Stranica 61 od 110 PrviPrvi ... 1151596061626371 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,001 do 3,050 od 5466

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 4. dio

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj elor prvotno napisa Vidi poruku
    Aha na to mislis. Dobro. Detalje ne znam iz dva razloga. Prvi je sebican, nije mi trebalo, a drugi zato sto znam katolicki nauk o medicinski potpomognutoj oplodnji pa nisam isla u detalje. ali mogu reci nacelno: prema katolickom nauku, svako petljanje trece osobe u bračni čin nije dozvoljeno. ako je kaptol krojio zakon to bi bilo licemjerno jer se njihov stav zna. ovo govorim nacelno, jer stvarno ne znam detalje.

I nek katolički nauk vrijedi za katolike, ako oni tako žele. Za ostale nek vrijedi nauka, znanost, medicina. I ono u što oni vjeruju.

Zašto bi Jelena i ja bile tretirane u skladu s katoličkom naukom do kojeg ne držimo? A sve to u sekularnoj državi.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Aha na to mislis. Dobro. Detalje ne znam iz dva razloga. Prvi je sebican, nije mi trebalo, a drugi zato sto znam katolicki nauk o medicinski potpomognutoj oplodnji pa nisam isla u detalje. ali mogu reci nacelno: prema katolickom nauku, svako petljanje trece osobe u bračni čin nije dozvoljeno. ako je kaptol krojio zakon to bi bilo licemjerno jer se njihov stav zna. ovo govorim nacelno, jer stvarno ne znam detalje.
    Tako je. Licemjerno je to sto je i katolicki lijecnicki zbor i katolik ministar i katolik Golem sto mu je na prozoru visila vatikanska zastava znali da lažu. Valjda je bilo uredu da to rade za više ciljeve. Cak su izigrali zidovsku i muslimansku vjersku zajednicu tako da su napravili dokument u kojem su trazili vecu ulogu vjerskih zajednica pri donosenju zakona opcenito, i onda su pitali vjerske vodje slazu li se. Naravno svi bi oni sudjelovali u vlasti i zakonodavstvu, a kaptol je to prikazao kao da imaju podrsku ostalih vjerskih zajednica oko MPO zakona. Rabin se poslije iscudjavao.

Eto, ne mogu nikako shvatiti da vjernici jos dolaze u tu instituciju farizeja, al to je tema za religiozni topic.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne dolaze. Na silu ih uvlače.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Ne dolaze. Na silu ih uvlače.
    Prije bi rekla da dopuštaju da budu uvučeni.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

nisu rekli da se tamo gospa nije ukazala, nisu rekli niti da se ukazala. niti ce reci svoje misljenje sve dok ukazanja traju. to je nepisano pravilo tako je bilo sa svim svetistima koliko znam...opet moje misljenje. evo misljenje jednog vjernika koje ce vam se svidjeti....http://nacija.hr/2016/04/17/sto-je-s...andic-skrivio/

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Cuda se dogodaju i od malih sansi on radi 100%
    Ne znam, ako statistika kaze da je vjerojatnost 0,1%, za 1 od 1000 parova je to mozda 100% sreca, cudo itd, ali za onih 999 je to s..nje od matematike.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Bili su prilično jasni oko Međugorja, i digla se velika prašina. Tko voli, nek i dalje izvoli.
    Per se, nepokapanje pokojnika smatram iživljavanjem.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

evo jos nesto i savjetima/misljenjima crkve
    da nije zalosno, bilo bi smijesno
    http://www.index.hr/mobile/clanak.as...lack&id=887939

elor, dopusti da pravila tvog Boga (kako si rekla) vrijede za tebe, a nas ostale, u navodno sekularnoj drzavi, pustite na miru

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    I nek katolički nauk vrijedi za katolike, ako oni tako žele. Za ostale nek vrijedi nauka, znanost, medicina. I ono u što oni vjeruju.

Zašto bi Jelena i ja bile tretirane u skladu s katoličkom naukom do kojeg ne držimo? A sve to u sekularnoj državi.

Elor, molim te, odgovoriš mi na pitanje?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo misljenje jednog vjernika koje ce vam se svidjeti....http://nacija.hr/2016/04/17/sto-je-s...andic-skrivio/
    pa eto. isto kao ivančić, ovaj je još i korak dalje išao u gađenju i gnušanju.

samo što feralovski humor mnogima ne leži. evo, ne leži ni žutoj koja u njemu vidi mizigoniju i vrijeđanje žena, a ti vidiš vrijeđanje vjernika. a ja vidim isključivo odličnu satiru.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Trebala je i robijeva mama bit plišani zeko

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ništa više ne razumijem na ovoj temi, o čemu pričamo?

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Elor, molim te, odgovoriš mi na pitanje?
    hoću, samo molim te mozes li mi dati link o tom zakonu i tko je sa kaptola o tome pregovarao, da uđem u temu, da ne lupetam bezveze, a racunam da vi znate lakse i bolje gdje to naci.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

u međuvremenu , što mislite što će biti sa 20 000 zamrznutih emrija u Zg. meni su to zamrznut djeca koju nitko nece i na kojoj ce se vrsiti istrazivnja u medicinske, farmaceutske svrhe. e, to mi je morbidno. pretpostavljam da ovdje embrij nije covjek...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

a, ipak se kuzis u problematiku?
    ono sto ti odgovara i kako ti odgovara, naravno

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

u međuvremenu , što mislite što će biti sa 20 000 zamrznutih emrija u Zg. meni su to zamrznut djeca koju nitko nece i na kojoj ce se vrsiti istrazivnja u medicinske, farmaceutske svrhe. e, to mi je morbidno. pretpostavljam da ovdje embrij nije covjek...
    Pa ti ne bi ni dala svoj embrij zamrznuti, pusti mene da zamrznem svoj. Ne misliš li da je pomalo arogantno da ti misliš da trebaš od mene štititi moju djecu. To nije tema za ovdje. Sve smo to prožvakali. Odi na topic o potpomognutoj oplodnji pa što te zanima tamo ćeš već pronaći.

Što se tiče prebacivanja loptice nek mi sad tražimo linkove tebi koja pokazuješ izvjesnu sućut s embrijima, za razliku od nas ubojica, ali te tada uopće niije zanimalo što se uistinu događa, nego si VJEROVALA priči s oltara.

Za početak možeš malo proučiti ovdje

Al nije to priča od jednog dana. To je priča u kojoj se politički probila ekipa iz U ime obitelji i zadržala se u politici. Nema jednog linka na temelju kojeg bi ti mogla kvalitetno donijeti neki svoj vlastiti sud. Niti je ovo topic za to.

Ako te uistinu zanima, odi na tu temu i prouči. Ne mogu ti ja linkat svoja iskustva kad sam išla na Plitvički liječnički kongres slušati laži ili kad sam išla u Židovsku općinu na tribinu u kojoj se rabin išćuđavao otkud sad Kaptolu (Pozaić, Bozanić...) ideja da židovska vjerska zajednica izjednačava život embrija i majke, na kojoj objašnjava s pričama iz Starog zavjeta zašto nije protiv (kao što nije ni musilimanska).

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pretpostavljam da nećeš naći vremena, kao ni ja, da sad ponovo kopam po tome, a Zakon je ionako pao poslije. Nema potrebe da ponovo prolazim te gnjusne gadarije kada je konzervativna desnica donijela zakon koji mene diskriminira u pravu na liječenje prema europskim standardima. Ne mogu ti ni u jednoj rečenici objasniti na koji sam način diskriminirana, jer je to puno složenija priča od jednog članka na portalu bitno.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a sto se tice prava zene na pobacaj, voljela bih da se javi bilo koja zena koja je razmisljala o pobacaju,koja ga nije napravila i zbog toga požalila.
    Nedavno sam gledala filmić o obitelji s dječakom s posebnim potrebama, snimljen baš zato što je majka svjesno htjela načeti tu tabu temu. Oni dječaka vole i brinu se o njemu, i naravno, teško im je razmišljati a kamoli progovoriti o tome da bi im bilo lakše da se nije rodio. Ali majka izjavljuje da bi ipak išla na abrotus da je znala da će biti tako teško i da će dijete biti u tako lošem stanju.
    To su ljudi koji su obrazovani, u dobrom braku i očito dovoljno imućni da se za to dijete brinu. To su također ljudi s dovoljno samopouzdanja da javno o tome progovore i ja vjerujem da je to dijete teško moglo dobiti bolje roditelje.
    Na žalost, ne mogu sad naći taj film.

Naravno, ima bezbroj slučajeva i bezbroj nijansi. Ima roditelja koji su zavoljeli dijete koje nisu htjeli, ima ih mnogo i onih koji su dijete željeli (iz bilo kojeg razloga) pa se o njemu loše brinu. Kad već jednom imaš dijete pored sebe, koliko je hrabrosti potrebno da istupiš i kažeš da bi ti bilo draže da ga ipak nisi rodila? U našem društvu žene osjećaju krivnju i zbog prljave kupaonice ili nedovoljno dobro speglane muževe košulje, a kamoli da bi o takvim mislima, koje sigurno neke žene imaju, javno govorile.

Ali to nije bit cijele pro-choice priče. Svatko može požaliti zbog nekih odluka, i o nekim je temama teže govoriti. Ono što je bitno je da žena ima pravo izbora bez propitivanja društva koje se neće brinuti za posljedice njene odluke. Jer koliko god mi voljeli djecu i željeli sretan život za svakog pojedinca, bolji je pobačaj zametka nego zlostavljano dijete. Bolji je pobačaj u bolnici, nego kućni ili bilo kakav nestručni pobačaj. Bolji je legalan abortus nego da trudnice koje dođu s krvarenjem u bolnicu ispituje ili čak hapsi policija (zamisli se na mjestu žene koja je spontano pobacila i došla u bolnicu po pomoć, da bi bila prijavljena policiji i optužena za namjerni pobačaj te je osuđena na višegodišnju zatvorsku kaznu a možda već ima djecu o kojoj se sad ne može brinuti! ovo je jedan od tih slučajeva http://www.libela.org/vijesti/6186-p...anog-pobacaja/ pazi, to je u SAD-u! a da ne govorimo o nekim drugim dijelovima svijeta: http://www.libela.org/vijesti/5881-m...anog-pobacaja/ )
    I konačno, bolje je (bar za mene i moju obitelj, a ostali neka odlučuju za svoju) malo djece koje mogu normalno othraniti i obrazovati, nego da ih imam koliko bog da, ali da su ograničena lošim početkom u životu.
    I o svim tim pitanjima ne može, ne smije odlučivati nitko osim žene.

Još malo literature - ovaj put povijesne, ali i dalje aktualne. Slučajno sam naletjela na ovaj članak, i bio mi je vrlo zanimljiv. Zanimljivo je to licemjerje prema ženama koje nose sav teret trudnoće, poroda, brige za djecu, pa i pobačaja, a nitko im neće pomoći, jedino što će im bližnji dati je predavanja o moralu i krivici. http://hrcak.srce.hr/index.php?show=...ak_jezik=58194

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Op, skok.... i evo nas na zamrznutim embrijima.
    Samo čekam, kad ce jos doći krema protiv celulita napravljena od sirotih embrija. Ima li na topiku jos netko da dobrim pamćenjem?

nego elor, ja jos uvijek nisam razumijela tvoj prvi post.
    na koga se odnosilo to možebitno vrijeđanje religijskih uvjerenja. Posto jako želiš razumijeti zašto? Odnosi li se to na neko novinare, kolumniste, anonimne komentare na portalima dnevnog tiska, rodin forum ili nesto treće?

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku

Naravno, ima bezbroj slučajeva i bezbroj nijansi. Ima roditelja koji su zavoljeli dijete koje nisu htjeli, ima ih mnogo i onih koji su dijete željeli (iz bilo kojeg razloga) pa se o njemu loše brinu. Kad već jednom imaš dijete pored sebe, koliko je hrabrosti potrebno da istupiš i kažeš da bi ti bilo draže da ga ipak nisi rodila? U našem društvu žene osjećaju krivnju i zbog prljave kupaonice ili nedovoljno dobro speglane muževe košulje, a kamoli da bi o takvim mislima, koje sigurno neke žene imaju, javno govorile.

pomikaki, odličan ti je cijeli post, ali ovaj dio me posebno dotakao jer se u njemu uvijek mogu naći, koliko god ne željela, ali preduboko je to valjda u meni.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    Op, skok.... i evo nas na zamrznutim embrijima.
    O, seni, pa kratak je put od Jugoslavena do zagovaratelja (sic!) pobačaja i embriodjecoubojica :zijev:

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

bas sam dobar topic pogodila, vidim da ovdje svi o meni sve znaju , sve moje stavove, kako zivim, sto citam, kako odgajam djecu i koja mi je najdraza poza u sexu. super! napokon sam doma. jedino sirota seni jos nije shvatiila pa pita. tako da cu ti odgovoriti : potaknuta sam pisanjem indexa, ali to se odnosi na bilo koju javnu osobu, mislim da je neprimjeren takav nacin pisanja i komunikacije, i izrazavanja stavova uopce.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    pomikaki, odličan ti je cijeli post, ali ovaj dio me posebno dotakao jer se u njemu uvijek mogu naći, koliko god ne željela, ali preduboko je to valjda u meni.
    A ja baš gledam kako mi je post otkrivanje rupe na saksiji Kome još te stvari nisu jasne? A što se tiče elorinog poziva ženi koja se kaje što je rodila dijete da nam se lijepo javi, čak i kad bi žena to učinla pod nickom na forumu, pa ovdje smo razapinjali za puno manje. Ne bih ni u bunilu priznala ni da sam nahranila dijete pizza-cutom, a kamoli da mi je žao što nisam pobacila.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

pretpostavljam da ovdje embrij nije covjek...
    Toliko o tome, sto tko o kome zna ili pretpostavlja.

Inace, hvala na odgovoru.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pomikaki super ti je post, svaka čast na trudu.
    samo....

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

hoces reci da sam krivo pretpostavila? jer svatko od vas je bio u krivu kad ste insinuirali sve ovo gore o meni
    Posljednje uređivanje od elor : 21.04.2016. at 11:12

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sto smo insinuirali?

da li smo mi/ja krivo pretpostavili, ako smo pretpostavili?

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    a, ipak se kuzis u problematiku?
    ono sto ti odgovara i kako ti odgovara, naravno
    krivo

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

[QUOTE=Jelena;2875061]Pa ti ne bi ni dala svoj embrij zamrznuti, pusti mene da zamrznem svoj. Ne misliš li da je pomalo arogantno da ti misliš da trebaš od mene štititi moju djecu.
    Što se tiče prebacivanja loptice nek mi sad tražimo linkove tebi koja pokazuješ izvjesnu sućut s embrijima, za razliku od nas ubojica, ali te tada uopće niije zanimalo što se uistinu događa, nego si VJEROVALA priči s oltara.

krivo 2

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Pretpostavljam da nećeš naći vremena.
    krivo 3

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

pa ovdje smo razapinjali za puno manje..
    ovo mi je skroz neocekivano

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Skroz ti je neočekivano da na forumu tu i tamo nekog razapnu zbog nekog priznanja? Pa u najmanju ruku se ljude optužuje za trolanje. Nisi to primijetila?

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

a cudno mi je i nepotrebno razapinjati. sigurna sam da svak radi najbolje sto zna u tom trenutko pa pogdio/pogrijesio. on ima i slavu i placanje pogreske. nisam po forumima puno, uopce zapravo. trebalo mi je nesto za bebu i pravno pa sam se ulogirala.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ALI te muljaze nemaju veze s cinjenicom (u koju vjerujem) da je mene i tebe stvorio Bog. I to bas u trenutku zaceca bas tada je rekao neka bude Jelena tocno takva kakva jesi, takva mi treba na Zemlji. Isto tako, moj Bog radi cuda, ja u to vjerujem. Cuda se dogodaju i od malih sansi on radi 100%
    Kako onda tumaciti cinjenicu zvanu biokemijska trudnoca?

"Smatra se da biokemijske trudnoće nastanu kada zametak odumre odmah nakon stvaranja, a prije implantacije (usađivanja u stijenku maternice). Vrlo su česte, i gotovo 50-60% svih trudnoća završava kao biokemijska trudnoća". Izvor

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

pa ovdje smo razapinjali za puno manje. Ne bih ni u bunilu priznala ni da sam nahranila dijete pizza-cutom...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ma neka si ti elor u pravu

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

pomikaki
    eto, ja priznajem jesam
    al ono, koga briga, neki ionako smatraju da su moja djeca "stvar, a ne dar"
    blah...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku

"Smatra se da biokemijske trudnoće nastanu kada zametak odumre odmah nakon stvaranja, a prije implantacije (usađivanja u stijenku maternice). Vrlo su česte, i gotovo 50-60% svih trudnoća završava kao biokemijska trudnoća". Izvor
    Kakvo ti je to pitanje
    Pa to sve spada u čuda. Inače bi ga se moralo pokopati, a ne baciti u kanalizaciju s prvom menstruacijom.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    pomikaki
    eto, ja priznajem jesam
    al ono, koga briga, neki ionako smatraju da su moja djeca "stvar, a ne dar"
    blah...
    A Bog nije imao priliku odluciti jesu li tvoja djeca bas potrebna na zemlji takva kakva jesu ili bi bilo bolje da imaju zelene oči. Jer o tome su odlucivali ljudi u laboratorijima, a pristup labu imaju samo zaposleni u laboratoriju. Ako Bog nije na popisu, onda nista.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

A ja baš gledam kako mi je post otkrivanje rupe na saksiji Kome još te stvari nisu jasne?
    aa, neka si ga napisala, odličan je post. i nije to baš svakom topla voda
    dobronamjerno i pametno, naprosto odskače od ostalog

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    dobronamjerno i pametno, naprosto odskače od ostalog
    Mislim da ništa ovdje nije zlonamjerno, ali isto tako mislim da je već svima (pogotovo onima izrazito zakinutima) dosta objašnjavanja, obzirnog i u rukavicama.
    Jer je teško reći, a još teže čuti: čuj, tvoja religija u osnovi nije dobra, nametljiva je i bahata.
    Maltretira i vjernike i nevjernike, maltretira od vrtića do staračkog doma.
    Sudjeluje u svim sferama života jednog prosječnog ateista ili vjernika neke druge religije, a sve pod zastavom većine.
    I kad kažeš: dosta mi je, neću više, onda si povrijedio vjerske osjećaje.
    Jer šta bismo mi, njih je više.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku

To se bog predomisli.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Upravo to, Cubana.

Uvijek sam za kvalitetnu raspravu, ali ne da mi se raspravljati na razini argumentacije u komentarima na portalima ili javnih istupa bozanića, karamarka i inih.
    Po 12876432 put nekome objašnjavati da pro-choice ne znači pro-abortus, da je žena vlasnica svoga tijela i da odlučuje o njemu, da MPO nije vražje delo .... meni više stvarno nema smisla. A još manje mi ima smisla raspravljati o jugoslaviji, voljenju hrvatske i sličnim pojmovima lišenima svakog ozbiljnog sadržaja, osim manipulacije.
    I onda po ne znam koji put voditi raspravu o tome što je sloboda govora i tko je ima pravo ograničavati i zašto.

Moji nevjernički osjećaji povrijeđeni su svakoga dana i što s tim? Najbolje da još ne smijem reći svoj stav o religiji i nečijem vjerovanju. Ma zamisli.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Da da pomi je to lijepo i obzirno napisala. Al i Cubana isto!
    Dzaba dobrih namjera ako biskupi 'pisu' zakone, Crkva na prihode ne placa poreze, a iz mog poreza bila ja vjernica ili ne drzava placa KC dotacije za rad svecenika.
    Posljednje uređivanje od anamar : 21.04.2016. at 14:07

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

aha, onda ok. a zasto vise nisi? ako nije preosobno? misim, mene to interesira. ne ti kao ti, nego taj proces kao pojava. gdje je puklo?
    Nije moje iskustvo, ali je iskustvo filmske zvijezde, Marlene Dietrich. Ona je, kazu, bila odgojena kao protestant, ali je izgubila vjeru radi svojih ratnih iskustava vojne zabavljacice kada je cula da propovjednici s obije strane sukoba prizivaju Boga u svoju pomoc.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

cubana, svi mi imamo i imali smo neke svoje puteve sazrijevanja, promišljanja, vaganja, objašnjavanja, uvjeravanja i, na kraju krajeva, ja mislim, ipak razumijevanja jedni za druge.
    mislim na nas koji dugo pišemo tu na rodi i u neku ruku se već dobro znamo.
    bila sam i ja u situaciji da se čudim ko picek glisti o kakvoj to vjerničkoj uvredljivosti priča vertex ili cvijeta, kad je istina da se vjernici i te kako imaju zašto vrijeđati

ali, pazi, opet, koliko god nam se ukrštavali stavovi - ako si dobronamjeran, primit će se drugoj strani na isti način.
    i opet ću izdvojiti forumašice, a bilo ih je još, čije riječi su me navele da preispitam neke stavove.
    od tada do sada je prošlo nešto vremena, ja se više ne vrijeđam jer sam uvidjela da fakat nemam zašto.
    ali nalijeću druge koje ovako završe u bezveznom prepucavanju ili ih pojede biljka mesožderka
    elor je tek došla i ispipava teren, ali "starima" bome skidam kapu na volji da pišu postove al pari nosanju leopoldovog tijela.

tražila sam bila link da stavim elor te puste rasprave koje su ovdje vođene i o embrijima i općenito o vjeri, da poštedi i sebe i nas, ali nisam stigla puno tražiti pa nisam ni našla.
    nisu one đaba vođene, iz iskustva kažem: vrijedne su

razumijem gorčinu, daleko od toga da ne, ali razumite da nisu svi upućeni u sve i treba im malo.
    vremena, volje, da se zbroje. zato su zlata vrijedni postovi poput pominih.
    šteta što opet ima više onih koji misle da će sprdajući se biti efikasnije, ali i to je legitimno, šta sad.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

To se bog predomisli.
    Baš krasno. On se smije predomisliti, a mi ne.
    Valjda zato što je muško.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

trebao bi ovaj topic imat prvi post za početnike, ko onaj na vježbačicama

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Gledajući događanja unazad ovih 25 godina, stekla sam dojam da ima više vjernika nego prije. Ne zato što su se sad oni, jadni, eto, uspjeli izvuči iz mraka i terora komunizma, nego zato što se pojavilo puno novih, pomodnih i onih političkih vjernika, koji na račun vjere skupljaju bodove kod klera. Kao što su u doba Juge, politički bolje prolazili članovi partije.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Cubana, hvala!
    Elor, na ovaj topic svako malo naleti netko s istim postavkama i pitanjima poput tebe. I zaista je istina da nam je pun kufer iste diskusije. K tome pomaka uglavnom nema, ni na jednoj strani. Svi ostanu pri svome.

Ateisti isto javno zacas dobiju etikete od jugonostalgicara, do ubojica embrija, što kroz pobačaj, što kroz MPO. Ne samo u tisku, nego i u Saboru, na propovjedima itd. Eto danas sam naletila opet na neki blesavi clanak kojem je naslov nesto tipa -ateisti su psihopati bez empatije, a vjernici su gluplji. Je l netko zbilja radi ta istrazivanja i tko to placa? Onda bi jos trebalo valjda nijansirati koji vjernici su gluplji.

Neplodni parovi su stalno napadani na sve strane. Prvo krene - što čekate, pa onda to vam je zato jer ste cekali, ili to vam je zato sto si ganjala karijeru, pa te pitaju za dijagnozu, pa te opet prosudjuju kao par - zasto li je on/ona ostao s njom/s njim, ako si se pokusao lijeciti, onda se igras Boga, ako si pokusao posvojiti, naletis na zid i tu ti se otvori novi svemir o kojem isto nitko ne pise (pogledaj kako je ta tema mirna, malo tko se usudi pisati). A kako si sama napisala, tebi je crkva najsvetije, neplodnima njihova (ne)djeca. I stalno im se zalazi u intimu i spavacu sobu i namece religiozni stav. Ne vjerujem da se prosjecni katolik u svakodnevici susrece s toliko uvreda kao dugogodisnji neplodni par. Koji se onda poklopi i presuti. I radje ispadne ambiciozna babetina, nego da kaze da muz ima los spermiogram.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •