Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 113

Tema: Treba li "nagraditi" pedijatra i sestru?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mislim da će se taj običaj kod nas teško iskorijeniti, pogotovo kod ljudi sa sela. Moja je sestrična jedno vrijeme radila u jednom selu u Dalm.zagori i svaki je dan dovlačila kući svu silu povrća, zimnice, vina, masl.ulja i drugih krasota. Ljudi su na selu prije plaćali doktore (dok nije bilo HZZO-a i sl.) onim što su imali, dakle u naturi, a ne kešu i to je valjda tako ostalo. A velika je sramota i uvreda odbiti.
    Ja osobno ne nosim ništ, osim kad nam netko izađe u susret i pomogne, a da zapavo i nije morao. E to je ljubaznost. Onda može poklončić, sitnica al'od srca, a inače svatko radi svoj psao. A s pedicom ionak nisam zadovoljna pa će dobit šipak.

tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se nikad toga niti ne sjetim...s pedijatricom nemam neki topao odnos da bi je darivala....
    mito bilo kakve vrste mi je stran..ali ako nekom nesto zelis odnjed od srca ili zahvalnosti gledam to drugacije od onog kad nesto za to ocekivas.
    pedijatrice u bolnici napravile su nam niz ustupaka i istrpile svakakve gnjavaze s moje strane pa smo im napisali nesto u njihovu knjigu utisaka..
    ali zato moja svekrva dolazi u posjete s punim kesama bombonjera koje je sama dobila takoder na poslu (krediti )...ja se cudim u rodilistu sto su sestre prema meni diiiivne...kad ono, jos im puna usta kolaca i cokolade jer je sveki tek posla...

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da sam ultraposebno zadovoljna, dala bih neku sitnicu poput onih koje predlažu Mukica i Ajvi. Budući da nisam, neću ništa.

Za poseban tretman pogotovo ne bih dala, ali primijetila sam da kod naše pedijatrice toga zaista nema. Kako tko dođe, tako i uđe, nema ulaska preko reda. (Govorim o Zg-pedijatrici, u Beču se o tome ne mora ni pričati.)

Tetama u vrtiću za Božić damo neku sitnicu jer smo s njima izuzetno zadovoljni, stvarno su divne, i to je mali znak kojim im pokazujemo da smo primijetili njihov trud i predanost.

E, pitam se - kaj se događa kod pedijatra kad je čekaonica puna škvadre koja je dala poklon, tko prvi dolazi na red? Možda sestra ima upisanu listu tipa ime-prezime-vrijednost poklona, pa tko je više dao, kraće čeka.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja se slažem sa Zdenkom, ne bih odnijela nešto radi upucavanja, ali volim pokazati ljudima zahvalnost i da cijenim trud pa mi nije čudno nekome tko brine za zdravlje mog djeteta odnijeti bombonjeru, ništa posebno, tek toliko da se zahvalim ako osjetim potrebu, NIKAD ne dajem unaprijed- to mi je bljak- fakat samo kad želim. (npr. ja pedicu ponekad nazovem telefonom, ako nisam sigurna trebamo li doći, ili za savjet- sestra NIKAD nije odbila dati dr. na telefon, a meni je neugodno to raditi, ali mi je još gore vući dijete u punu čekaonicu, ako nije baš nužda) Da nošenje vrećica određuje tko kad ulazi dr., definitivno bih promijenila doktora.

OT: Meni je veća neugoda nagraditi curu koja mi pere kosu kod frizera i tu sam totalno zbunjena, jer znam da se očekuje, a meni je to neugodno raditi i fakat mi je blesavo (stvarno nisam škrtica, samo se glupo osjećam kad nekome trebam "tutnuti" 20 ili koliko već kuna- nekak' mi je to ponižavajuće i za nju i za mene, a nije mi jasan smisao te radnje koja je kakti normalna- ja bih radije da povise cijenu i to je to!)

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj daisy2005 prvotno napisa
    OT: Meni je veća neugoda nagraditi curu koja mi pere kosu kod frizera i tu sam totalno zbunjena, jer znam da se očekuje, a meni je to neugodno raditi i fakat mi je blesavo (stvarno nisam škrtica, samo se glupo osjećam kad nekome trebam "tutnuti" 20 ili koliko već kuna- nekak' mi je to ponižavajuće i za nju i za mene, a nije mi jasan smisao te radnje koja je kakti normalna- ja bih radije da povise cijenu i to je to!)
    O glavnoj temi mi se sada ne da, ali ovo OT me iznenadilo, to nisam nikada vidjela da se daje niti sam dala, nije mi palo na kraj pameti, kad plaćam znam dat 10-20k više, ali nisam nikad dala curi koja mi je prala kosu.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Za mene pokloncic za Bozic nije mito vec znak paznje prema osobi koju cijenim ili volim. Lijecnici opce prakse, koja mi u svakom trenutku pokloni paznju i ucini sve od sebe da pomogne mene ili clanovima obitelji, sa velikim zadovljstvom odnesem mali znak paznje svaki Bozic. Nitko mi ne moze reci da je to mito! Ona je takva osoba bez obzira na sitnicu koju joj poklonim, a meni je zadovoljstvo dati joj do znanja koliko ju cijenim

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

zabrinuta, sve je to u redu dok osjecas da je ta vrsta darivanja rezultat uzajamnog postovanja nevezanog za profesiju. To su odnosi za koje uostalom ne treba biti Bozic da bi se nesto poklonilo, jer ti pokloni dolaze iz srca.

Problem su one situacije kada se ljudi osjecaju obaveznima nesto pokloniti ili kada misle da ce biti zakinuti za paznju ako nesto ne poklone.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

a to ionak nije poklonjena paznja već naplacena

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Na ovo pitanje najlakše je odgovoriti ako se stavimo u položaj onih koji te poklone primaju, vjerujem da ima onih koji to ne samo da rado primaju, već i očekuju, ali se isto tako nadam da ima i onih kojima je nelagodno primati poklone. Da ne govorimo o kućnom redu npr. bolnica gdje je to i zabranjeno-još kad bi se ta zabrana bar i provodila.
    Ja osobno (nisam liječnica) ne volim primati nikakve poklone - smatram da sam za svoj posao plaćena, radim ga što najbolje znam i nelagodno mi je bilo što uzimati.
    A ipak i sama kad vidim vrećice u ordinaciji na tren pomislim kako smo možda trebali nešto ponijeti.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

drago mi je da ste sve za to da se nesto pokloni u znak paznje i zahvalnosti za cijelu godinu ako ste bili zadovoljni sa pedi i sestrom. moja pedi je stvarno jako draga i uvijek nesto prica s noom tako da imam feeling da joj je stvarno drag (mada smo bili oko 8x zasad). a kako vidim i drugoj dijeci lijepo prica i uvijek je nasmijana kao i sestra kojoj nista nije tesko. a ponavljam, stvarno su prenatrpane.
    ja sam samo postavila pitanje da vidim koliko je uvrijezeno misljenje poklanjanja jer se ocekuje (mada mi moja pedi tako ne izgleda) ili iz zahvalnosti. drago mi je i da ste spomenule obicaje darivanja u vrticu (mi smo jos daleko od toga al dobro je znati ). na to uopce nisam mislila

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Podižem temu da čujem još mišljenja.

Mi nismo ništa nosili za Božić pedijatrici. Onda je tata inzistirao da treba, i tako je sam kupio i podijelio sestri i doktorici.
    Naravno, ona se odmah ogradila da ne treba, ali kada je već donio poklon se ne odbija. Ok.

Sutra idem na pregled ginekologinji koja mi je vodila trudnoću. Iako mislim da ne treba nositi, jer ima plaću, i sve to, opet se pitam treba li ili ne treba. Ne znam kakav je njen stav i hoću li ako dođem s nečim ispasti kao primitivac.

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ja sam znala odfurati sestri i pedijatrici nevezano uz blagdane.Ali one su mi diiiiivne-obje.Isto tako sam odfurala sinovoj endokrinologici jer mi je ta zena neopisivo izasla ususret(nije morala).Ginekologu nisam.U biti odfuram ako i kad osjetim potrebu Ne zato jer je "red".

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Meni je u ovom slučaju sestra puno draža od dr, bila je ljubazna kad bih došla, a dr me ko na traci odradila i slala van. Iako, razumijem da drugačije ne može s obzirom da ima puno previše pacijenata. Hoću reći, doktorima i sestrama bi trebalo priznati zasluge i nagraditi ih za rad, ali ne na ovaj način. Što ja znam jede li ona uopće čokolade. Možda je na dijeti, možda ima alergiju na mlijeko.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Podižem temu da čujem još mišljenja.

Mi nismo ništa nosili za Božić pedijatrici. Onda je tata inzistirao da treba, i tako je sam kupio i podijelio sestri i doktorici.
    Naravno, ona se odmah ogradila da ne treba, ali kada je već donio poklon se ne odbija. Ok.

Sutra idem na pregled ginekologinji koja mi je vodila trudnoću. Iako mislim da ne treba nositi, jer ima plaću, i sve to, opet se pitam treba li ili ne treba. Ne znam kakav je njen stav i hoću li ako dođem s nečim ispasti kao primitivac.

Doktorica koja je meni pratila trudnoću, privatno, bila je svo vrijeme više nego puna razumijevanja za sve moje ideje koje su bile na neki način van pravila. Nakon poroda donijela sam joj veliki buket. Jer sam imala potrebu pokazati joj koliko mi je značila njezina susretljivost.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ne smatram to mitom. Već znakom pažnje.
    Nikome ne bi nosila čokolade i sl. Novce još manje.

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kad dam ja doselila u Hr i pocela koristiti javne ustanove mi nije na kraj pameti padalo da se mora doktorima i sl. nesto ostaviti. Kod nas nema takvog obicaja. Pa to jim je posao i imaju placu da rade svoj posao.I onda su me poducili da bi kao trebala. A ja se ne dam , nista ne nosim, uvijek dobro prodjem i bez toga.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj suncokret prvotno napisa Vidi poruku
    Ja osobno (nisam liječnica) ne volim primati nikakve poklone - smatram da sam za svoj posao plaćena, radim ga što najbolje znam i nelagodno mi je bilo što uzimati.
    x

nisam još nikad nosila poklone ni pedijatrici, ni ginekologici, ni osoblju rodilišta kad sam rodila (tad me baš i nije prala neka zahvalnost). Uvijek se iznenadim kad vidim da ljudi to nose. Mislim da bi se svakako trebalo držati onog ograničenja o vrijednosti, ne znam koliko je to kod nas, iznad koje oni ustvari ne bi ni trebali primat poklone. A ljudi dijele maslinova ulja, domaće razne proizvode kojima kad zbrojiš vrijednost, dobiješ solidne cifre.
    A onda šta ti preostane, imam osjećaj da te medicinske sestre dobiju tonu napolitanki, bajadera i mercijeva, da im je više preko glave toga. Sjećam se jedne prije iz srednje škole, mama joj je bila medicinska sestra, ta je uvijek imala bajadere po džepovima.

jedini put kad sam osjećala potrebu da se na neki način odužim bilo je kad mi je sin imao upalu slijepog crijeva. i gledala sam te dane u bolnici kako ljudi donose vrećice sestrama, tko zna što doktorima, i razmišljala da to napravim, ali nisam se uspjela natjerat. Onda sam napravila ono što mi je bilo prihvatljivo, budući da na tom dječjem kirurškom nije bilo skoro nikakvih igračaka, samo par plišanaca, donijela sam od kuće puno igračaka koje je moj prerastao, slikovnica, i za stariju djecu kupila neke igre tipa čovječe ne ljuti se, uno karte. Samo sam ostavila to u prostoriji bez da sam ikome rekla.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj In love prvotno napisa Vidi poruku
    A ja se ne dam , nista ne nosim, uvijek dobro prodjem i bez toga.
    da, i ovo, nisam se nikad osjetila zakinutom zbog toga, potrebnu skrb sam dobila
    možda bi neki ljudi postali ljubazniji da sam im nešto donijela, znam za takve slučajeve, ali takva ljubaznost mi ne treba. što se mene tiče nek budu onda na?=()(&/&%

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Doktorica koja je meni pratila trudnoću, privatno, bila je svo vrijeme više nego puna razumijevanja za sve moje ideje koje su bile na neki način van pravila. Nakon poroda donijela sam joj veliki buket. Jer sam imala potrebu pokazati joj koliko mi je značila njezina susretljivost.
    Ovako.

Pedijatrici sam poklonila dvije knjige i kolač domaće izrade kad je odlazila u mirovinu. Kroz ranije godine sam znala odnijeti neku kavu sestri i njoj (onak bezveze, kad mi je palo na pamet) jer sam vidjela što piju u ordinaciji, a 100 puta su nam izašle u susret (moja djeca su trebala hrpe uputnica).

U školi ista priča - znala sam učiteljicama odnijeti domaći pekmez za dane kruha, a kad je jedna išla u mirovinu, dobila je košaru s voćem.

Inače, uvijek pečem kolače za svekrvinu i muževu liječnicu obiteljske medicine i medicinsku sestru, ali to je odnos dugačak desetljećima - oni valjda znaju zašto ih daruju (poznaju se i inače, iz kvarta).

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj In love prvotno napisa Vidi poruku
    Kad dam ja doselila u Hr i pocela koristiti javne ustanove mi nije na kraj pameti padalo da se mora doktorima i sl. nesto ostaviti. Kod nas nema takvog obicaja. Pa to jim je posao i imaju placu da rade svoj posao.I onda su me poducili da bi kao trebala. A ja se ne dam , nista ne nosim, uvijek dobro prodjem i bez toga.
    Iz Slovenije si dosla? I ja sam u Sloveniji provela svoje prvo samostalno desetljece i nikada se tamo nisam srela s pitanjem tovrsnog darivanja. Vrativsi se u Hrvatsku rasprave o tome susrecem jedino na raznim drustvenim mrezama, ne i u mojem uzem okruzenju. Osobno mi takva ideja uopce ne bi pala na pamet, jer kao sto je receno, to su ljudi koji rade svoj posao. Ali zato svaki put kada vidim da postoji dilema oko toga samo jos cvrsce utvrdim stav o pogresnosti takvog obicaja.

Takodjer mogu reci da su sva moja dosadasnja iskustva u zdravstvu dobra bez da sam ikada ikoga "nagradila".

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Naravno da ne treba, niti se mora nositi, i rekla bih da doktori ionako ne percipiraju je li im netko donio čokoladu ili nije.

Oni koji za svoje usluge traže novac se sigurno ne bi zadovoljili čokoladom.

Opet, osjećaj zahvalnosti je potpuno normalan i ljudski, i ne vidim ništa loše u tome da nekome kome si zahvalan pokloniš neku sitnicu kao znak pažnje.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Tako je. To činimo zbog sebe.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Opet, osjećaj zahvalnosti je potpuno normalan i ljudski, i ne vidim ništa loše u tome da nekome kome si zahvalan pokloniš neku sitnicu kao znak pažnje.
    Problem je po meni u tome, sto se puno cesce radi o tome kako "treba nesto odnijeti", nego o stvarnom osjecaju zahvalnosti. Osim toga zasto bi se zahvalnost u pravilu trebala iskazivati materijalnim znakom paznje? Nije li dovoljno reci samo "hvala", onako iskreno, od srca, bas kako osjecas? Ili, ako se stvarno radi o nekoj velikoj iznimci, nesto sto za tebe ima uzasno veliku vaznost, onda se to nikakvim "znakom paznje" ne moze iskazati. Takve stvari se vracaju kasnije u zivotu, kada najmanje ocekujes i kada one poprime pravu vrijednost...

Ovaj video otprilike oslikava ono na sto mislim:
    https://www.youtube.com/watch?v=XADBJjiAO_0

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja kao In love nemogu se nagovorit na ta davanja
    kad je stariji izlazio iz rodilista, nisam muzu dala da daje novac, sestra je dobila bonbonijeru i kavu
    kod mladjeg je bila druga situacija, bio je na neonatologiji tjedan dana, odnijeli smo nesto sestrama koje su bile posebno brizne

inace sam skroz protiv ovog obicaja (pogotovo sto se tice novca) i misljenja da to treba izbacit iz naseg drustva

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    Problem je po meni u tome, sto se puno cesce radi o tome kako "treba nesto odnijeti", nego o stvarnom osjecaju zahvalnosti. Osim toga zasto bi se zahvalnost u pravilu trebala iskazivati materijalnim znakom paznje? Nije li dovoljno reci samo "hvala", onako iskreno, od srca, bas kako osjecas? Ili, ako se stvarno radi o nekoj velikoj iznimci, nesto sto za tebe ima uzasno veliku vaznost, onda se to nikakvim "znakom paznje" ne moze iskazati. Takve stvari se vracaju kasnije u zivotu, kada najmanje ocekujes i kada one poprime pravu vrijednost...

Ovaj video otprilike oslikava ono na sto mislim:
    https://www.youtube.com/watch?v=XADBJjiAO_0

Ne znam, nemam relevantne podatke na temelju kojih bi mogla procijeniti radi li se češće o ovome ili onome .

Mogu govoriti samo za sebe, ja odnesem kad želim, a ne kad mislim da trebam. A to kako tko izražava zahvalnost je opet sasvim subjektivno.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj majola prvotno napisa Vidi poruku
    kad je stariji izlazio iz rodilista, nisam muzu dala da daje novac, sestra je dobila bonbonijeru i kavu
    kod mladjeg je bila druga situacija, bio je na neonatologiji tjedan dana, odnijeli smo nesto sestrama koje su bile posebno brizne

inace sam skroz protiv ovog obicaja (pogotovo sto se tice novca) i misljenja da to treba izbacit iz naseg drustva

Protiv si i treba izbaciti taj običaj, a opet su nosila sestrama.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj majola prvotno napisa Vidi poruku

Ako si protiv tog obicaja zasto dajes cokolade i kave nepoznatim djelatnicima u zdravstvu koje si vidjela nekoliko puta? Pa cak i ako nisu ostavili neki posebno pozitivan dojam?

Meni to nikad ne bi palo na pamet.
    Ali bi mi palo na pamet dati znak paznje ljudima koji godina brinu o zdravlju moje djece.
    Da ne bude zabune, znak paznje dobiju i ucitelji/profesori u skoli . Oni za koje mislim da bi trebali.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

meni je to izrazito antipaticno. ti ljudi samo rade svoj posao. ako ga dobro rade, onda su profesionalni, a ne dobri.
    zdravstvene djelatnike ne dozivljavam ko svoje prijatelje, ne bi im nikada slala cestitke ili razglednice, a kamoli poklone za bozic.

ne volim ni taj presing oko kupovanja poklona tetama, uciteljima itd. zasto sve mora biti neki novac? ja cu im pomoc sta god treba, ali ja novce za sebe jako pazljivo trosim. i onda se skuplja za poklon i kupe se neke 'gluposti' za 500 ili vise kn. ne znam kud oni sa svim ti poklonima, nakupi se toga s godinama. ako neko zeli izraziti posebnu zahvalnost jer je njegovo dijete dobilo poseban tretman neka uplati taj novac kao anonimnu donaciju ili da direktno, novac ili nesto korisno.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni je sasvim ok da svatko ima svoj stav o ovoj temi i da se ponaša u skladu sa svojim stavom, jedino ne kužim što koga ima smetati ako ja hoću kupiti doktorici ili učiteljici poklon. To je fakat moja stvar.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Imam osobni problem s primanjem znakova pažnje (izrazito se nelagodno osjećam) pa vrlo rijetko dijelim drugima iz istog razloga.
    Primim neku sitnicu-rukotvorinu (slatkiš, domaći pekmez, ulje, vino, čvarke i sl.) da ne povrijedim ljude koji su mi dragi, nazovem ih po degustaciji da pohvalim urađeno, a krupnije poklone (svašta ljudima padne na pamet ) jednostavno odbijem.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

osobno ne poklanjam ništa, jednom sam dobila poklon bajaderu i tanjur od poslovnog partnera firme, u prigodi Nove godine, znači u prek 21. godini staža, ne tražim ništa, ali se lijepo od njega pokazalo, podjelila sam bajaderu s dečkima iz odjela, a tanjur mi stoji doma i bude iznesen u raznim prigodama

ali jedna slička ako može, dođem ja u suprotnu smjenu kod pedijatra, i u hodniku bio čovjek s nekim papirom za žicanje , i tako veli doktor sestri daj mu onu čokoladu koju su mi jučer donesli, čovjek sav sretan izađe iz ordinacije.

ali i druga situacija kolegova žena radi ko sestra na selu i svako malo dobi kave, piceka i sliično, jadna više ne zna kud bi s kavama.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 10.03.2016. at 12:19

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Nikad mi nije palo na pamet davati poklone medicinskom osoblju. Liječenje im je posao, dobiju plaću. Ima onih koji rade bolje svoj posao i onih koji rade lošije. Nadam se da i oni imaju neke godišnje evaluacije od svojih nadređenih, kao i ja za svoj posao.
    Eventualno bih napravila kao Tangerina, ako bih bila u takvoj situaciji.

I isto tako se nikad nisam osjećala zakinutom u bilo kojem smislu jer eto nemam bombonijeru.

Iskreno, ne znam kad sam zadnji put vidjela to davanje poklona po bolnicama, pa čak i u rodilištu toga nije bilo, ili nisam primijetila.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Naravno da ne treba, niti se mora nositi, i rekla bih da doktori ionako ne percipiraju je li im netko donio čokoladu ili nije.

Oni koji za svoje usluge traže novac se sigurno ne bi zadovoljili čokoladom.

x

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ok, a šta kad se nađu mima i čokolada? jedna bi baš poklonila, a druga ne bi primila?

bila je davno neka slična tema, pa kad sam napisala da učiteljici na kraju godine moje dijete tradicionalno odnese cvijeće, neka me učiteljica tu na forumu oplela.
    da zašto ja inzistiram na onome šta ona ne voli. i eto ti ga na.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To što ja poklonim bi sasvim sigurno primila. Poklon, naravno, treba biti primjeren.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

To što ja poklonim bi sasvim sigurno primila. Poklon, naravno, treba biti primjeren.
    Slazem se.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Pa da, kad zakuhaš ajvar i ukiseliš papriku, primit ću po teglicu (ali malu!).

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja poklanjam promotivne materijale svoje i muževe firme, a tome ne znam tko bi mogao odoliti

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni je sasvim ok da svatko ima svoj stav o ovoj temi i da se ponaša u skladu sa svojim stavom, jedino ne kužim što koga ima smetati ako ja hoću kupiti doktorici ili učiteljici poklon. To je fakat moja stvar.
    postoje ona kolektivna skupljanja, kad je glupo ako ne sudjelujes.

nasa uciteljica nije htjela uzeti poklon na pocetku skolske godine, i ja ju potpuno razumijem. jer nikad ne znas jel iza toga stoje neka ocekivanja. a tu je kvaka i sa stvaranjem navika. pa onda postoje i ocekivanja od osobe koja prima poklon, na indiviualnoj razini, a bome to utjece i na kolektivnu svijest. pa onda to postane obicaj. i kako se moze biti siguran da ona nece tvoje dijete drugacije gledati jer je dobila poklon? pa to je ljudski, svi smo slabi na paznju. ti onda na neki nacin tako utjeces na diskriminaciju druge djece u odnosu na tvoje. kako je to onda samo tvoja stvar?

ja uopce nisam za to da se mijesa profesionalno i privatno. mozda sam ja malo asocijalna, al eto, tako je. mislim da se zahvalnost moze izraziti i na druge nacine. i mislim da se to osjeti. ovo uplitanje materijalnog u cijelu pricu mi stvara neku losu vibru.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Meni je ok kad se kupi poklon ako to stvarno želiš i osjećaš da i tebe to veseli.

Ali oko sebe viđam ljude koji doktorima nose odojke, šunke, kokoši, purice (sa sela sam, pa im se valjda omile domaći proizvodi), pare... i to sve prije nego što se nešto napravi (ili netom nakon) - i to mi je mito.

Osobno smo jedino sestrama u rodilištu donijeli kolače kad sam izlazila iz bolnice.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da ja mislim da poklon koji ja dajem učiteljici može utjecati na njen odnos prema mojem djetetu, onda bih imala zaista jako loše mišljenje o toj učiteljici.

Jednako tako onda mogu razmišljati i da učiteljica može nečije dijete drugačije gledati jer joj je taj roditelj zgodan, ili simpatičan, ili joj imponira što je recimo direktor banke.

Sve skupa po mom mišljenju besmisleno, i ne vidim razloga zašto bih o nekome tako ružno razmišljala.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je ok kad se kupi poklon ako to stvarno želiš i osjećaš da i tebe to veseli.
    pa i meni je ok, ali ne radi se tu o tebi i meni samo, nego i o osobi koja prima poklon.
    kažem, do te teme mi je bilo normalno pokloniti neku sitnicu, ali nakon toga se klonim ili sam jako oprezna, stvarno mi ova roda širi vidike

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pa za osobu koja prima mislim da sitni znak pažnje ne bi trebao biti problem. Čokolada, bombonjera, kava, buket, nešto takvo. Veće stvari mi više idu u mito (al nakon usluge )

Sveki mi je medicinska sestra u bolnici, i kaže da nema kod njih više nošenja i poklanjanja. Rijetko kad ovo gore što sam navela

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da ja mislim da poklon koji ja dajem učiteljici može utjecati na njen odnos prema mojem djetetu, onda bih imala zaista jako loše mišljenje o toj učiteljici.

Jednako tako onda mogu razmišljati i da učiteljica može nečije dijete drugačije gledati jer joj je taj roditelj zgodan, ili simpatičan, ili joj imponira što je recimo direktor banke.

Sve skupa po mom mišljenju besmisleno, i ne vidim razloga zašto bih o nekome tako ružno razmišljala.
    da, mima, ali nisu svi ljudi kao ti. s visokom svijescu i puni samo dobrih namjera. i s jedne i s druge strane.

naravno, mene osobno ne dira sta ti ili bilo tko drugi poklanja ikome, i s kojim namjerama. al eto, nije neutemeljeno da nekoga smeta sto to netko drugi radi. zna se kakvi su ljudi. vrlo lako nesto postane trend. i onda se svi pitaju kako i zasto.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa čuj, može mene smetati i ako vidim da je netko u super srdačnom i prijateljskom odnosu sa učiteljicom, ne mora samo materijalno biti u igri, ako pretpostavimo da učiteljica gradi svoj odnos prema djeci na temelju nečega što roditelji rade ili ne rade. Tako da, jasno, svakome nešto može smetati, sad je li to utemeljeno to je druga priča.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Pa za osobu koja prima mislim da sitni znak pažnje ne bi trebao biti problem. Čokolada, bombonjera, kava, buket, nešto takvo.
    to ti i govorim.
    isto sam mislila kao i ti, da ne bi trebao biti problem jer je sitnica i jer ju rado dajem.
    međutim, rečeno mi je ovdje na forumu da postoji druga strana koju dovodim u ružnu situaciju jer su joj takve stvari neugodne i neprimjerene i da pored toga još mora paziti da me ne uvrijedi odbijanjem, a zapravo to ne želi uzeti.
    eto, kako oni rekoše meni, tako ja sad tebi prenosim.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa čuj, može mene smetati i ako vidim da je netko u super srdačnom i prijateljskom odnosu sa učiteljicom, ne mora samo materijalno biti u igri, ako pretpostavimo da učiteljica gradi svoj odnos prema djeci na temelju nečega što roditelji rade ili ne rade. Tako da, jasno, svakome nešto može smetati, sad je li to utemeljeno to je druga priča.
    pa utemeljeno je i smetanje da je uciteljica u srdacnom odnosu s odredenim roditeljima, a s drugima samo na dobar dan, ako i to, jer to je neprofesionalno ponasanje.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

E pa sad, nisam rekla da je sa drugima na dobar dan, nego sa nekim razgovara srdačnije. Ili se možda poznaje od ranije. Ili joj je nečija mama treća rodica. Hoću reći da ako imam takav stav da na odnos učiteljice prema djetetu utječe njen odnos sa roditeljima, onda mi baš svašta može smetati, a ne samo materijalno.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Mima, sirius da, prvi put sam pustila muza da nosi da njemu udovoljim, al sam ga odgovorila od davanja novaca sestri koja je "obukla" djete jer je to ovdje razvikan obicaj
    a drugi put sam dala kako sam vec i rekla dvjema sestrama jer su mi pomogle vise nego sto bi trebale i bile iznadprosjecno susretljive na neonatologiji te su definitivno zasluzile
    doktorica koja je vodila maloga nije dobila nista a ni dan danas nemam dobre rijeci za nju

meni je grozno davanje ako nisu nekim posebnim pozitivnom ponasanju zasluzili, ili storade mnogi oko mene davaju da bi dobili poseban tretman

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

davati nekom nešto u nadi da ćete imati poseban tretman radi toga dovodi nužno do razočarenja
    jer medicinsko osoblje nije tako jeftino da bi se "prodalo" za kavu i bajaderu
    kažu da se svatko može kupiti, samo da je pitanje cijene
    ipak je njihova malo viša od toga

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •