Stranica 44 od 110 PrviPrvi ... 3442434445465494 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,151 do 2,200 od 5466

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 4. dio

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

kako se radujemo za irsku! baš sam ovaj vikend bila s ovim čovjekom i s nestrpljenjem smo čekali rezultate...

http://www.michaelnugent.com/2015/05...ul-secularism/ (da malo vidite kako je kod njih)

u petak je otišao iz irske, a sutra se u irsku vraća: "I'm really looking forward to coming back to an Ireland that has changed so much since I left it some days ago“, te veli „irelans (is) not a catholic country, but a country under Catholic law“. bravo za Irsku!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nakon Irske ozbiljni njemacki mediji pisu da je sad nastao pritisak na Merkel. Izmedju ostalog i "Bundesverband der Lesben und Schwulen in der CDU", tj. postoji savez unutar krscansko-demokratske unije. To je kao da unutar HDZa ima tako nesto.
    http://m.welt.de/politik/deutschland...uf-Merkel.html

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Kad citam Markickine komentare na irsku odluku, dize mi se kosa na glavi. Kakva degutantna, zla i ogranicena osoba...

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mojca, ne radi mi taj link.

http://narod.hr/hrvatska/hrvatska-je...larnost-drzave

rekla sam sebi da ne smijem više čitati ovakve budalaštine jer se uznemirim, ali sam opet poklekla. vidim da se i udruga roda spominje u negativnom kontekstu.

ali me baš veseli odgovor ri grupe Let3 toj rvackoj mladeži. idem i to negdje pronaći
    Posljednje uređivanje od Bodulica : 26.05.2015. at 17:34

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ovo je tragikomično

ja bi se osjećala kao totalno promašeni roditelj da mi djeca ovako razmišljaju. sad mi je još troduplo draže što su irci rekli da istospolnim brakovima.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

kad je u hr bio referendum, većina volontera na štandovima u ime obitelji su ovako nekako izgledali, mladi, lijepi, pametni, elokvetni. to mi je bila najveća misterija pa sam se s njima stalno raspravljala

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Koja blamaža. U svakom smislu.
    Nadam se da Irci ne razumiju ovaj izgovor. Iako su mogli vjezbati s Boratom.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hvala sto si linkala. Onaj link sto si najavila da te uzrujao, nisam ni otvarala. Cuvam srce

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

U katolickoj Poljskoj je pobijedio Duda:
    "Inače, poraženi predsjednik Bronislaw Komorowski tijekom kampanje je svog protukandidata optuživao da želi kreirati vjersku republiku, argumentirajući to činjenicom da je Duda jedan od pisaca kontroverznog zakonskog prijedloga prema kojemu bi se parove koji požele dobiti dijete medicinski potpomognutom oplodnjom kažnjavalo zatvorom."

http://www.jutarnji.hr/novi-predsjed...sijom/1356180/

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Pa to praktički i nas čeka kad pobijedi HDZ
    Da me krivo ne razumijete-ne volim ja ni ove Milanovićeve-nesposobni su ko i ovi drugi. Sad će ovi drugi jedno 2-3 godine svoju neposobnost prikrivat blaćenjem ovih prije i "popravljanjem" njihovih grešaka. A onda ćemo nakon 4 godine opet sve ispočetka.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

U Poljskoj, zemlji sa gotovo 40 000 000 stanovnika i oko 1 500 000 parova koji se bore s neplodnošću, donedavno nije bilo zakona o mpo-u. U ožujku ove godine je u parlamentu izglasan zakon o mpo-u. Trenutno taj zakon čeka na proglašenje i poljski mpo aktivisti se nadaju da će ga aktualni predsjednik uspjeti proglasiti prije nego novoizabrani A. Duda stupi na dužnost.

Inače, A. Duda, novoizabrani predsjednik, član stranke Pravo i pravda, prije 3 godine predlagao je zakon kojim bi se zatvorskom kaznom od 2-3 godine kažnjavalo medicinsko osoblje koje sudjeluje u obavljaju izvantjelesne oplodnje, a ako dođe do smrti embrija u spontanom pobačaju, prema tom prijedlogu zakona bi u zatvoru mogli završiti i neplodni parovi. Ovaj prijedlog zakona nije dobio parlamentarnu većinu.
    Prošle godine u Zagrebu sam slušala predavanje poljske mpo aktivistice o mukama koje prolaze neplodni parovi u Poljskoj. Suze su mi došle na oči radi svih teškoća u ostvarivanju prava na liječenje neplodnosti koju prolaze parovi u Poljskoj.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala sto si linkala. Onaj link sto si najavila da te uzrujao, nisam ni otvarala. Cuvam srce
    između ostalog su ubacili i udruge roda i beta kao negativan primjer aktivizma koji čak podupiru surogat majčinstvo. a njihovo viđenje surogat majčinstva je toliko iskarikirano za ne povjerovati. u stilu, izrabljivanje jadnih, siromašnih žena koje će rađati za sitnu paru, a možda čak i besplatno potomke onima kojima "bog" nije dao da imaju djecu :sodomaigomora:

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

kad smo kod mpo-a i Poljske nedavno je na onom treš tv programu tlc bila dokumentarna serija o poljskim parovima koji se bore s neplodnošću i liječe se u jednoj klinici. čini mi se da je riječ o privatnoj klinici u varšavi koja izgleda fantastično opremljeno, ali mi je upalo u oko iako sam ja mpo laik i upućena sam u tu problematiku onoliko koliko sam doznala na ovom forumu da se vraća ženi jako mali broj oplođenih stanica. znam otprilike da se ne smije pretjerivati u tom smislu, ali mi se baš učinilo da su tu dosta striktniji nego u drugim državama. čini mi se da što se tiče i zamrzavanja nisu bolji nego mi u vrijeme milinovićevog zakona. neka me ispravi netko ko se bolje kuži u problematiku ako griješim. ali nisam imala pojma da je u poljskoj to tako još rigorozno jer su u emisiji govorili uglavnom afirmativno o samom problemu. gost je bila i prva mpo beba koja je danas već odrasla žena i posvetila se baš toj problematici.
    Posljednje uređivanje od Bodulica : 27.05.2015. at 15:42

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Koji jeza jučerašnji dan, živim u bubbleu većinu vremena i onda mi svako toliko pukne.

A dijelim i komentar Mate Kapovića danas na Facebooku, baš sam razmišljala o tome u zadnje vrijeme:

Mnogi (proto)fašističke izjave, kao i popratne "terenske aktivnosti" (šatoraši, čekićari itd.), Crnog Marka otpisuju kao čistu predizbornu retoriku i odmahuju rukom na to, očekujući da će nakon izborâ doći zaokret kao u Sanaderovu slučaju. Možda tako i bude, ali situacija ipak nije ista.
    Kao prvo, HDZ ima već dugo uvjerljivu prednost u anketama, a retorika (i druge aktivnosti) se ne stišavaju. Primjer Orbána iz Mađarske pokazuje da se ne radi nužno uvijek i svugdje samo o retorici.
    Kao drugo, politički profili Sanadera i Karamarka nisu isti. Prvi je bio častohlepni korumpirani plutokrat, koji je prije izborâ znao, doduše, politikantski galamiti na Rivi, ali je zapravo ostao "uglađeni poliglot"/teatrolog/komparatist. S druge strane, Karamarko dolazi iz obavještajnog podzemlja i potpuno je drugačijeg habitusa. Može li se stvarno zamisliti da Karamarko nakon izborâ kaže "Hristos se rodi" i krene s pomirljivom retorikom ala Gotovina?
    Kao treće, političko-ekonomska situacija je danas potpuno različita. U 2000-ima smo imali stalan ekonomski rast (makar prividan - temeljen na stranom zaduživanju i potrošnji na kredit), sada ga nemamo (nakon recesije će uslijediti eventualno stagnacija, ali to za običnog čovjeka neće previše značiti). Ne treba po stoti put ponavljati da desni ekstremizam buja u razdobljima ekonomske krize i da se tada traže oni Drugi, neprijatelji (Srbi, komunjare, "oni koji ne vole Hrvatsku", pederi i sl.) kako bi se skrenula pozornost s pravih neprijatelja. I, ne i najmanje bitno, mogućnost eskalacije ekstremizma nakon ulaska u EU je puno veća nego prije ulaska (dakle, potpuno obrnuto od onoga što su mislili naivni lijevoliberalni zagovornici ulaska u EU), a što vrlo zorno vidimo i na primjeru Hrvatske (ali i po drugim primjerima u Evropi - od Marine le Pen preko Orbána do Zlatne zore). Sada kada više nema prijetnje da nećemo ući u EU, ekstremisti su puno slobodniji.
    Kao četvrto, i možda najvažnije, stvar uopće nije samo u tome hoće li Karamarko stvarno nakon izborâ provesti totalitarističke reforme koje najavljuje ili je to samo u službi predizborne kampanje. Ono što je tu problem je da se događa sustavna kampanja fašizacije odozgo i da sve te izjave, događaji i ostalo djeluju performativno, mijenjajući društvo i opću atmosferu. A tako stvari mogu izmaći kontroli. Stoga je vrlo opasno lakonski otpisivati Karamarkove retoričke ofanzive kao puki predizborni ritual (iako se on možda na kraju na to i svede). Jer riječi nisu samo riječi - riječi mogu mijenjati stvarnost.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

uf, tangerina, nemoj me plašiti. ja sam nekako još u ovom mentalnom sklopu - lakonski otpisujem karamarkove retoričke ofanzive kao puki predizborni ritual.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    uf, tangerina, nemoj me plašiti. ja sam nekako još u ovom mentalnom sklopu - lakonski otpisujem karamarkove retoričke ofanzive kao puki predizborni ritual.
    Bome, dalo je i meni misliti....

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Samo je dao odgovor na naše svakodnevno pitanje "kud sve ovo vodi".

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Samo je dao odgovor na naše svakodnevno pitanje "kud sve ovo vodi".

Ja si isto razmišljam kuda vodi...
    Za sad sam u zadnje vrijeme odlučila napokon riješiti jedan certifikat i prijaviti se na par newslettera s oglasima za posao u članicama EU, preko ljeta ažurirati CV, uglavnom - lagano pripreme za otvaranje alternativa...

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

meni se čini da sam prestara za neke nove početke negdje drugdje, ali za svoju djecu ovdje ne vidim neku veselu budućnost. a onda se opet mislim, ako se većina pokupi i prepusti budalama cijeli prostor možda nismo bolje ni zaslužili. kako pomiriti te dvojake osjećaje?! ostaje mi ufanje da će na kraju biti istinita ona "svaka sila za vremena", ali brate mili ko će to živ i normalan dočekati

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Grabar Kitarovic + Karamarko + Jezerinac. Ne treba bas puno misliti kome je to u interesu.
    Opet Doktrina šoka.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

http://www.novilist.hr/Komentari/Blo...markovog-HDZ-a

HDZ Tomislava Karamarka ove izbore, jednostavno, mora izgubiti.

Ne zbog toga što je vrijedno sačuvati Vladu Zorana Milanovića za još jedan mandat. Ne zbog toga što postoji ozbiljna mogućnost da HDZ sa svojim partnerima zemlju pokuša spasiti radikalnim rezovima i tako je vrati u novi vrtlog ozbiljne recesije. Ne zbog toga što je Karamarku i ekipi koja vodi tu stranku Bleiburg bliži srcu od Jasenovca, a Jean Claude Juncker od Martina Schulza.

HDZ izbore mora izgubiti kako bi politika koju je vodio posljednje tri godine postala ogledni primjer onoga od čega treba - bježati.

...
    Ovdje je potpuno nebitno bi li Karamarko doista isporučio sva ta svoja bizarna obećanja nakon osvajanja vlasti, ili bi se sanaderovski krotko pretvorio u normalnog europskog političara desnog centra, makar do neke iduće izborne kampanje.

Bitna je poruka: ukoliko se gomilanjem mržnje unutar građana Hrvatske može uspjeti uzverati na vlast - "dvaju kolona", klemminga i thompsonizacije politike nećemo se nikad riješiti.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Odlican mi je taj clanak!

Iako moj je dojam po komentarima ljudi da se ovaj cirkus od neki dan ljudima dosta zgadio, ali to je dosta varljivo jer takve stvari komentiramo s onima za koje znamo od ranije da smo na slicnoj valnoj duljini

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Prof. Hrabar postala dekanica PFZ-a. Trend se nastavlja.
    http://m.tportal.hr/vijesti/383852/O...fakulteta.html

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ma krasno...
    Čekamo sljedećeg...

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Prof. Hrabar postala dekanica PFZ-a. Trend se nastavlja.
    http://m.tportal.hr/vijesti/383852/O...fakulteta.html
    još jedna vijest u nizu. ne vjerujem u koincidenciju :/
    http://www.sibenik.in/sibenik/neke-t...dom/41739.html

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

postoji i kod nas ova treća opcija, ne samo "mi" i "oni",
    samo nam se često gura prst u facu da nismo pravi vjernici.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    postoji i kod nas ova treća opcija, ne samo "mi" i "oni",
    samo nam se često gura prst u facu da nismo pravi vjernici.
    naravno. ta je najbrojnija. samo, da je malo glasnija, ne bi škodilo

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Znanost i religije
    http://www.jutarnji.hr/foto--skinuli...zani-/1362609/

Članak je očajno napisan, gore nego naši postovi s milijun tipfelera, al isto prenose i strani mediji. Bez toliko gresaka.

"Zamjenik premijera, Tan Sri Joseph Pairin Kitingan izjavio je kako je potres nakon pvakvog 'svetogrđa dokaz da je ta planina doista sveta', i poziva ljude koji ondaje dolaze da to ne shvaćaju olako, te da se s poštovanjem odnose prema mjestu koje posjećuju. Ljudi koji nas posjećuju moraju imati i poštovanje prema našim običajima i vjerovanjima'.
    On je, kakako kaže, kroz prozor svoje kuće vidio jato ptica koje je naglo odletilo s mjesta na kojem su se fotografirali turisti, i odmah je pomislio kako se nešto ružno ondje dogodilo."

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ti turisti su svakako blesavi. Al zapravo mi je zanimljivo kako je potpuno jasan zakljucak da su turisti krivi za potres. Odmah je bilo jasno.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

bojim se da je sve to oko ovog aktualnog pape samo dobar pr i ništa više. bar ovi "prvi" u nas tako kažu. na naslovnicu fejsa mi svako malo izleti nešto sa portala bitno net koji je meni toliko očajan, ali iz čistog mazohizma nisam kliknula na opciju da ništa njihovo ne vidim. i tako meni neki dan pred posjetu tog dotičnog crkvenog poglavara stigne ni manje ni više nego pravi kviz sa zadanom temom. i ne budi lijena, idem ja to riješiti. nisam se uopće iznenadila rezultatima. razočaravajuće sam pogodila gotovo 100 % zadanih pitanja. i to po principu da kliknem na onu opciju koja je po meni neprihvatljiva i pogrešna. kome se da i ima višak vremena neka proba http://www.bitno.net/pitanja-o-vjeri...li-provjeri-3/

e sad, je li vjerovati ovim "prvima" ili tim novinarima koji su nas zaveli procijenite sami. bojim se da svatko sipa vodu na svoj mlin, a nama "drugima" je čisto svejedno da li je papa frane rekao jedno ili drugo. ionako smo već žigosani sa svih strana. :/
    Posljednje uređivanje od Bodulica : 08.06.2015. at 17:10

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ne znam što bi trebao napraviti taj papa u dvije godine koliko je papa u instituciji kao što je KC, u dvije godine preokrenuti ju naglavačke? činjenica je da je retorika drugačija i da, kako kažu u bitno.net, svjetovni mediji nisu tako izokretali riječi bivšeg pape. i nisu imali baš kvizove s njegovim izjavama.

a i ovi s bitno. net-a - papa šta god da kaže, oni će reći da je izvučeno iz konteksta. ili da uopće nije rekao. ili nešto treće. ili, skroz bahato, kao onaj genijalac raspudić izjaviti da je papa neupućen. jer im ne paše. jer su predstavnici najkonzervativnijih ideologija. kakve danas u svijetu ipak više ne igraju. očito, ni u vatikanu. al cijeli taj najkonzervativniji svjetonazor ne smeta raspudiću da ko iz šale izjavi da je njegov vrhovni autoritet - neupućen i da baca floskule. ne, nego je papa trebao pitati HDZ BiH za savjet što da priča. toliko o poniznosti i pokornosti.

i dolazimo do ovoga, u tekstu jurice pavičića kojeg je mojca linkala:
    Fenomen popularnosti pape Frane - ukratko - pokazuje da „mrzitelji svega hrvatskog i katoličkog“ najčešće nisu imali i nemaju problema s vjerom, ili kršćanstvom, ili katolicizmom kao takvim. Oni najčešće imaju problema - ja barem imam - s hrvatskom nacionalističko-klerikalnom ideologijom koja u ovom trenutku jest dominantni identitet Crkve u Hrvatskoj.
    papa je glas tash i vjernika koji misle da su svi ljudi braća, normalni ljudi koji ne mrze. i, u principu, žao mi je što sam napisala prethodni post. nije istina da nisu glasni. jesu, iako nam se tako ne čini. svaki dan žive svoju vjeru i svaki dan su u sukobu, kako kaže pavičić, s dominantnim identitetom crkve u hrvata.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 08.06.2015. at 18:52

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

imaš pravo Cvijeto. ja uopće nisam imala problem s vjerom i svime što ide oko toga dok se nisu počele povlačiti paralele katolik=hrvat. a i sredina u kojoj živiš i krećeš se ima veliku ulogu u percepciji svega. možda bi i ja u rijeci bila mrvu optimističnija i pomirljivija

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    papa je glas tash i vjernika koji misle da su svi ljudi braća, normalni ljudi koji ne mrze. i, u principu, žao mi je što sam napisala prethodni post. nije istina da nisu glasni. jesu, iako nam se tako ne čini. svaki dan žive svoju vjeru i svaki dan su u sukobu, kako kaže pavičić, s dominantnim identitetom crkve u hrvata.
    ma neka si napisala, jer si u stvari i u pravu i u krivu.
    s jedne strane se meni više ne da ispravljat krive drine i prepirat se
    i tu si u pravu, nisam dovoljno glasna.
    s druge strane glasna sam dovoljno da odgojim dva "mala" čovjeka
    da razmišljaju ispravno, da ne mrze i da prihvaćaju sve različitosti ovog svijeta,
    a to je velika stvar, jer tu moj posao ne staje,
    jer će te dvije osobe jednog dana odgajati jednu, dvije, tri ili pet novih "malih" ljudi u istom smjeru.
    i na kraju krajeva ne siju mržnju oko sebe i ne razdvajaju ljude po ničemu,
    što je po meni bit te moje vjere.
    ja ne mogu zamisliti da idem u krivom smjeru.

ovaj papa mi se sviđa prvenstveno što se zalaže za skromnost i pomoć siromašnima od strane crkve,
    na što on zapravo uopće ne bi trebao skretati pozornost,
    jer bi to trebalo biti jedno od glavnih poslanja crkve.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ovaj članak je dobar: http://www.tportal.hr/vijesti/svijet...ti-u-boga.html jer donekle objašnjava ono što i ja smatram - zašto bi poglavar katoličke crkve davao nekakve potpuno sumanute (ali našem uhu poželjne) izjave koje dovode u pitanje cijelu sustav na čijem je on vrhu?!

a ovi s bitno.neta su mi najbolji kad objave članak tipa "veliki ateist izjavio da bog postoji"... pa što ga niste citirali kad je izjavljivao da bog ne postoji

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

sto mislite sto papa misli o referendumu za brak? ili o ovome sto se izglasalo u irskoj? i kako bi on u tim slucajevima glasao?

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ma joj, pa naravno. Uložila KC u dobar PR i to je to. Papa ko papa, neš ti.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja vjerujem Beškeru pa shodno tome, ne mislim da je ne'š ti :D

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moram ovde da se požalim, nemam gde.
    Kod nas opet aktuelno, SPC traži da se Teslina urna iz muzeja prebaci u hram.
    Navodno se u muzeju održavaju satanistički obredi (nebuloza, muzej je izuzetno posećen, pokriven video nadzorom i pun turista), a kao dokaz nude jednu fotografiju na kojoj neki ljudi izgledaju KAO da meditiraju!!! http://www.spc.rs/sr/gde_sigurno_ne_...i_nikole_tesle
    Gde je kraj bezobrazluku pitam se.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    Moram ovde da se požalim, nemam gde.
    Kod nas opet aktuelno, SPC traži da se Teslina urna iz muzeja prebaci u hram.
    Navodno se u muzeju održavaju satanistički obredi (nebuloza, muzej je izuzetno posećen, pokriven video nadzorom i pun turista), a kao dokaz nude jednu fotografiju na kojoj neki ljudi izgledaju KAO da meditiraju!!! http://www.spc.rs/sr/gde_sigurno_ne_...i_nikole_tesle
    Gde je kraj bezobrazluku pitam se.
    Eh, nije to teško shvatiti - misle da bi se svi ti ljudi preselili u hram i tamo ostavljali svoj novac, he he he....

To me ne čudi. Otimačina oko profita od turizma. Ima nula veze s religijom.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

a ne znam, meni je recimo nebitno misli li netko da ću ja ići u raj ili doživjeti spasenje štoliveć, ili neću
    puno mi je bitnije da je rekao da je ubijati u ime boga huljenje

meni papina izjava baš zvuči "svi smo jednaki" i sa fokusom na ono što je na zemlji, a onda se javlja korektura sa pričom o spasenju, da ne bi zaista ispalo svejedno je jel crkva ili livada

a što se tiče "samo PR teorije", ok, ali i PR možeš izabrati ovakav ili onakav, ustvari mi je utješno da su procijenili na globalnoj razini da bi ovakav jedan malo pomirljiviji pristup imao bolju prođu, recimo da su se ravnali samo po našoj državi, očito, stanje na terenu bi ih uputilo u potpuno drugačiji pristup

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mislim gotovo potpuno isto, i na tekst sam imala istu reakciju.
    I zapravo mi nije jasan nalov ni tekst linkanog članka s t portala, jer se tvrdi "papa nije rekao", a ispod je citat, u kojem je jasno i izravno - rekao? Papa. A glasnogovornik je "ublažio".

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

pa i ja mislim, nek je i pr, ali i odabir pr-a nešto govori.

da bar hrvatski crkveni poglavari imaju takav pr.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •