Stranica 81 od 298 PrviPrvi ... 3171798081828391131181 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,001 do 4,050 od 14861

Tema: Gimnazije i srednje škole

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Od frendice kćer ide u matematički smjer. Oni su jako zadovoljni.
    Moja ju je imala na listi no kombinacija prijevoza nam je katastrofalna pa joj je bila nisko na listi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Jedno tehničko pitanje.
    Koriste li istu šifru za e-dnevnik kao u osnovnoj školi ili trebaju dobiti novu?
    Moja kaže da nekima ne radi, a nekima radi...
    To u istom razredu nekima radi nekima ne ?
    Moja koristi istu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da.
    Moja ne može pristupiti, a neki kažu da mogu

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Da, i nama je Lucijanka vrlo blizu, i zato mi je to jako zanimljiva škola, pa me zanimaju iskustva, posebno za matematički smjer.
    O toj školi sam čula puno dobrih komentara, naročito za matematiku, i ja bih svojem preporučila tu školu da nam nije totalno izvan ruke (uopće ni nemamo vezu javnim prijevozom do tamo, jedino da ide biciklom).

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne vidim zašto bi im netko resetirao lozinke, logično bi bilo da vrijedi ista. Mogu li se prijaviti na one druge servise, npr. mail? Koliko sam ja skužila, lozinka se uopće niti ne može promijeniti unutar e dnevnika.

Ja znam djevojčicu koja je imala jako velike probleme sa nekom strogom profesoricom matematike u Lucijanki, pa me zanima ima li još takvih iskustava.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da.
    Može li se prijaviti na mail, taj CARNETOV (valjda)?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da.
    Onda vam u skoli nisu sve dodali. Mozda polako dodaju, svaki dan po jednog učenika .
    Salim se, pitajte razrednika sto se desava.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Provjerit ćemo još jednom...
    Kažu u školi da nemaju veze s tim...
    Pitat ćemo u Carnetu

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

omg kako sam glupa pa naravno, škola ih mora dodati, to sigurno ne ide automatikom.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma mora se nekako dijete povezati sa školom, ali, hm, možda se to automatski napravi kod upisa.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mojoj je jedno vrijeme pisalo kad je pristupala da su joj istekla prava s 31.8.2017. Nakon nekog vremena je profunkcioniralo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    To u istom razredu nekima radi nekima ne ?
    Moja koristi istu.
    i treba koristiti istu, osim ako traži neku novu ili noviju, ali i ta se može promjeniti na onu pamteću

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nek se proba ovdje prijaviti https://webmail.skole.hr/login.php

to bi moralo raditi ako joj je lozinka OK - a sustav je single sign on, znači svuda vrijedi ista lozinka

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi smo našima mjenjali lozinke, sinu odmah u prbom razredu osnovne, jer na njega imamo carnet doma, puno prije e-dnevnika. Maloj smo mjenjali kad su u školi uveli e-dnevnik u njenom 5 razredu s klkltttt566 na nešto čitljivo i pamteće.

uglavnom se email ime.prezime@skole.hr ne koriste ili se jako malo koriste oboje, imaju svoje gmail adrese

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mom sinu radi lozinka za e-imenik iz osnovne skole, nista se nije mijenjalo.

Tko je pitao, Mima? Upisao je opcu gimnaziju. Matematicki smjer je imao ove godine jako visok bodovni prag za upis, nekih 79 bodova cini mi se pa nije tamo upao, to mu je bio prvi izbor. Sve sto sam cula o toj skoli (a nisam puno) je jako pozitivno a takav mi je i dojam s roditeljskog.
    Nekih dubljih informacija stvarno nemam.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    moj bi putovao autobusom , skola je kod rotora ako se ne varam , u jednoj smjeni ?
    Dobar odabir. Lako se može dogoditi da mu manjetreba do škole nego Vrijeskinoj kćeri iz Dubrave. Ideja nikako nije za odbaciti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da ali Marijin bi putovao iz ka

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Da ali Marijin bi putovao iz ka
    Znam. Ponekad je to manje zlo nego iz istočnog u zapadni dio Zg.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Je tak u moje doba je cura iz m. Bistrice imala manje za put nek ja s bijenika

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moj bi putovao autobusom , skola je kod rotora ako se ne varam , u jednoj smjeni ?
    Kako si to zamislila?
    Nekad sam živjela blizu Rotora i radila skoro 1 godinu u Karlovcu i nije to baš tako jednostavno...

Naime, kada sinak ide u školu, ako zamoli vozača i ovaj je voljan, bus mu može stati na stanici u Savskom gaju. To je zaista blizu i za maksimalno desetak minuta je na Kajzerici.

Međutim kada ide kući mora na AK. Što znači da sa Kajzerice treba loviti 5ticu na uglu Savske i Horvaćanske, koja ne vozi baš prečesto http://www.zet.hr/raspored-voznji/325?route_id=5

Druga je mogućnost da po Kajzerici lovi bus 234 http://www.zet.hr/raspored-voznji/325?route_id=234 koji ide na Glavni kolodvor + još 2 stranice tramvajem.

Naravno kad napokon stigne na Autobusni kolodvor, treba imati sreće da mu bus nije upravo otišao pred nosom....

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a lovljenje busa koji ide preko Pisarovine? na taj bus ide cura iz klinčevog razreda

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

može i na tramvajsku stanicu na sedmicu koja ga vozi direktno na autobusni kolodvor, stanica mu je blizu, zašto bi išao na peticu na Savsku?

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

edit - tramvajska stanica u Trnskom

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zar bus za KA ne bi stao u povratku opet negdje blizu škole? Ne znam točno koja je to stanica.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

a ima i četrnaesticu s kojom može do Sopota, Središća ili Zapruđa, onda ima i šesticu i sedmicu do AK

inače, slažem se s Peterlin, nekad sam brže na poslu iz drugog grada nego prije, dok sam živjela s roditeljima u zg

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ima bus koji staje kod rotora, ne mora na autobusni, jer kupi radnike , ili se odšeće do avenue malla

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nije stvar u busu Zgb - Karlovac, već u transportu i vremenu koje će na to potrošiti po Zagrebu.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ima bus koji staje kod rotora, ne mora na autobusni, jer kupi radnike , ili se odšeće do avenue malla
    OK. Ako već imate neku opciju. Karlovčani se puno voze na toj relaciji....

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Zar bus za KA ne bi stao u povratku opet negdje blizu škole? Ne znam točno koja je to stanica.
    Ne bi jer mu to nije stanica, koliko bi put trajao da skuplja sve putnike gdje im odgovara.
    Neki autoprijevoznici (ne svi) imaju i sustav sankcioniranja vozača za takve ustupke putnicima - odnosno stajanje na zahtjev.

n.grace, naravno da ima više mogućnosti - ali to su na koncu 2 tramvaja koja treba uhvatiti do AK. I vrijeme za taj put svakako nije zanemarivo.
    Posljednje uređivanje od no@ : 01.10.2017. at 10:28

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A u suprotnom smjeru mu je stanica?

U ex firmi, koja je bila u Novom Zagrebu, sam imala kolege iz Karlovca, i nisu kad su se vraćali doma išli na Autobusni kolodrvor, nego su im busevi stajali kod Ine.

Tako da ne znam stanu li još i nakon toga, odnosno koja je stanica u povratku ekvivalentna stanici Savski Gaj (u dolasku svi busevi u Zagreb stanu u Savskom Gaju, pa onda kod MSU).

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

A u suprotnom smjeru mu je stanica?

U ex firmi, koja je bila u Novom Zagrebu, sam imala kolege iz Karlovca, i nisu kad su se vraćali doma išli na Autobusni kolodrvor, nego su im busevi stajali kod Ine.
    Super sve 5! Ako se uspije dogovoriti i ako ti vrijeme odgovara. Pretpostavljam da kolege iz firme idu kući u više-manje fiksno vrijeme, što sa školarcima nije slučaj. Naravno da ima načina ali da su jednostavni i vremenski ekonomični - uglavnom nisu.

btw U suprotnom smjeru nije ista situacija - ne kupuješ kartu itd, što vozačima oduzima više vremena.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa i nije baš bilo uvijek u isto vrijeme, a što se tiče kupnje karata, kombinacije koje su imali s vozačima nisu nikome oduzimale puno vremena - ali takve kombinacije ne bih očekivala da će srednjoškolac izvoditi.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

noa, samo nisam kužila zašto navodiš tramvajsku stanicu na Savskoj kad postoji ova u Trnskom koja je bliža

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pa i nije baš bilo uvijek u isto vrijeme, a što se tiče kupnje karata, kombinacije koje su imali s vozačima nisu nikome oduzimale puno vremena - ali takve kombinacije ne bih očekivala da će srednjoškolac izvoditi.
    naravno i to je značajan faktor

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A ovo:
    http://www.udnovizagreb.hr/

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    naravno i to je značajan faktor
    Mislila sam na kombinaciju s (ne)plaćanjem karte

Poslano sa mog SM-A520F koristeći Tapatalk

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mislila sam na kombinaciju s (ne)plaćanjem karte

Poslano sa mog SM-A520F koristeći Tapatalk
    ...i ja isto.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ili može stanovati u domu u Zagrebu, kako god ako izabere gimnaziju ide u Zagreb. ako izabere neki tehnički smjer ostaje doma.
    Posljednje uređivanje od maria71 : 01.10.2017. at 19:17

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ili može stanovati u domu u Zagrebu, kako god ako izabere gimnaziju ide u Zagreb. ako izabere neki tehnički smjer ostaje doma.
    Nisi oduševljena gimnazijom (ne znam ima li ih više?) u Karlovcu ili ti predaješ tamo?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

dom http://www.ucenickidom-huk.hr/ tu stanuje cura od frendičinog sina

http://www.udnovizagreb.hr/ tu je bila večina mojih školskih kolega ( mješani dom)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Imam ja prijedlog... Nije nešto ozbiljan, pa nemoj to tako ni tretirati, ali to mi je prozujalo kroz glavu: mislim da tebi ne bi bio nikakav problem naći posao u Zg sa strukom koja je očito deficitarna. Obzirom na to kakve muke ima moj mlađi sin (mjesec dana škg je prošlo, a oni su imali 2 školska sata mat) to bi išlo brzo i lako.

Moj stariji sin bi istog trenutka pristao na takvu kombinaciju - uskladiti smjene, pa se može voziti s mamom svaki dan u školu i doma. Jest da bi tu bilo puno načekavanja i praznih hodova, ali tako je to... Nemaju svi jednosmjensku nastavu i radno vrijeme od 8 do 4.

S druge strane, moj mlađi bi dobio noru pamet da se mora sa mnom voziti u školu svaki dan. Taj bi se radije odselio na Grenland, hehehe... Za njega bi najbolja opcija bila dom. Za mene, autobus.

Kako god bilo, nadam se da ćete naći najbolje rješenje... Ja sam nekako očekivala da će moj stariji u tehničku školu, a odlučio se za mat gimnaziju i baš mu je dobro tamo. Još je izabrao smjer sa hrpom stranih jezika. Nakon toga sam svom snagom gurala mlađeg sina u opću gimnaziju, ali mi je uvalio dvojku i otišao u tehničku školu. Baš gledam - koristi iste knjige iz matematike i fizike kao stariji brat. Dobro mu je u tehničkoj školi (iako ja uvijek nalazim zamjerke, ali nisam ja etalon objektivnosti). Dodatna prednost je blizina - 10 minuta s noge na nogu od doma do škole. Njemu je to raj. Tako da ... kako god bilo, vjerujem da će tvoje dijete isto imati zadnju riječ.

Sretno!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

predajem u gimnaziji i mislim da bi bilo ok da poštedim i sebe i dijete . ok je škola i imaju rezultate, ali ja imam svoje razloge. muž mi je teško bolestan i zbog toga ja ne mogu u zg, a imala sam par prilika osobito sad na početku šk. godne.
    inače, iskreno, najrađe bih da ne ide u gimnaziju nego da ima čvrstu struku i onda ako hoće na faks.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

predajem u gimnaziji i mislim da bi bilo ok da poštedim i sebe i dijete . ok je škola i imaju rezultate, ali ja imam svoje razloge. muž mi je teško bolestan i zbog toga ja ne mogu u zg, a imala sam par prilika osobito sad na početku šk. godne.
    inače, iskreno, najrađe bih da ne ide u gimnaziju nego da ima čvrstu struku i onda ako hoće na faks.
    Moja majka je razmišljala kao ti.
    Ja imam "čvrstu struku" s kojom mogu već znaš što, s obzirom da se danas sve uvozi iz Kine.
    I bolje bi mi bilo da sam išla u gimnaziju.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja razmišljam o smjeru meteorološki tehničar . to ima kod nas u KLc

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

o tome je razmišljao i moj nećak ovo ljeto, ali je ipak izabrao školu u mom starom kvartu

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

https://www.vecernji.hr/vijesti/karl...-sumara-439582
    Da li se što promijenilo?

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Nema posla za njih.Znam dvoje zavrsili skolu pred par godina i jos su doma.Jedino ako ce na faks.

Sent from my F3111 using Tapatalk

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ne znam ništa o tome, ali zvuči ok. Treba pročitati nastavni plan i vidjeti koliko sati tjedno ima po ključnim predmetima. Inače, vrlo brzo ću imati pravu sliku kako to izgleda, iz strukovne škole na maturu. Moj mlađi je ovog ljeta probao raditi u svojoj budućoj struci i dojam je bio ok. Sada pomalo otkriva da i studij ima svrhu.

A što kaže sin, koja je struka njemu zanimljiva?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da, ponekad treba uzeti u obzir i razne životne situacije na koje ne možeš utjecati.

A iz iskustva znam da gimnazija nije neophodan preduvjet za studij. Niti je strukovna škola prepreka. Sretno, kako god bilo.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

on je lijeni društvenjak.

po mojoj procjeni bi u gimnaziji bio maximum za 3,8.
    sad prolazi sa 5 , ali to je oš.

a ako će tako metiljati, onda bolje da ga ja ne gledam svaki dan , kužite ?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •