Stranica 89 od 298 PrviPrvi ... 3979878889909199139189 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,401 do 4,450 od 14863

Tema: Gimnazije i srednje škole

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku

Pouka priče - bez obzira na ime škole i smjera, pri upisu ipak treba dooobro i pažljivo pogledati smjerove i zbrajati satnicu svih predmeta tijekom sve četiri godine. Moj sin je odabrao taj smjer baš zato jer nije htio žrtvovati njemački jezik (uz engleski).
    Tako je.
    To sam i ja istaknula u ranijim postovima.
    Treba odlučiti (dijete treba odlučiti uz pomoć roditelja) kojeg predemta želi imati više, a kojeg manje tijekom srednjoškolskog obrazovanja.

Mi smo "žrtvovali" matematiku, u zamjenu za jezike. (Osim jednog sata matematike manje, mala je razlika između opće i jezične što se tiče satnice u ostalim općim predmetima.)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    da peterlin, peta, mioc, treća sve su to isključivo PM gimnazije. U X, Lucijanki, I i još jednoj novozagrebačkoj zaboravila sam joj broj ima PM smjer uz ostale smjerove.

Moja je ta koja gubi ukupno na dan od stana do škole nekih 2,5 sata
    Ima i III gimnazija matematički smjer, to smo isto razmatrali, ali moj L. nije htio ni čuti. Društvo iz glazbene mu je bilo u miocu, pa je otišao i on. A moj E. nije htio ni čuti za bilo kakvu gimnaziju, opću-neopću, apsolutno nije dolazilo u obzir. Obzirom na njegove radne navike, i bolje, hehehe... Dobro mu je u teh.školi, a kad završi, ako mu se baš ne bude dalo studirati dalje, ima zvanje s kojim će vjerojatno lakše naći posao nego sa završenom gimnazijom. Nije svako zlo za zlo. Zapravo, on je to bolje odradio nego bih mu ja skrojila.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Edit, nisu mi bili "kompetitivni", al su dobro došli. Udala sam se za jednog

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Peterlin, pa to sam i napisala da je i treća prirodoslovno matematička gimnazija
    Posljednje uređivanje od larmama : 22.01.2018. at 15:51

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Peterlin, pa to sam i napisala da je i treća prirodoslovno matematička gimnazija
    Eh, stara sam i ćorava! Sorry...

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja bih ovoj dinamičnoj raspravi dodala dvije stvari:
    nemojte a priori diskvalificirati dječje želje i nemojte se prema njima ponašati kao da oni pojma nemaju.
    Okej, uvijek ima iznimaka, ali u najčešće su klinci dovoljno samosvjesni i u stanju dosta dobro i realno ocijeniti svoje mogućnosti i uskladiti ih sa željama.

Naravno da smo kao roditelji dužni informirati ih (po mogućnosti što objektivnije) i donekle kanalizirati odabire, ali pritom ne bih kao argument uzela, primjerice, blizinu škole (u školu mojeg djeteta dolaze i djeca iz prilično udaljenih dijelova grada, a neki čak i iz drugih gradova), nego radije program koji je primjeren ili neprimjeren sklonostima i fokusima djeteta (premda ni to nije ključno , primjera ima mnogo).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    da, ona veli da to njoj nije problem.
    Naravno da mladima niš nije problem - al zakaj ne odabrati bližu školu. No dobro, idem proučavati koje smjerove imaju. I možda od nje doznam, koji smjer želi
    ako misli gimnazijski program onda ima samo jedan smjer, to je program prirodoslovne gimnazije. Jedino što upisuju i jedan dvojezični odjel prirodoslovne gimnazije pa tu može biti dilema.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Dođoh samo pitati jesu li te kozmetičarke baš takvo dno? Nisam sarkastična ni politički korektna nego ozbiljno pitam. Koja je razlika između prelogovih kozmetičarki, mlinarskih medicinskih kozmetičarki i trogodišnjih iz obrtničke škole?
    Posljednje uređivanje od čokolada : 22.01.2018. at 19:25

