Stranica 20 od 23 PrviPrvi ... 101819202122 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 951 do 1,000 od 1128

Tema: Stambeni kredit u CHF

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Bila sam ja danas u banci po nekom drugom poslu, trenutno ni oni ne znaju ništa više od onoga što piše u novinama.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja bih rekla isto sranje drugo pakovanje. Strana valuta kredita. Iako ne znam jel nam to nosi bolju, istu ili losiju prognozu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ako nam otpišu dio glavnice koji je povećan radi rasta franka, onda će to biti jako dobro.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Da, to bi cak znacilo da bi refinanciranje novim kreditom imalo smisla.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja ovo nista ne kuzim.
    Mi smo dali odvjetniku i ekipi da nam izracuna preplacene kamate koje mozemo potrazivati. Jutros stize izracun cc 9 tisuca kuna plus zatezne kamate ( imamo relativno mali iznos, na relativno mali broj godina).Za to treba tuziti banku (na osnovu onih sporova koji su to vec dobili)
    e, sad, ova odluka o promjeni valute... Ima li to veze sa tim kamatama ili nema?
    da li se treba natezati sa tim? Isplati li se to uopce? I ima li smisla? Kako ova nova odluka ministra utjece na to?
    Kad se o kreditima prica kao da se na kineskom govori, nista mi nije jasno.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne zna se još ništa o kamatama, to uopće nije spomenuto.
    Ako ne propišu zakonom da banke moraju vratiti preplaćene kamate (sumnjam da hoće), onda ćeš morati tužiti da eventualno dobiješ povrat. (ako pak banka ne bude tražila da odustaneš od tužbe kod konverzije)

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Danas u novinama piše da će banke od 1. studenog nanovo obračunavati glavnice i pozivati pojedinačno klijente na dogovor. Živi bili pa vidjeli

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nama ispada da će nam se uvećati rata zbog konverzije?! Dugoročno bolje, ali trenutno, ja sam na porodiljnom, lošije

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ha, moguće, kamate na euro kredite su veće.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

"Na upit hoće li se problem preplaćenih kamata zakonski regulirati ili će građani morati pokretati pojedinačne tužbe protiv banaka, Lalovac je rekao da će se to riješiti velikim otpisima kako bi ljudi nakon 10 godina mogli krenuti u novu budućnost.
    “Tako će se zatvoriti ta priča jer pitanje je kada će i kakvu presudu donijeti sud.”"

Dakle meni se čini da ne bude ništa od povrata preplaćenih kamata, nego da će se računati da nam to ulazi u otpis.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    "Na upit hoće li se problem preplaćenih kamata zakonski regulirati ili će građani morati pokretati pojedinačne tužbe protiv banaka, Lalovac je rekao da će se to riješiti velikim otpisima kako bi ljudi nakon 10 godina mogli krenuti u novu budućnost.
    “Tako će se zatvoriti ta priča jer pitanje je kada će i kakvu presudu donijeti sud.”"

Dakle meni se čini da ne bude ništa od povrata preplaćenih kamata, nego da će se računati da nam to ulazi u otpis.
    dakle, cak i ako ih mi tuzimo mogli bi po novom izubiti sud? (iako su ga svi do sad dobivali zbog oduke ustavnog suda)

tanja37 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Da, tako ispada... Ma, neka oni to nama lijepo konvertiraju i mi odmah idemo u neku drugu banku i prebacujemo kredit u kune...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To ja sve nagađam na temelju par rečenica koje sam pročitala u novinama. Nitko još ne zna kako će zakon točno izgledati.

Ne mislim da bi radi toga mogli izgubiti sud, nego da bi se moglo dogoditi da nam se kod potpisivanja ugovora kod konverzije uvjetuje da se odričemo bilo kakve tužbe.

tanja37 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Da, tako i MM tumači, da ce nam sigurno dati na potpis da ih nećemo tužiti nakon konverzije. Makar bi bilo dobro da nam i te preplacene kamate uracunaju...ma, znam da neće, ali eto...dobro je i ovako! Bar nećemo biti dužni vise sad nego kad smo tek digli kredit...

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kako god bilo, nemam neki osjećaj da ćemo biti na nekom dobitku

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ako nam preračunaju kredit tako da nas izjednače sa eurskim dužnicima, a to je ono što je najavljeno, onda naravno da ćemo biti na dobitku.
    Glavnica (u eurima, pa i kunama) će nam se smanjiti za iznos koji smo do sada otplatili, naravno uz primjernu drugačije kamatne stope.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj tanja37 prvotno napisa Vidi poruku
    Da, tako ispada... Ma, neka oni to nama lijepo konvertiraju i mi odmah idemo u neku drugu banku i prebacujemo kredit u kune...
    ovo je i meni pa lo na pamet, ali...
    onda sam se sjetila svih solemnizacija, procjena i ostalih troškova.
    s druge strane, ako ova europska unija opstane,
    kada bi se u hr trebao uvesti euro?
    isplati li se to uopće?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Priča se da UF pregovara sa nekim bankama oko kunskih kredita - no tko zna je li to samo priča ili istina.

tanja37 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Neće euro još kod nas tako skoro... A budemo se raspitali, možda HPB nešto ponudi, navodno se pregovara o tome sa UF da povoljnije prelazimo kod njih ako ćemo htjeti...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Glavnica (u eurima, pa i kunama) će nam se smanjiti za iznos koji smo do sada otplatili, naravno uz primjernu drugačije kamatne stope.
    iako ja još ništa ne kontam što se tiče izračuna,
    ako će biti ovako (boldano) to je onda super.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma ne razumijem niti ja, kažem, pišem na temelju par rečenica koje sam pročitala, htjela sam reći da bi nam, rema riječima Lalovca, kredit trebao izgledati kao da smo ga digli u eurima, dakle trebalo bi se vidjeti da smo već nešto otplatili a ne kao sada, da nam je kunska glavnica veća nego na početku nakon 8 godina otplate.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ova priča nema nikakve veze s preplaćenim kamatama.

Ja sam shvatila da će nam otpisati dio glavnice, tako da nam preostala glavnica bude onakva kakva bi bila da smo uzeli kredit u eurima.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

RBA ima kunske kredite, ali max. na 15 godina.

tanja37 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Ma, bar ćemo biti u mogućnosti mijenjati stan za veći ili prodati ga pa kupiti veći, ako nista drugo, za koju godinu... Ovako nismo mogli ništa a petero nas je u 47 "kvadrata"..

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj tanja37 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma, bar ćemo biti u mogućnosti mijenjati stan za veći ili prodati ga pa kupiti veći, ako nista drugo, za koju godinu... Ovako nismo mogli ništa a petero nas je u 47 "kvadrata"..
    Tanja u identicnoj smo situaciji u identicnom broju kvadrata. Odnosno po broju clanova bit cemo za mjesec-dva. Nakon svih kalkulacija, poreza na promet nekretninama, ovog nesretnog kredita s kojim nemosh nista osim produljiti rok otplate da stvoris mjesta za novi manji (za tih par bijednih kvadrata vise), odustali od svega do daljnjeg, odnosno na neodredjeno, i pregradjujemo boravak u nasu spavacu sobu. Pratit cemo razvoj ove situacije, ali nekako nas sve mutnije vidim u vecem stanu.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Banke nisu zaprimili slubeni prijedlog Vlade tako da - uzalud vam brzanje s odlaskom u banku i traženjem eventualno izračuna ili dodatnih informacija/pojašnjenja...

sirius, od kud ti informacija da svatko tko je tužio je dobio spor? To naprosto nije točno. A i tamo gdje su donešene presude, one su prvostupanjske, banke su išle redom na žalbe po istima tako da... Druga je stvar kako se to prezentira u medijima i kako to "franak" predstavi

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A tko je ovdje napisao da je išao u banku po izračun?!

Banke će same morati napraviti izračun i zvati nas, ne moramo mi nikud ići.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

pa napisala je angie da će do banke da joj naprave izračun, napisala je martinaP da je bila u banci i pitala (ne znam točno što).
    A i da nije nitko napisao, ja opet ponavljam da banke NISU zaprimile nikakvu službenu info i da je, za sada, odlazak u banku ili traženje info od banke - uzaludno.

A o tome što će banke morati ili ne morati isto pomalo... Vlada mora donijeti odluku, banke moraju dobiti službene informacije, a još uvijek se ništa od toga nije desilo!
    Posljednje uređivanje od ekica : 27.08.2015. at 16:09

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nije ali bude. Vlada će promijeniti Zakon, a banke će ga morato provesti. Kao i do sada sa kamatama i fiksiranjem tečaja.

tanja37 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Tako je!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj ekica prvotno napisa Vidi poruku
    pa napisala je angie da će do banke da joj naprave izračun, napisala je martinaP da je bila u banci i pitala (ne znam točno što).
    A i da nije nitko napisao, ja opet ponavljam da banke NISU zaprimile nikakvu službenu info i da je, za sada, odlazak u banku ili traženje info od banke - uzaludno.

A o tome što će banke morati ili ne morati isto pomalo... Vlada mora donijeti odluku, banke moraju dobiti službene informacije, a još uvijek se ništa od toga nije desilo!
    Ja sam bila u banci po sasvim drugom poslu, pa sam usput popricala s tetom iz banke. Jako sam skepticna oko ove price, predobro zvuci.

Šuška avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

A meni se čini da je ovo ipak svjetlo na kraju tunela.

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Zar nije ovo o preplaćenim kamatama "kačilo" i kredite u eurima?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da, je, ali nitko nije automatski dobio povrat preplaćenih kamata, nego su ljudi krenuli u pojedinačne tužbe.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

OK onda teoretski, će se moći nakon ove pretvorbe i dalje tužiti za kamate plus zatezne kamate? Ako naravno ovaj dil sa pretvorbom valute ne znači da se odrićemo tih kamata.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To se ne zna, ali ako se radi o kreditu u eurima onda se njega pretvorba valute ne tiče.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

jasno. no razmišljam naglas, možda će tužbe za kamate isto biti nešto o čem se može kasnije razmisliti. Mi smo kao Sirius digli relativno malen iznos na kraće razdoblje, pa onda si mislim da treba izračunat i vidjet ako ima smisla uopće.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

na ovom linku se nalazi simulacija konverzije 2 kredita iz CHF u €
    http://www.index.hr/vijesti/clanak/z...a-/839137.aspx

ja imam kredit u € a razmišljam da se prebacim u kune. jel ima netko da je to radio?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

bili jučer u banci i potpisali suglasnost za konverziju
    ima li još "sretnika"?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam danas prihvatila konverziju.
    Sad živi bili pa vidjeli.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mi smo obavili u cetvrtak.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sada treba dočekati poziv.
    bankarica baš i nije imala nekog pojma kada to možemo očekivati.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U kojoj si banci? Meni je rekla iza 8.12., ali naravno da to ne znači ništa. Sigurna sam da će zavlačiti do besvjesti, mislim da im zakon uopće ne propisuje rok.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pbz.
    da, ne propisuje im rok.
    nadam se da neće prekoračiti rok zamrznutog tečaja.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam potpisala konverziju prosli tjedan. Bankar mi nije znao tocno reci kad mogu ocekivati novi ugovor, ali da bi bilo realno do kraja prosinca. RBA. Izracunom sam zadovoljna.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Zna li netko sto su to otvorene stavke? Uz papir o izracunu preplate sam dobila i jedan na kojem pise izvadak otvorenih stavki...to je pretpostavljam preplata koja je nastala jer sam recimo umjesto sitnih lipa zaokruzivala iznos i tako uplacivala pa se tu skupilo nekih 64 franka. Zasto su mi to posebno poslali;sta ne bi to trebalo biti zbrojeno s ukupnom preplatom? Doduse,mozda i je ali zasto onda taj posebni papir?

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nama obracun ocajan, isto u RBA, nismo jos potpisali. Ima li jos netko u RBA ? Super za vas cure koje ste dobile ok izracune

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ima li tko od vas planova/mogucnosti zatvoriti kredit? Sa npr. kunskim kreditom.

Nama se rata minimalno smanjila. Glavnica se smanjila sa 300000 na 100000. Jos nismo prihvatili konverziju. Zaba

Ne znam jesam li krivo cula pa pliz ako netko zna. Nakon odmrzavanja chf tecaja nesto ce biti nepovoljnije ako napravimo konverziju? Nisam sigurna sto sam tocno cula, bio je onaj analiticar Kardum na hrt4 prije tjedan dana.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne razumijem te baš, imaš 30 dana da prihvatiš izračun, znači rok ti je do 15.12. u principu; tako da prihvatiti moraš do tog datuma a tečaj se odmrzava nakon NG (ako). Do potpisivanja aneksa ugovoru se naplaćuje po starom, ali će se sve što uplaćuješ više/manje nego što treba uplatiti na račun preplate.

Ja ću najvjerojatnije ići na kunski kredit, premda mi je situacija dosta komplicirana, pa moram još sve proračunati.

tanja37 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Mi smo u RBA, relativno smo zadovoljni konverzijom. Kredit je iz 2007. Malo smo se raspitivali u bankama da ga zatvorimo kunskim ali nema šanse za nas. Vise nisam kreditno sposobni, stan nam ne vrijedi više toliko koliko bi nama trebalo da ga damo pod hipoteku, troškovi novog kredita isto tako su nam nemoguća misija. Znaci, predstoji nam još par godina gužvanja u 47 kvadrata sa troje djece. Mislili smo ga prodati, pa u podstanare ali ni to ne možemo jer ne možemo niti dobiti toliko koliko nam je ostalo glavnice. Nema svjetlosti na kraju tunela...još...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •