Stranica 7 od 12 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 567

Tema: Podjela poslova u kuhinji među partnerima

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja to ne shvacam kao moraliziranje. Ni da ja nekog gledam s visoka, ni da mene neko smatra prljavicom . Al ovu temu imamo vec stoti put i ocito nikako da ju apsolviramo i uvijek se cudimo razlikama .

A na kolicine vode sam isto mislila ekoloski, ne zbog racuna za vodu.

Meni je bitno na meni moja kosa ne smrdi, a perem ju svaki 6.-7. dan, ne masti mi se kosa.

Sto se tice odjece, smrdi mi kosulja nakon jednog dana na poslu. Hlace i suknju cu opet obuci. I ono sto nosim doma nosim vise dana. I djeca u vrtic nose vise dana. Djecja roba mi ne smrdi. Ako nije umrljana hranom ili blatom i travom, cista je, bar dva nosenja i eto masina manje. Inace, ja perem oko 3 masine tjedno, frendica 10 do 12 .

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Ja to ne shvacam kao moraliziranje. Ni da ja nekog gledam s visoka, ni da mene neko smatra prljavicom . Al ovu temu imamo vec stoti put i ocito nikako da ju apsolviramo i uvijek se cudimo razlikama .

A na kolicine vode sam isto mislila ekoloski, ne zbog racuna za vodu.

Meni je bitno na meni moja kosa ne smrdi, a perem ju svaki 6.-7. dan, ne masti mi se kosa.

Sto se tice odjece, smrdi mi kosulja nakon jednog dana na poslu. Hlace i suknju cu opet obuci. I ono sto nosim doma nosim vise dana. I djeca u vrtic nose vise dana. Djecja roba mi ne smrdi. Ako nije umrljana hranom ili blatom i travom, cista je, bar dva nosenja i eto masina manje. Inace, ja perem oko 3 masine tjedno, frendica 10 do 12 .
    Ides ! Pa meni su potrebne 3 masine tjedno samo za posteljinu i rucnike, a gdje nasa odjeca, pa fina odjeca koju treba oprati na programu za vunu, ukrasne jastucnice, prekrivace za kauce i dekice iz dnevnog boravka...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Ides ! Pa meni su potrebne 3 masine tjedno samo za posteljinu i rucnike, a gdje nasa odjeca, pa fina odjeca koju treba oprati na programu za vunu, ukrasne jastucnice, prekrivace za kauce i dekice iz dnevnog boravka...
    Ovog kod nas jednostavno nema

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    To sve ide još i u sušilicu? Ili treba objesiti na štrik, pa pokupiti, pa složiti i eventualno ispeglati? Kad smo već na temi o podjeli poslova...

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    To sve ide još i u sušilicu? Ili treba objesiti na štrik, pa pokupiti, pa složiti i eventualno ispeglati? Kad smo već na temi o podjeli poslova...
    Vunena i osjetljiva odjeca ide na strik, ali to samo ja nosim na posao, pa toga nema puno, cas posla za objesiti.
    Ukrasne jastucnice, dekice i prekrivace za kauce susim u susilici.
    Ne peglam (osim ako stvarno nesto nije zguzvano kao da ga je krava zvakala, onda caskom popeglam prije nego obucem).
    Posljednje uređivanje od rehab : 19.11.2016. at 11:21

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

I ne slazrm robu u ormare, nego je ubacim :D Onda mm povremeno pop....i, pa sve lijepo pospremi. Npr., jucer je pospremio i organizirao djecji ormar :D

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bubilo, sestro, kad cemo na kavu?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hehe, stvarno interesantno za čitati.
    Nego, imala sam ja kolegicu koja je tvrdila da ako nosi uložak, gaće ne treba prati.
    I tako danima
    Kosa smrdi od hrane, kuhanja, atmosferskih utjecaja (smog, lagana kišica ko jučer npr) a o pušačima da ne govorim.
    A to što neki misle da ne smrdi, a što ću mu ja.
    Ni od salmonele ne umiru svi.
    I molim bez spika o moraliziranju i sl.
    Svak piše svoje navike i svi smo odrasli ljudi koji bi trebali poštivat tuđa mišljenja.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Obavezno Marta!

Uvijek se sjecam teme, mislim "Neurednost", koja je zapoceta postom kakav bi i ja napisala, a onda se tema pretvorila u 40 str. postova kako i koliko cesto se sto cisti .

Da Rehab, ni ja nemam to pocrtano.

No dobro, bitno da smo svi zdravi i veseli.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja kao Bubilo, s tim sto kosu perem 2x mjesecno u samponu, ostalo samo voda. Svakih par dana.
    Ne mirisi na jasmin i malog marseljeza, al ni ne smrdi (provjereno guranjem pod nos onima bez dlake na jeziku) a nikad mi nije bila ljepsa i zdravija.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moje starije dijete je imalo problema sa seznzorikom u dobi od 3-5 godina.
    Histericno je urlikao na samu pomisao pranja kose. Šampon je bio misaona imenica.
    Tusirala sam ga bez pranja kose mjesecima . Svakih par tjedana sam se zrtvovala i smocila mu glavu , te slusala zestoko urlikanje. Kosa je smrdila iskljucivo kad je bila morka . I to je imala miris mokre prirodne vune . Mali je smrdio na ovcu .
    kako je bio dijete, kosa nije bila masna, nije izgledala prljavo, i nije smrdila dok je bila suha.
    Preporucam svima da probaju, vrlo oslobadajuce iskustvo i vrlo oslobadajuca spoznaja. Da nismo prljavci kao sto nas drustvo uvjerava, i da necemo umrijeti od tri zrna prasine i tri kapi znoja.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Ja kao Bubilo, s tim sto kosu perem 2x mjesecno u samponu, ostalo samo voda. Svakih par dana.
    Ne mirisi na jasmin i malog marseljeza, al ni ne smrdi (provjereno guranjem pod nos onima bez dlake na jeziku) a nikad mi nije bila ljepsa i zdravija.
    E to. Mene uopce ne diraju upisi "nemoguce da ne smrdi" kad znam koliko mi je zdravija i sretnija koza otkad je ne maltretiram svakodnevnim ribanjem' plus sto naravno znam da sigurno ne smrdim
    Niti moja odjeca koju obucem par puta prije pranja. Ali svejedno nakupim bar cetiri vesmasine tjedno

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Inace, mislim da smo sinu oprali kosu samponom jednom otkad smo dosli s mora. Ali je povremeno "opere" obicnom vodom. Ne smrdi i izgleda apsolutno jednako vec mjesecima. Kci opere samponom mozda jednom mjesecno, no kako je redovito u bazenu kosa joj je sva nekako isusena od klora... no prljava sigurno nije.

Enivej, ja volim rodu jer se uvijek nadje jos poneko u klubu "prljavaca i nehigijenicara" - u rl mi neugodno priznati i da npr ne koristim dezic jer sam jednom dobila prilicnu kolicinu iscudjavanja (do tad nisam ni znala da je i dezic "norma", ne pratim bas kozmeticke savjete)

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi smo tako jedanput vodili takvu raspravu u rl. Frendica se nije mogla nacuditi zasto se ja svaki dan ne izribavam sapunom. I to cijelo tijelo.
    Trazila sam ju da mi objasni od cega je npr njeno bedro ili nadlaktica prljavo da zahtjeva takvo pranje.
    Za par mjeseci dolazi i veli da ima neku alergiju, osip sve ju svrbi.
    I vidimo se za 2 tjedna, ona u soku... dermatologica joj preporucila da smanji pranje i da se pere samo u vodi...

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo tako jedanput vodili takvu raspravu u rl. Frendica se nije mogla nacuditi zasto se ja svaki dan ne izribavam sapunom. I to cijelo tijelo.
    Trazila sam ju da mi objasni od cega je npr njeno bedro ili nadlaktica prljavo da zahtjeva takvo pranje.
    Za par mjeseci dolazi i veli da ima neku alergiju, osip sve ju svrbi.
    I vidimo se za 2 tjedna, ona u soku... dermatologica joj preporucila da smanji pranje i da se pere samo u vodi...
    I to ti potpuno vjerujem. Ja sam prije 5 godina fasovala kojekakve alergije, neke od njih su dokazane, a neke tek namjeravam dokazati (pojedine prehrambene namirnice, šamponi, omekšivači i sl).

Ali, nekada sam se tuširala isključivo vodom jer mi je to bilo dovoljno (uz obaveznu depilaciju i korištenje dezića). Zadnjih godina mi nije dovoljno. Ostarila sam, nešto sam i deblja i jednostavno se puno brže i lakše usmrdim i ne osjećam se više čisto bez temeljitog tuširanja gelom. Kako su mi se počele manifestirati alergije, tako mi se i koža često osipa, ali evo, što da radim? Da biram između usaftanosti i povremenog osipa? Radije pretrpim osip, onako čista i mirisna

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Meni je fora čitati svakave navike, i svida mi se kad u tome uzivate i sretne ste sa svojim odabirima. Mada mnoge od njih ja ne razumijem .
    Beti, ti i ženske u kuci svaki dan perete kosu? Mojca, ti se tusiras svaki dan dva puta?

Ja sam par puta bila u situaciji kad sam silom prilika svu higijenu, i sebe i kuće morala svesti na minimun, i u takvim trenucima covjek shvati da se nista strasno ne dogodi. Npr. bilo je trenutaka kad sam tjednima radila prekovremeno, tipa i po 70 sati, htio ili ne, nema sanse da ocistis, samo najnuznije zlo. Covjek bi ocekivao da se uz toliko rada ima novca za cistilicu. Ali moj je sav otisao na cuvalicu. I nista se nije dogodilo jer podovi nisu oprani tjednima.

Druga situacija su tri trudnoce x 4 mjeseca konstantnog povracanja, gdje ne mogu podnijeti apsolutno nikakav miris, a kamoli kemiju sredstava za ciscenje. Minimalno pranje vesa jer ga poslije pranja od mirisa praska ne mogu obuci ni sebi ni njima, nit uci u kupaonu i pustit masinu. Da ne pricam o tome koliko je ta kupaona porigana, a nema sanse da ju operem, a mm isto ne stigne jer je s klincima, ili u kuhinji u koju ja uopce ne ulazim. U kojoj on naravno niti brise fronte, niti pere sudoper, niti sporet, samo nahrani sebe i djecu, i sude u perilicu. Nema presvlacenja krevetnine jer ako osjetim novi miris, zrigat cu se iste sekunde. I nista se nije dogodilo.

Trece, ja sam iz siromasne obitelji, moji su djed i baka do pred stare dane zivjeli u kuci sagradenoj od blata, sa zemljanim podovima, kupaonicu nisu imali, a wc je bio poljski uz štalu. I djeca koja su im otisla u Zagreb uglavnom su radila niskoplacene poslove i nisu imali za uloziti u bolje zbrijanjavanje. Tek su u devedesetima dobili zidanu kucu, a kupaonicu i wc u kuci jos par godina kasnije. Ja sam citavo djetinjsko provela ljeta kod njih (brat, bratici, sestricne), nikad nam nista nije bilo od poljskog wc-a koji nitko nikad ne pere nego samo odnosi lopatom drek . Ili sto smo se kupali u lavoru ili bili u kuci u kojoj se zemljani pod ne pere.Ok, ok. Znam da je opce poboljsanje higijene naroda bitno za zdravlje, samo spominjem.

Sto jos? A da, ekologija. Kad citam neke od postova, ne mislim nista drugo nego "koliko kemije lijevaju svaki dan u odvod i koliko vode trose". Meni to tako stalno zvoni u glavi kad cujem necije navike pranja svega i svacega toliko cesto.

No, kazem, ne zelim biti negativna, ako uzivate u tome, drago mi je, samo nastavite (dok ne uvedu ekolosku policiju ).

I na kraju jos malo o sreci i cistoci. Ta moja najbolja frendica koja ima todlera i bebu, a riba od jutra do mraka (bez pomoci drugih zena), kad dode sa mnom u Maksic kaze "ajd nek uzivaju, al koliko sam ja sad toga mogla napravit"... A kad ja dodem kod nje, uvijek vice "nemoj gledat, nisam prala pod 4 dana". Dode ona k meni, u nekom od gore opisanih razdoblja, kad ja ne da nisam oprala 4 dana, nego 4 tjedna, i ona to ne primjecuje. Ja nakon tog kaosa napravim generalku u trajanju od doslovce 100 sati, ona opet navrati i kaze: "nisam nista primjetila razliku". Onda joj ja kazem da tako ni ja kod nje nista ne primijetim kad ona stalno govori "nisam stigla ovo i ovo". Hocu reci, ja ju stalno pitam je l ona to tako stvarno zeli ili sto... A njezin je odgovor uvijek nekako "pa to se tako mora, i tako mi je ljepse". Malo sam se zapetljala, al htjela sam reci, meni nje ipak bude zao, ja mislim da se nista ne mora. Samo ono do čega ti je stvarno stalo. Uglavnom, odrzavam i cistim i ja. Al ne toliko, i ne biste to ni primijetile .

Je, tuširanje dva puta na dan, ljeti i češće.
    Zimi ima dana kad samo jednom, ali rijetko.

Znam da nije najbolje za kožu, ali ne mogu si pomoći.
    Jednostavno se ne osjećam dobro ako se ne tusnem.
    To je zbilja brzinski tuš, sigurna sam da manje vode ppotrošim nego mnogi muškarci kod brijanja.

Kažem, sigurna sam da imam neki poremećaj, ali nemam papir o tome.. Jer jednim dijelom zavidim Marti i BB.

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ovako čitajući, vidim da pripadamo u skupinu "prljavaca"! Ručnike imamo svaki svoj, a idu na pranje nakon 5-6 dana, ljeti možda malo češće jer dobiju miris jer se ne posuše. Ručnik za ruke 2-3 dana. Kosu perem svakih 4-5 dana, pomalo mi se masti, ali ne osjećam da ima neugodan miris, baš suprotno, često mi kći kaže da mi još miriši po šamponu/regeneratoru. Tuširamo se svi jednom dnevno, osim rijetko dva puta.

Rublja za pranje imamo dosta: majice/košulje za posao/školu idu u veš svakodnevno kao i donje rublje i čarape. Hlače nosimo nekoliko dana. Uz to još kći i ja treniramo 2xtj, sin 4-5xtj, i to naravno odmah ide u pranje.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Sve je izgleda stvar intepretacije.
    Meni je recimo neshvatljivo puno toga što ovdje čitam.
    I ne samo na ovoj temi.
    Posebno sam fascinirana kad se normalno, svakodnevno pranje opravdava- nekim poremećajem?!?
    U 21. stoljeću?
    Kad svi imamo tekuću vodu i perilice?
    Suđe isto perete jednom tjedno i samo u vodi?
    Prije par godina je na ovom forumu bio trend da svatko ima tetu spremačicu- čistačicu- peglačicu...
    Sad je trend ne pranja ili pranja jednom tjedno u vodi?
    Zašto i to?
    Ne kužim, stvarno ne kužim, ali ok.
    Znam da mislite da i ja imam "neki poremećaj" pa se neću zamarati dalje.
    Ili naprosto pojedinci trolaju.
    Ne znam kako bih si to drukčije objasnila.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mojca, i ja zavidim onima koji imaju visoke higijenske standarde, i fino im je sve uvijek cisto. Al ja se uopce ne mogu natjerati na to, pa zavidim samo kratko. Dok se ne sjetim sto bih sve trebala raditi . Ali i na miru sam sa svojim standardima.

Tanci ja ne trolam, kosa mi nije u kategoriji suda, ono se pere cesce jer nemam drugo za sutra, kosu cijeli zivot perem jednom tjedno, nikad nisam imala drugaciju potrebu. Malo se cudim svakodnevnom pranju kose i 2x dnevno tusiranju, i svakodnevnom mijenjaju rucnika, al dobro ako imate potrebu. Ja se tusiram samo jednom dnevno i koristim rucnik vise puta. I ne mislim da je itijedno od to dvoje ista dramaticno za nase stoljece.

I mislim da i dalje ovdje ima jako puno cura koje imaju cistilicu i na prethodnih par stranica puno cura koje imaju "vise standarde". Samo se nas par slicnih skupila na zadnjoj stranici, nista tekstonsko se nije dogodilo u svijetu higijene. Nego subota je, pa tipkam, necu valjda cistit .

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

A to pranje kose samo u vodi je isto trend jer je nekim ljudima pocela smetati kemija proizvoda, ne mozemo tvrditi da su svi ti proizvodi samo super za nas. Nije mi to trend zmazanoce nego izbjegavanja stvari koje ti ne pasu.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    I ne samo na ovoj temi.
    Posebno sam fascinirana kad se normalno, svakodnevno pranje opravdava- nekim poremećajem?!?
    U 21. stoljeću?
    Nemaju svi tekuću vodu i perilice, upravo je to velika zabluda. Kako utječu navike nas koji imamo sve te blagodati na veeećinu koja ih je lišena moralno je pitanje.
    Prirodni resursi su ograničeni, kolikogod mi mislili da na neke stvari imamo pravo samo zato što si ih možemo priuštiti.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam frckava. I nema sampona ni ulja ni voska koji moze moju kosu tako lijepo nafrckati kao njena prirodna masnoca. A kako je izrazito suha nikako do te masnoce doci...
    Tako da je operem tek kad mi bude masna. U kategoriji masnoce koja svima smeta, ali je neke glave dostignu nakon 2 dana a neke kao moja, nakon 2 tjedna.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mi po svemu sudeći spadamo u prljavce, em se tusiramo jednom dnevno, em se isti ručnik koristi danima, em se kućna roba nosi danima, em djeca ujutro uzimaju čisto samo gaće, čarape i majicu... A opet imam jednu do dvije mašine dnevno. Gdje se gubim? I pod perem svaki dan jer mi to ulijeva lažan osjećaj čistoće. Kako nisam u stanju imat uistinu čist i uredan dom, ovo me smiruje.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Perem kosu jednom tjedno, i uvijek se divim onim cistokosim pofeniranim ženama, al ruku na srce i da nemam njih četvero ni posao i da imam za cistilicu, opet bih im se divila... I doma cituckala, lezuckala, dok one peru kosu...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

I ne samo na ovoj temi.
    U 21. stoljeću?
    Prije par godina je na ovom forumu bio trend da svatko ima tetu spremačicu- čistačicu- peglačicu...
    Sad je trend ne pranja ili pranja jednom tjedno u vodi?
    Zašto i to?
    Ne kužim, stvarno ne kužim, ali ok.
    Znam da mislite da i ja imam "neki poremećaj" pa se neću zamarati dalje.
    Ili naprosto pojedinci trolaju.
    Ne znam kako bih si to drukčije objasnila.

Tanci, ako misliš na mene kad spominješ poremećaj, ja zbilja mislim da pretjerujem, ali si ne mogu pomoći.
    Znam da je ručnik kojim sa sam se ja brisala čist nakon upotrebe, ali jednostavno ne mogu se opet obrisati njime. Mogu kad nemam izbora, dapače, tada ni ne mislim na to, ali doma se jednostavno ne mogu prisiliti na višesatno brisanje.
    Ili, tuširanje prije posla, dođem doma, nisam ništa fizički radila, odmah pod tuš. Bez stvarne potrebe za pranjem radi skidanja prljavštine ili znoja.
    Jednostavno se moram tuširati jer se tako bolje osjećam.
    Ako to ne napravim budem smanjenje uracunjivosti.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

od cijele podjele kucanskim poslova opet smo dosli na peremo li kosu svaki dan ili jednom tjedno. na rodi nista novo

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mojca, to ti je ritualno pranje od s..nja na poslu..

I ja mislim da preolako shvaćamo prirodne resurse, i da se općenito pretjeruje.

I ja bi s bb na kavu.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Što je onda ono tuširanje pred spavanje? 4 sata kasnije?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A pranje poslije velike nužde?
    Vođenja ljubavi?
    Za vrijeme menatruacije?
    To isto ne radite ili ipak da?
    Jel' i to spada u domenu poremećaja i rasipavanja energenata?
    Zezam se malo, ali stvarno mi je nevjerovatno pročitati kako je ok prati kosu, recimo, jednom tjedno, ali nije ok svakodnevno.
    Ili da nemaju svi vodu.
    Da, nemaju. U Africi.
    Ali oni nemaju puno toga.
    Hranu npr.
    Onda i ja moram gladovat?
    Ovaj topik je došao do granice apsurda.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Moze kavica Dijana, kad smo nasle temu na kojoj se slazemo .

Tanci, ne kuzim sto te uvrijedilo, ja nisam imala tu namjeru, cak sam pokusala napisati da mi je sve ok. Ja se npr. ne bi nikad uvrijedila na ideju da nekome moja kosa smrdi.

Nakon velike nuzde se ne perem (a bas sam nedavno sudjelovala i u RL u raspravi na tu temu i otkrila da nas ima svakakvih), poslije seksa obicno zaspem u sekundi, al se otusiram ujutro, a kad imam menstruaciju, da, operem se cesce, koliko sam doma. (Al zbog amenoreje, trudnoca, visegodisnjeg dojenja zadnjih godina sam ju jedva i imala, pa se eto nisam morala cesce tusirat).

Kad sam pisala o ekologiji, mislim prvenstveno na pranje tolikog veša, al što da kažem, vjerojatno bi se mogla uvrijediti i na to jer koristis toliko rucnika.

Nece nam svijet spasiti 3 rucnika manje, al opcenito civilizacija se ne ponasa ekoloski, a odrzavanje kucanstava ide uz bok svim drugim zagadivacima.

Kako mislis vode nema samo u Africi, pa nisu nam izvori ciste vode bas tako neiscrpni.

Uglavnom, da ne ispadne da moraliziram, ja ne perem tolike kolicine vesa jer nemam potrebu za tim, a ne zbog ekologije, da ne bi ispalo ne znam sto sad. Jednostavno nemam potrebu za tim, ne smatram stvari toliko prljavima.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

s obzirom da je seksanje između ostalog i jedna velika razmjena bakterija neki bi možda trebali navući veliki goldun pa da se ne moraju oprat poslje....malo karikiram, ali nismo ni svjesni koliko se pretjeruje u tom prividnom održavanju čistoće...kažem prividnom jer na i u sebi imamo čini mi se cca 2-3kg bakterija i parazita bez kojih ne bi mogli živjeti...

imam jako suhu kožu koja se gle čuda prestala perutati kad sam ju prestala mackati i trackati poslije prečestog kupanja i obilatog korištenja gelova za tuširanje...
    s kosom je to nažalost druga priča,ne želim sijede i onda kad kemija/boja poremeti i uništi kosu i vlasište onda ju moraš tretirat/štitit svim i svačim..."no poo" je samo za one koji se ne bojaju...

mene užasava kada prođem ulicom i osjetim miris praška a roba obješena na metre od mene...pa kupim rabljenu robicu i moram je 2x oprati da izađe intenzivni miris praška...onda vidim u trgovini:miris za robu...fucking miris za robu,pa kome i zašto to treba?

šugamane ne mijenjam na dnevnoj bazi, odjeću isto tako nosim više puta, jedino se donje rublje mijenja svakodnevno...
    prašak se koristi u tako malim dozama da ga mjesecima ne kupim, omekšivače i te mirise (opet,wtf) bi zakonom zabranila

netko je rekao da ne kuži to 2-3min čiščenje dok pereš zube isl i da mu se ne miriše kemija...pa ja tada ne koristim kemiju nego krpu i vodu...
    ako se krpom od microfibre svakodnevno brišu slavine i pređe pilo onda se kamenac ni ne nakupi pa nema potrebe za kemijom nego svako prestupne....

mislila sam da mi smetaju parfemi/jaki mirisi samo u trudnoći, no kako ih i dalje radi dojenja ne koristim, primjetila sam da su mi počeli smetati,odnosno kada prođem pored žene koja za sobom ostavi oblak bude mi preintenzivno i baš zasmeta neovisno o vrsti parfema (slatkaste nisam nikad voljela ali sad mi baš svi smetaju)...

ispada da više ne znamo i ne osjećamo miris kože, prekriveni smo silnim kemikalijama i umjetnim mirisima...
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 19.11.2016. at 23:34

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja obozavam miris koze

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    s obzirom da je seksanje između ostalog i jedna velika razmjena bakterija neki bi možda trebali navući veliki goldun pa da se ne moraju oprat poslje....malo karikiram, ali nismo ni svjesni koliko se pretjeruje u tom prividnom održavanju čistoće...kažem prividnom jer na i u sebi imamo čini mi se cca 2-3kg bakterija i parazita bez kojih ne bi mogli živjeti...

imam jako suhu kožu koja se gle čuda prestala perutati kad sam ju prestala mackati i trackati poslije prečestog kupanja i obilatog korištenja gelova za tuširanje...
    s kosom je to nažalost druga priča,ne želim sijede i onda kad kemija/boja poremeti i uništi kosu i vlasište onda ju moraš tretirat/štitit svim i svačim..."no poo" je samo za one koji se ne bojaju...

mene užasava kada prođem ulicom i osjetim miris praška a roba obješena na metre od mene...pa kupim rabljenu robicu i moram je 2x oprati da izađe intenzivni miris praška...onda vidim u trgovini:miris za robu...fucking miris za robu,pa kome i zašto to treba?

šugamane ne mijenjam na dnevnoj bazi, odjeću isto tako nosim više puta, jedino se donje rublje mijenja svakodnevno...
    prašak se koristi u tako malim dozama da ga mjesecima ne kupim, omekšivače i te mirise (opet,wtf) bi zakonom zabranila

netko je rekao da ne kuži to 2-3min čiščenje dok pereš zube isl i da mu se ne miriše kemija...pa ja tada ne koristim kemiju nego krpu i vodu...
    ako se krpom od microfibre svakodnevno brišu slavine i pređe pilo onda se kamenac ni ne nakupi pa nema potrebe za kemijom nego svako prestupne....

mislila sam da mi smetaju parfemi/jaki mirisi samo u trudnoći, no kako ih i dalje radi dojenja ne koristim, primjetila sam da su mi počeli smetati,odnosno kada prođem pored žene koja za sobom ostavi oblak bude mi preintenzivno i baš zasmeta neovisno o vrsti parfema (slatkaste nisam nikad voljela ali sad mi baš svi smetaju)...

ispada da više ne znamo i ne osjećamo miris kože, prekriveni smo silnim kemikalijama i umjetnim mirisima...

U pravu si.
    Slažem se s tobom. I mislim da sam poremećena jer iako mislim kao i ti, činim drugačije. Jednostavno moram drugačije.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ovo tuširanje nakon seksa je meni nepristojno.... Kad imam menstruaciju ne tusiram se nego tusem na skoljci operem kriticno područje.
    Isto mi smetaju mirisi... I kosa mi prvi dan po pranju smrdi na šampon... Ekologija mi je dio motivacije djelovanja i ne vidim što je tu loše. I najtužnije u ovoj raspravi je da mi nitko nije pokazao kako da perem manje vesa.... Ne kužim kako bb opere tri masine tjedno... Eto nama je posteljina od 6 kreveta skoro dvije mašine...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Posteljinu mijenjam svaki drugi tjedan... S tim da se oni pokrivaju ili praznim sliferom ili malom flis dekicom (koje perem odvojeno na nekom brzom programu bez susenja) tako da to bude jedna masina svaka dva tjedna. Jedna od prednosti grijanja na toplanu, u stanu mi gotovo nikad nije ispod 24
    I drugi "trik" - nemamo "kucnu" odjecu, sto obucemo ujutro skidamo tek pred spavanje. Tu sigurno ustedimo koju masinu.

Ontopic podjele posla, ves je nekako pao iskljucivo na mene, ali kako mi uzme 5 min prije spavanja za napuniti masinu i 10min ujutro za sloziti suh ves, ne bunim se pretjerano...

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

slažem se sa skuliranom
    kad dobijem robu za klinke na poklon, toliko ima jak miris na omekšivač (kojeg uopće ne koristim) da se osjeti još nakon par pranja
    kemiju za pranje ni ne koristim, umivaonik i kadu izribam tekućim sapunom (uzmem neki litreni, i to je kemija, ali mislim da je ipak bolja opcija od domestosa) u koji dodam malo octa
    ocat ulijem i u wc školjku
    jednostavno mi se ne sviđa čistiti kadu sanitarom, domestosom ili sličnim sredstvom i da nakon toga mala sjedne u kadu i kupa se, imam osjećaj da taj šit ne mogu dovoljno dobro isprati :/

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo tuširanje nakon seksa je meni nepristojno....
    slažem se potpuno
    čini mi se da je ta tema bila obrađena i u sex and the city, neki lik (ne sjećam se s kojom od njih je bio, čini se Miranda) se isti tren išao tuširati nakon seksa što je njoj postalo uvredljivo nakon nekoliko puta :D

u stilu, radili smo nešto prljavo i gadi mi se

casa, ja nastojim smanjiti robu za pranje tako da se roba za po doma nosi nekoliko dana, isto tako se ručnici ne mijenjaju nakon jednog brisanja (to je moja obitelj, moja djeca i moj muž i ne može mi se gaditi ručnik koji su oni upotrijebili), a isto tako traperice, hlače se ne mijenjaju svakodnevno

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Sve to radim, osim što imamo svatko svoj rucnik.... Ok, platnene pelene su sigurno dvije tri mašine tjedno...

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

pa to je onda to, sigurno ćeš osjetiti veliku promjenu kad prestaneš prati platnene

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    slažem se sa skuliranom
    kad dobijem robu za klinke na poklon, toliko ima jak miris na omekšivač (kojeg uopće ne koristim) da se osjeti još nakon par pranja
    kemiju za pranje ni ne koristim, umivaonik i kadu izribam tekućim sapunom (uzmem neki litreni, i to je kemija, ali mislim da je ipak bolja opcija od domestosa) u koji dodam malo octa
    ocat ulijem i u wc školjku
    jednostavno mi se ne sviđa čistiti kadu sanitarom, domestosom ili sličnim sredstvom i da nakon toga mala sjedne u kadu i kupa se, imam osjećaj da taj šit ne mogu dovoljno dobro isprati :/
    A ja imam osjecaj da sit nije dovoljno ispran ako nije crknuo od domestosa i ispran vrelom vodom

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Sto se tice odjece, smrdi mi kosulja nakon jednog dana na poslu.
    Smrdi cijela roba odmah nakon izlaska vani ili u garažu, ne smrdi na nas, nego na ispušne plinove, smog etc..Mene smeta taj smrad, i kad mi djeca dođu iz vrtića i jaslice, koooma, baš smrde po tim mirisima tamo i mene to smeta, nemam niš protiv da druge ne. Inače otkada je mala krenula u školu imam barem za nju manje pranja, njena roba sad više ne smrdi tako ko njegova iz vrtića.
    A ovako inače, potpisujem n. grace i ostale ne-čistunce.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    A ja imam osjecaj da sit nije dovoljno ispran ako nije crknuo od domestosa i ispran vrelom vodom
    mislim da nema tog šita koji je gori od domestosa i ostalih kemikalija za kožu, pogotovo nježnu dječju

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Casa, ima vas više, i veća su ti djeca. Mi spavamo samo na 2 kreveta, na pokrivacima nemam navlaku, a dobar dio godine se niti ne pokrivamo, ni sa cim. Uglavnom pokrivace ne perem na tjednoj bazi, u toplije doba godine ih ni ne koristimo, u ovo doba cekam jak vjetar za pranje . To su onda samo dvije plahte i 3 jastucnice, za koje nemam neki raspored pranja svako toliko, nego kad perem ves u jedno pranje ubacim jednu plahtu, u drugo drugu, u trece jastucnice. I za krevetninu ne bude 4 puta mjesecno, vise 2 do 3 puta. Nemam gdje ni susiti dvije plahte odjecnom. Rucnike sam vec napisala da koristimo vise puta. Najvise su zapravo mm-ove i moje kosulje/majice za posao. Ono po doma nosimo vise dana. Zavjese nemam osim jedne špagete koje nisam prala (je l to treba?). Stolnjake, ukrasne jastuke i sl. nemam. Najvise ono sto "recikliram" je djecja odjeca. Al oni idu u vrtic gdje se zmazu ko svinje ili vani ili raznim kreativnostima i nije mi ih bed poslati dva puta u istom ako je koliko toliko cisto, tj. ako nije uzasno prljavo. Po doma nose "prljavo". Tj. ako je na toj majci samo par mrlja od tempere, a sutra ne palim masinu, sutra ce doma biti u toj majci, ne izvlacim cistu iz ormara. Dijete se ne znoji, ta majica ne smrdi, a za pol sata ce imat jos pet novih mrlja . Eto, tako nekako... I nemamo pelene.

Ne znam Casa kako da smanjite, vise vas je, idu ti u skolu, pelene... Ako je tu jos neki trening. Moj trenira plivanje, to su samo jedne gace . I rucnik koji naravno ne ide u pranje nakon jednog brisanja poslije treninga.

Uglavnom, ako volite biti cisci nego sto smo mi ne mozete proci s 3 masine . Realno, imala bih ja i 4, ali nemam gdje susiti, pa ta jedna se uvijek prebacuje za sljedeci tjedan... Ne da mi se svaki dan imat ves u boravku, pa sto nije nuzno, preskocim i ceka jaki vjetar .

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Oho, sad je pranje postalo i nepristojno.
    Hahaha
    Stvarno ću svašta ovdje pročitati.
    Zanimljivo, ali u stvarnom životu još nisam srela nikog da se ne pere danima ili da hoda flekav i danima u istoj odjeći.
    Čak suprotno.
    Tak da je moj zaključak da se ovdje ipak žešće trola.
    Na Rodi uvijek isto; kad jedna, druga, treća forumašica napiše da ima tetu čistačicu, odjednom je imaju sve. Onda dođe netko pa se usudi napisat da nema jer nema novca za to ili čisti sama, a ostatak uuuuuu, odmah na nju da nije normalna.
    Sad isto i s pranjem sebe, robe, doma...
    Da zaključim: ja vam ne vjerujem.
    Ne vjerujem da tjedan dana koristite isti ručnik.
    Ne vjerujem da šaljete djecu zmazanu i flekavu u šlolu, vrtić....
    Ne vjerujem da tu i tamo nešto operete samo vodom.
    Ne vjerujem da se ne prerete poslije seksa, kao ni da ne perete posteljinu jer ta bi se posteljina nakon redovnog, svakodnevnog seksa raspala nakon tjedan dana...
    Ili se ne seksate uopće.
    No, nebitno.
    Nasmijale ste me i raspoložile, a to mi nema cijene.
    Idem se sad otuširat, oprat, kosu i s mužem i malom u HNK na operu (posteljina se već pere)

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Kojeg seksa Tanci, ja imam malu djecu, seksam se dva puta mjesecno .
    I spavam s njima vec 6,5 godina. To je druga patogija.

Eto, ne moras vjerovat. Al idem sad s njima u sumu. U robi koju sam nosila jucer. I oni isto. Jer ce biti prljavi ko svinje za 5 minuta. Necu izvuc ciste hlace za sumu. Znam da vecina ljudi to ne radi, al ja radim. I imam i frendice koje rade isto pa dijelimo tajne kako sto manje trenirki ovaj tjedan u vrtic.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

a tko te traži da vjeruješ?
    kome je važno da vjeruješ?

peri se deset puta na dan ako želiš, to je tvoja stvar

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ne vjerujem da se ne prerete poslije seksa, kao ni da ne perete posteljinu jer ta bi se posteljina nakon redovnog, svakodnevnog seksa raspala nakon tjedan dana...
    Ili se ne seksate uopće.
    tek sad ovo vidim
    znači, seks ili svaki dan, ili uopće ne

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

tko se jos seksa u krevetu?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Bubilo pa nije valjda samo dva puta?
    nauci cijeniti i kvikije :nepitajzastosamopettrudna:

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Tanči,moraš me upoznati,šta da ti kažem....
    Poslije sexa u 99% slučajeva tako slatko zaspem, nema šanse da bi me netko natjerao da se ustanem i idem otuširat...uostalom,ovdje većina populacije to radi van kreveta (co-sleeping,djeca smetaju itd...)...

Ne hodam flekava (naučila sam jesti da se ne šporkam odavno),dijete bome često pošaljem sa flekama od boja kojima u vrtiću usere robu...sredstva koja ja koristim te boje baš i ne skidaju i uopće mi nije bed što takva ide u vrtić... neš ti,dijete ima na rukavu malo boje...
    Ima haljina koje su za neke svečanije prilike i to joj ne dam da uništi u vrtiću i to je to...

Ja evo sjedim oprane kose umotane u šugaman koji sam upotrijebila mislim 3ći put....sada ću ga baciti u pranje....
    A preporučam ti kupiti kvalitetne "čarobne krpe", nisam ni ja vjerovala kako se samo tom navlaženom krpom skidaju i masnoće i uglancavaju špine...
    Uostalom,imaš neke forumašice odi koje me znaju,kažu da mi je doma ko' muzej pa se ti sad misli...možda bi CSI ekipa sa onim plavim svjetlom svašta vidila...
    Ja evo idem sa psom u đir kroz polje,u kućnoj robi...

Casa, kupi veću mašinu... ili smanji dimenzije šugamana,mi imamo one prilično male...i tanke...
    Dječju sam robu doduše počela češće prat jer nemam toliko štipalica, dok sve one sitne komade robe objesim smrkne mi se...pa to radije češće radim pa da sam brža u vješanju i slaganju....robu naravno ne peglam pa se nema gdje gomilat, sa konja ili sušilice ide u ormar....
    I mi smo u pp,to je jedna mašina svako 4dn...

edit: dok ja otipkam uletila mi Bubilo i ekipa sa sličnim planovima....
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 20.11.2016. at 09:53

Stranica 7 od 12 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •