Stranica 85 od 298 PrviPrvi ... 3575838485868795135185 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,201 do 4,250 od 14861

Tema: Gimnazije i srednje škole

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Tituš je bio omiljena destinacija djece iz srednjih glazbenih skola.
    Zašto? Hvala unaprijed.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Roxolana prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto? Hvala unaprijed.
    Evo nekih od razloga: ta je škola imala razumijevanja (i još uvijek ima) za učenike koji paralelno idu u dvije škole. Osim toga, imaju jednosmjensku nastavu, pa je to i učenicima lakše.

Nije to samo za glazbenu školu, sin moje kolegice bio je visoko rangirani sportaš, nije htio u sportsku gimnaziju, a u ovoj mu je bilo dobro.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 06.11.2017. at 08:55

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jednosmjenska nastava i blizina jedne glazbene skole pa su cesto u kombinaciji Titus i Elly Basic.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mioc je dobra i poželjna gimnazija
    ali ne znam baš da je najteža u rh

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    mioc je dobra i poželjna gimnazija
    ali ne znam baš da je najteža u rh
    X

Ne postoji tako nešto kao najteža gimnazija. To ovisi o afinitetima. Ja bih svakako među teže od mioca stavila klasičnu... Nekome je teža jezična od mioca, a i u miocu ima bratemili raznih razreda, raznih profesora (mislim, više i manje zahtjevnih) itd.

Ako zavirimo malo izvan Zagreba (a trebali bi), svakako ni riječke srednje škole nisu loše, ni pulske ni varaždinske ili čakovečke... Splitske svakako...

Iz vlastitog iskustva od prije puuuno godina - kolege sa studija koji su završili mioc i ja (isti program ali u provincijskoj školi) mogli smo se sakriti ispred dvije kolegice - jedna iz šibenske tehničke škole, a druga je završila gimnaziju u Orašju. Ni danas ne znam jesu li tako posebne bile škole ili osobe, ali vjerojatnije je ovo drugo. Neki ljudi se švercaju i u najboljim školama, a drugi nauče sve što treba i u školama koje nisu tako razvikane. Ne treba se time opterećivati. Ako si u provinciji, imaš puuuno manje mogućnosti izbora, što ne znači da ćeš loše proći. Ako si u Zagrebu, imaš više mogućnosti, ali i veću konkurenciju, tako daaa.... na kraju sve to dođe na svoje mjesto.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ne upisuju djeca MIOC zato kaj misle da je najteža.

al ne upisuju ju ni djeca koja ne kuže matematiku.

Mojim klincima je pojam teške škole V.ta

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    X

Ne postoji tako nešto kao najteža gimnazija.
    Osim toga, meni se čini da danas, uz zahtjeve na državnoj maturi i manje-više uniformirane programe, ne postoji nešto što bi bilo "lagana gimnazija". Svaki gimnazijski program je zahtjevan.
    Možda su u nekim školama profesori zahtjevniji od drugih, možda negdje "treniraju strogoću", o tome nemam uvida (još). Ali sve se to na kraju svede na pripreme za maturu, pa onaj koji je imao zahtjevnije profesore ima na kraju lakši posao, a netko drugi se mora više pripremati u finišu...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku

Mojim klincima je pojam teške škole V.ta
    Rado bih čula njihovu argumentaciju o ovome, jako me zanima.
    Mi imamo još godinu dana do upisa; što se djeteta tiče, on si je srednju školu odabrao, a ja se brinem da nije precijenio samog sebe i svoje mogućnosti

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Rado bih čula njihovu argumentaciju o ovome, jako me zanima.
    Mi imamo još godinu dana do upisa; što se djeteta tiče, on si je srednju školu odabrao, a ja se brinem da nije precijenio samog sebe i svoje mogućnosti
    joj, nemaju ti oni neki pametni argument

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma može i nepametni ali zanima me kako razmišljaju.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moja je nakon otvorenog dana V.-te, na pitanje da li ju bude stavila na popis rekla -"ne jer mi ne pada na pamet samo učiti."
    Posljednje uređivanje od Cathy : 06.11.2017. at 11:05

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e sad tanja znatiželjnu babu zanima koja je to škola koja bi tvom sinu mogla biti preveliki zalogaj

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kako koja, pa ona o kojoj se ovdje najviše i piše
    Ali ne brinem se ja zbog škole same po sebi, ni zbog učenja, nego zbog kombinacije sa srednjom glazbenom, za koju neke gimnazije imaju više, a neke manje razumijevanja. A ova koju si je on napikirao, koliko sam dosad informirana, baš i nema razumijevanja za intenzivne aktivnosti izvan škole Pa se brinem da u nekom trenutku njegov perfekcionizam ne izazove pucanje po šavovima.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ak si je zapikirao MIOC - ima. Znam djecu koja treniraju skijanje - onda znaš koliko ih puno nema u školi

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    ak si je zapikirao MIOC - ima. Znam djecu koja treniraju skijanje - onda znaš koliko ih puno nema u školi
    Ajde, i to je utješno.
    Ma ne izostaje on puno iz škole zbog glazbene, više me brine kombinacija višesatnog učenja i višesatnog vježbanja uz 10-12 sati nastave dnevno u obje škole.
    Ali to bi ga čekalo u bilo kojoj gimnaziji, tako da i nije neka velika razlika.
    Zasad ionako skupljam iskustva i dojmove, ima još dovoljno vremena do konačne odluke.
    On se jako ljuti kad ga bilo tko pokuša odgovarati od te škole - a odgovaraju ga skoro svi s kojima o tome razgovara (kolege u razredu i na solfeggiu), i to s vrlo čudnim argumentima (npr. dečki iz razreda su mu rekli "nemoj ići u MIOC tamo ti se svi drogiraju" pa mi nije jasno odakle uopće takva fama među djecom? Drugi "argument" je da tamo idu "samo štreberi", što mu dodatno diže tlak, ali je zapravo bezazleno.)

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Baš u Miocu imaju razumijevanja za sve aktivnosti.
    Tako da ne morate brinuti.
    Samo neka ide ako želi u Mioc.
    Sigurno neće požaliti.
    I ne drogiraju se učenici iz Mioca, a bome nisu ni štreberi.
    To su samo jako dobra i sposobna djeca, a okruženje je stimulativno tako da je za djecu to samo plus.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    I ne drogiraju se učenici iz Mioca, a bome nisu ni štreberi.
    Ma joj, za drogiranje mi stvarno nije jasno odakle fama, nisam ni razmišljala o tome kao argumentu. A što se "štrebera" tiče, to je već godinama klasična oznaka dobrog učenika u osnovnoj školi, pa ni na to ne trzam (samo moj sin tog, očito, nije svjestan, pa skače na svaku glupost). Uostalom, i on sam već jedva čeka srednju školu da se nađe među sebi sličnijom djecom, jer s društvom u razredu u OŠ nikako ne može kliknuti, prerazličiti su međusobno
    Zato ga i ne želim odgovarati od neke, ajmo reći "ambicioznije" srednje škole, ovo o čemu pišem više su moje brige, ne njegove.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uostalom, i on sam već jedva čeka srednju školu da se nađe među sebi sličnijom djecom, jer s društvom u razredu u OŠ nikako ne može kliknuti, prerazličiti su međusobno
    .
    ja ti ne mogu opisati koliko sam ja zbog ovog odahnula. i to ne samo zbog djece već i učitelja (nekih)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja nije htjela staviti petu uopće na listu a birala je između prirodoslovno matematičkih škola i Preloga. A peta joj je najbliža. I to na osnovu onoga što je čula o petoj.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a kaj je čula?

od moje kolegice sin je maturiral ovo ljeto u V, a kćer je sad maturantica. ima i par cura koje su išle s velikim u osnovnu u V, i sve su zadovoljne, jedna ide u glazbenu . A ovo moje dvoje su sportaši.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da će morati učiti dan i noć

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naravno da sam joj ja rekla da to možda i nije tako. Ali ona se upisivila i birala.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    Da će morati učiti dan i noć
    Ma brus... Kćer naših poznanika je to završila bez ikakve drame, znam još par ljudi... ali to nije škola za kampanjce, kao ni mioc. Treba stalno pomalo raditi. To je sva mudrost. Ovo vrijedi i za sve druge škole - takvu treba odabrati učenik kojem takav način rada odgovara.

I ponavljam - nisu ni u istoj školi svi profesori i svi programi isti, a razlike od razreda do razreda mogu biti značajne.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znam ja to sve Peterlin. Gle njoj je prvi izbor bio Mioc i to je i upisala, a petu nije ni stavila na listu. Valjda je dosla u dodir s onima koji su joj ocrnili petu

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    Znam ja to sve Peterlin. Gle njoj je prvi izbor bio Mioc i to je i upisala, a petu nije ni stavila na listu. Valjda je dosla u dodir s onima koji su joj ocrnili petu
    E, baš tako se moj stariji upisao u mioc - došao u dodir s ljudima koji su mu rekli da je tamo super.

I čini mi se da mu i jest dobro u školi. Naravno, ima uvijek nagazno-razmaznih mina, ali sve u rok službe...
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 06.11.2017. at 12:52

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

X

Ne postoji tako nešto kao najteža gimnazija. To ovisi o afinitetima. Ja bih svakako među teže od mioca stavila klasičnu... Nekome je teža jezična od mioca, a i u miocu ima bratemili raznih razreda, raznih profesora (mislim, više i manje zahtjevnih) itd
    X
    baš ovisi o kombinaciji profesora koju razred dobije
    neki dan sam gledala program klasične gimnazije... po 3 sata tjedno grčkog i latinskog, uz sve ostale predmete... što bi rekao gospon Šafranek - svaka čast, ali hvala lijepa

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Još kad sam ja išla u školu je u MIOC-u bilo poznato da razredi koji uzmu matematiku za izborni predmet dobiju 'jaču' garnituru profesora.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam mima - bila sam taj razred i sad mi je i dijete - i prvi put čujem

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Što da ti kažem, čovjek uči dok je živ. U MIOC-u su razredi s izbornom matematikom bili od a do recimo f ili g, i bilo je općepoznato da imaju jače/strože/zahtjevnije profesore iz matematike i fizike. Što bi rekli Dothrakiji: It is known!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne vjerujem. Rekla kazala

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Omg pa dobro, nemoj vjerovati. To je bilo prije 35 godina, pa stvarno baš i nije važno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Uvijek se nekim klincima ne sviđa neki profa, a drugima je taj ok.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    Dijete s 1 cetvorkom ce sigurno upisati V ,to je 79'9 bodova. Jedno takvo zivi u mojoj kuci
    sad sam skužila ovaj post od bb
    išla sam na onaj kalkulator koji računa bodove za srednju školu, stavila sam jednu četvorku u osmi razred, sve ostalo petice i ispalo je da je to 78,9 bodova
    ne znam je li to točno ili sam ja ili kalkulator nešto zeznuli, da jedna četvorka skine bodove s 80 na 78,9?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ako si stavila četvorku iz predmeta koji se boduje za tu školu onda jasno da skine. 4 prosjeka 4 razreda = 4*5,0=20 bodova. 6 predmeta koji se boduju u 7 i 8 razredu 6*2*5=60 bodova. To je ukupno 80 bodova.

Četvorka iz npr. matematike = 4,9 prosjek u jednom razredu, znači 19,9 + jedan bod manje od ovih maksimalnih 60 = 19.9+59=78,9

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

tnx

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Vjerujem da je ovo što piše Mima moguće jer je nešto takvo pravilo i u našoj gimnaziji.
    Pa i kad se upisuju djeca u 1. razred osnovne škole i slažu se razredi prema rezultatima testiranja, te onda dodjeljuju određenim učitelji(ca)ma, ne bude to sasvim proizvoljno. Neke škole nastoje složiti homogene razrede i onda zahtjevniji razredi pripadnu baš nekoj učiteljici.
    Kod upisa u srednju, još je očitije.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerujem da je ovo što piše Mima moguće jer je nešto takvo pravilo i u našoj gimnaziji.
    Pa i kad se upisuju djeca u 1. razred osnovne škole i slažu se razredi prema rezultatima testiranja, te onda dodjeljuju određenim učitelji(ca)ma, ne bude to sasvim proizvoljno. Neke škole nastoje složiti homogene razrede i onda zahtjevniji razredi pripadnu baš nekoj učiteljici.
    Kod upisa u srednju, još je očitije.
    I u mojoj maloj gimnaziji je bilo tako. Dva razreda opce, jedan matematicki. Matematicki je uvijek bio "elitni", i imao je bolje (zahtjevnije i kvalitetnije) profesore.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Nego, gledam malo uvjete upisa. Je li moguce da se za upis u prirodoslovno mat gimnaziju ne boduje posebno matematika? Vidim pise biologija, kemija, fizika.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Nego, gledam malo uvjete upisa. Je li moguce da se za upis u prirodoslovno mat gimnaziju ne boduje posebno matematika? Vidim pise biologija, kemija, fizika.
    Matematika se boduje pojedinačno za sve gimnazije (prirodoslovno-matematičku, opću, jezičnu), kao i hrvatski i prvi strani jezik.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

za sve škole se boduje matka, hrvatski i 1. strani jezik ( ne nužno jezik koje će djete učiti u srednjoj školi)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Matematika se boduje pojedinačno za sve gimnazije (prirodoslovno-matematičku, opću, jezičnu), kao i hrvatski i prvi strani jezik.
    To se boduje i za strukovne škole.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zato ja savjetujem dječici da se potrude imati 5 iz HJ

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

To se boduje i za strukovne škole.
    Za gimnazije sam bila sigurna, pa sam tako i napisala. Zvonilo mi je doduše negdje u glavi da se ta tri predmeta boduju za sve škole.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Zato ja savjetujem dječici da se potrude imati 5 iz HJ
    recimo moj nije nikad imao 5 iz HR u osnovnoj, a sad u srednjoj ima.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa eto, to je onda automatski dva boda manje na upisima u svaku školu, zato i kažem da savjetujem nekim djevojčicama koje znam da se potrude oko tog predmeta. HJ ima jako puno elemenata koji se ocjenjuju, pa ako nekome ne ide gramatika, može dobiti dobre ocjene iz drugih elemenata .

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

zašto samo djevojčicama????

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne volim dečke

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a dječake?

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja o petoj mogu nadugacko, ali ne sad, navecer. Uglavnom, to je teska skola u kojoj se strasno puno uci.
    I fama o njoj je jako rasirena I cini mi se da nije bez razloga.

A ovih 79,92- to je sa jednom cetvorkom u 5. Razredu, iz prirode. Kod mog u razredu zadnji upisani je imao 78,89 mislim. To je jedna cetvorka u 7 ili 8 razredu.

Inace, ne znam jesam li pisala vec, razredni prosjek im je u prvom razredu bio oko 4,2. U generaciji nitko nije prosao s 5,0, zbog latinskog

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kod mojeg ima dosta petica iz latinskog, samo jedna iz fizike. Prosjek im je dosta visok ali ga ne znam su
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 07.11.2017. at 17:54

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •