Stranica 4 od 8 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 364

Tema: Ne mogu si pomoći, ali ide mi na živce prijateljica mog djeteta

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se.

Ali vjerujem da je puno nas osjetilo to isto i nije se puno više trudilo razmišljati o tome... Dijete ti se ne sviđa - ok, ne učiniš ništa (kao što ni ona nije učinila kod kuće, ali je otvorila topic), a ta nelagoda je samo znak da druženje treba nadzirati. Ako krene u lošem smjeru, interveniraš. Ako krene u dobrom smjeru - nikom ništa. Osjećaj se može i promijeniti...

Uostalom, djeca će kako odrastaju kontaktirati sa sve više ljudi (ne samo djece i vršnjaka nego i odraslih) a mnogi od njih se nama neće sviđati. Isto kao što se ni mi nećemo nužno svidjeti. Mojca je savjesna pa to promišlja. Ja puno manje, pa sam na to potrošila manje vremena...možda i premalo, jer da sam revnije slušala svoje instinkte, možda sam mogla preduhitriti neke ne baš ugodne događaje. Nema veze. Iskustvo je ono što dobiješ kad ne dobiješ ono što želiš.
    Možda je čokolada na dobrom tragu, ali na kraju.... ovaj dobar zaključak je baš OK kao zaključak. Kao dijete raste i majčini će osjećaji postajati manje intenzivni, neke će stvari više tolerirati, bit će manje "ugrožavajući", manje će se živcirati oko toga. Mojca - sudar s HR školom će ti ziher pomoći u otupljivanju kriterija i fokus senzibilnosti usmjeriti na neka druga područja..

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ma ne slazem se nikako. Imala sam jedinca devet godina, sad ih imam cetvero. I nikad me nijedno dijete nije zivcirali be razloga iliti zato sto je u dobi od pet godina bilo mozda povrsnije.. Uopce sto to znaci u toj dobi? Da ne boja do crte...je jedino objasnjenje. Svako drugacije mi se cini pokusajem pronalska opravdanja za osjecaj zivcira me.
    I naravno da ima djece koja su mami simpaticnija ili manje, ali kad te dijete toliko zivcira svojom pojavom da u njegovom drustvu trpis prikrivajuci taj osjecaj, rekla bih da je to cas da razumno zakljucis kako je za to dijete bolje da ti ne dolazi u goste.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

I Mojca, to sto se osjecas lose zbog cinjenice da te malin osmijeh iritira, to se u tebi nalazi moral... I govori ti... Poslusaj se...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    ali kad te dijete toliko zivcira svojom pojavom da u njegovom drustvu trpis prikrivajuci taj osjecaj, rekla bih da je to cas da razumno zakljucis kako je za to dijete bolje da ti ne dolazi u goste.
    Pa i ovo je validan zaključak. Samo Mojca može procijeniti razinu živcirancije.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I Mojca, to sto se osjecas lose zbog cinjenice da te malin osmijeh iritira, to se u tebi nalazi moral... I govori ti... Poslusaj se...
    A možda se nalazi i 6. čulo, tj. neki osjećaj da nije dobro da se mala druži s tom malom iz nekog razloga koji joj sad nije jasan, a osvijestit će ga kasnije.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A taj razlog može biti - ne sviđa mi se da mala pokupi ta i ta ponašanja koja vidi od te i te, ali ne želim bit sad bad guy, pa ih razdvajati... Moram li već biti bad guy već sad ili nema štete sad da to pustim? Možda su to ta propitkivanja.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pa ali mojca kaze da nena tih nekih ponasanja. Ako malena tverka guzom a ti ne zelis da i tvojakcer tverka, a onda znas zasto ti malena ide na zivce. To koliko sam shvatila nije ovdje slucaj.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad se meni netko ne sviđa i nije mi simpatičan, uvijek znam zašto je tome tako. Ne mogu možda uvijek taj osjećaj najbolje verbalizirati ali ga mogu jako dobro prepoznati i staviti u ladicu.
    Ovdje se zapravo povuklo više različitih tema - znamo li zašto nas netko nervira ili nam je antipatičan, koji je tome podsvjesni razlog ako ne znamo, zatim kako reagiramo u odnosu na činjenicu da se tako osjećamo.
    Meni je neobično koliko vas se sažalilo nad "jadnim djetetom" jer nekoga nervira, moram priznati da uopće to ne razumijem. Pa ja sam sigurna da i moje dijete nekog nervira nekom svojom osobinom i šta sad, neću je sažalijevati zbog toga.
    Recimo, moja kćer ne zaklapa usta, koliko ona može pričati ne viđa se često. I meni je sasvim razumno, pa čak i očekivano da nekog to nervira. Koliko puta sam je prekinula i objasnila da je ne mogu u ovom času slušati jer sam na poslu/ razgovaram s nekim drugim/ radim nešto što zahtijeva koncentraciju... i ona prestane taj čas a drugi put ponavlja istu stvar. I tako već 11 godina (otkad je progovorila).

Ako se netko ne ponaša bez razloga ružno prema nekom tko ga nervira ili mu se ne sviđa, u čemu je problem?

Ja nemam grižnju savjesti kad me netko nervira.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pa ali mojca kaze da nena tih nekih ponasanja. Ako malena tverka guzom a ti ne zelis da i tvojakcer tverka, a onda znas zasto ti malena ide na zivce. To koliko sam shvatila nije ovdje slucaj.
    Pretpostavljam da Mojca neće ovdje detalje nabrajati, a možda ih i nije svjesna, a možda želi dobit potvrdu OK je da te živcira da tverka. Sigurna sam da je i moje dijete drugima iritantno, da sam ja iritantna, da su svi iritantni (sami sebi, drugima itd.). To je normalno . Potpis na Barbi, a ja mislim da Mojca još samo nije osvijestila zašto i ima grižnju savjesti zbog općenite stvari tipa "nervira me dijete, kako je to moguće i što da radim s tim"; ko što majke koje se na prvu odmah ne zaljube u svoje dijete imaju grižnju dok ne čuju da još nekima nije tako, di je taj šus hormona, a svima drugima je odmah došla ljubav itd.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nije dijete jadno jer nervira nekoga, nego jer nervira osobu kojoj dolazi u kuću i koja je za njega u tom (očito ne baš kratkom) vremenu druženja odgovorna.

I ja sam prilično sigurna da nerviram mnoge ljude, ali ja sam odrasla osoba pa me za to nije briga, a kad sam bila dijete i kad bih osjetila hladnoću od odrasle osobe koja me trebala čuvati to mi je bilo vrlo nelagodno.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa Vidi poruku
    Kad se meni netko ne sviđa i nije mi simpatičan, uvijek znam zašto je tome tako. Ne mogu možda uvijek taj osjećaj najbolje verbalizirati ali ga mogu jako dobro prepoznati i staviti u ladicu.
    Ovdje se zapravo povuklo više različitih tema - znamo li zašto nas netko nervira ili nam je antipatičan, koji je tome podsvjesni razlog ako ne znamo, zatim kako reagiramo u odnosu na činjenicu da se tako osjećamo.
    Meni je neobično koliko vas se sažalilo nad "jadnim djetetom" jer nekoga nervira, moram priznati da uopće to ne razumijem. Pa ja sam sigurna da i moje dijete nekog nervira nekom svojom osobinom i šta sad, neću je sažalijevati zbog toga.
    Recimo, moja kćer ne zaklapa usta, koliko ona može pričati ne viđa se često. I meni je sasvim razumno, pa čak i očekivano da nekog to nervira. Koliko puta sam je prekinula i objasnila da je ne mogu u ovom času slušati jer sam na poslu/ razgovaram s nekim drugim/ radim nešto što zahtijeva koncentraciju... i ona prestane taj čas a drugi put ponavlja istu stvar. I tako već 11 godina (otkad je progovorila).

Ako se netko ne ponaša bez razloga ružno prema nekom tko ga nervira ili mu se ne sviđa, u čemu je problem?

Ja nemam grižnju savjesti kad me netko nervira.
    slazem se s tobom od prve do zadnje
    s jednom malom razlikom - moja kcer ima 9 godina

inace, meni se vise puta dogodilo da me netko na prvu nervira, ono, nije mi simpatican, nesto mi se ne svidja
    ako ne odmah, onda vrlo brzo se iskristalizirao razlog zasto je to tako
    i nikad me taj osjecaj nije prevario

Mojca, ja sam sigurna da postoji razlog zasto te mala nervira, samo jos ne znas koji je
    al ono, nemoj se gristi...smanji druzenja, kaj sad....

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Priznajem da imam blagu nelagodu citati kako se necije tudje dijete, ni krivo ni duzno, na neki nacin "razvlaci" po forumu, jer eto, nekom nije simpaticno. Ali vidim da sam u debeloj manjini..i jel samo ja osjecam lagano pejorativni przvuk kad aw tudje petogodisnje dijete naziva 'mala'? Mozda sam ja malo preosjetljiva jer je moja dobi tu negdje, i ne bih voljela da jen npr u situaciji te curice.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

?J a moju malu zovem mala ili moja...nije mi to npr pejorativno, mozda ovisi i od dijalekta. Djevojcica bih je nazvala u sastavku il sluzb komunikaciji (tipa u formulaciji narudzba online na pregled djevojcice od xy godina il tako nesto).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 18.01.2018. at 19:30

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    ?J a moju malu zovem mala ili moja...nije mi to npr pejorativno, mozda ovisi i od dijalekta. Djevojcica bih je nazvala u sastavku il sluzb komunikaciji (tipa u formulaciji narudzba online na pregled djevojcice od xy godina il tako nesto).
    X

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Sad je problem i rijec "mala"?
    O Bože....neki zbilja zive na oblaku.

Edit: "neki" isto pogrdno?
    Posljednje uređivanje od rosa : 18.01.2018. at 20:24

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja svoje zovem mali, i sinove i muza, a muz mene zove mala. I nista ruznog ne mislimo.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

slično kao mojca i ja sam upoznala djecu koja mi nisu bila simpatična a da nisam znala zašto. i bilo mi je nelagodno i sramila sam se. riješilo se samo od sebe, dječija prijateljstva većinom ne traju dugo godina, tako da sam prestala viđati djecu koja su mi bila česti gosti.
    u potpunosti suosjećam.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Priznajem da imam blagu nelagodu citati kako se necije tudje dijete, ni krivo ni duzno, na neki nacin "razvlaci" po forumu, jer eto, nekom nije simpaticno. Ali vidim da sam u debeloj manjini..i jel samo ja osjecam lagano pejorativni przvuk kad aw tudje petogodisnje dijete naziva 'mala'? Mozda sam ja malo preosjetljiva jer je moja dobi tu negdje, i ne bih voljela da jen npr u situaciji te curice.

Pa ne radi se o tom djetetu.
    Radi se o meni.
    Koja se čudim svom novom osjećaju.

Ja sam shvatila da se mene razvlaci po forumu.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam shvatila da se mene razvlaci po forumu.
    i ja

al eto, mislim da nisi cudakinja
    i da sigurno postoji razlog zasto se tako osjecas, ali ga ne znas identificirati

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Nakon razgovora s jednom frendicom koja je ujedno mama i nakon jednog iznenadnog susreta s tom curicom, po prvi put sam skuzila sto je to sto mi smeta. Jer sam to vidjela, jer sam sad zbilja obratila pažnju na nju, a ne pričala s mamom.

Nije to ništa neobično, ništa dramatično, ali skroz nesvojstveno mom djetetu ili bilo kojem djetetu kojeg srećemo.

Eto.
    Misterij riješen.
    Hvala vam na pomoći. Posebno hvala svima koje ste podijelile da ste imale slično iskustvo.
    Fakat majčinstvo je posebno iskustvo u životu... koje se iz dana u dan mijenja... imam pun kufer godina, a još uvijek ima mjesta za nove osjećaje.

Smjehuljica je svoje biće koje će samo birati društvo (osim ako je budu vitlali noževima ) meni će biti lakše jer sam osvijestila o čemu se radi... A istina, vrlo često funkcioniram po osjećaju iz trbuha i vrlo često ne znam zašto nešto osjećam.
    Posljednje uređivanje od Mojca : 18.01.2018. at 22:05

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Nije to ništa neobično, ništa dramatično, ali skroz nesvojstveno mom djetetu ili bilo kojem djetetu kojeg srećemo.
    Kaj ćeš nas ostavit u neizvjesnosti?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pa ne znam.
    Da mi netko ne kaže da razvlacim dijete po forumu.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

salji nama jednako zlocestima na pp

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Sad si ga već razvukla kao gumi gumi. Neka dijete bar zna zašto ga ne voliš.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Nikad ja nisam rekla da ju ne volim.
    Samo da mi ide na živce.
    Sad kad znam što mi ide na živce, sad mogu reći: xy je draga, ali mi ide na živce to što... (Jer to nije u mom sustavu vrijednosti. Niti želim da bude u sustavu vrijednosti mog djeteta.... ali bude li se druzila s njom može joj postati ili može ne postati. To je sad na mom djetetu i posredno meni, da odhendlamo.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Nikad ja nisam rekla da ju ne volim.
    Samo da mi ide na živce.
    To ti dođe na isto.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 18.01.2018. at 22:20

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ok. Ajmo ovako.
    Ne mogu reći da ju volim, jer je to emocija rezervirana za uski krug.
    Ali ne mogu reći ni da ju ne volim.
    Draga je, ali mi to i to kod nje ide na živce.
    Posljednje uređivanje od Mojca : 18.01.2018. at 22:30

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

E neka si bar rešila misteriju .

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Da mi je znati o čemu se zapravo radi. Eh.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ajde nek si našla uzrok
    I ja sam radoznala al shvaćam ako nećeš javno.Iako ne.viidm razloga nakon cijele rasprave. i svega šta smo nadrobili.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 18.01.2018. at 22:34

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    To ti dođe na isto.
    nije
    pa meni moja kći ide često na živce
    i mater
    a o MM da ne govorim

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ide ti na živce nešto što ona radi, ne ide ti onako generalno na živce, da se nakostriješiš, kao mačka na psa.

tanja37 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Ok. Ajmo ovako.
    Ne mogu reći da ju volim, jer je to emocija rezervirana za uski krug.
    Ali ne mogu reći ni da ju ne volim.
    Draga je, ali mi to i to kod nje ide na živce.
    Samo bih ti htjela reći da te potpuno razumijem, tako je i kod mene ali ne miješam se između njih dvije jer shvatit će sama s vremenom....kao što sam i ja nekada davno....

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ma..i ide i meni moja na živce, često, i prilično, ali ono što mi zapravo ide na živce jest njeno trenutačno ponašanje, ne njeno "biće".
    Ne razumijem kako nekome dijete može ići na živce, između ostalog, jer je i drago?

Ali jasno, nema veze što ja to ne razumijem, vidim da je forumska populacija prepuna razumijevanja, ali opet..različiti smo; ja npr. za djecu imam ogroman prag tolerancije, neusporedivo viši nego za odrasle.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Totalno dobra fora da nam ne zeli reci!
    Svaka cast!
    Nek si skuzila kaj je to bilo

Meni se drugi problem dogadja:
    Toliko dugo sam potiskivala svoj instinkt “iz trbuha” da ga vise ne cujem☺️
    A tak bi mi dobro doslo u zivotu sad ...
    Posljednje uređivanje od mama pticica : 19.01.2018. at 08:04

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Možda je tip ulizice ili manipulatorice... naoko draga ali baš onako da te živcira. Meni je to savršeno jasno, i živciralo bi i mene, bilo dijete ili odrasli čovjek.
    I ne bih se ni pitala je li to normalno, računam da je normalno sve čega kod ljudi ima. Je li u redu od mene, ne, nije. I trebamo se svi truditi biti bolji, uvijek i svuda. Sinoć sam pročitala Specijalnu potrebu od Lade Vukić, i baš mi je dala misliti...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Kaj ćeš nas ostavit u neizvjesnosti?
    Evo... mene ovo živcira . Kod svih koji to rade. To da pretpostavljaju da će sad netko doći i napraviti closure: stila - evo, mi smo tako i tako, i situacija je sad ta i ta. Još mojca i je to napravila, ali nije bilo dosta nego give me the details, što te točno nervira sad kad smo se "toliko angažirali" (moš mislit, da nam nije bio gušt ili zanimljivo, ne bi čitali ovaj topic ). Ili ono kad netko bilo kakvu pomoć zatraži, topic bude mrtav neko vrijeme i onda uleti netko da ga digne i podsjeti postavljačicu s "I, kako je sad, je li bolje, xy?" Ko da je žena obavezna, zbog primljene "pomoći", ili samo pruženog uha, dat izvješće o napretku ili status report. Ako ima potrebu - doći će i reći će. Ako ne - ne.

A znam da druge nerviraju ina-nizovi.

I tako... i nervirancije su OK i treba se i na to naučit. Svima jedan veliki group hug !
    Posljednje uređivanje od ina33 : 19.01.2018. at 09:29

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mene eto ne zanima o cemu se radi. Osjecam olaksanje sto se pronasao uzrok, jer mi je onda cijela situacija puno benignija i razumljivija. Jedino se nadam da je ova tema svim ukljucenim osvijestila perspektivu djeteta koje iritira pa da cemo svi biti...ah, kakogod naivno zvucali, bolji ...

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam dobra da ne mogu biti bolja. (svejedno me nerviraju )

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

potpisujem inu
    mojca, drago mi je da si našla razlog, tako sam nešto zamišljala da je na stvari od prvog posta

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    potpisujem inu
    mojca, drago mi je da si našla razlog, tako sam nešto zamišljala da je na stvari od prvog posta
    To je bilo i logično za očekivati - odreagirao je prvo "gut feel", pa je onda skužila stvarni razlog. I sad ti je lakše kad znaš da nas ima još, i da to nije nešto za psiho-kauč. Sve je to normalno, nisi jedina, niti freak koji šizne samo zato što se dijete nasmijalo ovako-onako. Ma, zapravo, nitko nas samo zbog toga ne nervira - budimo realni... ni kad odraste . Uvijek je nešto u pozadini, samo nam treba vremena da osvijestimo, pustimo sad Seinfelda. Općenito - manje grižnje savjesti bih ti savjetovala, Mojca. I svima nama. OK je da nas netko nervira - to je zaštitni mehanizam koji nas gura među one s kojima će nam bit OK.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 19.01.2018. at 11:56

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nije da se razlog nije mogao naći i bez da se dijete razvlači po topicu .

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

A kako Dijana?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pa na forumu je otvaračica teme dobila tapšanje i utjehu, a "problem" je opet riješila sama, iako je ispalo da zapravo i nije problem.

A meni to nije fer prema tom djetetu, nije i gotovo. Sorry.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Po meni, iako je Internet selo, ovdje nema dovoljno specifičnosti da bi se reklo da se neko konkretno dijete razvlači. Onda se ne bi smio otvoriti niti jedan topic stila "moje dijete ide u šk sa zlostavljačem" ili "proslava rođendana" (jer su i tu navedena ponašanja tipa prijateljice sjedile i samo u mobitel buljile). Mislim da preširoko ideš.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A u krajnjoj liniji, Internet nam nikad neće pomoć riješit nijedan problem - po tome bi sve trebalo maknut i ostavit samo kontakt broj savjetnica za dojenje, ubit pola ovih pod-foruma zdravlje odraslih itd.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

OK je da nas netko nervira - to je zaštitni mehanizam koji nas gura među one s kojima će nam bit OK.
    S ovim se baš i ne slažem, a već je napisano slično nekoliko puta. Kad te netko nervira, možda je do njega, možda je do tebe, možda je i do krivog spoja. Nikako ne bih to koristila kao neki filter, niti mislim da je to uvijek gut feeling koji nas pravilno upozorava na nešto negativo kod te osobe. To bi podrazumijevalo da smo mi "ispravni", što je daleko od istine za sve nas.
    Drugo, puno puta se napisalo: u čemu je problem, ako ništa ne pokazuješ ponašanjem? Po meni, vrlo je teško ne pokazati ovako nešto ponašanjem. Ako ne makro ponašanjem, a onda govorom tijela i izrazima lica. Jasno je da svi to kužimo (netko više, netko manje), pa tako i djeca.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A u krajnjoj liniji, Internet nam nikad neće pomoć riješit nijedan problem - po tome bi sve trebalo maknut i ostavit samo kontakt broj savjetnica za dojenje, ubit pola ovih pod-foruma zdravlje odraslih itd.
    Pa baš i nije tako, da je tako, internetski forumi bi bili samo mjesto za tračeraj, i ne bi sigurno opstali na duže staze.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    S ovim se baš i ne slažem, a već je napisano slično nekoliko puta. Kad te netko nervira, možda je do njega, možda je do tebe, možda je i do krivog spoja. Nikako ne bih to koristila kao neki filter, niti mislim da je to uvijek gut feeling koji nas pravilno upozorava na nešto negativo kod te osobe. To bi podrazumijevalo da smo mi "ispravni", što je daleko od istine za sve nas.
    Drugo, puno puta se napisalo: u čemu je problem, ako ništa ne pokazuješ ponašanjem? Po meni, vrlo je teško ne pokazati ovako nešto ponašanjem. Ako ne makro ponašanjem, a onda govorom tijela i izrazima lica. Jasno je da svi to kužimo (netko više, netko manje), pa tako i djeca.
    Ja bih čak rekla da djeca to kuže i više jer to nije ponašanje koje očekuju ili na koje su navikli od odraslih. Barem ona djeca koja dolaze iz okoline gdje ih vole i paze.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vertex, nisam mislila da je feler u drugima nego da je postojanje nerviranja indikator da odnos vjer nece opstat..u tom smislu filter. A dobro je da ga mali ima pa da se i resetiras, vidis u cemu je stos, zakljucis moze linse prebrodit i jel vrijedno il ne.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 19.01.2018. at 12:29

Stranica 4 od 8 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •