Iz kojeg razloga ste vi odgodili transfer? I jel bilo 6 folikula ili ipak vise? Ja cu vjerovatno u cetvrtak na punkciju. Kako je tvoja punkcija prosla?
Iz kojeg razloga ste vi odgodili transfer? I jel bilo 6 folikula ili ipak vise? Ja cu vjerovatno u cetvrtak na punkciju. Kako je tvoja punkcija prosla?
U slucaju hipera i u razgovoru sa dr. tako smo mi odlučili, iako da smo inzistirali mogli su nam ih vratiti (sad su jajnici od stimulacije povećani i kao moglo bi doći do komplikacija, tako da ce mi ih vratiti u slj. mj. u prirodnom ciklusu kad endometrij bude dovoljne veličine i kada se jajnici stabiliziraju), nadam se najboljem. u cetrvtak idem gore da vidim da li su se js oplodile i koliko? a joj tko ce mi docekati cetvrtak. kad sam ih pitala koliko sam folikula dobila rekli su mi da sam dobila 6 js, a punkcija je dobro prošla, nije bilo tako strašno, da se izdržati, neka tupa bol, ma dobro je sto daju injekcije protiv bolova. Biti ce to sve ok, drzi se!
Hvalaa realno gledajuci mozda i bolje tako odgoditi dok se sve ne smiri, ja cu sutra vidjeti kakvo je stanje kod mene. Zelim da ti brzo dodje cetvrtak i da sve uspiju
A vec sam bila na jednoj punkciji i nisam bas odusevljena, ali doktorica mi se cini njezna pa se nadam da nece biti strasno. Jel u sobi gdje se lezi dovoljno toplo za spavacicu kratkih rukava
![]()
sladja ponesi si duge rukave! evo ja sam na danasnji dan prije godinu dana imala transfer i nije bas bilo toplo
cure sretnoooo
Sladja ja uvijek imam spavacicu kratkih rukava i neki vesticu za preko ako bude hladno.
Sretno svim curkama!
sladja kako je bilo na fm? ja sam imala spacavicu dugih rukava, dok su ostale cure imale kratkih, i nijedna se nije zalila da je hladno, budući da već imaš kratkih rukava uzmi vesticu kako ti je Bubekice i napisala.
Kad je FET da li se isto ide na pregled 2-3 dc pa ide fm 7-8 dc, i koristi li se stopericu?
Pregled 2/3dc, onda za cca 10 dana. Na prvom pregledu dobis estrofem, kad endometrij bude dovoljno debeo uvodi se utrogestan i nakon nekoliko dana, ovisno o starosti embrija, je transfer. Nema stoperice.
Bok cure! Nova sam na ovoj temi ali vas pratim vec duze vrijeme jer se spremamo na vv pa sam htjela se malo informirati i ohrabriti.
U pon sam na 1 kontrolnom pregledu 8dc a mm na spermio.
Kod dr.jukic sam jer Alebica kao sto znate uskoro nema.
Vec imam sve potrebne nalaze, hormona, briseve, markere , papu....nedugo sam sve obavila i sve je ok ☺ dok mm vec radio spermiogram i jako je los
Ja sam danas kontaktirala kliniku Podobnik..rekli su mi da Alebić tamo radi od 15.10. i to popodne..i da njegove pacijentice placaju konzultacije 450kn a inace je do 750..eto,samo ako koga zanima..ja si razmisljam otici do njega tamo
Zašto na VV ne daju anesteziju kod punkcije js?Nije mi to jasno..drugdje vidim da daju..
I koliko se zapravo čeka na ulazak u postupak kad se jednom pribave svi nalazi?Vidim da se drugdje čeka mjesecima do godinu dana..
Posljednje uređivanje od fuksija : 11.10.2014. at 17:47
Fuksija,
na vv nema anestezije jer prostor nije adekvatan za rad anesteziologa, nemaju potrebne uvjete nit ih mogu imati jer jednostavno nemaju prostora.
Koliko vremena prodje od prvih konzultacija do prvog postupka ovisi o tome koje pretrage je potrebno obaviti, ali rekla bih da je neki prosjek 3mj.
Vidjela sam da na drugoj temi pitas - jedino vv nema anesteziju, sd, vg i petrova imaju.
Hvala na odgovoru..ja imam sve nalaze,sad bi trebala u neki postupak a ne znam kamo(jer je taman sad Alebić otišao)..
Fuksija, ne znam zasto toliko zazires od dr jukic.
Koliko sam shvatila, moras i hsg napraviti? Njega mozes na merkuru ako si pacijent na vv.
Kleopatra znala samCestitam!
Kleopatra, lijepe vijesti
Fuksija, ja sam bila pacijent Alebica i sva u bedu kad sam cula da odlazi jer je bio divan doktor, prebacili me kod dr.Jukic i mene je za sada odusevila, sve sta pitam objasni, na punkciji je bila divna, sve u svemu, meni je super.
Bubekica..na vv sam prvenstveno isla radi dr.alebica..bila sam jednom kod dr.jukic,bila je dosta hladna i nezainteresirana i cudila se zasto me dr.alebic salje na kariogram (a imam dijete s teskocama)
Na vv mi se ne svida ni to sto ne daju anesteziju kod punkcije..kako to tocno izgleda tamo?koliko je bolno?i kad se moze doci na red za postupak?
Sladja..molim te (moze i pp) detaljan opis punkcije i koliko je bolno..
Kleopatra..cestitke!!
I da..jos nesto..da li je na merkuru sono hsg ili rtg hsg?
Zao mi je sto imas lose iskustvo s dr. Jukic.
Punkcija boli. Nekog vise nekog manje, dobis pikice za smirenje i protiv bolova pa se malo lakse podnese. Dosad sam prosla 3 punkcije, dobiveno je 10, 7 i 8 jajnih stanica.
Za cekanje na postupak sam to rekla - prosjek 3-4mj, konkretno u vasem slucaju, nakon sto obavis hsg (i izvadis markere na hiv, hepatitis i sifilis - ne znam jel ti alebic dao da to vadis).
Sto te jos zanima?
Mislim da po novom na merkuru rade sono hsg, a to ti je najbolje nazvati ginekologiju i pitati.
Da, imam markere. Samo nemam hsg
fuksija - ja sam obavila rtg hsg i bol je trajala kratko, 2 sek, nije tako strasno. radila sam i 1 punkciju na VV, dali su mi pikicu za opuštanje i protiv bolova, ni to nije strašno, kad uhvate folikul malo osjetis tupu bol (bar sam ja), sa ekipom u sali pričaš, ja sam se čak i zezala, eto i to sam prezivjela, ma ne znam šta mi to žene ne možemo prezivit. ja sam u 2 mj. bila na konzultacijama, u 3 mj. izvadila hormone i markere (iako sam imala vec hormone trazili su mi da ih ponovno vadim kod njih) i u 4 mj. sam imala AIH. ja sam isto bila pacijent od doktora i zao mi je sto je otisao, sad sam se prebacila kod doktorice koje mi je isto super, ne da mi se cekati da dodje drugi dr, a isto tako ne da mi se ići u druge bolnice. iskoristit ću ovo sto imam od HZZO, a ako ne uspijem onda idem privatno.
Venera82 imala sam samo dva jer na dvije stimulacije nisam reairala. U jednom smo odustali a sad u zadnjem nije bilo js od cetri folikula. Vec sam se dogovorila da mi daju papire pa da idem u Prag na donirane js. S time da cu se jos cuti s dr Alebicem nakon sad zadnjeg pokusaja.
Danas sam bila na 1.kontrolnom pregledu kod dr.Jukic i doktorica je zaista ok, sve mi je lijepo i polako objasnila i odgovarala na sva pitanja.s obzirom da sam cekala 4h na pregled jer je bilo puno buducih mamica prije mene dr.je stvarno bila puna razumijevanja i strpljiva.ugl.poslala me da napravim papu i briseve i da se vidimo 3- 5 ciklusa gore na hormonskoj pretrazi.mm je ponovio spermio ali nista nije boljiali samo pozitivno!!
ali mi je natuknula da bi vec krajem 1.mjeseca mogli u postupak
Wow! Super! Cestitke!
Kako to da je dr A bio gore?
Otkazni rok dr a traje do 15.10., ali ga prosli tjedan nije bilo iz drugih razloga.
Iako je juce bio gore, nije primao pacijente.
Samo da javim da sam jučer bila na transferu, 5.dan...vraćena mi jedna blastica, sada neizvjesnost do 27.10.... ostale JS nisu preživjele do jučer (neke su se odmah prestale dijeliti, neke iza 3.dana koliko sam skužila)...
Malo ste se zaigrale pa sam selila na OdbrojavanjePls nastavite tamo, sretno svima!
evo ja danas bila na punkciji,prirodni postupak.dobila 7 jajnih stanica samo što nije bilo doktorice nego su došla dva doktora iz Merkura.ovaj put užasno me bolilo,
ali preživih nekako
Antonija15, mozes li mi reci koja 2 doktora? Moze i na pp.
I super rezultat za klomifenski postupak!
Molim vas možete mi objasniti kako ide postupak naručivanja za pregled kod ginekologa?
Evo danas nam je soc.gin rekao da bolje da krenemo putem zagreba i umjetne oplodnje.
Za narucivanje na vv zoves 1 dan ciklusa, broj je na prvoj stranici teme.
Narucit ce te otpilike 8 dan ciklusa, ti ces obaviti uzv i razgovor, a muz spermiogram.
Ako su hormoni vadjeni na vv neces ih morati ponavljati.
Hormoni su ti tipicni za pcos, imam gotovo identicne nalaze.
Nemoj se plasiti, postoji i druga stinulacija tabletama osim klomifena, nije mozda nuzna stimulacija injekcijama koja u principu podrazumijeva ivf zbog razvoja velikog broja folikula.
Baci oko ovdje
http://www.roda.hr/article/read/nova-brosura-o-neplodnosti
Posljednje uređivanje od bubekica : 17.10.2014. at 21:16
Hvala na odgovorima!! Baš si!
Kako nemam svoje menstruacije, neće ni biti bitni dani ciklusa pa se nadam da će me čim prije naručiti.. ja sam vadila svoje hormone na vv, suprug ima spermiogram sa sv.duha..a hsg radila u privatnoj klinici.. priznaju li nalaze iz drugih bolnica ili da samo suprug ide obavi novi spermiogram kod njih??
Hsg ce ti priznati, a sgram ce tm morati ponavljati kod njih.
Svakako napravi ogtt i profil inzulina, to isto mozes na vv na uputnicu.
bubekica, znaš koliko otprilke treba čekati na taj 1. pregled?
Ako zoves na 1dc, naruce te za tjedan dana. Nemam pojma kak je to ako ciklus nemas, ja ga nemam prirodno, ali ga izazivam duphastonom.
i to mi je dovoljna utjeha, bitno da nije u pitanju razdoblje od mjesec il više...
možda ću ga i ja morati izazivati, budem čula kaj budu mi rekli dok ih nazovem.
![]()
Bubekica-punkciju mi je radio dr Mario Podgajski,a drugi stariji dr koji je bio pored mene neznam kako se zove.samo mogu reči da doktorica ima nježniju ruku.tako bi me jako piknuo da su grasci znoja kapali sa mene.u jednomm sam trenutku imala osjećaj da ću se onesvjestiti i molila ga daprestane da nemogu više.jos me dva puta piknuo i rekao da je tri epruvete napikao i da ih ima 7
Kad sam dr. A pitala tko će ga zamijeniti rekao je da će se uz dr. Jukić vrtiti još 3 ginekologa. Sličan sistem će biti uveden kao što je na Petrovoj. Dakle više nitko neće ekskluzivno raditi MPO nego će se smjenjivati s doktorima iz Merkura. Mislila sam da će bar dr. Jukić tamo ostaviti ali vidim da neće.
Ne treba tako ozbiljne zakljucke donositi na temelju polovicnih informacija s foruma. Doktorica je taj dan bila sluzbeno odsutna, ostale dane je stalno tu.
Ne donosim nikakve zaključke i nadam se od srca radi tebe i svih ostalih pacijentica da će dr. Jukić ostati konstanta.
Ove sve ostalo mi je rekao dr. A kad sam ga direktno pitala. Bilo bi dobro kad bi se sve informacije otvoreno dijelile s pacijentima. Npr. bilo bi dobro znati imaju li ovi ostali doktori s Merkura iskustva s MPO-om. Za početak...
Posljednje uređivanje od TrudyC : 20.10.2014. at 08:32
Sutra sam na VV ali ne zbog MPO-a (završila kod endokrinologice) pa ako će biti netko gore od stare ekipe...javite se za kavu.
Posljednje uređivanje od mg1975 : 20.10.2014. at 21:29
I ja bila jutros kod endokrinologice i bome puna čekaona kod dr. Jukić
Baš mi drago ..
i ne kuži se da radi samo jedan doktor.
Morala sam juriti na posao pa se nisam javila sestrama da pokupim tj. podignem karton tak da ću morati opet jedan dan gore!!
To mi je tak teško i tužno nakon svih tih godina![]()
Siskica, zar smo se opet fulale?![]()
Nevjerojatno . Baš mi žao!!
ponovo sam gore na kontroli u trećem mjesecu..
Nova sam na forumu. Spremam se na VV ponovno nakon 10 godina. Može li mi netko reći kakva je procedura za prvi put. Treba li se naručiti?
Dobrodosla!
Zoves 1dan ciklusa da te naruce na pregled.
Hvala! Čeka li se dugo na postupak?
nena35, tako je kako je bubekica rekla.
Najbolje ponesi ako imas nalaze briseva i papa testa ne starije od mislim 1godine, te markere ne starije od 2godine. A ako nemas bude ti dr.sve rekla. Sretno!
Hvala!
Cure trebam vasu pomoc. Da li koja zna da li su sestre u subotu na brdu? Moram podici markere iz kartona.