Od frendice kćer ide u matematički smjer. Oni su jako zadovoljni.
Moja ju je imala na listi no kombinacija prijevoza nam je katastrofalna pa joj je bila nisko na listi.
Od frendice kćer ide u matematički smjer. Oni su jako zadovoljni.
Moja ju je imala na listi no kombinacija prijevoza nam je katastrofalna pa joj je bila nisko na listi.
Da.
Moja ne može pristupiti, a neki kažu da mogu
Ne vidim zašto bi im netko resetirao lozinke, logično bi bilo da vrijedi ista. Mogu li se prijaviti na one druge servise, npr. mail? Koliko sam ja skužila, lozinka se uopće niti ne može promijeniti unutar e dnevnika.
Ja znam djevojčicu koja je imala jako velike probleme sa nekom strogom profesoricom matematike u Lucijanki, pa me zanima ima li još takvih iskustava.
Provjerit ćemo još jednom...
Kažu u školi da nemaju veze s tim...
Pitat ćemo u Carnetu
omg kako sam glupapa naravno, škola ih mora dodati, to sigurno ne ide automatikom.
Ma mora se nekako dijete povezati sa školom, ali, hm, možda se to automatski napravi kod upisa.
Mojoj je jedno vrijeme pisalo kad je pristupala da su joj istekla prava s 31.8.2017. Nakon nekog vremena je profunkcioniralo.
Nek se proba ovdje prijaviti https://webmail.skole.hr/login.php
to bi moralo raditi ako joj je lozinka OK - a sustav je single sign on, znači svuda vrijedi ista lozinka
mi smo našima mjenjali lozinke, sinu odmah u prbom razredu osnovne, jer na njega imamo carnet doma, puno prije e-dnevnika. Maloj smo mjenjali kad su u školi uveli e-dnevnik u njenom 5 razredu s klkltttt566 na nešto čitljivo i pamteće.
uglavnom se email ime.prezime@skole.hr ne koriste ili se jako malo koriste oboje, imaju svoje gmail adrese
Mom sinu radi lozinka za e-imenik iz osnovne skole, nista se nije mijenjalo.
Tko je pitao, Mima? Upisao je opcu gimnaziju. Matematicki smjer je imao ove godine jako visok bodovni prag za upis, nekih 79 bodova cini mi se pa nije tamo upao, to mu je bio prvi izbor. Sve sto sam cula o toj skoli (a nisam puno) je jako pozitivno a takav mi je i dojam s roditeljskog.
Nekih dubljih informacija stvarno nemam.
Je tak u moje doba je cura iz m. Bistrice imala manje za put nek ja s bijenika
Kako si to zamislila?
Nekad sam živjela blizu Rotora i radila skoro 1 godinu u Karlovcu i nije to baš tako jednostavno...
Naime, kada sinak ide u školu, ako zamoli vozača i ovaj je voljan, bus mu može stati na stanici u Savskom gaju. To je zaista blizu i za maksimalno desetak minuta je na Kajzerici.
Međutim kada ide kući mora na AK. Što znači da sa Kajzerice treba loviti 5ticu na uglu Savske i Horvaćanske, koja ne vozi baš prečesto http://www.zet.hr/raspored-voznji/325?route_id=5
Druga je mogućnost da po Kajzerici lovi bus 234 http://www.zet.hr/raspored-voznji/325?route_id=234 koji ide na Glavni kolodvor + još 2 stranice tramvajem.
Naravno kad napokon stigne na Autobusni kolodvor, treba imati sreće da mu bus nije upravo otišao pred nosom....
a lovljenje busa koji ide preko Pisarovine? na taj bus ide cura iz klinčevog razreda
može i na tramvajsku stanicu na sedmicu koja ga vozi direktno na autobusni kolodvor, stanica mu je blizu, zašto bi išao na peticu na Savsku?
Zar bus za KA ne bi stao u povratku opet negdje blizu škole? Ne znam točno koja je to stanica.
a ima i četrnaesticu s kojom može do Sopota, Središća ili Zapruđa, onda ima i šesticu i sedmicu do AK
inače, slažem se s Peterlin, nekad sam brže na poslu iz drugog grada nego prije, dok sam živjela s roditeljima u zg
ima bus koji staje kod rotora, ne mora na autobusni, jer kupi radnike , ili se odšeće do avenue malla
Nije stvar u busu Zgb - Karlovac, već u transportu i vremenu koje će na to potrošiti po Zagrebu.
Ne bi jer mu to nije stanica, koliko bi put trajao da skuplja sve putnike gdje im odgovara.
Neki autoprijevoznici (ne svi) imaju i sustav sankcioniranja vozača za takve ustupke putnicima - odnosno stajanje na zahtjev.
n.grace, naravno da ima više mogućnosti - ali to su na koncu 2 tramvaja koja treba uhvatiti do AK. I vrijeme za taj put svakako nije zanemarivo.
Posljednje uređivanje od no@ : 01.10.2017. at 10:28
A u suprotnom smjeru mu je stanica?
U ex firmi, koja je bila u Novom Zagrebu, sam imala kolege iz Karlovca, i nisu kad su se vraćali doma išli na Autobusni kolodrvor, nego su im busevi stajali kod Ine.
Tako da ne znam stanu li još i nakon toga, odnosno koja je stanica u povratku ekvivalentna stanici Savski Gaj (u dolasku svi busevi u Zagreb stanu u Savskom Gaju, pa onda kod MSU).
Super sve 5! Ako se uspije dogovoriti i ako ti vrijeme odgovara. Pretpostavljam da kolege iz firme idu kući u više-manje fiksno vrijeme, što sa školarcima nije slučaj. Naravno da ima načina ali da su jednostavni i vremenski ekonomični - uglavnom nisu.
btw U suprotnom smjeru nije ista situacija - ne kupuješ kartu itd, što vozačima oduzima više vremena.
Pa i nije baš bilo uvijek u isto vrijeme, a što se tiče kupnje karata, kombinacije koje su imali s vozačima nisu nikome oduzimale puno vremena - ali takve kombinacije ne bih očekivala da će srednjoškolac izvoditi.
noa, samo nisam kužila zašto navodiš tramvajsku stanicu na Savskoj kad postoji ova u Trnskom koja je bliža
A ovo:
http://www.udnovizagreb.hr/
ili može stanovati u domu u Zagrebu, kako god ako izabere gimnaziju ide u Zagreb. ako izabere neki tehnički smjer ostaje doma.
Posljednje uređivanje od maria71 : 01.10.2017. at 19:17
dom http://www.ucenickidom-huk.hr/ tu stanuje cura od frendičinog sina
http://www.udnovizagreb.hr/ tu je bila večina mojih školskih kolega ( mješani dom)
Imam ja prijedlog... Nije nešto ozbiljan, pa nemoj to tako ni tretirati, ali to mi je prozujalo kroz glavu: mislim da tebi ne bi bio nikakav problem naći posao u Zg sa strukom koja je očito deficitarna. Obzirom na to kakve muke ima moj mlađi sin (mjesec dana škg je prošlo, a oni su imali 2 školska sata mat) to bi išlo brzo i lako.
Moj stariji sin bi istog trenutka pristao na takvu kombinaciju - uskladiti smjene, pa se može voziti s mamom svaki dan u školu i doma. Jest da bi tu bilo puno načekavanja i praznih hodova, ali tako je to... Nemaju svi jednosmjensku nastavu i radno vrijeme od 8 do 4.
S druge strane, moj mlađi bi dobio noru pamet da se mora sa mnom voziti u školu svaki dan. Taj bi se radije odselio na Grenland, hehehe... Za njega bi najbolja opcija bila dom. Za mene, autobus.
Kako god bilo, nadam se da ćete naći najbolje rješenje... Ja sam nekako očekivala da će moj stariji u tehničku školu, a odlučio se za mat gimnaziju i baš mu je dobro tamo. Još je izabrao smjer sa hrpom stranih jezika. Nakon toga sam svom snagom gurala mlađeg sina u opću gimnaziju, ali mi je uvalio dvojku i otišao u tehničku školu. Baš gledam - koristi iste knjige iz matematike i fizike kao stariji brat. Dobro mu je u tehničkoj školi (iako ja uvijek nalazim zamjerke, ali nisam ja etalon objektivnosti). Dodatna prednost je blizina - 10 minuta s noge na nogu od doma do škole. Njemu je to raj. Tako da ... kako god bilo, vjerujem da će tvoje dijete isto imati zadnju riječ.
Sretno!
predajem u gimnaziji i mislim da bi bilo ok da poštedim i sebe i dijete . ok je škola i imaju rezultate, ali ja imam svoje razloge. muž mi je teško bolestan i zbog toga ja ne mogu u zg, a imala sam par prilika osobito sad na početku šk. godne.
inače, iskreno, najrađe bih da ne ide u gimnaziju nego da ima čvrstu struku i onda ako hoće na faks.
ja razmišljam o smjeru meteorološki tehničar . to ima kod nas u KLc
o tome je razmišljao i moj nećak ovo ljeto, ali je ipak izabrao školu u mom starom kvartu
https://www.vecernji.hr/vijesti/karl...-sumara-439582
Da li se što promijenilo?
Ne znam ništa o tome, ali zvuči ok. Treba pročitati nastavni plan i vidjeti koliko sati tjedno ima po ključnim predmetima. Inače, vrlo brzo ću imati pravu sliku kako to izgleda, iz strukovne škole na maturu. Moj mlađi je ovog ljeta probao raditi u svojoj budućoj struci i dojam je bio ok. Sada pomalo otkriva da i studij ima svrhu.
A što kaže sin, koja je struka njemu zanimljiva?
on je lijeni društvenjak.
po mojoj procjeni bi u gimnaziji bio maximum za 3,8.
sad prolazi sa 5 , ali to je oš.
a ako će tako metiljati, onda bolje da ga ja ne gledam svaki dan , kužite ?