Kad se meni netko ne sviđa i nije mi simpatičan, uvijek znam zašto je tome tako. Ne mogu možda uvijek taj osjećaj najbolje verbalizirati ali ga mogu jako dobro prepoznati i staviti u ladicu.
Ovdje se zapravo povuklo više različitih tema - znamo li zašto nas netko nervira ili nam je antipatičan, koji je tome podsvjesni razlog ako ne znamo, zatim kako reagiramo u odnosu na činjenicu da se tako osjećamo.
Meni je neobično koliko vas se sažalilo nad "jadnim djetetom" jer nekoga nervira, moram priznati da uopće to ne razumijem. Pa ja sam sigurna da i moje dijete nekog nervira nekom svojom osobinom i šta sad, neću je sažalijevati zbog toga.
Recimo, moja kćer ne zaklapa usta, koliko ona može pričati ne viđa se često. I meni je sasvim razumno, pa čak i očekivano da nekog to nervira. Koliko puta sam je prekinula i objasnila da je ne mogu u ovom času slušati jer sam na poslu/ razgovaram s nekim drugim/ radim nešto što zahtijeva koncentraciju... i ona prestane taj čas a drugi put ponavlja istu stvar. I tako već 11 godina (otkad je progovorila).
Ako se netko ne ponaša bez razloga ružno prema nekom tko ga nervira ili mu se ne sviđa, u čemu je problem?
Ja nemam grižnju savjesti kad me netko nervira.