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Dođoh samo pitati jesu li te kozmetičarke baš takvo dno? Nisam sarkastična ni politički korektna nego ozbiljno pitam. Koja je razlika između prelogovih kozmetičarki, mlinarskih medicinskih kozmetičarki i trogodišnjih iz obrtničke škole?
    Mislim da ove sa cetverogodisnjom skolom imaju mogucnost zaposljavanja i u bolnici i sl. , na koznim odjelima ( one u nazivu imaju mislim " medicinski kozmeticar") .
    Sve ostalo je teski snobizam .
    Nedavno sam upoznala zenu , sa vrlo ozbiljnim fakultetom, skoro je desetljece radila neke ozbiljne poslove organizacije za stranu firmu. Bila je preopterecena i potplacena za broj radnih sati i odgovornost.Dala je otkaz i posvetila se svojoj ljubavi. Manikuri za poslovne zene. Sad ima fleksibilno radno vrijeme i zaraduje dovoljno za ugodan zivot. I voli ono sto radi.
    Sreca da mi djeca nisu za perspektivne skole, pa silom moram odustati od snobizma i lijepljenja etiketa.
    Posljednje uređivanje od sirius : 22.01.2018. at 20:08

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

svaki put kad odem kod svoje kozmetičarke,
    pomislim bože mili gdje mi je pamet bila.
    završila je trogodišnju školu za kozmetičarku,
    zna znanje i uživa u poslu.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    svaki put kad odem kod svoje kozmetičarke,
    pomislim bože mili gdje mi je pamet bila.
    završila je trogodišnju školu za kozmetičarku,
    zna znanje i uživa u poslu.
    A na tu temu, frend od moje kćeri, trogodišnja škola, prva plaća 9000+ kuna. I još može raditi u fušu.
    A ako želi može završiti i faks i raditi za crkavicu. Bez uvrede ikome.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih ovoj dinamičnoj raspravi dodala dvije stvari:
    nemojte a priori diskvalificirati dječje želje i nemojte se prema njima ponašati kao da oni pojma nemaju.
    Okej, uvijek ima iznimaka, ali u najčešće su klinci dovoljno samosvjesni i u stanju dosta dobro i realno ocijeniti svoje mogućnosti i uskladiti ih sa željama.

Naravno da smo kao roditelji dužni informirati ih (po mogućnosti što objektivnije) i donekle kanalizirati odabire, ali pritom ne bih kao argument uzela, primjerice, blizinu škole (u školu mojeg djeteta dolaze i djeca iz prilično udaljenih dijelova grada, a neki čak i iz drugih gradova), nego radije program koji je primjeren ili neprimjeren sklonostima i fokusima djeteta (premda ni to nije ključno , primjera ima mnogo).
    Mudro zboris.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da peterlin, peta, mioc, treća sve su to isključivo PM gimnazije. U X, Lucijanki, I i još jednoj novozagrebačkoj zaboravila sam joj broj ima PM smjer uz ostale smjerove.

Moja je ta koja gubi ukupno na dan od stana do škole nekih 2,5 sata
    I
    ta u NZ, odn. u Utrini
    ove godine prvi put PM smjer

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    A na tu temu, frend od moje kćeri, trogodišnja škola, prva plaća 9000+ kuna. I još može raditi u fušu.
    A ako želi može završiti i faks i raditi za crkavicu. Bez uvrede ikome.
    da mi je znati gdi, moja nećakinja je radila par mjeseci istina do 5-6 sati dnevno, ali mala nije dobila više od 1000 kn na mjesec, pa molim preporuku gdi su to plače od 9-10 tisučica za puno radno vrijeme
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 23.01.2018. at 06:42

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

da i ja - zato i ne kužim njen izbor - osim da mi diže tlak
    Prije tri godine kad se starija upisivala u srednju, Lucijanka, koja nam je 5 minuta od kuće, uopće nije bila uopće u izboru.

Odlučila se za XVI., nije prihvatila moj savjet i dobre argumente da ide vlakom već mi je samo odgovorila: da li ti putuješ ili ja? Tako da ide busom i tramvajem. Djeci to uopće ne predstavlja problem,vole oni da se malo maknu iz kvarta

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok, to smo apsolvirali oko dužine putovanja. Prebacili smo se na to da ju ne zanimaju kemija i fizika.
    Odnosno da ni sama ne zna što ju zanima.

Sad stajem na loptu. Za par tjedana ću joj isprintati satnicu i predmete za par škola koje joj dolaze u obzir. I nakon što to prouči i dalje bude tupila po Prelogu - nek ide u Prelog.

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ali ako je ne zanimaju kemija ni fizika, onda ni V nije dobar izbor

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

V.tu nije ni spominjala. Joj,, imam tvrdoglavo dijete, neće puno ni govoriti. Za sada su joj ocjene OK, i ak tak ostane, moći će birati (osim škola s prijemnim)

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ja sam ozbiljno bacila oko na turističku gimnaziju koja u 3.S. odbacuje fiziku, kemiju, biologiju na račun marketinga, turističkog menadzmenta, poslovnog dopisivanja, PR-a i sl.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    da mi je znati gdi, moja nećakinja je radila par mjeseci istina do 5-6 sati dnevno, ali mala nije dobila više od 1000 kn na mjesec, pa molim preporuku gdi su to plače od 9-10 tisučica za puno radno vrijeme
    jelena.O ne čitaš, FREND, muško, ne kozmetičarka.
    Posljednje uređivanje od Cathy : 23.01.2018. at 10:15

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam isto skužila da je frend kozmetičar

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja sam isto skužila da je frend kozmetičar
    Ne, dečki se ne mogu upisati u taj smijer.
    I napisala sam da je dečko, trogodišnja škola. Prelog je četverogodišnja.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ok, to smo apsolvirali oko dužine putovanja. Prebacili smo se na to da ju ne zanimaju kemija i fizika.
    Odnosno da ni sama ne zna što ju zanima.

Sad stajem na loptu. Za par tjedana ću joj isprintati satnicu i predmete za par škola koje joj dolaze u obzir. I nakon što to prouči i dalje bude tupila po Prelogu - nek ide u Prelog.
    Ne sekiraj se.
    Ignoriraj.
    Rano je još.
    ČIm je tak neodlučna, bude se još stoputa predomislila.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    jelena.O ne čitaš, FREND, muško, ne kozmetičarka.
    sve ok

ali ti si se nadovezala na temu kozmetičarka, pa me zanimalo gdi su takve plače?

trogodišnja škola je u savskoj
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 23.01.2018. at 13:36

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da ove sa cetverogodisnjom skolom imaju mogucnost zaposljavanja i u bolnici i sl. , na koznim odjelima ( one u nazivu imaju mislim " medicinski kozmeticar") .
    Sve ostalo je teski snobizam .
    Nedavno sam upoznala zenu , sa vrlo ozbiljnim fakultetom, skoro je desetljece radila neke ozbiljne poslove organizacije za stranu firmu. Bila je preopterecena i potplacena za broj radnih sati i odgovornost.Dala je otkaz i posvetila se svojoj ljubavi. Manikuri za poslovne zene. Sad ima fleksibilno radno vrijeme i zaraduje dovoljno za ugodan zivot. I voli ono sto radi.
    Sreca da mi djeca nisu za perspektivne skole, pa silom moram odustati od snobizma i lijepljenja etiketa.
    Mene je za maturalni šminkala kozmetičarka u vlastitom kozmetičkom salonu koja je imala završen jedan fakultet i jednu akademiju. Prije rada kao kozmetičarka, bila je poslovna žena, poslije salona, bila je urednica časopisa. Sve joj je dobro išlo i radila je što je voljela

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Mene je za maturalni šminkala kozmetičarka u vlastitom kozmetičkom salonu koja je imala završen jedan fakultet i jednu akademiju. Prije rada kao kozmetičarka, bila je poslovna žena, poslije salona, bila je urednica časopisa. Sve joj je dobro išlo i radila je što je voljela
    e pa to i je poanta
    ako im ide škola i učenje, a za sad im ide, a obzirom da nemaju pojma šta bi sami sa sobom i šta bi u budućnosti radili, nit ih ništa posebno ne zanima nit za nešto posebno imaju afiniteta, a onda nek oni završe gimnaziju pa fakultet, pa nek se onda nalaze sami sebe. kad se do sad nisu našli, a nisu.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 23.01.2018. at 13:56

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Imaju oni i opći smjer.
    Nemaju. Taj opci smjer ima 5 sati matematike tjedno , vjezbe iz fizike I kemoje ( ustvari, to su sati na kojima se rade zadaci iz fizike ili pokazuju pokusi iz kemije ( cista demonstratura, nista solo)). Jedino sto ga cini opcim je drugi strani jezik. Ostala dva smjera ga nemaju.

Peta je skola u kojoj se rudari. I ako dijete na to nije spremno, nek ju ne upisuje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam ozbiljno bacila oko na turističku gimnaziju koja u 3.S. odbacuje fiziku, kemiju, biologiju na račun marketinga, turističkog menadzmenta, poslovnog dopisivanja, PR-a i sl.
    Ti ili dijete

Čini mi se zanimljivo. (Mislim da bi i moje dijete bilo sretno da škola pruža takvu mogućnost...)

Mi smo svi duboko zabrijali da sadašnje gimnazijsko obrazovanje pruža kasnije veće mogućnosti daljnjeg visokog obrazovanja, no razvoj privatnih učilišta, veleučilišta (od kojih će neka u budućnosti zasigurno postati i sveučilišta) omogućit će većini da se školuju i napreduju u onome što ih odista zanima.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj pepi prvotno napisa Vidi poruku
    Odlučila se za XVI., nije prihvatila moj savjet i dobre argumente da ide vlakom već mi je samo odgovorila: da li ti putuješ ili ja? Tako da ide busom i tramvajem. Djeci to uopće ne predstavlja problem,vole oni da se malo maknu iz kvarta
    istina, slažem se

moja još nikako da se odluči hoće li u opću ili jezičnu, ta pak nema nikakve razloge za odabir škole, sve joj ravno :/
    meni osobno se za nju dobre čine Križanićeve gimnazije (izuzev klasične), Tituš i IV. gimnazija
    neće joj biti jednostavno, daleko stanujemo, a planira ići u srednju glazbenu
    vidjet ćemo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    istina, slažem se

moja još nikako da se odluči hoće li u opću ili jezičnu, ta pak nema nikakve razloge za odabir škole, sve joj ravno :/
    meni osobno se za nju dobre čine Križanićeve gimnazije (izuzev klasične), Tituš i IV. gimnazija
    neće joj biti jednostavno, daleko stanujemo, a planira ići u srednju glazbenu
    vidjet ćemo
    Pogledajte kakav će biti raspored u glazbenoj
    Ove koje znam da idu paralelno, birali su srednju s jednosmjenskom nastavom
    kažu da su zadovoljni organizacijom

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

da, u pravu si, zato mislim da bi bilo dobro da ide u Tituš

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Priča se da će uvesti prijemni ... pa i na to treba biti spreman

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

i to sam čula... tnx

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Ti ili dijete

Čini mi se zanimljivo. (Mislim da bi i moje dijete bilo sretno da škola pruža takvu mogućnost...)

Mi smo svi duboko zabrijali da sadašnje gimnazijsko obrazovanje pruža kasnije veće mogućnosti daljnjeg visokog obrazovanja, no razvoj privatnih učilišta, veleučilišta (od kojih će neka u budućnosti zasigurno postati i sveučilišta) omogućit će većini da se školuju i napreduju u onome što ih odista zanima.
    Nisu mi iskreno HR privatna učilišta neka velika utjeha , važnije je to da nisu nikako ograničeni na Hrvatsku, a jedina vještina dodatna koju trebaju je znanje eng. jezika (što im više i nije neka vještina).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

da, u pravu si, zato mislim da bi bilo dobro da ide u Tituš
    U glazbenoj u koju ide i moj sin, dosta srednjoškolaca koji idu u gimnazije biraju Tituš.
    I mojem bi to bio prvi izbor da teoretski izabere opću gimnaziju, ali to mu zapravo uopće nije interesantan smjer, pa ništa od toga.
    Ali sve sam svjesnija prednosti jednosmjenske nastave - npr. ovaj tjedan su se zaredale audicije, probe i sl., i djeca koja idu popodne u školu skoro svaki dan moraju izostati s barem dva sata nastave

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    U glazbenoj u koju ide i moj sin, dosta srednjoškolaca koji idu u gimnazije biraju Tituš.
    I mojem bi to bio prvi izbor da teoretski izabere opću gimnaziju, ali to mu zapravo uopće nije interesantan smjer, pa ništa od toga.
    Ali sve sam svjesnija prednosti jednosmjenske nastave - npr. ovaj tjedan su se zaredale audicije, probe i sl., i djeca koja idu popodne u školu skoro svaki dan moraju izostati s barem dva sata nastave
    evo vidiš - zna dijete da treba ići u MIOC.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Još ako mu se glazbena stvarno preseli na drugu lokaciju (što se najavljuje već godinama), nema boljeg izbora

Što se toga tiče, znam da dosta glazbenika iz GŠ Pavla Markovca biraju neku od gimnazija u Križanićevoj - upravo zbog blizine dviju škola.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ili u tehničku škola na glavni kolodvor http://ss-tehnicka-zg.skole.hr/

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

[QUOTE=tanja_b;3027022]Još ako mu se glazbena stvarno preseli na drugu lokaciju (što se najavljuje već godinama), nema boljeg izbora ./QUOTE]

tanja, mislim da se to još bar nekoliko godina neće dogoditi

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Još ako mu se glazbena stvarno preseli na drugu lokaciju (što se najavljuje već godinama), nema boljeg izbora .
    tanja, mislim da se to još bar nekoliko godina neće dogoditi
    To i ja mislim, ali u školi su mi rekli drugačije, tako da više ništa ne znam... kad gledam tu "novu" zgradu s ulice, vidim da se ništa ne dešava i ne mogu zamisliti da bi se tamo uselile dvije škole, kao što je planirano.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uf... ne poznajem tanju injezinog sina,ali mislim da je malo veći kalibar od bivše željezničke ...

kako sad stoji ta škola s upisima i bodovnim pragom?

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

baš i ja trljam oči

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

baš i ja trljam oči
    http://ss-tehnicka-zg.skole.hr/nastava/smjerovi
    Ja sam čula da vrlo hvale smjer "Tehničar za računalstvo", tako da slobodno trljajte oči.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nitko me podcjenjuje školu nego je Tanjin sin matematički i geografski i ostalo-ski lumen .
    Za tehničku gimnaziju u toj je školi zadnjeupisani imao 70 bodova.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

A zadnjeupisani tehničar za računar. imao je 63 boda. Taj je smjer u Ruđeru zahtijeval minimalno 77 bodova.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Što se naravno može kroz godinu-dvije i promijeniti.
    Upućen izvor mi kaže da je 9.gimn.dobila prije 1-2 g. novu ravnateljicu i da su krenuli prema gore. Jako ovisi o ravnatelju. Evo, i usponu 8.gimn. sigurno je pomogao dobar ravnatelj.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

dala sam primjer jednosmjenske škole

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma moj sin uopće nije sklon tehnici, niti ima smisla za nju, tako da bilo kakvu tehničku školu možemo u startu prekrižiti. Ne zato što bi on bio prepametan za nju (ne pada mi tako nešto na pamet!), nego jednostavno nema sklonosti za to područje.
    On je znanstveno-teoretičarski tip, i najbolje od svega se snalazi s brojevima ili kad negdje treba biti jako precizan (npr. tehničko crtanje mu dosta dobro ide, ono što moraju na tehničkom i iz čega sam ja dobivala trojke u osnovnoj). Praktični radovi - nula bodova. Za njega je hard-core gimnazija s motiviranim učenicima, gdje će naći sebi slično društvo.
    Ponekad bi mi bilo draže da ima više smisla za praksu, ali, gledajući kakvi su mu roditelji, nije to imao od koga naslijediti

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad ja nemam pojma koja je 9. gimnazija

A i te fore s ravnateljima - kaj onda se opet promijene, pa škola postane loša?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •