recesije). Na kraju taj stari još uvijek riba bolje od ovog novog i mislim da ću ponovo dati silnu lovu kao update starom jer se svaka kuna isplatila. Nakon toliko godina još na njemu mogu "naribati" kobasice.

    Nego, tko je spomenuo silikonski za jajca koji je dobar? Di ga se može naći?

  20. #20
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,087

    Početno

    Fala, Peterlin, ovo s paprikom je baš fora! U nedostatku paprike, možda se može izdubiti sredina fete francuza ili nekog drugog okruglog kruha?

  21. #21
    crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Lokacija
    Slavonski Brod
    Postovi
    626

    Početno

    ja imam u obliku patke, isto teškom mukom napravim palačinke u njemu, i onda ga jedva operem, jaja nisam ni probala pravit...

  22. #22
    rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    3,319

    Početno

    Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Fala, Peterlin, ovo s paprikom je baš fora! U nedostatku paprike, možda se može izdubiti sredina fete francuza ili nekog drugog okruglog kruha?
    baš je to jutros MD radio za doručak. istina u kockastom kruhu i super izgleda. ovako nešto

  23. #23
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    fora

  24. #24
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,290

    Početno

    Upravo sam išla isprobati silikonski kalup za jaja iz Lidla. Kaže mi kćer da jaje baš i ne liči na srce, ali za pojesti je bilo fino. Kalup nisam mazala, a Delimano tavi se zacrvenio onaj kolut, znači satavila sam u vruću. Ništa se nije zalijepilo.

    http://public.fotki.com/Beti3/kalup-za-jaja/

  25. #25
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,978

    Početno

    Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo sam išla isprobati silikonski kalup za jaja iz Lidla. Kaže mi kćer da jaje baš i ne liči na srce, ali za pojesti je bilo fino. Kalup nisam mazala, a Delimano tavi se zacrvenio onaj kolut, znači satavila sam u vruću. Ništa se nije zalijepilo.

    http://public.fotki.com/Beti3/kalup-za-jaja/
    Da, ali to je silikonski kalup.

    Početak topica je o metalnom kalupu (piše rostfrei).

    Nisam kupila ni jedan ni drugi. Držim se paprike. A izvan sezone može kruh (to mi nije palo na pamet) ili kolut luka - moj stariji je ljubitelj pečenog luka.

  26. #26
    zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Lokacija
    na jugu
    Postovi
    3,403

    Početno

    ja sam dosla vidit o kakvom je to kalupu rijec,mislila da je to onaj drveni drzac/stalak za jaje,samo skuzih da ovdje nije rijec o kuhanom....

    MM je kupio na e-bayu jos smjesniji proizvod,kako bi to nazvala, pomagalo za razdvojit zumanjak od bjelanjka....(jer je on smotan u tome)...
    i ja isla isprovat i zutanjak mi se odma razlio i sve iscurilo u bjelanjak....
    taj 0,90 EUR i free s(kršitelj koda)ing china shit je odma odletio u smece...

  27. #27
    Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    2,545

    Početno

    Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo sam išla isprobati silikonski kalup za jaja iz Lidla. Kaže mi kćer da jaje baš i ne liči na srce, ali za pojesti je bilo fino. Kalup nisam mazala, a Delimano tavi se zacrvenio onaj kolut, znači satavila sam u vruću. Ništa se nije zalijepilo.

    http://public.fotki.com/Beti3/kalup-za-jaja/
    možda bi bolje ispalo da nisi napravila kajganu

  28. #28
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,290

    Početno

    Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku

    Nego, tko je spomenuo silikonski za jajca koji je dobar? Di ga se može naći?
    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Da, ali to je silikonski kalup.

    Početak topica je o metalnom kalupu (piše rostfrei).
    Isprobavši svoj silikonski kalup, odgovarala sam na mimino pitanje, već smo bili prevazišli početak topića i rostfrei kalup.

  29. #29
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,290

    Početno

    Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    možda bi bolje ispalo da nisi napravila kajganu
    Kad ni ja ni ona ne volimo jaje na oko :D ...
    A nije mi se davalo psu.

  30. #30
    penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Lokacija
    elafiti
    Postovi
    464

    Početno

    bas mi je drago da sam naisla na ovaj topic,
    znaci ne kupovati kalupe
    ni razdvajace za zutanjak
    a paprike su zakon

  31. #31

    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Postovi
    2,709

    Početno

    Ovo sam i ja prvo pomislila, ali znala sam da postoji logično objašnjenje za kajganu . No, dobro, barem se ne razlije po cijeloj tavi pa dobiješ lijepu kajganu: nije za baciti. U svakom slučaju je pohvalan foto-manual . Znači-ne kupujem ni silikonski. Hvala!

  32. #32
    lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,125

    Početno

    ja sam jučer napravila leptira... namazala kalup malo s uljem... ispalo super
    ali mi se svidja i ovo s paprikom, to ću morat isprobat...

  33. #33
    evey avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    190

    Početno

    Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Fala, Peterlin, ovo s paprikom je baš fora! U nedostatku paprike, možda se može izdubiti sredina fete francuza ili nekog drugog okruglog kruha?
    Baš sam neki dan naišla na ovo http://www.marthastewart.com/272733/...eggs-and-toast

  34. #34
    nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011
    Postovi
    1,123

    Početno

    a kako postignete da je jaje gore fino spečeno, a da od ispod nije izgoreno. Više ulja pa poljevati?

  35. #35
    penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Lokacija
    elafiti
    Postovi
    464

    Početno

    evey-malo prije sam odmah isla isprobati ovo s kruhom, martha steward...lol...
    stavila sam obican kruh
    kruh popije previse tj svu masnocu, pa pocnu rubovi goriti...pa sam skuzila da ce se kruh prepeci dok jaje jos nije gotovo, pa sam poklopila (onako po savjetu iz nekih gornjih postova....pa sam nekako nespretno digla poklopac...i voila, flambirano jaje
    al jos uvijek se nije ispeklo s gornje strane pa sam ga okrenula
    nisam radila na teflonskoj nego celicnoj tavi

  36. #36
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,192

    Početno

    ja imam nekaj slično ko beti, ali to mi pretežno služi za dizajniranje žganci, jaja pečem malo drugačije

  37. #37
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Inače sam vidjela na TV dobru foru za odvajanje žumanjaka, ako ti upadnu svi zajedno. Uzmeš čistu plastičnu bocu malo šireg grla, stisneš bocu i usisaš žumanjak.

  38. #38
    penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Lokacija
    elafiti
    Postovi
    464

    Početno

    evo i slika mog poluuspjelog uradka
    balkan martha style
    obican kruh, rucno izrezano srce(nravno da sam ga zaboravila prepeci) i kobasica
    http://tinypic.com/r/2zspc3l/5

  39. #39
    nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011
    Postovi
    1,123

    Početno

    penny, tako bi i meni ispalo. Sve mi se čini ono su sve retuširane fotkice

  40. #40
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    MI smo ovo probali al na tavici i ispalo nam super a kćer bila oduševljena.
    Posljednje uređivanje od Suzizana : 06.01.2014. at 19:57

  41. #41
    klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Postovi
    1,294

    Početno

    Citiraj penny prvotno napisa Vidi poruku
    evo i slika mog poluuspjelog uradka
    balkan martha style
    obican kruh, rucno izrezano srce(nravno da sam ga zaboravila prepeci) i kobasica
    http://tinypic.com/r/2zspc3l/5
    Ovo i ja radim, ibaš mi je super, cure su oduševljene..

  42. #42
    Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    16,612

    Početno

    ja sam radila americke palacinke s modlicama, onim vulgaris, za kolace i nije se zaljepilo :/
    jaja nisam probala, al bas sam neki dan razmisljala kako bi mogla i to.

    znaci, jaja se lijepe

  43. #43
    zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Lokacija
    na jugu
    Postovi
    3,403

    Početno

    Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Inače sam vidjela na TV dobru foru za odvajanje žumanjaka, ako ti upadnu svi zajedno. Uzmeš čistu plastičnu bocu malo šireg grla, stisneš bocu i usisaš žumanjak.
    je,ako ti upadne cijeli...meni se sve razlilo u fleke pa sam uzela slamku, to usisavala i onda ispuhivala u posudu di su zumanjci....
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 06.01.2014. at 21:29

  44. #44
    trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    ...na putu...
    Postovi
    2,329

    Početno

    Baš sam ga jučer imala u rukama u lidlu, ali učinilo mi se da je to više izrezivač nego kalup za pečenje.

  45. #45
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    je,ako ti upadne cijeli...meni se sve razlilo u fleke pa sam uzela slamku, to usisavala i onda ispuhivala u posudu di su zumanjci....
    U tom slučaju operem polovicu ljuske jaja i s njom vadim, ide bez frke.

  46. #46
    penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Lokacija
    elafiti
    Postovi
    464

    Početno

    Citiraj klaudija prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo i ja radim, ibaš mi je super, cure su oduševljene..
    odaj onda tajnu kako da dobro ispadne

  47. #47
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,978

    Početno

    Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    U tom slučaju operem polovicu ljuske jaja i s njom vadim, ide bez frke.
    Ovo definitivno funkcionira! Ništa nije tako dobro kao ljuska jajeta.

    Ima još jedan štos (to ja učim klince koji još nisu tak spretni) - razbiti jaje u malu šalicu, pa tek onda u tavu. Istu stvar se može primijeniti i za kolače (odvajanje bjelanjaka). A susjeda mi je dala neku Tupperware napravu za odvajanje jaja (izgleda kao cjedilo) ali to isto koriste moja djeca. Njima je zabavno, a meni gubitak vremena + višak prljavog suđa, kao i šalice. To je za početnike, ali i za jaja neprovjerene kvalitete (da mi se ne dogodi da je koje jaje staro, a bude zadnje od 12 - upropastiš si cijelu smjesu).

  48. #48
    kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,471

    Početno

    imam i ja kalup - patkicu. ne valja ništa - osim što se jaja lijepe, cure mi van. ali možda ipak ne leti u smeće. probat ću ga koristiti za izrezivanje npr palente...
    Posljednje uređivanje od kudri : 08.01.2014. at 10:39

  49. #49
    mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    997

    Početno

    dobro da sam sve ovo pročitala, skoro sam se i ja zaletjela to kupiti...

  50. #50
    ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013
    Postovi
    1,226

    Početno


Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •