Stranica 5 od 13 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 627

Tema: Preseljenje u Zagreb

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

si uselila????

imaš svoja brojila?

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ma nisam,dobila sam kljuceve. Otići ću samo sljedeći tjedan samo ocistit,a uselit ću 1.11.
    Imam za struju i toplana je na regulatore. Voda je prijavljena samo na jednu osobu,zasad.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Napokon smo svi na okupu!
    U našem stančiću, u super kvartu, imamo puno parkova, a predivno je vrijeme pa smo često vani... Pingvinić sutra ide u vrtić, da se tete malo upoznaju sa njime, pa ćemo srediti i papirologiju oko upisa. Onda ćemo početi adaptaciju na vrtić, nadam se da će sve proći u redu.
    Na posao stižem brzo, kad sam ujutro idem vlakom, a popodne kako kad... Sad samo preostaje da MM nađe posao, al kako nas je sreća dosad uvijek poslužila, nadam se i da će u potrazi za poslom opet sreća biti na našoj strani.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

fingertips bravo
    ja uvijek kažem: Hrabre sreća prati!

jako mi je drago zbog vas.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sretno, fingertips!

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

sretno

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sreća prati hrabre, tako je. Nek bude sretno i dalje i uživajte u svemu novom. A bit će i sanjkanja možda uskoro.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Bravo!

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Bravo! Od srca vam želim svu sreću u daljnjem životu!!!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sretno. Ove je godine jesen bas za setnje. Nadam se da nece biti puno bljuzge za dva mjeseca.

Datum pristupanja
    Dec 2016

Početno

Volio bih se preseliti u Zagreb, ali se moji ukućani ne slažu sa time. Supruga ima stalan posao u Rijeci. Sin ide u 2. razred srednje po prilagođenom programu zbog ADHD-a. Ja sam u općoj invalidskoj mirovini (depresija) od 1250 kuna + 500 od Socijalne skrbi za pomoć i njegu i 150 od gradonačelnika Rijeke. Postoji li mogućnost mog opstanka u Zagrebu barem par dana mijesečno koji me privlači i lijepši mi je grad od Rijeke kada sin završi školu. Zagreb mi ima više interesantnog od brdovite Rijeke. Relaksiraju me tramvaji, biciklističke staze, brojni potoci sve čega nema više-manje u Rijeci.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Kako ja svake noći sanjam preseljenje u Zagreb, danas sam se sjetila fingertips i njenog preseljenja.
    Fingertips kako ste, kako ste se snašli? Jesi li zadovoljna?

Mi imamo sve uvjete da se preselimo. MM uvijek može dobiti premještaj, dakle njegov posao je siguran. Ja ionako ne radim i mislim da ovdje nikada neću ni raditi. U Zagrebu bi barem mogla pokušati sa traženjem posla, ovdje ni to. Kome da ovdje pošaljem zamolbu?!
    Ovdje sam duboko nesretna. Osjećam se da robijam, pa znam muža pitati- kako zvuči moja presuda?! Mislim, čisto ono, da znam. Koliko sam još u reštu?
    Ono što nam nedostaje je hrabrost, a i muž baš nije zainteresiran.
    Ali, ja sam sve slabijeg strpljenja. Mogla bi poslati koju zamolbu, paaaaa....
    Htjela bi čuti iskustva?
    Je li se itko preselio i kako je to sve skupa izgledalo? Bolje u odnosu na ranije ili lošije?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Rena7, meni su se dva brata i jos poneki prijatelji sa obiteljima , preko noci preselili iz Zagreba u Irsku.
    Tako da mi se preseljenje u Zagreb cini kao kamilica.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Rena7, ne mogu ti pomoći osobnim iskustvom kad sam ovdje od rođenja, ali ja bih da sam na tvom mjestu krenula s pisanjem molbi za posao.
    Svašta sam u životu prošla i znam i kako je biti bez posla i s poslom i moj zaključak je da me posao ispunjuje i definira kao osobu vrijednu sebi i drugima.
    I jedino kad radim sam sretna.
    U Zagrebu posla ima.
    Ima mogućnosti.
    Sve ti je tu, pod nosom.
    Bolji su uvjeti liječenja, školovanja, ma svega.
    Nije ti čak ni auto nužan jer je javni prijevoz jako dobar.
    Ima kulturnih događanja, zabave...
    Kad pogledaš što nude kazališta, kina, Lisinski... naježiš se od sreće.
    Često razmišljam o ljudima koji to sve nemaju nadohvat i čija djeca putuju i pješače satima da dođu do najbliže škole, a mi to sve imamo tu.
    Ovdje djeca biraju srednje škole, glazbene, baletne, škole stranih jezika...
    Divota, vjeruj mi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj rena7 prvotno napisa Vidi poruku
    Kako ja svake noći sanjam preseljenje u Zagreb, danas sam se sjetila fingertips i njenog preseljenja.
    Fingertips kako ste, kako ste se snašli? Jesi li zadovoljna?

Mi imamo sve uvjete da se preselimo. MM uvijek može dobiti premještaj, dakle njegov posao je siguran. Ja ionako ne radim i mislim da ovdje nikada neću ni raditi. U Zagrebu bi barem mogla pokušati sa traženjem posla, ovdje ni to. Kome da ovdje pošaljem zamolbu?!
    Ovdje sam duboko nesretna. Osjećam se da robijam, pa znam muža pitati- kako zvuči moja presuda?! Mislim, čisto ono, da znam. Koliko sam još u reštu?
    Ono što nam nedostaje je hrabrost, a i muž baš nije zainteresiran.
    Ali, ja sam sve slabijeg strpljenja. Mogla bi poslati koju zamolbu, paaaaa....
    Htjela bi čuti iskustva?
    Je li se itko preselio i kako je to sve skupa izgledalo? Bolje u odnosu na ranije ili lošije?
    Napravi si "vješala" - prelomi papir na pola po dužini i u lijevu stranu piši nedostatke, a u desnu prednosti sadašnje situacije + ono što očekuješ od Zagreba.

Dalje - istraži mogućnosti zapošljavanja i sve ostalo, tamo gdje si sada i u Zagrebu.

BOravak u provinciji isto ima svoje prednosti (znam jer ja sam iz malog mjesta, a u Zagrebu sam već dulje nego što sam ikada živjela u svom rodnom gradu). Imam tamo rodbinu, poznate i kolege - to u biti nije generalno bolje ili gore, nego je ZA NEKOGA bolje ili gore. Dok su djeca mala, često je lakše u malom mjestu, ali štajaznam mogućnosti školovanja (od srednje na dalje) su svakako bolje u Zagrebu. To ne znači da je i lakše, ali je drugačije.

Prati oglase... Pošalji par upita za posao ili ponuda na natječaj, čisto da vidiš gdje si sa svojom strukom.

Istraži koliko košta najam stana + režije + prijevoz... sravni to s primanjima obitelji, pogledaj kako se putovanje na posao s kraja na kraj grada odražava na slobodno vrijeme, ima toga puno...

Kako god bilo, najgore je sjediti na zadnjici i tonuti u depresiju. Provjeri što se nudi, pa ako ispadne da bi ti u nekom drugom gradu bilo isto ili gore, bar si mirna jer si probala. S druge strane, tko kaže da se u manjim sredinama ne nude kojekakve mogućnosti (od samozapošljavanja na dalje...)

Kucaj i otvorit će ti se - ovdje ili tamo... Sretno!

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Alene, čini mi se kao da odgovor na to pitanje ovisi o tebi, ako to možeš financijski pokriti i kako ćeš se dogovoriti sa ženom. Par dana mjesečno možeš biti u nekom hostelu. Na booking.com vidim da to izađe između 600-1600 kn. Ostalo potrošiš na hranu i put do tamo i nazad.

A zar u okolici Rijeke nema prirode koju bi vrijedilo izvidjeti?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku

U Zagrebu posla ima.
    Ima mogućnosti.
    Sve ti je tu, pod nosom.
    Bolji su uvjeti liječenja, školovanja, ma svega.
    Nije ti čak ni auto nužan jer je javni prijevoz jako dobar.
    Ima kulturnih događanja, zabave...
    Kad pogledaš što nude kazališta, kina, Lisinski... naježiš se od sreće.
    Često razmišljam o ljudima koji to sve nemaju nadohvat i čija djeca putuju i pješače satima da dođu do najbliže škole, a mi to sve imamo tu.
    Ovdje djeca biraju srednje škole, glazbene, baletne, škole stranih jezika...
    Divota, vjeruj mi.

Oprosti, ali pretjeruješ i omalovažaš cijeli ostatak Hrvatske.
    Sve što si navela, nude i druga mjesta - veća i manja. Čak imaju i bolje uvjete za život, zasigurno s manje stresa.

Samo jedan detalj - ja sam jučer u ZG išla na sastanak s jednig kraja grada na drugi. Vozila sam se sat vremena jer nisam mogla javnim prijevozom, a taxi mi je preskup. I kad asm došla tražila sam pola sata parking....

Liječenje je kvalitetno i u drugim bolnicama, čak možda i prije dođeš na red nego u ZG... Znam nekoliko ljudi koji su tražili termine i dobili ih prije (bilo za magnetnu ili za neki drugi pregled) u drugim mjestima. A svi liječnici u Hrvatskoj studiraju na istim fakultetima.... Rijeka, SPlit, Dubrovnik - krasni i stručni ljudi...

A kad se ono tvoje dijete budi ujutro da bi išla u školu?! Ne bih rekla da joj je pod nosom... Nije promet u Zagrebu toliko idealno organiziran kako se misli. Zona tramvaja pokriva vrlo malo grada, ostalo su vlakovi, autobusi ili pješice... Pa treba sve to uskladiti... A tek cijena prijevoza ako nisi u prvoj zoni...

Među najboljim srednjim školama i djeci koja dolaze na državna natjecanja su gotovo uvijek djeca iz Čakovca, Pule, Splita, i mnogih drugih manjih gradova... Nisu samo iz Zagreba.

Sve te kulturne manifestacije i koštaju. Malo je Zagrepčana koji redovito odlaze u kazališta, na koncerte... mislim da Lisinski nije posjetilo 95% ljudi koja živi u gradu...

Također, cijene svih tih slobodnih aktivnosti koje su navela (npr. u Zagrebu su mislim većinom slobodne aktivnosti 200, 250kn pa i više... možda je glazbena škola jeftinija, ali za ići u glazbenu trebaš živjeti blizu škole da dijete može pješice ili imati vozača koji će razvoziti djecu... u to treba uračunati trošak goriva, parkinga, vremena...) A u klubovima iz manjih gradova s kojim moje dijete igra, roditelji plaćaju 100 ili 150kn maximalno i to su se žalili da im je puno... A ima nas koji imamo više djece pa to ispadne velik trošak.

Nedavno sam bila u Valpovu. Milina. Djeci je sve nadohvat ruke. Vrhunska škola, bolje dvorane nego kod nas u ZG, motivirani profesori. Trgovine, kulturna događanja... Osijek je u blizini....

Tako da za preseljenje u Zagreb, treba dobro razmisliti, sve staviti na papir, usporediti. Nekima će biti bolje, a nekima lošije.
    Ne treba idealizirati...

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Potpisujem Vrijesku.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Tanci ne stanuje u zg, nego u satelitom gradu. Je svega ima na izbor samo je ponekad malo teže doći do toga.
    I ako smijem ja sam u školu išla trasom duplo dužom nego moj klinac, ali sam manje vremena potrošila u javnom prevozu, sad dal je to do vremena kad sam ja isla ili do gužve ne znam. Ali sam sretna da o srednjom brzi o. Hr mogu biti na poslu pješke za manje od 35min

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Preseljenje u Zagreb

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Oprosti, ali pretjeruješ i omalovažaš cijeli ostatak Hrvatske.
    Sve što si navela, nude i druga mjesta - veća i manja. Čak imaju i bolje uvjete za život, zasigurno s manje stresa.

Samo jedan detalj - ja sam jučer u ZG išla na sastanak s jednig kraja grada na drugi. Vozila sam se sat vremena jer nisam mogla javnim prijevozom, a taxi mi je preskup. I kad asm došla tražila sam pola sata parking....

Liječenje je kvalitetno i u drugim bolnicama, čak možda i prije dođeš na red nego u ZG... Znam nekoliko ljudi koji su tražili termine i dobili ih prije (bilo za magnetnu ili za neki drugi pregled) u drugim mjestima. A svi liječnici u Hrvatskoj studiraju na istim fakultetima.... Rijeka, SPlit, Dubrovnik - krasni i stručni ljudi...

A kad se ono tvoje dijete budi ujutro da bi išla u školu?! Ne bih rekla da joj je pod nosom... Nije promet u Zagrebu toliko idealno organiziran kako se misli. Zona tramvaja pokriva vrlo malo grada, ostalo su vlakovi, autobusi ili pješice... Pa treba sve to uskladiti... A tek cijena prijevoza ako nisi u prvoj zoni...

Među najboljim srednjim školama i djeci koja dolaze na državna natjecanja su gotovo uvijek djeca iz Čakovca, Pule, Splita, i mnogih drugih manjih gradova... Nisu samo iz Zagreba.

Sve te kulturne manifestacije i koštaju. Malo je Zagrepčana koji redovito odlaze u kazališta, na koncerte... mislim da Lisinski nije posjetilo 95% ljudi koja živi u gradu...

Također, cijene svih tih slobodnih aktivnosti koje su navela (npr. u Zagrebu su mislim većinom slobodne aktivnosti 200, 250kn pa i više... možda je glazbena škola jeftinija, ali za ići u glazbenu trebaš živjeti blizu škole da dijete može pješice ili imati vozača koji će razvoziti djecu... u to treba uračunati trošak goriva, parkinga, vremena...) A u klubovima iz manjih gradova s kojim moje dijete igra, roditelji plaćaju 100 ili 150kn maximalno i to su se žalili da im je puno... A ima nas koji imamo više djece pa to ispadne velik trošak.

Nedavno sam bila u Valpovu. Milina. Djeci je sve nadohvat ruke. Vrhunska škola, bolje dvorane nego kod nas u ZG, motivirani profesori. Trgovine, kulturna događanja... Osijek je u blizini....

Tako da za preseljenje u Zagreb, treba dobro razmisliti, sve staviti na papir, usporediti. Nekima će biti bolje, a nekima lošije.
    Ne treba idealizirati...
    Niti pretjerujem, niti omalovažavam, a ti sjaši s mene i mog djeteta.
    Bezrazložno si bezobrazna i shvati da jedan dan u Zagrebu nije dovoljan da doneseš ikakav sud.
    Lokalpatriotizam ostavi za neka druga mjesta kao i ljubomoru.
    Uživaj u svojoj provinciji.
    Over and out.
    I da, opraštam ti.

Posljednje uređivanje od Tanči : 09.12.2016. at 11:30

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam potpisala Vrijesku i upravo ovaj stav da je sve drugo osim Zagreba provincija mi tjera paru na uši.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    A zar u okolici Rijeke nema prirode koju bi vrijedilo izvidjeti?
    Ima. I to predivne, čak i pokrivene javnim prijevozom.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Niti pretjerujem, niti omalovažavam, a ti sjaši s mene i mog djeteta.
    Bezrazložno si bezobrazna i shvati da jedan dan u Zagrebu nije dovoljan da doneseš ikakav sud.
    Lokalpatriotizam ostavi za neka druga mjesta kao i ljubomoru.
    Uživaj u svojoj provinciji.
    Over and out.
    I da, opraštam ti.

Ovakvim razgovorom samo pokazuješ svoje pravo lice. Slobodno nastavi.

Uživam, koliko mogu od ove zimske magle, smoga, ljetnih sparina, u stanu svoje zagrebačke "provincije" od rođenja i vjerojatno do mirovine. A onda ću, nadam se, u pravu "provinciju". Stavljam pod navodne znakove zato jer ja niti jedan kutak Hrvatske ne smatram provincijom.
    A svi koji to rade, za mene su neuki malograđani i osobe koje ne zavrjeđuju nikakvu pažnju.

I da, opraštam i ja tebi
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 09.12.2016. at 11:54

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Koliko ja znam Vrijeska živi u Zagrebu. Tako da ima pravo kaj priča.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja recimo u zg jako volim Medvednicu, Maksimir i Jarun, ali ne volim prometnu guzvu, vrijeme koje se gubi na prijevoz i maglu/smog.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

potpis na susedu

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Suseda it s me

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja recimo u zg jako volim Medvednicu, Maksimir i Jarun, ali ne volim prometnu guzvu, vrijeme koje se gubi na prijevoz i maglu/smog.
    Skoro pa mogu potpisati, s tim da ja volim Medvednicu i Maksimir, ali ne volim Jarun
    I da, Vrijeska poprilično ima pravo u onome što piše. Život u Zagrebu ima mnoge prednosti, ali one nisu rezervirane isključivo za Zagreb.
    Gužve u prometu su očajne, i iz godine u godinu su sve gore.
    Na maglu, smog ili loš zrak se neću žaliti, ima gradova u Hr koji po tom pitanju imaju većih problema.
    U mlađim danima sam i ja bila uvjerena da je Zagreb bogomdani grad idealan za život, ali zadnjih godina mi se stav pomalo mijenja. Živim u Zg jer sam tu rođena i jer smo vezani za Zg poslom i obiteljskim odnosima, ali više ne mislim da bih se razboljela od ljubavi za Zagrebom da moram živjeti negdje drugdje.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Ovakvim razgovorom samo pokazuješ svoje pravo lice. Slobodno nastavi.

Uživam, koliko mogu od ove zimske magle, smoga, ljetnih sparina, u stanu svoje zagrebačke "provincije" od rođenja i vjerojatno do mirovine. A onda ću, nadam se, u pravu "provinciju". Stavljam pod navodne znakove zato jer ja niti jedan kutak Hrvatske ne smatram provincijom.
    A svi koji to rade, za mene su neuki malograđani i osobe koje ne zavrjeđuju nikakvu pažnju.

I da, opraštam i ja tebi
    Netko tko se ničim izazvan kači na mene, citira moj post, uvlači moje dijete u to i sl. je bezobrazan.
    Voljeti me ne moraš, ali poštivati moraš!
    Ja imam pravo na svoje mišljenje.
    Ja imam pravo napisati što mislim.
    Tebi se ne sviđa? Ok, tvoja stvar.
    Napiši to tako.
    Ali spuštat raspravu na osobnu razinu i još i moje dijete uvlačit u to ne smiješ.
    Kužiš?
    Ne smiješ.
    I još meni držiš predavanje o ponašanju, psihoanaliziraš me, što li?!?
    Toliko od mene.
    Imam pametnijeg posla, a sad se nastavite potpisivati međusobno.
    Rena je samo saznala iz ovoga kakvi ljudi žive u Zg. [emoji3]

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ti si, vidim, preuzela ulogu patnice na forumu i sa svakim postom se osjećaš napadnutom

Uzela si si za pravo druge omalovažavati jer eto nemaju priliku u životu "naježiti se od ponude Lisinskog" i "uživaju u svojoj provinciji". Vrijeđaš, nazivaš pogrdnim imenima i sad prebacuješ krivnju.

Sama uplićeš svoje dijete u svaku priču i tisuće ljudi koji čitaju ovaj forum prate život tvog djeteta, i sad kad se spomene detalj koji si sama navela - ne odgovara ti.

I dobro si napisala - u Zagrebu žive svakakvi ljudi.

Život uz nonice (iz pjesme s prethodne stranice) je ljepši.

PS: Dobronamjeran savjet: sama si navela da imaš pametnijeg posla. Dovoljno imaš problema, ne treba ti nerviranje po forumu. Tebi i tvojoj kćeri želim brz oporavak.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Zašto misliš da se nerviram?
    Ne, upravo suprotno.
    Baš se lijepo zabavljam.
    I nisam ja patnica.
    Ja sam sretna žena.
    Jesi li ti?
    Imaš još kaj za reći ili si završila?

Datum pristupanja
    Dec 2016

Početno

Hvala i dobro zboriš zutaminuta treba sve dobro iskalkulirati. Ovo s hostelom nije loša ideja.

Hvala i lijep pozdrav !

Datum pristupanja
    Dec 2016

Početno

Citiraj eryngium prvotno napisa Vidi poruku

A što to ima javnim prijevozom koji redovito koristim u Zagrebu, odurni pojedinci u Autotroleju od vozača, od potoka ima samo Draški potok bez uređene šetnice u Zagrebu ih ima nekoliko uređenih (Črnomerec, Bliznec). Riječina me ne privlači jer sam ljubitelj manjih vodotoka. Bicikle nema šanse da voziš osim po kolniku jer nema staza a nogostupi zakrčeni ljudima i parkiranim automobilima i brdovit je grad. Dakle imamo Autotrolej koji se po meni ne može mjeriti sa ZET-om, nema biciklističkih staza, osim na lukobranu, Riječinu za koju sam sve naveo, osim toga poslije brane kod Grohova teče samo za velikih kiša. Ako to tebe zadovoljava mene NE.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

kao netko tko je odrastao i veci dio svog zivota proveo u zagrebu mogu reci da nije :bogomdan:
    prije djece sam preselila u manji grad i nikad se vise ne bih vratila u zg
    a pogotovo sad kad imam djecu
    ovdje imamo skoro sve, na dohvat ruke, a do zg stvarno nije daleko (ako bas nesto trebamo ili hocemo)

Datum pristupanja
    Dec 2016

Početno

Citiraj eryngium prvotno napisa Vidi poruku

O javnom prijevozu bolje mi ne spominji Autotrolej s kim sam imao problema, jer sam u ZET-u puno zadovoljniji pruženom uslugom osim toga Rijeka nema tramvaje koji su mi hobi, nadalje što to ima u okolici Rijeke interesantno pa i da ja uživam. Od manjih potoka ima samo Draški koji nema šetnicu dok velik broj zagrebačkih potoka to ima(Črnomerec, Kustošak, Vrapčak,Bliznec) Riječina me ne zanima jer ne volim velike vodotoke,osim toga kod nje je apsurdna šetnica od Grohova do Banskih Vrata kad brana na jezeru Valići pušta vodo samo u izrazito kišnome periodu. A što se bicikli tiče Zagreb ima označene biciklističke staze u samom gradu, a na riječkim nogostupima svako toliko smetaju i pješaci i parkirana vozila ostaje jedino na kolniku a to mi je opasno.
    Eryngium što tebi nudi Rijeka ?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja ovdje ne mogu nikako, ali nikako. Možda zato, jer sam na to previše skoncentrirana, pa svaki dan tražim i gledam baš "ono što me bode u oči" i razlog da odem. Ne sviđaju mi se ljudi, uopće mi se ne sviđa ovaj mentalitet, ova regija, ovakav način života. Uostalom, ova regija, namjerno neću napisati koja, spada među najzostalije i najnerazvijenije regije u Hrvatskoj. Pametnom dosta! Pa nije to slučajno, vjerujte da nije. Živjela sam ja i na selu, a bome i u Zg. Ovo je nešto između, ni selo, ni grad i meni osobno nešto najodvratnije.
    Ozbiljniju kupovinu, kina, kazalište, advente, uskrse, umiranja, zubare, bolnice..... i sve ostalo, ionako obavljamo u Zg. Putujemo, uopće nam nije blizu. Dalje nego što je Jarun od Dubeca. Šalim se naravno.
    Ne znam kako bi opisala, napisala, ali evo događaja od danas.
    Bila sam kod doktora. Odmah sa vrata me je pitao za neke nalaze od prije, za nešto što je bilo prije devet godina i što uopće nema veze sa mojom trenutnom situacijom. Dakle, nešto totalno nepovezano sa sadašnjosti i mojim trenutnim zdravljem. Naravno da sam ostala u čudu, čemu ta pitanja. Pitala sam ga zašto me to pita. Njegov odgovor je bio- šta te briga! Rekoh, molim? Jel ja to dobro čujem, vidim????? Doktore, jel se vi šalite? Ozbiljno me pitate? U tome svemu, na papir je napisao adresu bolnice i tražio da kopiram te nalaze od prije devet godina i da mu pošaljem na određenu adresu. Ajde, ok, uzela sam te papire, i pitam ga da li radi nekakav rad, pa mu treba pomoć. Sve pokušavam saznati što hoće od mene, ali ne, opet je odgovor- ŠTA TE BRIGA!!!
    Ja na takvu komunikaciju, na takav način ophođenja ne pristajem. Pa nismo mi svi ovdje čobanili, kopali i orali. Haloooo doktore!
    Ja dam svoju desnu ruku u vatru da se na ovaj način ne ophodi sa svojim pacijenticama, kada u Zagrebu radi u fušu!!!!
    Nevjerojatno!
    I ovo je samo jedan primjer. Uobičajeni način i obrazac ponašanja za ovo tu selo. Ja ne mogu! Ne mogu to trpit. Nisam neka fina, nisam ništa posebno ili specijalno, ali ovo tu je nemoguće. Nemoguće!
    I onda se pitam- zaslužuje li moje dijete kvalitetniji život od ovoga?

Ja znam da u Zagrebu sa neba ne padaju pečeni pilići i da sam izlazak iz stana uvijek košta. Da je promet takav kakav je. Da su gužve i da je sve užasno stresno. Ali, meni ni ovo tu nije život.
    Muž ovdje radi i ima solidne prihode iz dodatnih djelatnosti. Ne rasipamo se, ali nismo u oskudici.
    Ja sam išla u nekakve škole, pa ovdje sa tim samo mogu piliće čerupati.
    I jede mi to kosti. Svaki Božji dan!!!!
    Istina, sve nam je na dohvat ruke, škola, mog muža radno mjesto, pekara, "bolnica", škola stranih jezika.... sve je tu.
    Nema li sve to svaki kvart u Zagrebu?
    Ne planiram putovati svaki dan iz Jaruna u Dubec.
    Dijete je već veće, poprilično je samostalan, pa računam da bi i on koliko toliko mogao sam. A i mama je pred mirovinu. Ona pak živi u jednom drugom mjestu, ali također je spremna na selidbu u Zg kako bi nama i bratu (on je od prije u Zg) bila na pomoći kada zatreba.
    Prihodi od dodatnih djelatnosti bi otpali. Ali, valjda bi i ja radila. Računam da bi, pa bismo po tom pitanju opet bili kvit. Neke preporuke za posao bi mogla imati.
    Važem... bojim se prvog koraka, a ovdje više ni ne stagniram, nego paaaaadam.... paaaaadam.
    I šta sad? Šta je pametno?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pa ako si tako nesretna, znas sto ti je ciniti!
    I sretno!

Ja zivim u gradu i nedavno je bila situacija da smo mozda trebali na par mjeseci preseliti u selo pored
    Nije daleko, stvarno
    Ali ja sam bila tako nesretna na samu mogucnost tog kratkorocnog preseljenja da me zeludac bolio
    I samo si mogu zamisliti kako je tebi zivjeti tako svaki dan
    Zato, pokreni se!
    Stvarno nije neka spica zivjeti u okruzenju koje ti je grozno

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hocu reci, zivot je prekratak da bi ga zivjela tako nezadovoljna, ako mozes bilo sto po tom pitanju napraviti

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ako nisi zadovoljna sa mjestom stanovanja tada odseli.

Ja Zagreb volim, voli ga i MM . On je Purger , a ja rodena u Zg.
    Ali guzve u prometu su koma. Svaki dan putujem autom sa zapada na istok i obnuto , i dnevno sam 2 sata samo u prometu zbog posla. Da ne koristim auto gubila bih sigurno jos dodatni sat vremena. Na aktivnosti, doktore i slicne obaveze ( kojih igrom slucaja imam puno ) treba dodati jos koji sat.
    To je osim magle i smoga najgora stvar u Zagrebu.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ok, a autotroleju neću, za bicikle po gradu - stoji, al da u rijeci nema prirode, e to pak nema veze s vezom. iz centra grada si za sat vremena u nacionalnom parku risnjak. za pol sata maksimalno na poklonu ili platku. za 15 minuta si na velom vrhu. ili kamenjaku. ili kastavskoj šumi. da ne nabrajam dalje.
    biciklističkih i pješačkih i planinarskih staza koliko god ti srce želi.
    potoci?
    nakon kiša, imaš ih koliko ćeš na grobniku. a bome i po gradu :D

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

i naravno da zagreb nudi puno više mogućnosti od rijeke, odnosno manjih gradova i mjesta.
    i zabave i kulture i sporta i rekreacije i posla i svega. ne znam što je tu sporno.
    ja jako volim zagreb.
    mislim da bi zagreb bio jedini grad koji bi mi došao u obzir za eventualno preseljenje iz rijeke.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hahaha
    Grad koji teče.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

u principu, i ja mislim da prometna gužva dosta utječe na neku kvalitetu života. rijeka je taman grad veličine po mojoj mjeri. ja volim činjenicu da mi treba 15 minuta od kantride do pećina, s jednog na drugi kraj grada. i more. volim more. tako da ne idem nikud
    ali, mogu se staviti u reninu kožu. ja bih probala na tvom mjestu. ovako ćeš se uvijek pitati šbbkbb.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

rena7, odnos tog liječnika nije nešto što je vezano za malo mjesto. Bili u metropoli ili u najmanjem mjestu, zli ljudi su zli ljudi, nezadovoljni ljudi su nezadovoljni ljudi, dobri ljudi su dobri ljudi.

Zato, razmisli da li je problem u malom mjestu ili u tebi. Sreću se može naći svuda, samo ju treba tražiti, a ne žuditi za zadovoljstvom koje možda i nije realno.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zato ne bi bilo realno mjenjati mjesto stanovanja ( ili posao, muza ,štogod)?
    pa nije drvo da se ne moze maknuti s mjesta.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

sirius, i drvo se presadi
    sto ne bi rena mogla preseliti, nista tu nije nerealno
    ja se samo sjetim grca u zelucu na spomen one moje moguce kratkorocne selidbe i kazem - ako je netko nesretan tamo di je, pokreni se...
    zivot je stvarno prekratak

a da budala ima svugdje - to je cinjenica

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Zato ne bi bilo realno mjenjati mjesto stanovanja ( ili posao, muza ,štogod)?
    pa nije drvo da se ne moze maknuti s mjesta.
    Pa gdje sam napisala da nije realno mijenjati život? Baš nigdje.

Napisala sam da očekivanje zadovoljstva promjenom života ne mora biti realno. A to je nešto posve, ali posve, drugo, od ovoga što si pročitala.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 09.12.2016. at 20:05

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa ako je netko necim nezadovoljan neka proba nesto drugacije.
    Eto, zena bi se zaposlila, sad ocito ne radi.
    Posao daje novu dimenziju. I odlazak na posao svaki dan daje novu dimenziju.
    Nova dimenzija je uvijek dobra, siri vidike.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

I ja sam neko vrijeme zivjela u nekom ni selo ni grad mjestu i bilo mi je bas tako Rena, konstantni grc u zeludcu. A i doktor je bio grozan. Da nije isti? Preporodila sam se kad sam se vratila u grad i na posao.

U Zagrebu sam studirala i bilo mi je lijepo i jako volim Zagreb. Al, ja ko Cvijeta, ne mogu bez mora. Moram ga imat u blizini da me smiruje.

Stranica 5 od 13 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •