Stranica 5 od 12 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 567

Tema: Podjela poslova u kuhinji među partnerima

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

s obzirom na nametnike ispada da se uopće ne peremo

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama to s ručnicima u bojama nije pomoglo. nije mi trebala knjiga da se dosjetim, al kod nas propadnu sve takve dosjetke. jer svi se idu tuširat bez mozga. njega valjda nikad ne nose u kupatilo. pa tako uzmu prvi ručnik koji mogu dohvatiti, ako nema wc papira ne obrišu guzicu, ako im se žuri sve stvari ostave tamo na licu mjesta, uključujući npr. tenisice, školsku torbu, jaknu, mobitel. samo mozgić ostave ispred. dakle, ja ne štekam što se tiče organizacije. oni štekaju što se tiče izvedbe. perem ruke ko Poncije.
    imam ja i drugih problema koji su povezani s količinom djece, pa sam ih riješila metodom koja bi u ovom okruženju roditeljskog foruma, odgoja djece i mladeži, bila proglašena čistom blasfemijom.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    mi isto vrtimo minimalno jednu masinu dnevno. isto mrzim robu s nogometa MM jer je uvijek punanekih crnih mrvica- to je valjda teren koje se razlete kojekuda. sin srecom nije uopće zainteresiran za sport. još smo u 2016.imali gliste, uši 2x i buhe. što je podrazumijevalo dodatno pranje SVEGA nekoliko puta. fakat provod. a sušilicu nemam kud stavit.
    Moja mama je vms i cijeli radni vijek radila u bolnici, bolesno uredna i čista, aliiii dobili su u stan buhe od susjedove mačke koja spava na njihovom otiraču. Jedva su ih se riješili kad su ga bacili skup s još jednim tepihom, a ja čekam ljeto da vidim da li će se vratiti ili ne... Uši - kažu da vole čistu kosu, a zaobilaze prljavu. Tako da - vjerojatno svi mi pretjerujemo s tim čišćenjem, a kukci i ini nametnici se fino prilagođavaju, hehehe... Nema načina da ih se riješimo. Što više čistimo - to oni više uživaju.

Glede sušilice - imam kombiniranu perilicu + sušilicu (kompromis - radije bih da su odvojene, ali nemamo prostora) i nisam presretna, ali je bolje nego prije dok nisam imala ni to. Smanjuje količinu potrebne odjeće, naročito u zimskim mjesecima dok dugo treba da se osuši.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

to imam i ja. ali zapravo baš kad je kriza (tipa uši, gliste, etc) ne koristi. jer ako perem i sušim nikad kraja, ako samo perem nemam gdje sušit.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Sasa, moja macka dok je bila samo u stanu, skupila je dva puta buhe i jednom trakavicu. Pojma nemam odakle, kontakt s prirodom su bili moji pitari sa cvijecem
    Otkad je vise u dvoristu i lovi miseve i gusterice, nista joj nije. Cak joj je i dlaka cistija

Sto se tice robe i kako su ljudi nekad, moj bi tata dobio batine kad bi isprljao nedjeljno odijelo
    Ja pranje robe koliko je moguce tempiram po vremenskoj prognozi, lakse mi se strpit 3 dana do bure i onda oprat 3 masine koje se brzo.osuse, nego.povlacit danima robu po susilu. Imam puno robe i puno kutija za prljavu robu da to lakse izdrzimo minimalizam ne prakticiram

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jutros ste me utješile, jer sam već mislila da je to samo kod nas i da smo totalno neorganizirani ... ta količina pranja, sušenja, vješanja, štrikova

Samo si jedno neću nikada priuštiti: pranje posteljine dva puta tjedno.... zašto?!? svi se prije odlaska u krevet operemo i nema se od čega baš toliko zaprljati... gdje bih stigla kad bih još 5 kreveta morala presvlačiti dva puta tjedno?!

A trik s ručnicima u bojama je kod nas upalio. Istina, ima još pokatkada eskapada - od jedne članice obitelji - ali sve u svemu dobri smo!

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

sasa, te crne mrvice su sa terena sa umjetnom travom? mali mi stalno donosi pune patike i carape toga, izludjuju me

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa Vidi poruku
    sasa, te crne mrvice su sa terena sa umjetnom travom? mali mi stalno donosi pune patike i carape toga, izludjuju me

i kod mene tako....
    još kod nas prođe po svijetlim stepenicama do prvog kata .... uspjela sam mu dokazati da ispred kuće skine kopačke, ali opet iz štucni ispada ... a tek kad u kupaoni skine štucne... ajme meni...

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mi jednom tjedno mijenjamo posteljinu i svatko ima svoj rucnik i opet ne pomaže...
    Buha ni ušiju nemamo. Ovo s burom... Pa ja svaki dan operem mašinu ili dvije robe. Da čekam buru tri dana, onda bi taj dan oprala šest sedam mašina. A moja najveća želja je da ova od 6 kg više posustane, pa da kupim onu od deset. Al ovi iz gorenja ti za niti dvije tisuće kuna prodaju čudovište koje radi sedam plus godina u tom jakom tempu, plus ljeti posteljina od sedam apartmana, sto obiteljskih što tuđih.... I ni kvara ni filter joj se ne začepi češće od jednon u dvije godine.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ne spominjite ves
    tome nikad kraja, perilica i susilica rade stalno
    ako ne rade, sve mi nesto cudno, ko da mi nesto fali
    jos sad kad dodje beba to je jos jedna dodatna masina pelena svaki drugi dan, plus jos robice

nego, di kupiti dobre, a povoljne rucnike? ono, da ne bankrotiram bas
    spremam se na taj projekt s bojama vec jedno vrijeme
    ili da otvorimo temu o rucnicima?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jysk

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

da, posteljina jednom na tjedan
    stvarno nema potrebe to cesce

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    jysk
    ma da? i dobri su?
    nekak imam averziju prema tom ducanu
    bas cu ici pogledati

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ikea , NKD ima često popuste na ručnike

Ja sam ljetos kupila za vikendicu u Ikei neke najjeftinije ručnike u bojama, sasvim su dobri.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    nego, di kupiti dobre, a povoljne rucnike? ono, da ne bankrotiram bas
    spremam se na taj projekt s bojama vec jedno vrijeme
    ili da otvorimo temu o rucnicima?
    Ja kupila svoje u Ikei u Grazu prije više od pet godina. I dan danas su kao u dućanu, puhasti, mekani, debeli (nisu se nimalo istanjili) i mirišu. Perem ih na 60 ili 90, kako god,a sušim isključivo u sušilici.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jednom sam u jyusku kupila neke ručnike jer su mi se svidjeli, a zatim sam kupila još hrpu na nekim akcijama, kad sam skužila da su mi dobri. imaju tri kategorije kvalitete, oni najjeftiniji su sranje, ali su mi oni srednji i najbolji skroz dobri i traju. ja mrzim one ručnike kojima se obrišeš a zapravo se ne obrišeš. volim kad dobro upijaju i kad nisu nekako umjetno skliski na opip.
    il treba kupovat u svilanitu, al men se ne daje tolko para.
    Posljednje uređivanje od marta : 18.11.2016. at 11:23

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

to imam i ja. ali zapravo baš kad je kriza (tipa uši, gliste, etc) ne koristi. jer ako perem i sušim nikad kraja, ako samo perem nemam gdje sušit.
    Razumijem... To me morilo u starom stanu bez balkona. U ovom imam balkone, pa je lakše, čak i ako se u zimskim mjesecima ne osuši odmah, visi vani ono za što nemam mjesta u stanu i čeka da dođe na red za sušenje unutra. Ali nije lako, pogotovo u godišnja doba kad je mokro, ali ne i jako hladno. Ufff... Ima trenutaka kad mi dođe da odnesem posteljinu (odnosno deke) u servis.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Samo si jedno neću nikada priuštiti: pranje posteljine dva puta tjedno.... zašto?!? svi se prije odlaska u krevet operemo i nema se od čega baš toliko zaprljati... gdje bih stigla kad bih još 5 kreveta morala presvlačiti dva puta tjedno?!
    Zato što patim na posteljinu (boje, materijal, miris) i opsjednuta sam posteljinom isto tako i čistom, sjajnom, mirisnom kupaonicom. As simple as that

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imala sam i neke male iz ikee, al pretvorili su se u ništa, istina, nakon jeddno 6 godina koristenja.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I mi imamo trenutno jysk-ove ručnike. Zadovoljna sam.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

hvala cure
    pogledat cu
    i cini mi se svakak bankrotirat
    a ovi u svilanitu, ajme cijena

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

moji rucnici su svilanit (skupi, dobri) i nkd (jeftini, cak i bolji)
    preporucam nkd
    isto boje pa tupim i tupim
    mi svi nesto vjezbamo/treniramo i znojne i sporke robe na tone
    masinu vrtim svako drugi dan, vidim da mogu biti i zadovoljna
    ali da, kao hrcak u onom kolu - razvrstaj, stavi, operi, izvadi, rasprostri, skupi, nesto slazi, nesto peglaj i stalno ukrug...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko vama traju ručnici? mi koristimo još uvijek neke koje smo dobili za kad smo se vjenčali, gledam ih mrko, već su skoro punoljetni, a još se nisu raspali. mislim, kod mene se to koristi dok se ne istanje toliko da se krenu parati...

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i ja imam neke jysk rucnike i ok su mi. i mene roba izludjuje, cini mi se da stalno nesto perem i peglam. mazi nikako dokazat da je roba koju je nosio 2-3 sata popodne cista i ne mora ici na pranje nego je dobra i ujutro za obuc :rolleyes:

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ma samo treba kupit one veće gramaze... Meni i oni iz ikee i iz yiska isti. Kupiš na akciji one teže... Meni je problem sad s bojama... Bijela, žuta, svijetloplava, roza, svijetlozelena... I kad mali prestane imat one bebske... Koja ce bit njegova boja? Samo svijetle priznajem, jer meni to bijeli ves koji perem na 60...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad se sjetim da sam s troje djece imala masinu od 4.5 kg, i raspala se ja jedan dan, pukla ko kokica. Htjela sam riješiti tu robu ko onaj prijo što nije imao čistih gaća pa je svu prljavu robu zapalio iz protesta. Pa smo potpuno ispravnu mašinu zamijenili za onu od 7 kg. Nije pomoglo.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Daju se i oni intenzivnih boja prati na 60. Moji svi Svilanitovi i nakon 11 godina su kao novi, a ja bih ih mijenjala.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

A onda kad se stanje tako da vidim kroz njih postaju kuhinjske krpe, pa onda krpe za pod. Eto ja još imam one koje sam dobila za prvo vjenčanje...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    A onda kad se stanje tako da vidim kroz njih postaju kuhinjske krpe, pa onda krpe za pod. Eto ja još imam one koje sam dobila za prvo vjenčanje...
    sad mi lakše

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Na 60 s bijelim ili posebno? Ovo posebno nije opcija... Mi imamo to bijelo60 i šareno40 kategorije. Nikakvo po bojama, osjetljivo...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja ne volim ručnike s pamučnom trakom, ono kad je frotir za brisanje u sredini, a sa svake ili još gore s jedne strane taj komad platna bez frotira. taj mi je ručnik gad gadni nefunkcionalni, spiga se u pranju, ne možeš ga lijepo složiti i uostalom, šta će mi iti dio "kuhinjske krpe" za brisanje tijela, hoću da je ručnik cijeli frotirast!

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

meni takvi ručnici isto služe, ali oni, bogme, puštaju puno muca i praha uokolo. oće to kad se počnu raspadat

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Vidim i ja da mogu bit sretna, mislim da mi ispadne masina svako drugi dan, ili dva od tri.
    A svekrva mi zivi sama i veli neki dan da je oprala 6 masina u jedan dan

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

I ja govorim da ću ju bacit, mašinu, iako radi. Al ne mogu, to bi me proganjalo do kraja života. I nudim ju na poklon, al nitko ne želi staru mašinu iz velike obitelji. I tako i sad ju čujem kako tiho i strpljivo vrti, drugu turu danas.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Na 60 s bijelim ili posebno? Ovo posebno nije opcija... Mi imamo to bijelo60 i šareno40 kategorije. Nikakvo po bojama, osjetljivo...
    Kod nas obično ručnici idu na 60 sa svijetlim šarenim (tu idu pidžame, dukserice od pamuka, bijela i svijetlo siva), muževa svijetlosiva trenirka, moje hlače za jogu iste boje i bež sokne. Bijelog, baš bijelog (veš + poneki stolnjak) ima za 1 mašinu tjedno. Isto perem na 60oC, tek povremeno na 90oC ako se zalomi baš neki flek, ali ne baš često. Od alkemije stavim unutra jednu maramicu za bijelo.

Prala bih ja to svijetlo i bijelo zajedno bez grižnje savjesti i to ponekad činim, ali u prosjeku ima svijetle robe za 2 mašine u tjednu, pa često odvojim. Ručnici su s uzorkom u boji, ali svijetli, pa mogu i s bijelim i sa šarenim svijetlim.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja imam iz IKEE. Zeleni, plavi, žuti, rozi, i još neke smeđe iz drugog dućana + narančasti za ruke.
    Ovi iz ikee su se mislim prvi put prali odvojeno, a sad svi zajedno idu s bijelim rubljem na 60.
    Imala sam i bijele, ali oni su brzo posivili. Narančasti su najviše izblijedili nakon 5 godina, ostale boje su ok.
    Djeca imaju po 3 komada i dovoljno da se u tjedan dana svi izvrte po jednom i operu.

Imam i ja 20 godina Svilanitove i neke makedonske. Ti su nam na moru. Idu mi na živce jer nikako da se raspadnu i žao mi trošiti novce na nove...

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moji su iz dućana "Dota".

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

A moji iz prave dote.

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    A moji iz prave dote.
    Od tih su mi ostala još dva, a 20 je godina prošlo.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja bi poludila da imam sarene rucnike. Koji uzas. Moji su svi sivi. Neki su malo tamniji, neki malo svjetliji. U skladu s kupaonom.

Sent from my iPhone using Tapatalk

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja bi poludila da imam sarene rucnike. Koji uzas. Moji su svi sivi. Neki su malo tamniji, neki malo svjetliji. U skladu s kupaonom.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Ovako i kod mene Tamniji i svijetliji smeđi za moje zen spa veliko kupatilo i tirkizni plavi za mali plavi wc za goste

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja isto imam Ikea ručnike, po 2 kom svake boje + par malo manjih šarenih ručnika za ruke. Realno, ove sam kupila kad nismo imali sušilicu, sad bi mi bilo dovoljan jedan set - sinoć sam ih nakon tuširanja stavila u vešmašinu-sušilicu, ujutro sam ih nazad samo objesila na mjesto
    Sve boje perem zajedno na 40 i drže se sasvim dobro već godinama, ručnike sam samo počela prati odvojeno ne zbog higijene nego da mi se manje zgužva ostali veš u sušilici...

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Isto i ja. Sve nijanse sive i prljavo roze - kao pločice i bordura.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dakle tako, sad mi je jasno otkud 50 nijansi sive.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I tako je tema prešla s kuhinje na kupaonu...

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    koliko vama traju ručnici? mi koristimo još uvijek neke koje smo dobili za kad smo se vjenčali, gledam ih mrko, već su skoro punoljetni, a još se nisu raspali. mislim, kod mene se to koristi dok se ne istanje toliko da se krenu parati...
    Sram me je reći... naši s vjenčanja su isto bili vrlo blizu punoljetnosti kada smo ih zamijenili... Već su bili skroz tanki, i jako slabo su brisali. Uzeli smo nekoliko komada u Ikei, ali, nisam je još potpuno riješila ovih s vjenčanja!

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja volim bezglave teme

moji rucnici su vecinom bordo, sivi i bijeli sa bordo-sivim prugama
    ima i zelenih/ljubicastih za mali wc
    ostale vecinom ignoriram, stariji su, eto nisu za baciti, ali ih redovito preskacem i samo zauzimaju mjesto
    ti su iz dote

perem sve skupa na 60, na veliku sablazan jednog dijela obitelji
    druga kategorija je 30/40
    svako toliko skupim zamrljano bijelo na 90
    jos smo zivi, nema bakterija ni nametnika, meni dosta

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam tip koji za sve traži (i nalazi) upute, pa sam nešto o rješavanju gomile veša našla u knjizi Elaine St.James - Živjeti jednostavno http://ezop-antikvarijat.hr/foto1.php?productID=19126

Voljela bih si to nabaviti, ali je više nema u prodaji. Nema veze - to bi bila samo još jedna knjiga koja zauzima mjesto, a nije mi nužna.
    Imam ti je ja. (Naravno. )

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ma ja imam boje da se zna ciji je ciji. A za ves, briga mene kakvi ce bit rucnici, nego da se bijele majice za tjelesni i te dvije fine majice koje ukupno posjedujemo ne oroze, ili poplave. Bez ručnika u boji mogla bih dnevno imat mašinu ručnika....

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Da li još neko ima shemu za ručnike: jedan stoji u kupaoni par puta se iskoristi npr. od umivanja, onaj ko se tušira njega iskoristi stavi u mašinu i donese novi ručnik ?

Stranica 5 od 12 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •