Dijana, stekla sam dojam na jednoj ranijoj temi da se seni i ja razlikujemo u tome sto vidimo oko sebe. A mislim i da imamo razlicita osobna iskustva. Moze biti....
Da
Ne, iako imam mogućnosti
Ne, jer nemam mogućnosti
Ne znam
Dijana, stekla sam dojam na jednoj ranijoj temi da se seni i ja razlikujemo u tome sto vidimo oko sebe. A mislim i da imamo razlicita osobna iskustva. Moze biti....
Mene zanima osjeća li se Merkel odgovorna za utopljene u moru, zlostavljane u azilantskim kampovima i novac koji je organizirani kriminal utržio za šverc ljudi od kad je ona tako velikodušno objavila svoj poziv.
Tužna sam. Ne mogu više gledati vijesti o utopljenima.
Nije mi jasno zašto Europa ne nudi brodove presretače dovoljno njih da se svi redom pohvataju prije utapljanja i šverceri i žrtve?
Zašto vodeći u EU i Merkel ne sastanče s Asadom, Putinom, UNom i ostalim moćnicima i ne nude humanitarnu pomoć, ali i vojno riješenje za spas tolikih ljudi?
Stvarno ne razumijem. Toliko para nigdje muzike.
ne znam da li je tolika razlika u tome sto oko sebe vidimo...
mislim da je veca razlika u tome kako to sto vidimo, tumacimo.
Al naravno, sve je u ocima promatraca, ne postoji univerzalna stvarnost![]()
zasto? jer ne podnosim ekstremiste bilo koje vrste
krscanski ekstremisti, islamski, zidovski...isto
a ovi stvarno ne izgledaju nista drugacije nego kao kkk
strava i uzas
a rekla bih im sto god bi mi palo na pamet u tom trenutku
stvarno nebitno
recimo, meni je cudno da je to tebi ok
al dobro, svakom svoje
moji prijatelji vjernici ne misle tako
Nije mi ok sto ih zaje...na taj nacin, niti je to razlog zbog kojeg sam postala link. Nego da se vidi stimung i cuje sto imaju za reci![]()
Moram priznati da se i sama nekad pitam, ali mene to ponasanje podsjeca na onu americku foru wet foot dry foot pa ako uspijes spasen si, a ako ne zao nam je. i jedno i drugo mi je s ljudske strane grozno.
Ma ne kao benchmark ponasanja. Gle, postoji vise mogucih reakcija na tu grupu s krizevima. Mogli su ih blijedo gledati, mogli su im se smijati jer su smijesno izgledali s tim krizevima i pitati ih jesu li normalni, mogli su im reci, je to je krscanska zemlja, so what, ajmo svi na kavu da cujemo sto vas tisti ( umjesto ruza). Ajde dobro, to je SF. Al mogu ipak nesto DRUGO vikati i reci, a ne ovo sto su rekli, umjerenije, normalnije. S obzirom na razinu provokacije, koja i nije bas nesto velika, reakcija je vrlo burna. We're taking over i masovno psovanje je ono sto dobijes kad ih povuces za jezik. Ne znam, meni je poruka ova: gle sta imas za cuti kad grupa krscana sa simbolom krscanstva prodje kroz muslimansku cetvrt i kazu da je ovo krscanska zemlja.
grčki ministar na bbc-u
meni uopće ne izgledaju smiješno, još u uniformama. nego prijeteće. baš kao da grupa kuklusklanovaca dođe u neki crnački kvart onako u punoj spremi.
Da, prije treba vjerovati Grcima, najvćim kolektivnim prevarantima u Europi, koji se politčki ne libe ničega.
Ne ,Uh-puh krivi su križevii, nikako ono što izlazi iz ustiju tih ljudi.
Meni je ovo ovdje već stvarno postalo degutantno. Tko koga ovdje proziva i štiti, nije mi jasno. ALi sigurna sam da bi 99% ovdje okrenule priču sutra, da im se jučer dogodilo ovogodišnje Silvesterovo u Njemačkoj po hrvatskim gradovima.
Posljednje uređivanje od šafran : 29.01.2016. at 10:53
Ljudi se u ekstremnim situacijama ponasaju ekstremno. Ako je netko isprovociran nije za cuditi se ukoliko reakcija ne izostane.
Uh puh, ti si negdje njemacka, austrija? Bi li ti bilo drago da ti grupa ekstremno desnih nijemaca dodje u kvart i krene vikat da je ovo zemlja za nijemce a ne balkance? I da si samo ti u kvartu vjerojatno ne bi reagirala. Ali ako je tamo hrvatska zajednica jaka, ne bih se cudila da reagiraju. Dovoljno je da je jedan dovoljno "hrabar" da odgovori, drugi ce se odmah prikljuciti. I tko zna sta bi sve nasi hrvati izgovorili.
Al ne bi njemci na hrvate nikad, jel tako? To je skoro pa ista nacija.
Mislim da hrvati ne bi vikali we're taking over, to je meni...
Posljednje uređivanje od Uh-puh : 29.01.2016. at 11:01
O Jesus dokle ćete ići sa ovim relaiviziranjem. Pa uzmite ih si doma kad ih toliko ljubite, otvorite im vrata Hrvatske širom. No problem.
Ekstremen situacije su borba za goli život čovječe, rat, glad, polave, suše, umirući najmiliji...to su ekstrmen situacije, o čemu ti to uopće.
Neki nikako ne žele pojmiti da je u EUropu ušlu daleko više ljudi iz tih područja onog kriminalnog profila, nego koji se ovdje žele skrasiti i započeti novi život po europskim standardima i vrijednostima. I dalje ulaze.
Njemačka na ovo nije bila pripravna. Francuska već dugo nije, a ni Švedska ni Belgija.
Prema najnovijim procjenama 70% izbjeglica prekida svoje školovanje koje je usko vezano za praksu (Asubildung) ovdje. Ne da im se raditi za tako sitan novac, isti koji dobivaju i Nijemci za istu praksu i praktičnu obuku. Jer su njihove predodžbe o životu u Njemačkoj bile drugačije, brzo do velike love.
Vi ih želite kod sebe, u redu. Pozovite ih. U Njemačkoj očigledno nisu zadovoljni. Možda će se ovaj puta i odazvati.
gle, kriminalaca i siledžija se ja svakako bojim, i bez potencijalnih opasnosti od neuračunljivih izbjeglica ja se po noći sama šetati bojim.
kažeš, i dalje ulaze.... meni nije drago što takvi ulaze, a nesumnjivo ih ima. ulaze i ovi drugi, koji nemaju loših namjera samo su još neintegrirani u društvo i svima nam je svega dosta, a tek će s ljepšim vremenom krenuti i drugi val, ja vjerujem i veći i jači.
što, što sad? daj reci, pliiiiiz? što? reci meni, znaš da sam ti barem ja puno postova s pažnjom pročitala bez da sam te napadala.
teško je, ali ja ne znam što, a da se poštedimo svi svega!? i oni i mi?![]()
Ne znam što bi trebalo napraviti. A Njemačka će po svom. Specijalne Beratere (savjetnike) čak za njih organizirati koji bi trebali služiti firmama da prepoznaju posebne potrebe onih na praksi i školovanju.
Govorilo se čak i o tome da im se skrati vrijeme prakse pa da što prije mogu ići na tržište rada, ali je to za sada odgođeno. S čime se poptuno slaćem. Tko je mene mazio i pazi kad sam došla ovdje, ma mislim ovo sve oko tih izbjeglica je postalo hiper i previše. ALi dobro poznam dobru staru Njemačku, i zato je i volim, samo što ja nemam izbora hoću ili neću izdvajati, ja moram. Iako je isreno i meni više dodijalo kao okorijelom socijaldemokratu. Jer znam da ne slijedi ni hvala, već pljuc pljuc i u blato, od dosta takvih "potrebitih" ljudi.
šafran na ovom forumu psovanje križeva može doživjeti samo oduševljenje.
Ne branim ekstremnu desnicu, nitko normalan ne bi trebao hodati okolo i vikati ovo je kršćanska zemlje jer je to suprotno smislu kršćanstva.
Ali evo mi svake godine imamo procesiju po kvartu usred Zagreba po par sporednih ulica nosi se veliko raspelo, pjeva se, ovdje živi svakakav svijet stvarno imamo po školama svih rasa, vjera i nacionalnosti i nikad se nisam bojala voditi djecu.
Doduše kad čujem ovakve sve češće stavove mozda se zapravo trebam bojati.
Meni je bilo smješno kad su susjedi zvali policiju jer su klinci na crkvenom dvorištu imali ljetne igre. Naravno policija se smijala, ali gle nekome je to smetalo. A ne smetaju mu ta ista djeca na školskom dvorištu s kojim djele ogradu.
Ovdje ti je šafran, na ovom forumu i višeod pola Zagreba pitanje prestiža vrijeđati vjeru, A Katoličku crkvu to im je omiljeno.
najiskrenije moguće, šafran: ja bih bila najsretnija da oni nemaju nikakav razlog da dolaze u tolikom broju.
drugo, bila bih sretna da barem vrijede neka pravila dok tako nemilice nahrupljuju i da to funkcionira.
ali ne znam kako da ja to sve uredim da mi bude po volji. evo, ne znam.![]()
pikula, ti to stvarno tvrdiš da je potrebna hrabrost da bi se u Hrvatskoj bivalo katolikom?
ako mislis na mene, a vjerojatno mislis, nisi u pravu
ovo sto si ti navela i ovo sa linkanog filmica je miiiiljama daleko
ovakve provokacije u stilu kkk i tradicionalne procesije bar ti ne bi smjela brkati, jer znas kako izgleda ta u kojoj sudjelujes, za razliku od ovog linkanog
pikula, ajde ti molim te svoje netrpeljivosti razmjenjuj tamo gdje te bole, a to je kod zuske. i nemoj uvlačiti cijeli forum jer ti smeta zuskin potpis na forumu.
procesijama sudjelujem i ja i moja djeca i moja svekrva i nitko nas ne gađa kamenjem nego nas ljudi dočekuju na svakoj postaji sa kolačima i pecivom, sokovima, okrjepom.
Ovo je jedan vrlo nekulturan i bezobrazan post.
Tko je ikada psovao križeve ovdje i tko se na to oduševljavao?
O kakvom ti pitanju prestiža pričaš?
Ateisti su duboko diskriminirana skupina u ovoj zemlji i koliko god to tebe boljelo smiju i trebaju tražiti da se poštuju njihova (i tuđa) osnovna prava koje Crkva vrlo često zatire.
Najveća manipulacija Crkve je upravo ta samoviktimizacija koju provode vjernici plačući kako su progonjeni čim se netko usudi usta otvoriti i i kritizirati Crkvu.
pikula bome si pretjerala.
doduse ne posjecujem onaj topik koji je vezan na religijska pitanja, jer nemam potrebu, ali na ostalim me bome ima i ne znam o cemu ti pričas.
O bože
Opet moram nabrajati s kim spavam i s kim se druzim... Prije i poslije mise, zornice... I sl.
Daj ono joj.
Napisala sam da se ni ja ne bojim sad sudjelovati u procesijama, ali da uz ovakva zaoštravanja bi to moglo postati problem?
Ali brojnost i profil odaziva me ne čudi. Svak se svrbi di ga češe.
Da sasa u zemlji koja je imala 50 godina komunističke diktature i onda okupatorski rat da nije baš lako biti autentični vjernik. Većina zakona je iz doba Kardelj
Običajni vjernik koji samo kiti bor i farba jaja da to stvarno nije problem. To kao što su srbi imali "poštene albance" s kojima su surađivali na Kosovu hahaha uvijek se nađe ekipa za ukras.
Ko Krleža Titu.
Ali ne treba biti lako vjernikom. To nije tako niti zamišljeno. Samo se vi pjenite. A za zabavu pogledajte jedan hrvatski film ili seriju u kojem se sprdaju iz vjere i svećenika. Hm hoćete li naći takav?
gdje smo mi ono stali? da nam je ponestalo objektivnosti na ovoj temi ili je nikada nije ni bilo?
sad kad znamo koja je najpravija vjernica među "vjernicima" i svima nama, ajmo dalje za iste pare!
ja svakako nisam dostojna nominirati se, pa tebi, pikula, dajem svoj glas, a evo ti i!!
Sa svakim na ovom svijetu se netko sprda. To stvarno nije neki specijalni kriz.
pikula, stvarno si bezveze napravila usporedbu.
kao da kkk, a isto imaju križeve, uspoređuješ s procesijom pomoraca i ribara u rijeci za dan sv nikole![]()
Pikula, hoćeš reći da većina obitelji koja šalje djecu na katolički vjeronauk zapravo nisu pravi vjernici nego samo kite bor i farbaju jaja? A u slobodno vrijeme se sprdaju iz svećenika i vjere??
Što je zapravo pravi vjernik?
Tko definira okvire nečije vjere? Kako se vjera može vrednovati? Tko to radi?
Filozofirajte slobodno dalje? Znate moje odgovore![]()
Promašile ste point pikulinog posta. Razjasnila ga je u sljedećem.
Skačete, ali doista skačete na katoličanstvo, posebno u Hrvatskoj. Dok sa druge strane navijate za što veći priliv muslimana u Europu, koji su daleko od poštivanja ičije vjere do li svoje, a o njihovom prihvaćanju homoseksulanih zajednica bolje niti neću. Muslimanske zajednice, velika većina, nisu još usvojili ni ravnopravnost ženskog stvora.
Kontradiktorne ste.
Ako msilite da je toliko čvrst korijen katoličanstva u Hrvata, zašto mislite da to nije tako kod Muslimana, svejedno prve, druge ili pete generacije, nije mi jasno.
Mojica dođi u Njemačku, pa ćeš na primjeru Muslimanskih zajednica možda saznati odgovor na to pitanje.
Ajd Safran kad si nam objasnila sto mislimo i radimo- sad je sve ok.
Ja cu ponoviti pitanje pikuli- tko i gde na forumu psuje krizeve i tko se tome veseli?
A za tebe Safran tko navija i gdje "za sto veci priliv" Muslimana u Eu?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Hvala kolegici socijaldemokratkinji na pojašnjenju.Točno tako.
Ja više nemam živaca objašnjavati nešto nekom ako on želi samo povod za sprdnju. S tim da misle da je beskonačni niz sitničavih pitanja od kojih tvoja teze počne zvučati apsurdno neka jako lukava taktika. :zijev: do-sa-dno
Ali još uvijek me fascinira brzina grupnog javljanja na spomen KC. Koja koordiniranost. Bravo!
A što misliš da će se dogoditi, ukoliko granice ostanu otvorene? Tko ulazi preežno i masovno u Europu zadnjih godinu dana, sasa?
Posljednje uređivanje od šafran : 29.01.2016. at 14:46
sasa ti i Peđa Grbin mislite da agresivno ponavljanje uvredljivog ili glupog pitanja smirenim tonom obavezuje onog drugog da odgovori.
ha, oprosti onda!
bilo mi je svakako malo nelagodno čitati što nisam, a što jesam.
jer recimo,nakon što ja izjavim da sam vjernik i ne vidim problem u tome da to budem i prakticiram, nego vidim problem u tvojoj izjavi da bi eventualno moglo biti problema, ti napišeš ovo:
i ovoObičajni vjernik koji samo kiti bor i farba jaja da to stvarno nije problem.
pa sam ja iz toga izvukla svoje zaključke!Ali ne treba biti lako vjernikom. To nije tako niti zamišljeno
zaključak je da ne bi trebalo tako na ho-ruk izvoditi zaključke ni tebi ni meni, ja bi rekla.
čuj, šafran, eto sad si mi ti pikulin point pojasnila. nisam bukva, ali to što ti kažeš, to se iz njenih postova ne čita.
imali smo mi rasprava i prije izbjeglica na temu vjere, samo da znaš, nije baš sve na svijetu vezano uz migrante.
a što se tiče toga kako si ti interpretirala pikulin post, eto i ja skrušeno molim našeg Prijatelja da nas ne izmiješa do te mjere da se pokoljemo svi skupa.
Pa sad ne znam Pikula, pa ti si to napisala. Pa onda i argumentiraj- jer to je uvredljivo. Vrlo.
Ja kao uvjerena ateistkinja ne psujem križeve, psovanje držim poprilično nepristojnim i ne bih mu se sigurno radovala.
Pa ako već vrijeđaš onda argumentiraj.