Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
Naravno da su djeca normalna. I Down sindrom i ADHD su normalni, npr. Ali su i poteskoca. I tu nije lako ni djeci ni roditeljima i dobro je da danas postoji svjesnost o ovakvim poteskocama i strucnjaci koji pomazu. Jer roditelji u nekim slucajevima ne mogu sami, treba im podrska.
Bez obzira na ovakva inputiranja (kao sto radi Beti) da je s djecom uvijek sve ok, a da su roditelji nesposobni, histericni, preosjetljivi ili kakvi vec.
Nikada, pa ni kada nam je bilo najteže nismo smatrali da J. nije normalna.
Kad smo bili na prvoj obradi psihologa i ona je rekla J. je takvog i takvog karaktera i njoj morate pristupiti drugačije, kod nje ne pale savjeti kao kod većine druge djece.
Uvijek smo prvo kretali od sebe i što mi možemo u svojem ponašanju promijeniti, naravno to nije uvijek lako a ni sto posto uspješno. Nismo savršeni roditelji niti smatramo da smo samim time što smo postali roditelji stvoreni biti roditelji. Da je mojoj J. netko drugi mama tko je kompatibilniji karakterno s njom, možda bi se neka druga maama ili neki drugi tata puno bolje nosili s djetetom takvog karaktera, ali eto mi smo joj roditelji i trudimo se koliko god možemo.

Beti3 ovo što ti govoriš nije netočno i događa se. Nemam ništa protiv da upreš prstom u nešto konkretno što sam ja napisala, kažeš svoje mišljenje i daš sugestiju što promijeniti i popraviti, ali ovakvim svojim konstantinm upadima na ovakve i slične teme ne vidim šta želiš postići osim da se netko drugi osjeća kao nesposoban ili loš roditelj.

Što se tiče ovoga što sam podcrtala u tvom postu laumi, naravno da neki roditelji ne mogu sami i treba im pomoć i podrška i izrazito je pozitivno da su se vremena počela mijenjati i da su roditelji shvatili da nisu uvijek u pravu i da su željni potražiti pomoć i podršku.