Pokazuje rezultate 1 do 50 od 748

Tema: Dogovor oko iznosa alimentacije

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Da, mm je naslijedio stan od djeda koji je umro kad su moji sinovi imali 5 i 6 godina. Ovo je druga nekretnina koju je mm stekao. Njegova je životna misija brinuti o starijim članovima obitelji. Ima još mamu koja je u 87 godini, a prije toga je još pokopao oca i nonu i maminu tetu.... Neki su imali nekretnine, ako velikom vrij2dnošću smatraš 28m2 u 60 godina staroj zgradi. S moje strane, imam brata koji je samac blizu pedeste, pa će moji sinovi biti nasljeenici njegove garsonijere i uz to po svoj prilici brige o starom ujaku, jeenog lijepog dana, ako doživimo.
    Ja u miraz nisam donijela ništa od nekretnina, ali smo od moje plaće koja nije bila dovoljna za kupovinu stana ipak kupili vikendicu. Da imamo za starost. I za sad. Da je bilo drugačije, ta kuća bi bila dobra i za stanovanje jer je u zoni zeta i ima struju i vodu. Moglo se u njoj živjeti. A dok smo se mi tako kućili, usput su došle i druge nekretnine. Ali nisu došle kad smo imali 20 ili 30 godina, nisu pale s neba. Da sad nabrojim kaj smo još kupili ili je dosta? Ja sam si lani kupila garažu, samo tako, imala sam viška para s kojima nisam znala kaj bi. A sad ozbiljno, razveže se stambena štednja nakon ciklusa od 5 godina, za stan nije dosta, ne seli nam se u veći jer volimo ovaj u kojem smo sada. Ali nismo bili pod kruškom ni prije. Ja sam u Zagrebu od 1980 i ja sam se naplaćala podstanarstva jernisam imala uvjete za kredit prije udaje.
    Oprosti ako si se našla uvrijeđenom.

Ali u gornjem postu si održala pravo malo predavanje kako to ide s nasljeđivanjem nekretnina:
    Evo, ja ću ti reći kako ide s naslijeđenim nekretninama. Ima mm jednu odnedavno. Ali jaaako se varaš da takve stvari padnu s neba, jer to tako ne ide. Ako naslijediš nekretninu, to ne znači da si čekao da tvoj život počne dok netko umre...
    Nelogičnost (mene) bode u oči. Jer svi znamo koliko je start obiteljskog života lakši kad imaš riješeno stanovanje. Tako se može nešto uštedjeti i otvoriti i put za kupiti još neku nekretninu (ko je šparniji i ima malo bolja primanja). Dok onaj koji s prosječnim primanjem otplaćuje krov nad glavom uistinu samo preživljava, još uz stalnu nervozu što će biti sutra.

Ali ti ipak nisi bila u tim cipelama, pa me zasmetalo dociranje iz gornjeg posta. Podučavati nekog s visine kako naslijeđena nekretnina ne dolazi kad je najpotrebnije - kao da ni tebi nije došla - a jest.
    Kao i mnogim drugima.
    A tm-u i tebi svaka čast na skrbi za svoje starije.
    Posljednje uređivanje od Dijana : 25.08.2016. at 09:33

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •