Napravila sam kajganu sa šalaticom od cikle. Neće jest. Neće i neće. Komadić kajgane izbaci i to je to.
Ne znam što ću sada. Morat ću drugo jelo pravit il će gladna ostat.
Napravila sam kajganu sa šalaticom od cikle. Neće jest. Neće i neće. Komadić kajgane izbaci i to je to.
Ne znam što ću sada. Morat ću drugo jelo pravit il će gladna ostat.
Moja starija ne zeli jaja ni pomirisat. Probala sam joj dati na sve nacine, kuhano, kajgana, omlet, zakamuflirano s nekim povrcem, ma kakvi. Ne pase joj okus valjda. A mladjoj sam zasad samo zutanjak dala da proba i svidjelo joj se, s njom nemam problema kaj se dohrane tice, sve zivo jede.a probaj joj zakamuflirati u neko povrce, ja sam svojoj skuhala brokulu s krumpirom i u to sam umjesala jaja. ali je skuzila. mozda tvoja nece. probaj.
Poslano sa mog SM-G355HN koristeći Tapatalk
Jel to prvi pokušaj da jede nešto u takvom obliku? Kajgana je baš onako specifična i treba se naviknuti na tu strukturu.
Ja ne spremam ni svome 13-mjesečnjaku nešto novo. Ponudim cicu i gledam da mu dam neki zasitniji međuobrok. I za večeru nešto što neće odbiti.
@barca, zakamuflirala sam poslije sa ciklom. Izmiksala dio i sve umuljala da se ne primijete jaja. Ne. Ni to.
Sada sam napravila drugu kašicu: mrkvica, karfiol, cikla, proso, maslinovo. Probala sam. Slatkasto je, blago i ukusno. Inače jede takve stvari bez problema. Samo je izbacila jezik i ne da pristup žlici. Tak da sam je sad opet prikvačila na cicu.
Mislim da joj je banana jučer i zadnjih par dana pokvarila tek. Naučila se na taj super okus i traži valjda samo to.
@maca, nije. Jela je već jednom kajganu i tad joj je pasalo.
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 24.02.2016. at 15:27
Možda joj je takav dan, možda joj raste zub pa joj se ne jede, možda... jel si ti kad imala dana da (radi nečega) ti se ne jede?
Bit će toga još.
Ne baš da cijeli dan ne jedem. Ne, takvih dana nije bilo, osim kada me ubijala temperatura preko 38 C.
Hvala ti puno! Obavezno probam pa javim obiteljske dojmove.![]()
Žutaminuta, hvala na pojašnjenju.
Btw, nije da ne jede ako samo cica. Dapače, majčino je mlijeko jedna od kaloričnijih namirnica (posebno u početku).
Moj skoro pa trogodišnjak kad je bolestan zna ne jesti dva-tri dana ništa osim cice i ništa mu ne bude (dapače, prije ozdravi).
Čini mi se da si zabrinuta oko hranjenja. Razumijem, bila sam i ja. I zabrinuta i opterećena i samo napravila glupost s tim jer je izbirljiv i nejelica.
S ovim drugim na putu bit će puno smirenije. Mislim da ću krenuti s finger food-om pa nek jede koliko hoće da se ne zabrinjavam nepotrebno.![]()
A, je, da, ali opet, ona jučer nije kakala. Jer nije jela ni dan ranije. Tek je danas napokon papala kašicu od zobi s kruškom. Ali to je ono fino što inače voli jesti. Treba jesti i ono što nije super slatko.
Za danas planiram napraviti juhu od puter tikve s njokicama od griza. Držite mi palčeve.
misliš da su noklice nužne stavi unutra žličicu -dve tog grisa pa zakuhaj,
usput misliš li da možeš noklice napravit samo od grisa i vvode ( s kukuruznim to definitivno ne ide)
Mislila sam napraviti klasično s jajem, ono možda ne skuži, a ako skuži samo ih izvadim i ja pojedem, a njoj ostavim juhu.
Ako ne prokaka, suhe šljive su zakon! Ja sam ih namakala preko noći u vodi, skinula bih kožicu. Na toj vodi bih skuhala zobene ili neki griz i šljive sitno narezala unutra.
Nije kakala jer nije imala što.Inače besprijekorno kaka od početka.
Update: juhicu isprva nije papala, onda je pred kraj ponjupala ostalo vrlo brzo. Sada se nadam da se ne radi opet o mom forsiranju i da neće povraćati.
Žuta minuta, stvarno uživam čitati tvoje dnevne menije i koliko se trudiš da djetetu ponudiš što raznovrsniji obrok. Ja sam malo manje kreativna po tom pitanju plus što moram pazit koje namirnice uvodim. Danas sam prvi put malome kuhala batat. Pojeo je oduševljeno. Inače par dana dajem istu namirnicu da ne bi reagirao na nju. Jesi li ti svojoj curki već davala batat ??? Nemam pojma sa čime bi ga mogla kombinirat. Od žitarica sam do sada uvela samo proso. Kupila sam i guinou i amarant ali nisam ih još koristila jer iskreno nemam pojma kako to skuhat i sa čime kombinirat...imate li kakav prijedlog ??? Inače, maleni ima 7 i pol mjeseci i jedan kruti obrok dnevno.
Posljednje uređivanje od bebeto : 25.02.2016. at 21:43
Ja isto obozavam citati njene dnevne menije i stvarno se trudi i ima super kombinacije! (samo kad bi me poslusala i dala maloj jos malo meseka....)
Da, batat obožava. Jer je sladak. Nikako da ga Konzum opet nabavi, a nije mi se dalo skočiti do Spara.
Meni su i quinoa i amarant bezveze. Prvo kad se raskuha ima neku čudnu teksturu, nemaš pravo za što uhvatiti i čega se najesti. Ko da jedem zrak. Drugo se dugo kuha i onda kad se konačno skuha ima sluzavu teksturu, i opet ko da jedeš zrak. Ali nekim se nepcima to sviđa pa vrijedi isprobati sam i donijet sud.
Batat sam kombinirala s crvenom lećom (iako bez sumnje može ići i zelena), mrkvom, korabom, prosom, palentom, karfiolom, brokulom, a mislim jednom i blitvom. Zapravo, ide uz sve što i obični krumpir osim što ima više beta karotena, tako kaže Kae, pa je time i zdraviji.
barca, baš sam danas razmišljala o tome i mislila sam pogledat ću gdje ima za kupiti pile koje je uzgojeno na otvorenom, ali ne želim kupovati ništa što nema certifikat o takvom uzgoju. A ribu je okusila prvi put prekjučer i to je vrlo malo pojela.
Doručak i ručak zobene s kruškom. Ostatak popodneva je tulila bez prestanka, tako da nisam imala vremena apsolutno za ništa. Nahranila je ostatkom zobene, a kako joj to nije bilo dovoljno otišla sam u kuhinju, otvorila sir i dala joj 4-5 žličica. Samo se nadam da neće povraćati.
Je li jela sir s gustom?
Ako je ne bi trebala povratiti osim ako joj nisi dala drito iz fridza.
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
Otvorila je usta na drugu žlicu. Znači, svidjelo joj se. Kada nešto ne voli onda izbaci sadržaj već iz prve žlice, kao recimo jaja.
Da, iz friđa. Nije bilo hladno, ja probala.
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 26.02.2016. at 22:32
Eto voli sir
Izbjegavaj dati direkt iz fridza to im zna tesko sjesti. Onda ne znas ziher da li je do namirnice ili toga. Bez obzira da li ti se ucinilo hladno ili ne. Bar 15-20min ostavi vani.
Odlicno zuta!Ja sam cesto maloj radila sir sa sumskim vocem, iako je njoj idealna kombinacija bila sir+marelice ili breskve, kojima sad nazalost nije sezona. probaj jednom i sa borovnicama samo, isto je super kombinacija.
Pričekat ću sve svježe kad idući put budem radila ovo jer to odleđeno voće nema nit miris, nit arome. Samo kiselina. Srećom mala voli kiselo.
Žuta, kako spremiš zobene ??? Imaju li one glutena ???
Mi smo jučer kombinirali batat sa blitvom...smlatio sve...batat smo jeli tri dana za redom i primjetim da se napinje pogotovo kad sisa...jeli moguće da ga je stislo ??? Nije imo stolicu jučer a evo ni danas još...danas ću mu dat jabuku i proso da ga otvori...
Posljednje uređivanje od bebeto : 28.02.2016. at 10:46
Ne znam, a ovdje kaže da mogu sadržavati ako na pakiranju nije baš naznačeno da ga nemaju. Uzimam onaj haferflocken iz Konzuma, stavim kuhati žlicu-dvije na duplo vode. Iako sam u knjizi pedijatra našla da se samo polije vrućom vodom i ostavi da odstoji, nekako mi to baš ne izgleda probavljivo ko kad je skuhano. I onda ili nasjeckam kruške, ili jabuke prokuham malčice, ili banane, ali njih ću prorijediti jer su loše za tek.
Moguće je, da. Onda sada voće neko vrijeme.
Danas ujutro: salata/juha, kako se uzme, od tikvica, korabice, cikle i ulja. Pojela je par žličica, ali čini se da joj više ne mogu podvaliti baš svaki bućkuriš pa evo kuham žličnjake od palente, to ću i sebi u juhu dodati, a njoj sam smiksala jutarnju juhicu u gustu juhicu i pokušat ću to kombinirati sa žličnjacima za ručak. Večera možda ananas ili ako ostane ručak.
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 28.02.2016. at 12:51
Zaboravila sam ubaciti link.
http://www.naturala.hr/9-zitarica-ko...e-gluten/1221/
Koraba , tikvica i cikla?
Niti ja ti to ne bih jela. Cikla i koraba nisu prijateljice . Jos i ljigava tikvica ( kad se skuha)...
Cikla i koraba su vrlo intenzivnog okusa kad se skuhaju, treba biti jako oprezan sto se s njima kombinira.
Sto se tikvice tice, ona je nutralna, ali joj je sruktura ljigava kad je kuhana, i bude dosta bezukusna.
Haha, da. Točno tako. Ovo više neću ponoviti, a htjela bih ipak pripremati sve to troje povremeno, i ne skupa. Korabicu od sada samo s mrkvom i krumpirom. Tikvicu dinstanu na ulju, s paprikom, i drugim povrćem, a ciklu... Moram naći recepte za još nešto osim salate, koju mala neće jesti.
Tikvica je dusu dala za kombinacije sa zitaricama .
Korabica ide dobro sa onim sto si napisala , plus grasak.
Cikla...cikla je malo zeznuta. Ona je jakog ukusa. Mi ju doma jedemo samo kuhanu ili pecenu na salatu, ili ribanu ( sirovu) takoder na salatu ( u kombinaciji sa ribanom mrkvom i kiselom jabukom).
povremeno sebi napravim hladnu juhu od cikle, ali to samo ljeti.
ili zimi pecnu ciklu uz neko pecenje.
Uglavnom , pojedi ti tu ciklu.![]()
Zob sadrži gluten, ali u manjim količimama, istina je da neki podnose zob a ne podnose gluten,.ali s time se nije za igrat ako je alergijana gluten u igri ili celijakiji
Inače sve nabrojene bezgluteinske žitarice i one kvazi, treba doooobro oprati prije kuhanja, jer u većini slučajeva se čiste od opne ljuske mašinama koje upotrebljavaju pšenicu ko odstranivač
Kod nas se moze kupiti zob bez glutena, s ELISA certifikatom.
Ujutro: riža s prokuhanim jabukama
Popodne: sir, vrhnje i žganci
Večera: isto što i ručak
Ja danas kuhala kvinoju sa jabukom...pojeo sa guštom...još nisam naišla na nešto što ne voli...iza obroka mu za cca. pola sada ponudim siku...posisa kao da nije uopće jeo ...za par dana puni osam mjeseci, da startam sa drugim obrokom ??? ovaj jedan mu dajem obično oko 13 sati kad i mi ručamo...
Da, možeš uvesti drugi obrok. Ja sam maloj drugi već sam sedam uvela. Ne znam, negdje sam tako pročitala.
Doručak: sir, vrhnje, žganci. Odmaknem malo zdjelicu, a ona u plač.Toliko joj je fino bilo.
Ručak: puretina, mrkva, riža.
Večera: isto što i ručak, ili griz na kravljem mlijeku.
Jesi joj davala griz na mlijeku vec?Mislim da ti kravlje ide nakon godine. Ne znam kako stoje stvari sa kuhanim, mi jos nismo dali osim neki dan sa zobenim ali pola mlijeko pola voda. Tak sebi radim a fakat je zeljela jesti pa sam joj dala. Inace je na formuli.
Nisam. Bili kod pedice pa ona rekla da joj možemo počet davat mlijeko. U knjizi Jovančevića isto piše odgoditi do iza godine, a oboje pedijatri, pa sad kojeg da slušam.
A mislila sam ako radim s vodom ista stvar, osim što će bit manje kalorično, a kako je opala s težinom ovaj mjesec htjela bih to popraviti što prije moguće.
Moze se mlijeko dodavati kod kuhanja ( kod dohrane) i prije navrsene godine. Ali se ne preporuca uvoditi kravlje mlijeko kao zamjenu za majcino mlijeko ili formulu.
E to me zanimalo. Da li se moze kod kuhanja. Od kume mala je recimo alegricna na mlijeko ali na ono prokuhano nema reakcije. A mlijeko u coksi ne smije pogledati. Znam da se neki proces dogada kod kuhanja samo se nisam mogla sjetiti. Tnx
Sva su mlijeka prokuhana. Ne daju joj valjda sirovo mlijeko? Od toga bi svatko dobio proljev.
Na mlijeko koje kupis u ducanu onako oz boce ima alergiju. Cim prokuhaju nema nikakve reakcije.
I njena reakcija nije samo proljev vec se sva osipa.
Na što je onda alergična u čokoladi kada su čokolade debelo prokuhane prije nego ih izliju u kalupe. Možda sojin lecitin.
A i u mlijeku laktoza ne nestaje prokuhavanjem, a ona je to što okine alergijsku reakciju. Baš čudan slučaj.
I meni se cini da je to neka cudna kombinacija.
Inace, ovo sto sirius kaze. Bitno je samo ne zamjenjivati podoje ili AD kravljim mlijekom. Moze se konzumirati u kuhanim jelima.
D: zobene s jabukom,
MO (međuobrok): malkoc crvene naranče
R & V: teletina s povrćem. Nažalost, ne sviđa joj se.