Stranica 8 od 17 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 838

Tema: svi bi jeli zdravo i fino, ali bi dali za domaća jaja kunu, a za domaće mlijeko 4..

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja imam sreću da dobijem puno domaćeg, sa tri strane.
    nešpricano, netretirano ili kako se već kaže.
    jako puno spremim u škrinju i dugo mi traje, još uvijek jedemo domaći sataraš i mahune i grah i grašak...

šparoga, to jest kuka (nešto slično šparogama) imam još jednu vrećicu, ali taman će još malo nova berba.
    mama i tata danima idu u pohode pa se nabere toga.

domaća jaja ne volim, koristim ih isključivo za kolače.
    a ne volim ih iz razloga jer su mi jaaako žilava.
    mislim ni inače nisam ljubitelj jaja, ali ta domaća su mi uf...
    kćer obožava kuhana jaja, ali isto ne može domaća jesti.

s druge strane nije mi problem ući u dućan i kupiti nešto kad se jako poželimo, a da nije raslo negdje na gruntu.
    danas sam s malim bila u dućanu i kad je vidio blitvu sav se ozario, oči su mu bile ko fildžani.
    niš' uzela sam blitvu, a da nemam pojma gdje je rasla.
    kad sam je uzela sjetila sam se ovog topica, kako sam se brzo sjetila, tako sam se i brzo potrudila zaboraviti

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

S velikim zadovoljstvom u dućanu kupim plastičnu zelenu salatu, nakon što se danima prije izgnjavim perući blato, puževe i gusjenice s mamine.
    Da ne govorim da je kupovna salata mekša i blažeg okusa, a mamina je u ovom periodu žilava i gorkasta.

A i pripremanje kupovne blitve je triput brži posao od pripremanja domaće.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

je i ja rijetko kupim blitvu, ali zimus sam je dosta kupila ali na placu

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

http://hr.n1info.com/a162794/Vijesti...kog-placa.html

koje ludilo više s tim salmonelama, samo su pesticidi u poriluku falili.
    to je ono što netko reče, krkne bakica nek se nađe i urodi bez nametnika. a svi vjeruju prirodnom uzgoju, baš od bakice.

nešto im slabo ide kontrola u zadnje vrijeme, ili naprotiv, češće kontroliraju?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

AM medijima je sad sve to zanimljivo, nije da se nije dogadjalo i ranije.

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Susjeda, večeras naša bakica obilazi kvart. Pošaljem ti ju ak buš doma. Ja već 2 petka lunjala.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

vjerujem, ali ne mogu da se ne upitam koliko je to, s placa, uopće zdravije od onog iz trgovačkih centara i tko uopće kaže da je.

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Meni izgleda kao rat velikih lanaca.
    Kao što su uništili domaću proizvodnju mlijeka pred koju godinu. Slično se pisalo.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ludilo, brale! - ok, gasim novine.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Ana i mamino zlato prvotno napisa Vidi poruku
    Kao što su uništili domaću proizvodnju mlijeka pred koju godinu. Slično se pisalo.
    Nisam sklona teorijama zavjere, ali kad sam danas otvorila jedan od najcitanijih hrvatskih web portala, a tamo ogromni oglas o kupovanju mesu s hrvatskih farmi... Ili su ljudi samo iskoristili situaciju :D

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    vjerujem, ali ne mogu da se ne upitam koliko je to, s placa, uopće zdravije od onog iz trgovačkih centara i tko uopće kaže da je.
    Buduci da radim u laboratoriju susrecem se s ljudima iz razlicitih struka. Ovi na pesticidima kupuju u ducanu jer je to pod vecom kontrolom. Al tko ima nekog svog, jasno je sto je bolje.

Ovi na bakterijama za slasticarne kimaju glavom, al nisam uspjela izvuci preporuku. Samo sam za Vinceka dobila info da su OK. Za druge ne znam.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa normalno, na tim umjetnim prašcima koje koriste za kolače se niti ne mogu razviti bakterije

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Kod Vinceka su kolaci grozni, daj se raspitaj za nekog drugog , pls.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ma to sam ja u nekim pauzama na nekim edukacijama u small talku mogla pitati. Ne poznam zene. Bez veze sam ispalila Vincek, a nevoljko sam dobila odgovor.

Ja bas ne volim kolace iz slasticarne. Odem nekad u Meli ispod katedrale. Eventualno Orange.

Ako budem u prilici, pitam.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 18.11.2016. at 17:14

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Kod Vinceka su kolaci grozni, daj se raspitaj za nekog drugog , pls.
    ma da, Vincek je čista konfekcija

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Vincek je meni ko McDonald's.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Otvorila se u Gundulićevoj Magnolija, prekrasan ambijent, ali sam od kolača za 18-20kn očekivala više, onako ko u Amelie ili u Cukeraju.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mia and me, ili tak nekak, u Starij Vlaskoj - prefini kolaci. Ok, ja rijetko idem u slasticarnice na kolace, ali ovi su mi prefini.
    Bila sam skepticna jer su onak jako uredni i izgledaju kao oni grozni u Milleniju. Sva tri koja sam probalabili su jako fini

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

- Cukeraj
    - Mak na konac
    - Amelie
    - Orijent (jako fini, ali jako male porcije )
    - Witness
    - Gastrosadist na Facebooku

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

X

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ludilo, brale! - ok, gasim novine.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Otvorila se u Gundulićevoj Magnolija, prekrasan ambijent, ali sam od kolača za 18-20kn očekivala više, onako ko u Amelie ili u Cukeraju.
    Ma da Amelie, ne Meli. Oni imaju par vrsta i ok su mi.

Nisam skuzila da Orange ima male porcije.

Al stvarno nisam bila godinu dana u slasticarnici. Ispecem jednom tjedno nesto, naletim kod nekog na kolace i to mi je dosta.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mozda ima nesto u tome, ali kod nas je poznato da se koristi turbo previse pesticida, nije to nista novog. Pred koji godinu je (mimo novina, iz strucnih krugova) iscurilo da na mandarine bacaju bez zle namjere (jer se tako oduvijek radilo...) barem dvostruko vise sredstava od dozvoljenih kolicina.

I da se iz prodane kolicine pesticida nije moglo zakljuciti koliko puta vise nas seljak upotrijebi, nego su dozvoljene granice jer su Slovencima ogranicili kolicinu koju mogu kupiti po obradjenoj povrsini pa dodju kod nas kupiti. Ne znam je li se sto kod nas mijenjalo. Imaju li i kod nas sad ogranicenje kolicine po hektaru obradjene povrsine pa da moraju u BiH po "dovoljno".

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

U svakom slucaju ne vjerujem nikome na placu. Svejedno odem na Dolac, u biti u ribarnicu. Umislim si da kod neke lokalne bakice ne moze biti tako lose i kupim.
    Bas sam imala zelju napravit mali vrt, ali mi se zivot malo promijenio pa ne stignem nikako.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ne znam tocno koji je problem poljoprovrednika, da li bi bilo dovoljno organizirati svima dostupno edukaciju i ispite u zimskom periodu kad imaju manje posla, al da slusaju s vecom motivacijom da im se na pocetku predstave kazne za slucaj da koriste vise pesticida nego je dozvoljeno.

Ima sigurno njihova strana koje ja nisam svjesna, ali u par iteracija naslo bi se rjesenje.

(A da-domaca blitva nespricana, mlada, lijepa i prljava - je dosadno je za prati )

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Čudi me da vam je Vincek loš, a Magnolija ne?
    Magnolija je žešča katastrofa prema Vinceku.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Meni su fini kolači u jednom malom caffeu kod KBC Rebro, niže u ulici. Ne znam mu ime...

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam skuzila da Orange ima male porcije.
    Orijent!

U Orange ne namjeravam ni ići, jer sam čula da su im kolači grozni.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nisam nikad bila u Magnoliji, a čula sam da ne valja, šteta jer je na baš dobrom mjestu. Ako sam npr. u kinu Europa onda mi se ne da ići na sasvim drugu stranu, u Amelie ili Meet Mia na kolače.
    (isto tako su mi Orijent i Mak na konac prefine slastičarnice, ali odemo vrlo vrlo rijetko jer su mi totalno izvan ruke, a još se k tome u Mak na konac sad opet uopće ne može niti sjesti).

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Čudi me da vam je Vincek loš, a Magnolija ne?
    Magnolija je žešča katastrofa prema Vinceku.

Da, a i nitko nije spomenuo bio Vincek u Tomićevoj: http://vincek.com.hr/Slasticarnice/Tomiceva/

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Imate dobre torte u prolazu Cvjetni.
    Nemrem se sad sjetit imena, ali jedini su tamo.
    I budući da znam koje sastojke koriste, svaka preporuka.
    Mak na konac je preskup i kolači su im preslatki.
    Rekla bi moja kći: čisti dijabetes.
    Meet Mia je nekad radila u Maku pa otvorila svoju slastičarnu i poprilično kopira.
    Amelie- prefino i kvalitetni sastojci.
    Torte i to- užas i to preskupi užas koji živi na staroj slavi. Koriste biljni šlag između ostalog.
    I tako to...

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    Da, a i nitko nije spomenuo bio Vincek u Tomićevoj: http://vincek.com.hr/Slasticarnice/Tomiceva/

I to, da.
    Ne kužim čemu negativna kampanja protiv Vinceka i to ne samo tu.
    Vincek ne koristi nikakve "praškove" kao što netko napisa.
    Koriste slatko vrhnje, kvalitetnu belgijsku čokoladu, domaći kesten, orah i badem...
    Lješnjak ne jer ga nema, uvozi se iz Kalifornije.
    I da ne gnjavim dalje.
    Vincek je ok. 100%
    I Horak je ok.
    Imaju jako dobru pitu od jabuka, lincere, piškotice, madžaricu, tortu od oraha...
    A nisu bezobrazno skupi.
    Za razliku od novog trenda gdje šnitica torte kroz koju vidim Dalmaciju košta 19-24 kn.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni su kolači u MNK odlični. Meet Mia fino, ali ne baš vrhunski kao MNK. No, ima stvarno jako fine sitne keksiće.

Vincek je jako loš, sve ima umjetni okus. Najgore mi je što se sjećam te slastičarnice iz djetinjstva, a još uvijek imaju iste kolače kao kad sam ja bila dijete, no sad su ti kolači potpuno drugačijeg, umjetnog okusa.

Uglavnom, baš loša slastičarnica - što i nije čudno uz toliki promet, teško se ne pretvoriti u konfekciju.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A vidiš, meni je MNK grozan i umjetan te izuzetno loš, a znam da ne koristi ništa umjetno iako meni ima takav okus.
    Vincek mi je sto puta bolji.
    No dobro; sto ljudi- sto ukusa.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Kad idem probati neku novu slasticarnu, uvijek narucim prvo neku klasiku - kremšnitu, tiramisu, mađaricu, ledeni vjetar i sl., pa ako tu osjetim umjetni šlag, margarine, umjetne kreme i sl., više tamo ne idem.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Meni je trenutno Amelie zakon, posebno sladoled pita od šljiva

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Vincek ima upravo katastrofalan tiramisu, Magnolija isto takvu plastičnu kremšnitu i ledeni v.koji čak nema ni beze kore, nego nekakav tanki biskvit?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja nemam nikakve insiderske informacije o tome koja slastičarnica gdje i što kupuje, samo znam gdje mi je fino - a u Vinceku nije. Zadnje sam tamo jela kesten pire, i osim što je pire bio bezukusan, šlag definitivno nije bio od slatkog vrhnja.

Bečka kremšnita koja mi je nekad bila omiljeni kolač gumasta i plastična, švarcvaldica koma , jednom sam uzela sladoled s bučinim košticama i bio mi je jako dobar, to je inače baza od vanilije sa nekakvom pastom i komadićima koštica - onda sam drugi puta išla posebno na taj sladoled, pa sam shvatila da im je prije očito bilo pobjeglo previše te paste, jer se drugi puta nalazila u tragovima.

Amelie mi je super jer mi je lijepo i za sjesti i kolači su fini, i u centru je, i ima nekih kolača tipa kakvi se meni baš sviđaju, recimo imali su jedan kolač od ricotte s bademima, suhi, bez kreme, pa su imali odličan lemon meringue pie i tako dalje. I genijalan mi je njihov sladoled.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Vincekov kesten pire nije ništa drugo do li skuhan i protisnut kesten uz minimalni dodatak šećera.
    Ako je to bezukusno, onda očito

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pobježe mi post
    ...očito se ne poznaje izvorni okus kestena.
    Kremšnite nikako nisu gumene itd.
    Sve je to stvar osobnog ukusa i je i nije mi fino.
    To nisu nikakvi argumenti.
    Ja sam npr danas probala bijeli tartuf, do neba nahvaljen.
    I meni to nije fino.
    Čak štaviše, muka mi je bilo od toga.
    Ali ne pada mi na pamet reći da bijeli tartuf ne valja.
    Jer očito mnogima valja.
    Stvar ukusa i izbora.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

E da, zaista rijetko tko poznaje okus kestena, kesten je silna egzotika. Vincekov kesten pire je totalno bezukusan, a šlag je umjetan. Ne znam kakvi bi trebali biti argumenti za to da nešto valja ili ne valja, i uopće se ne radi o osobnom ukusu kako u pitanju tartufa ili na primjer kavijara koji se smatra za silnu deliciju a ja ga ne podnosim. Ja volim jesti i volim hranu, i smatram da znam ocijeniti što je dobro a što nije dobro - a kolači u Vinceku nisu dobri. A sad da sam gastro kritičar, nisam.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja vam se divim ... Da me netko pita kamo na kolače, osim kvartovske slastičarne ne znam baš ništa. Vincek je slastičarna moje mladosti (stara lokacija u Zvonimirovoj) jer sam kao studentica stanovala u blizini. Ali ima valjda 20 godina da nisam tamo ušla. MM je pred koju godinu kupio njihove sitne kolače svojoj mami, ali nisu me oduševili zato jer su bili preslatki. Ali nemam neki širok uvid... Meni su još uvijek dobri moji kolači. Nisu kao iz slastičarne, ali znam kaj je unutra. Naravno, ne kažem da i drugi tak trebaju, samo me iznenadilo u kojem smjeru je otišla rasprava od domaćeg mlijeka i jaja...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I meni je Vincek slastičarnica iz djetinjstva, jer su mi deda i baka tamo stanovali, tim više me razočaravaju, jer se sjećam kako su mi nekad tamo bili fini kolači.

Njihove kremšnite su mi kao onaj Proustov kolačić

I evo, ti njihovi sitni kolačići su mi isto kult iz djetinjstva, jer bi ih moja mama znala kupiti "za goste" pa ih nisam smjela jesti dok gosti ne dođu, a bili su prefini.

Kad sam bila trudna sam morala biti na dijeti, i cijelo vrijeme sam sanjala te Vincekove keksiće iz djetinjstva (nisam ih bila jela sto godina) - i onda sam si ih kupila kad sam rodila i doživjela žešće razočaranje jer su se potpuno pokvarili.

Inače, niti ja godinama nisam ušla u slastičarnicu, no imam dijete koje je ogromni obožavatelj slatkog i kolača svih vrsta, tako da joj je odlazak u slastičarnicu veliko veselje - a činjenica je da su slastičarnice tipa Amelie ili Meet Mia ili Fine torte vrlo zgodna mjesta za sjesti kad si s djetetom u gradu - neću voditi dijete po kafićima.

JA najčešće samo popijem kavu, tu i tamo mi neki kolač privuče pažnju, kaao npr. ovi koje sam nabrojala u Amelie - recimo obožavam pitu od limuna sa meringom, a to je sad popularan kolač i svi ga imaju - u MAk na konac je savršena.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Peterlin, meni je i najlosiji domaci kolac bolji od onog iz slasticarnice. Ali ipak neke kolace ne radim, jer ih ukucani ne vole ili traze previse vremena, pa ponekad odemo u slasticarnicu.
    U Meet Mia je meni pita od limuna prefina, a jedan bas zgodan konobar mi jekao da im je to najlosiji kolac.
    Moja djeca vole macrone - mislim da im ih nikada necu napraviti. Mogu ih dibiti samo u slasticarnici

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

http://www.telegram.hr/zivot/kupili-...a-recenziraju/

nekidan sam baš naišla na ovo. čini se da vincek najviše mulja.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Niš novo... Priča moja svekrva zgodu koju je još njena mama doživjela prije nekoliko desetljeća. Pitala je susjeda slastičara kako oni čiste crve iz kest3na, a ovaj se samo nasmijao i odmahnuo rukom... Kakvo prebiranje, sve to ide u pire, hehehe... Zato ja sebi kuham kestene u ekspres loncu. Jer imam osjećaj da smrznuti kesten pire nije niš bolji.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Jesi pročitala članak?
    I kako si zaključila da Vincek najviše mulja?
    Po tom članku ispada da ni jedna slastičarna nema dobar i ukusan kesten pire, a Vincekov je ocijenjen sa dvojkom dok je Millenijev dobio -1.
    Kako je onda Vincekov najlošiji?
    Mislim, baš me briga. Vincek, ovaj, onaj, tak mi je svejedno, ali ne volim rasprave bez veze. Rasprave gdje se proizvoljno nekaj tvrdi, a glavni argument je "meni to nije fino, to je gumeno, bezukusno..."
    Ok, nekom je, a nekom ne, ali to nije univerzalna istina. Niti daje pravo pljuvanja po onome što mi se ne sviđa jer to spada u klevetu.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pročitala sam da u pire od kestena miješa nešto, možda grah ili slanutak. Moguće da nisam zapamtila dobro. Doduše, ima jedan pire od zagorenog kestena, taj valjda ima najnižu ocjenu ali bar ga možeš reklamirati, na licu mjesta mu vidiš nedostatak. Po meni je gore ako ti podvaljuju dio pirea od slanutka pod kesten, zato sam rekla da Vincek najviše mulja.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bojim se da su te recenzije hrane po našim medijima često nešto kao plaćeni oglasi (npr. zanimljivo je da je baš slastičarnica koja je nedavno otvorila novu podružnicu u centru grada ispala najbolja) - ali s ovim što su napisali o kesten pireu iz Vinceka se slažem, baš je bezukusan.

Stranica 8 od 17 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •