Vidi rezultate ankete: Biste li pružili sklonište izbjeglicama kod sebe?
- Glasači
- 90. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
-
Da
-
Ne, iako imam mogućnosti
-
Ne, jer nemam mogućnosti
-
Ne znam
-
cvijeta, clanak je odlican!
doduse vec sam to procitala na vise mjesta, ali je ovo bas sveobuhvatno.
moje jedino cudenje ide tome, da je covjek poput njega uopce bio ambasador na prostorima ex juge.
(prepametan, preljudski, prenormalan)
ima samo jedan mali problemcic u
percepciji clanaka te vrste: jelte to su tamo neki zlocesti amerikanci, koorporacije...
gdje je odgovornost svih ljudi, nas? (govorim o odgovornosti, ne o krivnji)
bez obzira na sve te geopoliticke interese amerike, svaki pojedinac ipak odlucuje sam sto hoce, a sto nece raditi.
jasna je meni ta doza manipulacije.... ali ipak, kad taj sirotan u siriji uzme oruzje i upuca susjede, sravni palmiru sa zemljom...ucini to svojom odlukom.
odlucuje sam, da se upregne u to ludilo religije, pljacke, antihumanizma i svega ostalog.
odlucuje sam, da recimo ne cita clanke, ljude, novine, knjige ovakvog profila, nego ne cita uopce, gleda raznorazne od mozga cijepljene BB-ove i slicno...portale i novine prepune trivijalnosti, gluposti, ili huskaskih pamfleta ala dnevno hr (ili bilo koji slican europski, ali na domacem smo forumu, pa njega uzimam za primjer)
pribrojimo tome i jednu veliku kolicinu gradana koja, eto, gleda svoja posla. pa se vise nitko ni ne uzrujava, kada jedna grupa ljudi na uglednim funkcijama zatrazi od institucija da se jedan prekrasan starohrvatski pozdrav uvede u sluzbenu upotrebu.
tako da, svi ti vrlo mocni geostratezi zapravo fantasticno poznaju ljudsku prirodu i nacin kako je upotrebiti za ostvarenje svojih necasnih ciljeva.
sto sam starija sve vise cijenim krlezu (voljela sam ga oduvijek). sve to stoji u njegovim knjigama.
sve.
no pretpostavljam da se on vise ni ne cita. sto zbog ideologije, a sto zbog toga sto je to valjda prekomplicirano stivo, koje trazi vremena, koncentracije, te jedan posvem drugaciji habitus, kojeg ne mozes obrlatiti spinovima i pamfletima.
a nas se osim toga ova tematika, sto je navodi dizdarevic ni ne tice. mi smo jos na stoljecu sedmom, partizanima, ustasama, udbi… pravim i krivim krvnim zrncima…
zvucim vrlo pesimisticno. znam. pred neki dan sam pricala sa sestrom. ona kaze da joj se cini da je zapravo ovaj, u svemirskim razmjerima malecni trentak demokracije, humanizma europske provincijencije, zapravo samo jedna povijesna devijacija. a mi smo eto imali srecu da zivimo u tom vremenu.
mala nada koju imam, je to, da se svemir pobrinuo da postoje ljudi poput mc sa naseg foruma, koji ne gledaju samo svoja posla.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma