Pokazuje rezultate 1 do 50 od 524

Tema: Zasto su kineske majke superiorne

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj elor prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da cu prezivjeti . doduše, ja sam sad sklonija slati djecu na aktivnosti koje su u suprotnosti s njihovim sadašnjim stanjem, znaci slampavo dijete dati na sport a ne na sah ( ma moze i sah ali poantaa je sport) ili ako je curica smotana (uvjetno receno) poslati je svejedno na balerine. to mi je interesantnije u ovoj dobi nego pilanje po nekim talentima, ja rađe pilam po antitalentima, ako sam dobro objasnila. ali nemam školarce i nije me ulovilo kompetitivno roditeljsko ludilo (ne znam jel neizbježno, vi mi recite)
    Elinor, pa nismo mi tu nužno "kineskinje", niti su nam djeca neko ludilo od talenata, samo pišemo da bez čajniz-lajk načina razmišljanja nema vrhunskog rezultata (onima koji za vrhunski rezultat imaju predispozicije). A rijetkih iznimaka ima uvijek, npr. onih koji počnu trenirati/vježbati/stvarati u kasnijoj dobi...pa onda o njima pišu novine i daju ih kao primjer "sve se može kad se hoće". Jedino što su takvi slučajevi po brojnosti statistička pogreška.
    Kako god okreneš, najlakše je imati normalno, prosječno ili malo iznadprosječno dijete.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

[QUOTE=čokolada;2877670]Elinor, pa nismo mi tu nužno "kineskinje", niti su nam djeca neko ludilo od talenata, samo pišemo da bez čajniz-lajk načina razmišljanja nema vrhunskog rezultata (onima koji za vrhunski rezultat imaju predispozicije). A rijetkih iznimaka ima uvijek, npr. onih koji počnu trenirati/vježbati/stvarati u kasnijoj dobi...pa onda o njima pišu novine i daju ih kao primjer "sve se može kad se hoće". Jedino što su takvi slučajevi po brojnosti statistička pogreška.
    Kako god okreneš, najlakše je imati normalno, prosječno ili malo iznadprosječno dijete.[/QUOTE

ma znam, samo razmisljam i formiram misljenje jer ga jos nemam. ja ne bi sigurno zavrsila nista da su me pritiskali. ne znam. sama imam sa sobom visoke kriterije pa da mi jos netko sa strane kvoca odustala bih. vajda genijalcima to ne smeta nego ih potice. ali kineskinje smatraju prema uvodnom postu da su talenti manje vise nebitni. zapravo, koja mi je muka? ne da mi se biti kineskinja ali ta ista ne pristaje na nista osim petice u svemu osim tjelesnom i glumi i sad za 20 godina kad mi djeca budu s njima u konkurenciji na globalnoj razini, sto mislite tko ce pobijediti? mozda ih izvuce dalmatinski dispet i hrvatski jal i druge tako divne osobine koje kinezi nemaju....to me sad muci... da li stav bolje sam 4 nego samnom 5 automatski znaci osuđivanje vlastitog djeteta na neuspjeh?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •