Citiraj main prvotno napisa Vidi poruku
ali gdje? imaju nekretninu od prije?
Evo, ja ću ti reći kako ide s naslijeđenim nekretninama. Ima mm jednu odnedavno. Ali jaaako se varaš da takve stvari padnu s neba, jer to tako ne ide. Ako naslijediš nekretninu, to ne znači da si čekao da tvoj život počne dok netko umre. Živiš i prije jer inače ne bi nikamo dospio. Nekretninu naslijediš u svojoj pedesetoj godini, recimo. A mm ju je dobio od bliskih članova obitelji, bračnog para bez djece. O kojima je brinuo zadnjih nekoliko godina njihovog života. I to nije lako ni jeftino, da se razumijemo, pogotovo ako stare osobe imaju kojekakve medicinske potrebe, ako su nepokretne i trebaju skrb kod kuće (to često košta više nego teta čuvalica). To može biti i fizički i psihički vrlo zahtjevno, ali zabogadragoga ne brineš o starijim članovima obitelji zato da se ogrebeš nego bi to činio bez obzira na sve, da i nema nikakve nekretnine ni imetka, jer su to tvoji roditelji ili rođaci. Nije to jednostavno. Ako zaineresiranih ima više, dijeliš i brigu i nasljedstvo. Svaka batina ima dva kraja.

Aliii u pravilu nasljedstvo te snađe kad ga fizički i materijalno više ne trebaš nužno jer si se već isam snqšqo. Dobro dođe, ali moglo bi sei bez toga. Inače, samo da se zna, da ne idem u detalje, ovoj je priči prethodilo dvadesetak godina podstanarstva. Da se na kup mogla staviti sva lova od podstanarstva, bilo bi za još jedan stan, ali nema veze. Uostalom, ima još starijih članova obitelji kojima ćemo pokloniti svoje vrijeme i brigu u skladu s njihovim potrebama. Pa možda kapne još koja nekretnina. Ali to sad stvaaarno nije bitno (ja sam 50+ , to je više od pol života.... pa ne sjediš pod kruškom i ne čekaš da netko umre da bi tvoj život počeo).

Nekretnine se nasljeđuju uz visoku cijenu, jer kad ih dobiješ to znači da tvojih voljenih više nema. Odjednom se nađeš okružen grobnim mjestima i tuđim stvarima u trenutku kad ti to znači malo ili ništa. Ali značit će idućoj generaciji. Imat će lakši start. Zapravo, drugačiji, jer tko zna kamo će njih život odvesti i hoće li im to nešto značiti. Za nikakvo nasljedstvo mi nismo ni krivi ni zaslužni. Tako ponekad ispadne. Ili ne ispadne. Svejedno. Po treći put kažem da to nije bitno. Brinuli bi o roditeljima i drugoj rodbini s tim i bez toga. Naši su. I nemaju svi nekretnine. Često im treba i financijska pomoć jer imaju mizerne penzije. Eto, toliko o nasljedstvu.