Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 73

Tema: glupi facebook i puno ime

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno glupi facebook i puno ime

dakle, FB je odlučio da je moram koristiti svoje puno ime, a meni to ne odgovara. nemam problema sa svojim imenom, nego činjenici da me se prisiljava na nešto. ne daju mi da se ulogiram prije nego ima pošaljem scan nekog svog dokumenta, mislim halo!!!!!
    postoji li način da to zaobiđem ili da nađem novi način komunikacije?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ne kužim, kakv scan?
    misliš na običnu prijavu postojećeg fb profila? Ili radiš novi profil?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, to sam čula da je počeo tražiti pravo ime i prezime
    meni se to ne sviđa

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hahaha, to se dogodilo jednom mom frendu koji je imao umjetničko ime, bio je poludio...

No, oni su ti koji postavljaju uvjete, a ti možeš "take it or leave it"

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ovo je objavljeno još 26.03. http://www.jutarnji.hr/facebook-u-hr...snike/1320188/
    nisam pojma imala

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Jap, i mene je trazio.
    Nikako mi se to ne svida i nisam nimalo odusevljena, ali poslala sam sliku svoje zdrastvene, i to ne cijele nego samo dio gdje je datum rodenja i ime i prezime. Prihvatili su i sad imam svoje pravo ime.
    Ugasila bi profil jer ne podnosim ovakva prisiljavanja na nesto, ali imala sam bitne stvari do kojih nisam vise mogla doci.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj MikiMama prvotno napisa Vidi poruku
    ne kužim, kakv scan?
    misliš na običnu prijavu postojećeg fb profila? Ili radiš novi profil?
    automatski mi je napravio log out i sad kad se pokušavam ulogirati na svoj profil traži da mu potvrdim moje ime nekom iskaznicom sa slikom ili s dva dokumenta bez slike tipa potvrda iz banke ili nešto slično. pitao me već prije nekog vremena je li ovo moje pravo ime i ja sam označila da je. i sad mi ne dopušta da se ulogiram bez fotke ili scana nekog dokumenta

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mrzim te prisile
    već iovako moraš prihvatiti sva moguća čeprkanja po tvojim fotkama, porukama i sl, sad još i dokumente, pa i iz banke, daj još uvide u račune, pinove, ....
    Ja bih njima isključila struju, pa da onda vidim prisile!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Zašto glupi FB? Meni su glupi lažni profili.

Tko želi biti na FB, neka stavi pravo ime, ili neka ne bude na FB. Jako jednostavno.

Ili neka krivotvori bilo kakav dokument, ako već neće igrati po pravilima FBa

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto glupi FB? Meni su glupi lažni profili.

Tko želi biti na FB, neka stavi pravo ime, ili neka ne bude na FB. Jako jednostavno.

Ili neka krivotvori bilo kakav dokument, ako već neće igrati po pravilima FBa
    moj profil nije lažan, ima moje pravo ime i dio mojih pravih prezimena. tko god me poželio pronaći, pronašao me. ne skrivam se od nikog.
    a nemam namjeru krivotvoriti dokumente da bi i dalje imala profil. toliko mi nije važno.
    netko od mojih prijatleja će dobiti u zadatakk da kopira sve moje fotke za slučaj da je neka samo tamo, a da je nemam spremljenu drugdje i to je to.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    moj profil nije lažan, ima moje pravo ime i dio mojih pravih prezimena. tko god me poželio pronaći, pronašao me. ne skrivam se od nikog.
    a nemam namjeru krivotvoriti dokumente da bi i dalje imala profil. toliko mi nije važno.
    netko od mojih prijatleja će dobiti u zadatakk da kopira sve moje fotke za slučaj da je neka samo tamo, a da je nemam spremljenu drugdje i to je to.
    i šta sad?
    potražim te tamo, a kad ono:

"Sorry, this page isn't available

Poveznica koju ste slijedili je možda istekla ili je stranica bila uklonjena."

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

automatski mi je napravio log out i sad kad se pokušavam ulogirati na svoj profil traži da mu potvrdim moje ime nekom iskaznicom sa slikom ili s dva dokumenta bez slike tipa potvrda iz banke ili nešto slično. pitao me već prije nekog vremena je li ovo moje pravo ime i ja sam označila da je. i sad mi ne dopušta da se ulogiram bez fotke ili scana nekog dokumenta
    Ne razumijem skroz! Fb je to slao po svojoj nekoj procjeni i ispitivao o važećem imenu? Ili? Ja nisam dobila takav upit (imam svoje ime), ali svejedno ne bih slala jos i dokumente :bedasta:

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    i šta sad?
    potražim te tamo, a kad ono:

"Sorry, this page isn't available

Poveznica koju ste slijedili je možda istekla ili je stranica bila uklonjena."

šta već? onda dobro. ako me trebate, nađite me ovdje.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj sarasvati prvotno napisa Vidi poruku
    Ne razumijem skroz! Fb je to slao po svojoj nekoj procjeni i ispitivao o važećem imenu? Ili? Ja nisam dobila takav upit (imam svoje ime), ali svejedno ne bih slala jos i dokumente :bedasta:
    oni provjeravaju ili po prijavi, a sumnjam da me netko prijavio, ili nekim svojim programom, koje je vjerojatno usporedio x podataka koje zna o meni i zaključio da mi to nije pravo ime.
    To je navodno krenulo od prošle godine.

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

To mi sve nekako creepy djeluje :/

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

To je pravo samog Facebooka, ako ga želiš koristiti, pravila se poštuju. Ako ti je previše osobnih podataka nitko te ne tjera da ga koristis.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Svašta. Ja imam lažno prezime i nitko me ništa nije tražio.
    Ali nisam ni heavy user... tu i tamo neki lajk... tek sam pred par dana stavila sliku u profil (naravno, ne svoju)...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znam da blokiraju profile obrta i apartmana koji su sebi napravili profil kao osobe

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    ... tek sam pred par dana stavila sliku u profil (naravno, ne svoju)...

a zove se facebook.
    ovi tajanstveni su mi najnajdraži, s profilnom na kojoj je mrtva priroda. ne bi da rade za SOA-u

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a kak onda deca sad otvaraju facebook ( moje to ne zanima, na mamu; ali imaju oca koji je aktivan)

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku

a zove se facebook.
    ovi tajanstveni su mi najnajdraži, s profilnom na kojoj je mrtva priroda. ne bi da rade za SOA-u
    Kako znaš da sam stavila mrtvu prirodu?! Eto tko radi za SOA-u!

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sve poruke u razgovorima su mi nevidljive sa tobom.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

stvarno ne znam, rossa, šta bi ti... stavi si pravo ime pa ti, ko ni meni, neće postavljati nikakve uvjete, lool

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To se i meni dogodilo. Imala sam neki alias koji su skuzili ko zna kako, vjerojatno uspoređuju e-mail adresu s imenom ili nešto slično.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    To se i meni dogodilo. Imala sam neki alias koji su skuzili ko zna kako, vjerojatno uspoređuju e-mail adresu s imenom ili nešto slično.
    Eeee, odlično, moram onda otvoriti neki e-mail na kojem će mi pisati nick odavde. Ali ne da mi se ulogirati na fb - mm ga koristi i on nadzire djecu (ili oni nadziru njega, he he he), ne čeznem za time.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni su tako uklonili profil koji sam imala za prodaju i to najviše rade baš ovima koji ili se prave da su netko drugi (tipa neke poznate osobe, pa tak recimo Severina ima valja 500 profila) ili nešto prodaju.
    Ja imam svoje ime i prezime pa nemam s tim problema. I super mi je kad netko promjeni ime u nekaj neprepoznatljivo, pa dok ne skužim po statusima, nemam pojma tko je. Jer naravno, uredno promjeni i profilnu i cover.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne volim se na fjesu dopisivati s Veselom Tratinčicom ili Usamljenom Iguanom.

osobito kad mi krenu pametovati u nekoj od grupa u kojoj sam aktivna .

Margot avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    ne volim se na fjesu dopisivati s Veselom Tratinčicom ili Usamljenom Iguanom.

osobito kad mi krenu pametovati u nekoj od grupa u kojoj sam aktivna .
    U potpunosti potpisujem.
    Tako, uz uljudnu ispriku, i ja odbijam zahtjeve za prijateljstvo raznim nadimcima, a najdraži su mi oni napuhani tipa: Đuro Almighty

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

rossino ime na facebooku jest njeno pravo ime, ime po kojem je svi znaju prije nego po punom imenu i prezimenu.

Nije to nikakva tajnovitost, naprotiv.

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

I ja se slažem. Ne kužim zašto ne bi imali puno ime i prezime a sva dijeca +uža i šira rodbina su nakeljeni po objavljenim slikama.
    Vjerujem da na taj način pokušavaju spriječiti grupe mržnje i sl. tipa onih grupa gdje su blatili one curice iz slavonije. Elektronički mediji imaju ogroman utjecaj na današnji život i zaista ne vidim ništa loše da imenom i prezimenom stojiš iza onog što pišeš i objavljuješ po fejsu ili bilo gdje drugdje.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ahaha ja imam lažni profil; baš me zanima kad će me Fespuk otkriti

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    rossino ime na facebooku jest njeno pravo ime, ime po kojem je svi znaju prije nego po punom imenu i prezimenu.

Nije to nikakva tajnovitost, naprotiv.

pa jel nema mogućnost da stavi nadimak u zagradu ili neka druga varijanta? Vidim da mnogi ubacuju djevojačko prezime u face profile pa može i ona tako nadimak.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a zašto imate te lažne profile?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja osobno ga imam zato što uopće ne koristim i nikad ne mislim koristiti Facebook, a ponekad mi netko pošalje neki link, i postoje dvije grupe koje povremeno pogledam, pa sam se morala registrirati, a ne pada mi se na kraj pameti negdje registrirati pod vlastitim imenom.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nisu to lažni profili. Ja da otvorim profil, otvorila bih ga pod ovim svojim nickom pod kojim me svi znaju.

Moja djeca imaju profile sa svojim pravim imenima. Ali imaju dosta kolega iz razreda koji su otvarali profile bez prezimena - ako su to činili u dobi od 10 godina, roditelji su im branili stavljati pravo ime (i to mi se čini logično), pa se recimo netko zove Samo Sandra.

Nemam iskustva jer to ne koristim, ali argumenata ima i za i protiv.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Da, puno tvrtki i institucija trenutno komunicira isključivo putem fejsbuka.

Volim znati kad je akcija i di su popusti

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

a zašto si ti tu cvijeta, a u životu nisi?
    sad sam te autala

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    sad sam te autala
    Eh, sad si me sjetila - htjela sam se ja ovamo ulogirati pod svojim pravim imenom (samo imenom bez prezimena), ali nisam uspjela - već se koristilo. Nije mi se dalo dodavati brojeve, pa sam si smislila ovo ...

Kako na fb prolaze ljudi koji se zovu štajaznam Ivan Knežević - ima ih brrrrdo.... (???)
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 03.06.2015. at 10:01

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ja sam babaroga koja djeci prije 13. neće dati da se logiraju na fejs

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Ja imam svoje ime i prezime pa nemam s tim problema. I super mi je kad netko promjeni ime u nekaj neprepoznatljivo, pa dok ne skužim po statusima, nemam pojma tko je. Jer naravno, uredno promjeni i profilnu i cover.
    ajme ovako je meni hitno trebao broj jedne cure a promijenila je na taj način ime u neki glupi alias i još naravno nema sliku.....preko zajedničkih prijatelja sam nekako skužila tko je....

mislim da se i sa pravim imenom i prezimenom vrlo lako sakrije od nepoželjnih ljudi nego dosta ljudi ne zna baratat s postavkama privatnosti..
    od block liste s kojom u potpunosti nestaneš za odabrane pa do autorizacije za sve što se smije prikazat na tvojoj vremenskoj crti itd itd....

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

sad sam te autala
    pa nije mi to isto. ovdje nema postavki zaštite privatnosti, čak i neregistrirani čitaju forum, a koliko god se trudiš, uvijek nešto izlaješ

edit - ovo što piše skulirana
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 03.06.2015. at 10:22

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

moji su neki frendovi bili u toj situaciji
    meni je to bezveze, jer nisam to doživljavala kao skrivanje, štoviše često smo ih i u stvarnom životu nazivali po tim nadimcima, ko što neke forumašice u stvarnom životu uvijek zovem po forumskom imenu, ponekad čak i rođenu sestru

uglavnom, frendica je uspjela preveslat stvar tako što je stavila ime i prezime svoje bake, poslala im je njen rodni list, tako da ako iz nekog razloga ne želite stavit baš svoje ime, i naravno ako se baka složi

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

stvarno ne znam, rossa, šta bi ti... stavi si pravo ime pa ti, ko ni meni, neće postavljati nikakve uvjete, lool

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i mene ovo zanima

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ali da, to mijenjanje imena je potpuno uzaludno ako se želiš sakrit od nekih ljudi koje inače znaš, npr ne želiš da ti šef šalje request
    jer facebook je prljav igrač
    briga njega za ime, ako ti je instaliran na mobitelu, on će povezat po brojevima
    tako je meni došao prijedlog da se sprijateljim npr. sa svojom svekrvom
    ali i sa raznim ljudima s posla koje sam memorirala jer su mi kratko trebali, tipa vozač autobusa koji nas je jednom vozio na izlet
    a ako šalje to meni, šalje i njima, pa mogu se ja stoput zvati Zelena Tratičnica

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam babaroga koja djeci prije 13. neće dati da se logiraju na fejs
    Pa moji su se logirali zajedno, kad je mlađi imao 13 i pol, a stariji već bliže petnaestoj godini. I znaš kaj, možeš plaziti jezik koliko hoćeš, ali i JA sa svojih 50+ želim zaštititi svoju privatnost.

Pa sam zaključila da je jedini način da se klonim toga.

A djeca - oni imaju svoje razloge ZA, pa ako žele, nek se logiraju. Budući da su dobili dresuru sigurnog korištenja (tj. koje podatke objavljivati, a koje nikako), nadam se da će to biti ok.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mislim, jasno mi je ovo od mime. al onda ti i nije neka šteta skroz izbrisati profil i preko nekih drugih kanala pogledati taj link.
    ja volim fejs i koristim ga, pa najviše iz razloga jer sam u kontaktu s nekim ljudima gdje da nema društvenih mreža - kontakt bi se sigurno izgubio. a i, naravno, zabavlja me :D

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja bome ne mislim da je profil lažan kad se ne koristiš imenom sa osobne karte.
    kao što ni moje dijete, muž, prijatelj nije bez identiteta ako ga zovem nadimkom.
    tu mi je stvarno bez razlike forum i fejs.

i ako ćemo pravo...
    na fejsu uvijek prvo pitam koji je osoba nick na rodi ,to mi više govori nego stotinu imena s osobne karte.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Baš me zanima hoće li doći i do mene, imam ime i inicijale obaju prezimena, ali sam se logirala i e-mailom koji sam otvorila samo za potrebe fb-a i glasi na ime i inicijale prezimena.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja bome ne mislim da je profil lažan kad se ne koristiš imenom sa osobne karte.
    kao što ni moje dijete, muž, prijatelj nije bez identiteta ako ga zovem nadimkom.
    tu mi je stvarno bez razlike forum i fejs.

i ako ćemo pravo...
    na fejsu uvijek prvo pitam koji je osoba nick na rodi ,to mi više govori nego stotinu imena s osobne karte.
    xxx

Ono što me zaista smeta su sva ostala zadiranja u privatnost o kojima baš i ne znamo puno, kao na primjer da se spremaju uvesti snimanje pozadinskih zvukova dok si logiran na fb (ili fb poruke - nisam sigurna). Dakle sve što se odigrava u tvoja 4 zida oni čuju dok si spojen na fb To je kao u redu?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •