Kupila danas u Lidlu rostfrei kalup za peci jaje.
Razočarenje, sve se zalijepilo na stranice kalupa i nema niš od cjetica.
Je li još netko to kupio? Što da radim, mazem maslacem, ulje nije pomoglo...
Kupila danas u Lidlu rostfrei kalup za peci jaje.
Razočarenje, sve se zalijepilo na stranice kalupa i nema niš od cjetica.
Je li još netko to kupio? Što da radim, mazem maslacem, ulje nije pomoglo...
Ja sam ih kupila prije godinu, dvije kada su isto bili u ponudi i ista stvar mi se dogodila. Nisam smislila rješenje...
Ja kupila u Lidlu lani silikonski, žuti.Ne lijepi se, ali sam i zaboravila da to imam...
Posljednje uređivanje od Mojca : 04.01.2014. at 19:58
i ja sam isto tako kupila u lidlu, danas ga isprobala i bacila u smeće. Nije se dao oprat.
Da li ste pročitale uputstva, ako ih ima?
Obično takve stvari treba prvo "zapeči". Neke u roli, a neke redovno. Npr. namaže se s vrlo malo maslaca i takvo bez jaja zagrije na čim višu temp. Obično piše u uputama.
Moji nisu imali nikakave upute, metalni su sa plastičnim vrhom na drški pa rol ne igra, ev. ovako kako predažeš na tavi s masti/maslacem.
Posljednje uređivanje od enchi : 05.01.2014. at 06:42
E onda ništa.
Išla sam vidjeti u katalog, definitivno ne ide u rolu.
I ja sam ga kupila, nakon nekoliko pokušaja korištenja jutros je završio u smeću
I ja sam to vidjela u Lidlu - oblici leptira i srca, drugo nisam zapamtila.
ALi čemu davati novac za takve stvari ako možete napraviti nešto slično - zgodno i JESTIVO, ispečete jaja na oko u prstenu od paprike. Zgodno je i za klince, manje prčkanja, a više korisnih i jestivih sastojaka: http://www.coolinarika.com/recept/pr...pu-od-paprike/
a kad nije sezona paprika?
šala... ja se isto zakačila za te kalupe da učinim pečena jaja privlačnijim junioru jer ih ne ljubi baš odveć
sad sam zahvalna na temi i što ih nisam kupila![]()
Ont. U Lidlu zna biti tako primamljivih pomagala za kuhanje.... Trenutno neki veliki univerzalni ribež. JAAAAKO sam se teško odlijepila od toga, poučena ranijim iskustvom sličnim kao s ovim kalupima (raspale su mi se tri šprice za tijesto, od toga dvije lidlove - čisto smeće).
No, da budem objektivna i poštena, imam ja dobrih i korisnih stvari iz Lidla - pleh za pečenje koji ima i poklopac s ručkom i izvlačivi pleh koji se može prilagoditi širini pećnice. Kupila sam i zgodnu posudu za miksanje s poklopcem protiv špricanja, isto je dobra.
Evo, našla sam malo teorije o ovim metalnim kalupima, trebaju biti USIJANI: http://www.jutarnji.hr/uz-ovakva-jaj...et---/1006811/
Nemoj baš ako ne moraš. Ja sam ga kupila kao zamjenu za jedan kojeg imam skoro 10 godina (silnu lovu dala za njega pa sam ovaj puta htjela proći jeftinije u duhu recesije). Na kraju taj stari još uvijek riba bolje od ovog novog i mislim da ću ponovo dati silnu lovu kao update starom jer se svaka kuna isplatila. Nakon toliko godina još na njemu mogu "naribati" kobasice.
Nego, tko je spomenuo silikonski za jajca koji je dobar? Di ga se može naći?
Fala, Peterlin, ovo s paprikom je baš fora! U nedostatku paprike, možda se može izdubiti sredina fete francuza ili nekog drugog okruglog kruha?
ja imam u obliku patke, isto teškom mukom napravim palačinke u njemu, i onda ga jedva operem, jaja nisam ni probala pravit...
baš je to jutros MD radio za doručak. istina u kockastom kruhu i super izgleda. ovako nešto
Upravo sam išla isprobati silikonski kalup za jaja iz Lidla. Kaže mi kćer da jaje baš i ne liči na srce, ali za pojesti je bilo fino. Kalup nisam mazala, a Delimano tavi se zacrvenio onaj kolut, znači satavila sam u vruću. Ništa se nije zalijepilo.
http://public.fotki.com/Beti3/kalup-za-jaja/
ja sam dosla vidit o kakvom je to kalupu rijec,mislila da je to onaj drveni drzac/stalak za jaje,samo skuzih da ovdje nije rijec o kuhanom....
MM je kupio na e-bayu jos smjesniji proizvod,kako bi to nazvala, pomagalo za razdvojit zumanjak od bjelanjka....(jer je on smotan u tome)...
i ja isla isprovat i zutanjak mi se odma razlio i sve iscurilo u bjelanjak....![]()
taj 0,90 EUR i free s(kršitelj koda)ing china shit je odma odletio u smece...
bas mi je drago da sam naisla na ovaj topic,
znaci ne kupovati kalupe
ni razdvajace za zutanjak
a paprike su zakon![]()
Ovo sam i ja prvo pomislila, ali znala sam da postoji logično objašnjenje za kajganu. No, dobro, barem se ne razlije po cijeloj tavi pa dobiješ lijepu kajganu: nije za baciti. U svakom slučaju je pohvalan foto-manual
. Znači-ne kupujem ni silikonski. Hvala!
ja sam jučer napravila leptira... namazala kalup malo s uljem... ispalo super
ali mi se svidja i ovo s paprikom, to ću morat isprobat...
Baš sam neki dan naišla na ovo http://www.marthastewart.com/272733/...eggs-and-toast
a kako postignete da je jaje gore fino spečeno, a da od ispod nije izgoreno. Više ulja pa poljevati?
evey-malo prije sam odmah isla isprobati ovo s kruhom, martha steward...lol...
stavila sam obican kruh
kruh popije previse tj svu masnocu, pa pocnu rubovi goriti...pa sam skuzila da ce se kruh prepeci dok jaje jos nije gotovo, pa sam poklopila (onako po savjetu iz nekih gornjih postova....pa sam nekako nespretno digla poklopac...i voila, flambirano jaje
al jos uvijek se nije ispeklo s gornje strane pa sam ga okrenula
nisam radila na teflonskoj nego celicnoj tavi
ja imam nekaj slično ko beti, ali to mi pretežno služi za dizajniranje žganci, jaja pečem malo drugačije
Inače sam vidjela na TV dobru foru za odvajanje žumanjaka, ako ti upadnu svi zajedno. Uzmeš čistu plastičnu bocu malo šireg grla, stisneš bocu i usisaš žumanjak.
evo i slika mog poluuspjelog uradka
balkan martha style
obican kruh, rucno izrezano srce(nravno da sam ga zaboravila prepeci) i kobasica
http://tinypic.com/r/2zspc3l/5
penny, tako bi i meni ispalo. Sve mi se čini ono su sve retuširane fotkice![]()
MI smo ovo probali al na tavici i ispalo nam super a kćer bila oduševljena.
Posljednje uređivanje od Suzizana : 06.01.2014. at 19:57
ja sam radila americke palacinke s modlicama, onim vulgaris, za kolace i nije se zaljepilo :/
jaja nisam probala, al bas sam neki dan razmisljala kako bi mogla i to.
znaci, jaja se lijepe![]()
Baš sam ga jučer imala u rukama u lidlu, ali učinilo mi se da je to više izrezivač nego kalup za pečenje.
Ovo definitivno funkcionira! Ništa nije tako dobro kao ljuska jajeta.
Ima još jedan štos (to ja učim klince koji još nisu tak spretni) - razbiti jaje u malu šalicu, pa tek onda u tavu. Istu stvar se može primijeniti i za kolače (odvajanje bjelanjaka). A susjeda mi je dala neku Tupperware napravu za odvajanje jaja (izgleda kao cjedilo) ali to isto koriste moja djeca. Njima je zabavno, a meni gubitak vremena + višak prljavog suđa, kao i šalice. To je za početnike, ali i za jaja neprovjerene kvalitete (da mi se ne dogodi da je koje jaje staro, a bude zadnje od 12 - upropastiš si cijelu smjesu).
imam i ja kalup - patkicu. ne valja ništa - osim što se jaja lijepe, cure mi van. ali možda ipak ne leti u smeće. probat ću ga koristiti za izrezivanje npr palente...
Posljednje uređivanje od kudri : 08.01.2014. at 10:39
dobro da sam sve ovo pročitala, skoro sam se i ja zaletjela to kupiti...