Stranica 8 od 16 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 776

Tema: cjelovita kurikularna reforma

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

No@ ja sam rekla zašto Roda organizira prosvjed, i dalje od toga zaista ne stignem raspravljati.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa recimo ja ostanem bez teksta, kad čujem ne jedan intervju, nego stalnu medijsku prisutnost hrasta i njihovih nebuloznih zahtjeva.
    Pa po toj logici mogu isto pitati, zašto se priključujete hrastu?

no ne pitam, jer pretpostavljam, da i oni koji prosvjeduju, i oni koji ne prosvjeduju, znaju sto čine.

a sto se tiče milanovica i njegov jedan intervju, lako za njega....prebaciš program... i ne gledaš.

no na žalost ovu vladu i cirkus, ne možeš zaobići prebacivanjem programa.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Osobno sam od prvog dana ( tj. cim
    sam cula par detalja) bila za ( ovu ) reformu glavom i srcem. Ja sam puno previse upoznata sustavom , a ne radim u njemu, da mi zapravo ne preostaje nista osim nade da se moze promjeniti.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zasto se udruga roda ne bi smjela pridružiti prosvjedu, te zasto bi se trebala jos nekome opravdavati?
    Posljednje uređivanje od seni : 31.05.2016. at 17:45

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Što se mene tiče, ja se uopće ne ložim na to što Šustar govori da je to fešta i da svi dođu. Ako bi se sad svi ukrcali na ovaj vlak - pa odlično, to i jest cilj.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da, ako svi uđu u vlak, kud ćeš bolje!

Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

kako god, istina je da ovaj obrazovni sustav više ne može i ne smije opstati. Moramo nešto mijenjati u obrazovanju djece, poticati kreativnost, izražavanje mišljenja, a ne suhoparno biflanje činjenica.
    Za mene - moju djecu nije bitno "tko" ju piše nego "što" ta reforma nosi. A trebala je donjeti promjene na bolje i nadam se da će se nastaviti s reformom, ako ne od ove jeseni onda sljedeće.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Danci_Krmed prvotno napisa Vidi poruku
    No@ ja sam rekla zašto Roda organizira prosvjed, i dalje od toga zaista ne stignem raspravljati.
    Zaista je šteta da nemaš više vremena.....

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zapravo je steta sto dio struke misli da svi imaju neke skrivene motive.
    Kao da se moraju imati skriveni motivi ? Situacija je optimalna za djecu i ljude u sustavu pa je potpuno svejedno tko i što se piše ? Stvarno se mora imati skrivene motive da bi se podrzala promjena koju predlaze motivirana ekipa iz struke?
    Ili smo mi svi ovce pa nismo u stanju razmisljati svojom glavom, pa nam se manipulira nasim primitivnim emocijama...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Zapravo je steta sto dio struke misli da svi imaju neke skrivene motive.
    Kao da se moraju imati skriveni motivi ? Situacija je optimalna za djecu i ljude u sustavu pa je potpuno svejedno tko i što se piše ? Stvarno se mora imati skrivene motive da bi se podrzala promjena koju predlaze motivirana ekipa iz struke?
    Ili smo mi svi ovce pa nismo u stanju razmisljati svojom glavom, pa nam se manipulira nasim primitivnim emocijama...
    Sirius uopće ne sumnjam u tvoje iskrene motive i motive pojedinaca sličnih tebi, no ne bih ih generalizirala na sve one koji se spremaju u prve redove prosvjeda.
    Zašto sumnjamo/propitujemo motivaciju - s obzirom na dosadašnje iskustvo odnosa prema obrazovanju, mislim da bi bilo jako naivno ne ispitivati motive i interese onih kojih su se mobilizirali oko ove akcije.

Ukoliko su svi dobronamjerni, dosljedni i autentični u svojim nakanama ne vidim u čemu je problem?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mislim da motivi bas SVIH okupljenih nisu niti bitni .U svim akcijama ima sudionika sa raznim motivima.
    pitanje glasi da li je cilj dobar? I ti i ja znamo sto je bio direktan povod, ali cilj...pa cilj je dobar.
    Da valjamo kao drustvo vec bi se i ranije digli na zadnje noge.
    I zbog drugih razloga.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da motivi bas SVIH okupljenih nisu niti bitni .U svim akcijama ima sudionika sa raznim motivima.
    pitanje glasi da li je cilj dobar? I ti i ja znamo sto je bio direktan povod, ali cilj...pa cilj je dobar.
    Da valjamo kao drustvo vec bi se i ranije digli na zadnje noge.
    I zbog drugih razloga.
    Ti pretpostavljaš da svi imaju isti cilj, što ne mora uopće biti točno u ovoj situaciji.
    Motivacija je sve ono što nas pokreće prema nekom cilju. Motivacija je sve ono što uvjetuje neko usmjereno djelovanje odnosno aktivnost (javno izjašnjavanje, izlazak na prosvjed, pisanje peticija) koja može dovesti do poželjnog cilja. S obzirom da je motivacija različita i ciljevi mogu biti različiti unatoč upražnjavanja naoko istih aktivnosti.

Boldano potpisujem!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Uvijek, u svakoj akciji , treba biti kriticne mase.
    i nekoliko vrlo motiviranih pojedinaca koji je povuci i odraditi logistiku.
    Vecina ima normalne , jasne i javne motive. Neki imaju i neke svoje skrivene.
    ali to je nesto sto se ne moze izbjeci. Ako neciji skriveni interesi pomazu javnom, toleriram ih.
    i ne zamaram se previse njima. Osim ako izmaknu kontroli.
    Pisem opcenito, nevezano uz ovu akciju/prosvjed.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

no@ meni je vise puna kapa svega. i skole u kojoj nema osnovnih sredstava, skole koja ima ravnatelje dok ne odu u mirovinu, skole koja je izbacila recimo klecanje na kukuruzu, ali iste prostore i ista sredstva za rad je zadrzala, niti malo modernizacije. dosta mi je rezanja proracunskih sredstava za obrazovanje i zanost, hladni pogon ustanova. ma svega mi je dosta vezano za MZO(S), ovaj S je u zagradi jer ne znam o njemu bas previse.
    Reforma mi je dala nadu da eto bar nesto, bar nesto ce se pokrenuti u tom nasem obrazovanju. ali eto ne moze. pa ni pokusaj promjene ne ide, bez da neki koji se bave politikom ne kazu: alo stanite treba jos jedan odbor. kao nemamo ih dovoljno. nije meni jokic fokus. meni je fokus da bar se nesto pusti van ruku politike. pa ajd nek se stvori neka ideja/program kako cemo dalje. a onda imamo na papiru i da se provede. eto ja sam spremna na ulicu ako to ostane samo na papiru, jer eto proracunskih sredstava nema.
    u sustavu sam kao i ti, samo na nekom drugom segmentu. i jasno mi je kako nam novce oduzimaju. lagano cemo kao i kultura pasti na par stotina kuna godisnje, ako ovakav trend SVIH vlasti ostane prema obrazovanju.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 31.05.2016. at 19:46

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i jasno mi je da to sto sam napisala i nije reforma, ali iskreno ja vidim da bi mozda mogla biti reforma nas da konacno shvatimo da mozemo reci stop.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    Ti pretpostavljaš da svi imaju isti cilj, što ne mora uopće biti točno u ovoj situaciji.
    !
    a pa zašto bi svi koji će se priključiti ovom prosvjedu trebali imati isti cilj i isti motiv? ne kužim?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

zašto su ljudi bili na trgu onomad, svi samo radi 101?
    organizatori su organizirali s jasnim ciljem i motivom, a to je podrška 101.
    a zašto se priključilo 120.000 ljudi, to znaju oni.
    u tom kontekstu stvarno mi je ružno zazvučalo imputiranje rodi, cijeloj jednoj udruzi, da ima tako prikriveni motiv kao što je uskrata sredstava i obmanjuje javnost.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cvijeto, u sridu.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    zašto su ljudi bili na trgu onomad, svi samo radi 101?
    organizatori su organizirali s jasnim ciljem i motivom, a to je podrška 101.
    a zašto se priključilo 120.000 ljudi, to znaju oni.
    u tom kontekstu stvarno mi je ružno zazvučalo imputiranje rodi, cijeloj jednoj udruzi, da ima tako prikriveni motiv kao što je uskrata sredstava i obmanjuje javnost.
    Moje pitanje je bilo ima li cijela akcija zapravo politički motiv, ne financijski (iako je to dvoje usko povezano). Pitanje sam pristojno artikulirala i mislim da ga je legitimno postaviti s obzirom na dosadašnji (ne)angažman Udruge na području obrazovanja.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Prvo, samo je tvoja percepcija je takva da Udruga nije do sad bila aktivna na podrucju obrazovanja.
    Rad je volonterski , pa se (i vidljive )aktivnosti biraju prema interesima i kapacitetima. Pa kako djeca volonterki rastu interesi takoder rastu. Udruga je do sad sudjelovala u svim javnim raspravama u koje je bilo ukljuceno i obrazovanje, komentiranju raznih dokumenata, a mnoge aktivne clanice udruga su aktivne kao roditelji u svojim skolama.

Ja nisam " sluzbeni stav udruge" , a koliko znam udruga je nevladina, pa nije vezana uz niti jednu politicku opciju.
    E, sad, ako je politika to sto je udruga odlucila biti aktivnija u ovom trenutku ( zajedno sa ostalima , pa nije Roda sama organizator prosvjeda ?!) i glasno reci sto misli o odredenom politickom potezu- tada neka bude.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kakav neangazman? Pa ja se sjecam i podrske zdravstvenom odgoju, nije bila tako davno.
    Kampanje "razmisli pa klikni" s ciljem sigurnosti djece na internetu...
    I to sad samo na prvu, u zadnjih 2 godine.
    Kampanje sa skolarcima kao ciljanom skupinom.
    Ne znam sto bi točno trebala udruga raditi, a da se to prihvati kao angazman na podrucju obrazovanja? I zasto ovo ne bi bio početak?
    Bila sam na roditeljskom vezanim uz identifikaciju i rad s darovitom djecom u školskom sustavu. Ucinkovitiji je bio hadeze u onoj svojoj "identificirati, locirati..." akciji nego skole u radu s darovitima gdje je i identifikacija u najvecem postotku upitna. Dodje ti da se rasplaces.
    Trebaju nam promjene. I ne razumijem kako je cudno da je udruga roditelja reagirala na manipulacije obrazovanjem svoje djece. Pa makar i prvi puta i bas sada.
    Imputirati uskratu sredstava kao motiv znak je da se o radu udruge Roda nema bas nikavih saznanja. A to je nakon godina na forumu u najmanju ruku zabrinjavajuće.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Trebaju nam promjene. I ne razumijem kako je cudno da je udruga roditelja reagirala na manipulacije obrazovanjem svoje djece. Pa makar i prvi puta i bas sada.
    Imputirati uskratu sredstava kao motiv znak je da se o radu udruge Roda nema bas nikavih saznanja. A to je nakon godina na forumu u najmanju ruku zabrinjavajuće.
    slažem se, cubana.
    a što se tiče eventualnih prikrivenih motiva koji se udruzi sad prišivaju, ma najjedostavnijim rječnikom rečeno - mene onako iskreno, iz srca žalosti! nakon svega što je udruga potegnula za svog postojanja!!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    slažem se, cubana.
    a što se tiče eventualnih prikrivenih motiva koji se udruzi sad prišivaju, ma najjedostavnijim rječnikom rečeno - mene onako iskreno, iz srca žalosti! nakon svega što je udruga potegnula za svog postojanja!!
    X!

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

No@, zašto baš zat? Zato jer je puknuo film. Ova vlast je u posljednjih 5 mjeseci metodom spaljene zemlje potirala sve što je mogla, bez dijaloga, bez vizije, samo s jednim ciljem. Došlo se i do kurikularne reforme. Preostali su pravobranitelji, povjerenica za informacije...i to će uskoro. Većina građana nije glasala za ovu vlast (pogledaj brojke), dio onih koji su dali glas Mostu osjećali su se prevareno. Svi skupa mučno gledaju ovo što se događa. Vlast se bavi kulturnom revolucijom i međusobnim svađama.
    I onda dođe ovo s Jokićem. Negdje pukne.

Ono što ti želiš je diskvalificirati Rodu da se bavi političkim radom, no ona se time bavi od osnutka, nema udruge, organizacije i dr. aktivnih u društvu koji mogu biti nepolitički. Želiš reći da je Roda preuzela organizaciju jer je ljuta na vlast koja joj je (bez procedura, vizije, rasprave) ukinula dobar dio financiranja. Između ostalog, da, ljuta je, kao i većina civilnog sektora. Ali prosvjedi se ne ordržavaju zbog toga iako bi imali puno pravo i zbog toga prosvjedovati. Zašto ne? Svarko ima pravo prsvjedovati s određenim (političkim) clljem.

Moja kritika na organizatore skupa (ne samo na Rodu, Roda je prijavila skup tehnički, organizatora ima mnogo više, i udruga i sindikata) jest taj da je tema prosvjeda preuska. Kurikularna reforma je ok, ali ona nema šanse pod ovom vladom, previše je tu desnila i šapa koje žele svašta nešto. Smatram da je ovo trebao biti skup protiv vlade, skup kojim će s kanalizirati nezaovoljstvo i tražiti nove izbore.

No, eto, na skup ćemo doći s različitim motivima, ali svakako ćemo pokazati da nas se tiče.

Legitimno je da misliš drukčije i da je tebi ovo što se događa ok, ali legitimno je isto tako organizirati prosvjed. Barem znam da nećemo organizirati šatore i derneke.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    Moje pitanje je bilo ima li cijela akcija zapravo politički motiv, ne financijski (iako je to dvoje usko povezano). Pitanje sam pristojno artikulirala i mislim da ga je legitimno postaviti s obzirom na dosadašnji (ne)angažman Udruge na području obrazovanja.
    Nikako ne shvacam zasto je cudno da je za udrugu roditelja buducnost djece na prvom mjestu. A ovo se izravno tice buducnosti djece. I zasto se netko tko nije bio angaziran oko skolstva (a ocito je bio, kao sto se vidi iz nekih prije odgovora - ali to je nebitno) ne bi pobunio i prosjvedovao u trenutku kad mu je postalo jasno da se nesto sto je trebalo biti u korist djece sabotira.

Ja cu na prosvjed ici jer mi je stalo do buducnosti moga djeteta i druge djece i cijele ove drzave. A to sto ja usput imam i neke politicke stavove je sasvim nebitno za moje prisustvovanje prosvjedu.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Jadranka, odluka da dolaziš ili ne dolaziš na prosvjed je politički stav. Pa nije politika samo ono što radi SDP ili HDZ, politika je svako društveno djelovanje. Ne možeš se ne baviti politikom ili političkim ako javno djeluješ i cilj ti je neka društvena promjena ili društveni utjecaj.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Jadranka, odluka da dolaziš ili ne dolaziš na prosvjed je politički stav. Pa nije politika samo ono što radi SDP ili HDZ, politika je svako društveno djelovanje. Ne možeš se ne baviti politikom ili političkim ako javno djeluješ i cilj ti je neka društvena promjena ili društveni utjecaj.
    Jasno... al mislila sam na politiku na koju Noa vjerojatno misli (a mozda i ne misli), a to je rusenje vlade. I da mi je vlada super u svemu osim ostalom osim u ovome, opet bi dosla na prosvjed.

Ne slazem se s onim da sad treba napraviti siri prosvjed. Mislim da bi to odbilo dio ljudi. I mislim da je bolji konkretni prosvjed s jednim konkretnim razlogom.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moja kritika na organizatore skupa (ne samo na Rodu, Roda je prijavila skup tehnički, organizatora ima mnogo više, i udruga i sindikata) jest taj da je tema prosvjeda preuska. Kurikularna reforma je ok, ali ona nema šanse pod ovom vladom, previše je tu desnila i šapa koje žele svašta nešto. Smatram da je ovo trebao biti skup protiv vlade, skup kojim će s kanalizirati nezaovoljstvo i tražiti nove izbore.
    Ja upravo suprotno, mislim da tema skupa treba biti poruka svim vladama, i sadašnjoj i potencijalnim budućim, da ova nacija želi dobro obrazovanje svojoj djeci, a pad ove vlade uopće ne garantira tako nešto. Meni je recimo poruka da se traži pad vlade puno uža, a ne šira od poruke da želimo da obrazovanje bude prioritet.
    I potpisujem AdioMare.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

No@, znaš što je najžalosnije? Što Udruga Roda mora organizirati prosvjed s još tko zna koliko još manje školstvu srodnih udruga. Može se prosvjed nazvati i anti...(dodaj što želiš) ili kako god drugačije. Koliko nastavnika osnovnih i srednjih škola u HR ima? Gotovo sam sigurna da njih +90% smatra da je školski sistem uglavnom loš. Zašto u ovih 20 godina školstvo nije organiziralo masovni prosvjed na temu obrazovanja i pozvani roditelji da im se pridruže? To mene muči.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Ja upravo suprotno, mislim da tema skupa treba biti poruka svim vladama, i sadašnjoj i potencijalnim budućim, da ova nacija želi dobro obrazovanje svojoj djeci, a pad ove vlade uopće ne garantira tako nešto. Meni je recimo poruka da se traži pad vlade puno uža, a ne šira od poruke da želimo da obrazovanje bude prioritet.
    I potpisujem AdioMare.
    Slažem se s obje.

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    I potpisujem AdioMare.
    Tako je, obrazovanje je bitno, a sve ga vlade koče i usporavaju promjene na bolje. O izdvajanju za kulturu, obrazovanje, zdravstvo... sve žalosnije i jadnije...

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

ok je da se ne slažemo, svatko ima svoje argumente pa, što bi neki novinari rekli , pokazat će vrijeme...

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok je da se ne slažemo, svatko ima svoje argumente pa, što bi neki novinari rekli , pokazat će vrijeme...
    100 ljudi, 100 ćudi. Ni ovdje na forumu nemamo u svemu isto mišljenje, al načelno se slažemo u većini, zato smo i okupljene.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

mucno mi je

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nemoj biti povodljiva zbog vlastite neiformiranosti. Ferić NIJE predlozen kao neobavezna lektira za osnovce, nego za (starije) srednjoskolce.

Btw, jesi li imala kad u rukama OK, casopis namijenjen uglavnom curicama od 5.r.nadalje? Nije u lektiri, ali k'o da jest.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Neki bug se dogodio? Nestadoše postovi..

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

dijana, tu su, nikamo nisu nestali :D
    http://forum.roda.hr/threads/90215-P...interes!/page8

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ništa ne kužim..al ajd dobro!

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

imaju dvije teme

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A fakat, sorite, pls admin ako možeš zbrisat ove moje bedastoće..

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj elor prvotno napisa Vidi poruku
    mucno mi je
    Zašto ti je mučno? Djeca su u osmom razredu OŠ vrlo znatiželjna po pitanju seksa, prilično pod utjecajem hormona, i zapravo većinom ono o čemu razmišljaju je seks. Zašto ne bi onda prodiskutirali o tome sa razrednicom? Ide jedna pjesma "let's talk about sex baby, let's talk about you and me, ...". Zatvaranjem očiju i pretvaranjem da sve to ne postoji se djeci ne olakšava. Prepušta ih se samima sebi.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

joj. nije ferić dio lektire za osmi razred nego predložena neobavezna lektira za 17-18-godišnjake.
    ajme meni, nevjerojatno, kako bezočno lažu.
    i onda još i ti žuta.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 09.06.2016. at 10:07

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Što ja?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Što ja?
    pa recimo ne popratiš što je čokolada napisala (da uopće nije dio obavezne, a kamoli osnovnoškolske! lektire), nego brže-bolje soliš tuđe fobije.
    ne znam koliko puta još treba napisati da nije istina sve što piše na plotu.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Zašto što imam dojam da je elor to mučno neovisno o kojem je razredu riječ.
    Mislim, dobro, nije za 8 OŠ, ali što i da je?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pa neka joj je mučno. ima gastal, pomaže i soda. problem je očito dublji od bojazni za moral i psihu osamnaestogodišnjaka i treba ga se rješavati, slažem se.
    ali sablazan još oko neistina ne pomaže.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pa nije svaka knjiga prikladna za svaku dob. nećeš djetetu u svakoj dobi eksplicitnim opisima objašnjavati seks.

evo, citiram fenomenalni odgovor novaka u dijelu gdje piše o neprimjerenosti. za 17/18 godina. sasvim je jasno da su navedene knjige primjerene za starije uzraste, ne za osnovnu školu, vjerojatno bi se samo cerekali na te eksplicitne scene i ništa shvatili ne bi.

Prvo o neprimjerenosti. Smatram da se tu nema što raspravljati. Na popis lektire knjigu nisam stavio ja. To je učinila stručna skupina, čime mi je, uzgred budi rečeno, ukazano veliko priznanje. No ako smo demokratsko društvo, onda svaki član naše zajednice ima pravo izreći svoje neslaganje, bio on kroatist, automehaničar, kuhar, filozof, beskućnik, neobrazovan, bio on ili ne bio roditelj. Obrazovanje se tiče cijelog društva. Ako se dođe do konsenzusa da je moj tekst štetan za uzrast kojem je namijenjen (4. razred srednje), ja nemam ni prava ni namjere ni želje protestirati kada se knjiga makne s popisa. Ionako je nisam pisao ciljano za neki određeni uzrast. U tekstu ima i eksplicitnih scena i vulgarizama, a osobe koje imaju 17 i 18 godina samo uvjetno možemo smatrati odraslima i nije sve primjereno za sve uzraste. Sve je jasno. Usuđujem se pretpostaviti da se tu baš svi slažemo.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Cerekaju se i sa 17 i 18 g. Ma nebitno. Htjela sam reći da paniku oko ovih knjiga dižu uglavnom ljudi kojima je i samima seks predstavljen kao veliki tabu, bilo od strane roditelja, učitelja ili društva. Misle da su takve knjige mučne i sa 15 i sa 18 g, i najradije bi da ih dijete nikada ništa ne pita o seksu, jer je to jako škakljivo, s obzirom da ni sami nisu proradili to u svojim glavama.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Novak je to savršeno napisao, istina je da je pitanje je li njegova ili koja druga knjiga sa ovog popisa primjerena za uzrast od 17 ili 18 godina.
    To je pitanje na koje bi valjda trebali odgovoriti ljudi koji su stručni za razvoj mlade psihe.
    Ja recimo moram priznati da imam nekolicinu nećaka/nećakinja koji su sad već gotovo svi u ovoj dobnoj skupini, često im kupujem knjige za poklon, i itekako znam razmišljati je li ova ili ona knjiga primjerena za njihovu dob, i priznajem da izbjegavam kupiti knjigu u kojoj ima eksplicitnih scena seksa ili nasilja, jer jednostavno ne znam procijeniti bi li bilo u redu da ja to darujem mladoj osobi.
    Ja sam u toj dobi čitala zaista svašta, među ostalim i knjige koje vjerojatno većina ljudi ne bi nazvala primjerenima za 18-godišnjaka.

No, to je jedno, a proglašavati knjige pornografijom je drugo, kao što je drugo proglašavati pedofilskom propagandom knjigu u kojoj je opisano silovanje dječaka, kao što je drugo uporno lagati o tome koje su knjige na popisu za koji razred. Evo, složit ću se sa elor, i meni je mučno od takvih stvari.

Stranica 8 od 16 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •