Upravo sam shvatila da nema gore stvari od naboranog linoleuma.
Upravo sam shvatila da nema gore stvari od naboranog linoleuma.
Vidjela sam, naravno. Sve upada u stereotip - Dubrava, prevelika brzina i da, znamo da i Dubravi ima puno miroljubivih vlasnika BMWa koji su danas vozili po propisima. Moju je prijateljicu pokupio na nogostupu. Zena se izvukla, ali s posljedicama. Bezveze sam upisala u google twingo prevelika brzina, nisam dobila nijedan smisleni rezultat. Pa kako je to moguce?!
Vjerojatno se ekipa na cajkama slicno dobro osjeca kao mi koji smo nekad slusali Ramones. Na koncertu Ramonesa u Zg su svi bili koje poznam i koje sam ikada poslije poblize upoznala, pa i MM, naravno
Ne mogu bas reci da su Ramones pjesnicke dusejedino sto ne pjevaju nista ljubavno. Ili se bar ne mogu sjetiti niceg.
Pulinka, jesi i ti bila na Ramonesima![]()
Nas Twingo moze nizbbrdo na autocesti 154 na sat. Ja provjerila kad su me 2 pijane budale takodjer u Twingu pokusavale izgurat s ceste. Budale nisu vezane za marku auta.
Iako je neko istrazivanje pokazalo da su najnepristojniji vozaci BMWa. Ljetos je to osvanulo na nekom portalu, pa sam to odmah gurnula frendu pod nos. Gastarbajtersko dijete u BMWu sa siberom. Kad je prvi put dosao do nas autom, smijala sam se 10 km, nisam mogla do zraka doci.
Veceras sam se šetala sa psom (tako mozes postati nevidljiva). Mlađa žena dobacuje muskarcu :"ne trebas nista kupovati. Idi na marš! To je vazno" Sjeda u BMW i odlazi. Mozda sam trebala pojuriti za njom i reci: "Biraj - ili 8.mart ili BMW! "Jer i ja sam predrasudaša i pokusavam se odviknuti od te dosadne navike.
Nisam nikad vozila Twinga, al smo u Andaluziji rentali Pandu i šibao je autocestama onoliko koliko je pisalo na ogranicenjima bez imalo problema. Sve do Cordobe daleke i same.
A naravno kad te u tom twingu netko pokupi svojim autom jednako se dobro “provedeš” ko i u nekom jačem BMW.
Nemojte protiv Twinga. Bio mi je prvi auto
A, jbg, ako si bila tako lakomislena da ti Vin Diesel postane bivši, pa sanjaj ga sad, ko ti kriv(ko da ne znaš da je u tim pesmičuljcima uvek neki bivši/bivša neprežaljeni/a)
Jelena nisam bila ni na Ramones-ima a i Prodigy sam propustila svojevremeno :/. Sad je malo kasno :/. Masu toga sam propustila, čak i Cecu
Al evo Severina me nekako zapala davnih dana kao gost iznenađenja na Balaševićevom koncertu. I baš je fino pevala. To mi je mislim najcajkastiji momenat ako ne računam svadbe, vašare, tuđe rođendane i bisere koji nam pevaju na seoskoj slavi (a tu bedu mi deca do sad nisu dala da propustim, jer, tezge, jer igračke, jer luna park itd....)
Kod nas u selu svi voze jednako očajno. I muško i žensko i bogato i siroto i mlado i staro. I da sam imala predrasude izgubila bi ih sigurno, zajedno sa nervima... Samo je razlika što krntije voze sporije, a napucani imaju bolje kočnice. Ja sam biciklista i pešak i mrzim ih sve jednako (osim onih divnih izuzetaka povremeno, a danas su svi čarobno ljubazni na prelazima, neka sreća i od 8. marta...)
Rekla bih da je slaganje ljudi u ladice možda praktično, ali ljudi su prekompliciran sustav za jednostavnu kategorizciju.
Najviše volim klasičnu glazbu; ali volim i Balaševića, Azru, Queen, Cohena, Baez. Volim gledati Lado. Bila sam na Ramonesima(MM nije bio). Vozim monovolumena sa 7 sjedala, jedini nam auto. Ako je relacija ispod 5 km, bicikliram. I imam krunicu na retrovizoru (i naljepnicu Ichtis), katolkinja sam. Oblačim se relativno neupadljivo, mi to na poslu zovemo izviđački stil.
U koju ladicu spadam?
U koju želiš? Ladicu mislim?
Što se tiče muzike, oblačenja i bicikla, moraćeš u istu ili blisku ladicu sa mnom kanda. Ne znam kako će ti to saznanje pasti :D
Ali od trpanja ljudi u kojekakve ladice izrasla je upravo psihologija, koja je u međuvremenu dobar deo svojih ladica odbacila kao predrasude a otvorila nove utemeljenije. Bar meni kao laiku psihologija na to liči, ili bar ona osnovna i ova popularna psihologija sa kojom se stalno srećemo po kojekakvim medijima.
(što ne znači da mi je ambicija da izigravam psihologa, nikako, samo kad mi psiholog kaže da nije dobro puno se baviti tuđim razlozima za ovo i ono i klasifikovati ih, ja dobijem onaj WTF izraz)
Ja bih najradije ovako kako je Riri rekla, #ladicafreei za sebe i za druge. A saznanje da u ovim kategorijama idemo u istu ladicu mi skroz dobro pada
A nemam baš nikakav problem s tim ako se s ljudima ne poklapam u svim kategorijama ladičarenja.
Što se tiče psihološkog trpanja u ladice, našla sam svojevremeno zgodan test, nudi čak 16 ladica(ali ako se dobro sjećam ne uključuje uopće svjetonazorska i stilska pitanja)
https://www.16personalities.com/hr/test-osobnosti
Haha, hvala Marija, dobro sam se zabavila i neskromno bih rekla da mi se sviđa rezultat :D (tip osobe: introvertan, oprezan - i intuitivan! LOL di si Lili?)
"Osobe s osobnošću Posrednik su istinski idealisti, uvijek u potrazi za dobrotom, čak i u najgorim ljudima i situacijama, tražeći način kako bi sve bilo što bolje. Mada ih se može doživjeti kao mirne i rezervirane, ili čak stidljive, osobe Posrednici imaju unutrašnji plamen i strast koja zaista može zablistati. To što čine samo 4 % populacije stvara veliki rizik da budu neshvaćeni – ali kad Posrednik pronađe istomišljenika s kojim može provoditi vrijeme, sklad koji osjećaju bit će izvor radosti i inspiracije..." itd itd.
Pa još stoji uz to i citat iz Gospodara koga ponovo čitam ovih dana, to mi je uvek ranoprolećna knjiga: Sve što je zlato ne sija; nisu svi koji lutaju izgubljeni; staro što je jako ne vene; mraz ne dopire do dubokog korijenja.J. R. R. Tolkien
Ovo mi je pocelo sliciti na izradu horoskopske karte![]()
Marija, meni s monovolumenom sa 7 sjedala i krunicom spadas u vjerojatno odgovornog vozaca. Odnosno, da smo istovremeno u prometu, ne bih bila na dvostrukom oprezu zbog tebe. Onakvom kakvog je ina svjedocila da je njihov auto izazivao kod dijela vozaca. Ne bih pri tome razmisljala sto slusas.
Mi smo prosli vikend bili na istoku, Branimirovom prema Heinzelovoj, oko 20h. Nisam mogla neprimijetit opasnu voznju na svakom koraku. Neko vrijeme mi je trebalo da povezem da se ekipa sprema za izlazak. A onda sam se okrenula svom sinu i rekla - Milo, ti nikad neces izlazitiNisu to naravno bili samo neki mracni auti.
Ajme pulinka pa mi smo isti tip osobnosti!!!
(horoskope ne pratim ni u naznakama, ali volim psihotestove, valjda kao supstituciju za horoskop; ne znam što pravi psiholozi kažu za ovaj test)
Posljednje uređivanje od Marija : 07.03.2019. at 23:24 Razlog: dodala
Osoba s tipom osobnosti Diskutant je ultimativni provokator, uspješan u procesu uništavanja argumenata i uvjerenja, koji ih ostavlja u komadićima da lepršaju na vjetru kako bi ih svi vidjeli. Za razliku od svojih odlučnijih kolega Planera, Diskutanti to ne rade zato što pokušavaju ostvariti neku dublju svrhu ili strateški cilj nego iz jednostavnog razloga što im je to zabavno. U određenoj mjeri zadovoljni time što nisu favoriti, Diskutanti uživaju u mentalnoj vježbi koju dobiju ispitujući uvriježeni način razmišljanja, što ih čini nezamjenjivima u preradi postojećih sustava ili u pokretanju stvari te ih guraju u nove smjerove.
Eto mene hahaha. I stoji mi citat: Slijedi put nesigurnog, neovisnog mislioca. Izloži svoje ideje opasnostima kontroverze. Izrazi svoje mišljenje i manje strahuj od oznake fanatika nego od stigme konformizma. Na pitanja koja ti se čine važnima, ustani da te vide pod svaku cijenu. Thomas J. Watson
Čak 96% ekstrovert. I kod mene intuitivan tip - 77%
Vezano za neodgovornu vožnju; mislim da su kod nas kazne za divljačku vožnju bezobrazno blage;
kad bi se za slalom i glumljenje formule 1 po autocesti išlo u zatvor, sigurna sam da bi se i kod nas mentalitet promijenio. Oni koji kod nas voze kao divljaci sigurno se discipliniraju kad prijeđu granicu, ako znaju da se prekršaji strožije kažnjavaju (i obratno).
ja sam Zapovjednik
ja sam u šoku
sebe doživljavam Posrednikom, koja zabluda!
nego, na temu malo
što se tiče auta jel...
preko nekoliko puta sam doživjela da me sugovornik pita koji auto vozim (ne kužim zašto bi to netko nekoga pitao iz čista mira, osim ako se priča o kupovini automobila i iskustvu s kvarovima, zamjenskim dijelovima ili sl.)
nakon odgovora (a riječ je o autu iz one Mojcine omražene skupine), uvijek slijedi odmjeravanje od glave do pete i znakovito ooooohoo!
što ohoooooo?
strašno.
ne mogu opisati koliko me nafrnji takva reakcija i procjenjivanje mene kao čovjeka kroz komad nečega.
i još tako direktno, kao kroz šalu, a nije šala, a nije bome ni pristojno.
eto, ne moram reći da me momentalno prođe volja za daljnjom konverzacijom
jer mi puno govori o takvim ljudima, mogu oni biti i dobri ljudi, ali meni to što je netko dobar čovjek nije dovoljno da bih s njim razvijala odnos
osim toga, nemam nekad volje ni s bližnjima piti kavu, jer mi treba mir, a to je sve češće što sam starija...
znam da je to ovdje mnogima neprihvatljivo
meni je neprihvatljivo imati stopedeset prijatelja i svaki dan biti u interakciji i družiti se
a prihvatljivo mi je sjesti u šumi i gledati i slušati potok i ptice i biljke
umorim se zapovijedajući![]()
Bome, i ja sam posrednik
I potpisujem sirius, i mene je slicica podsjetila da sam ga vec radila, s istim rezultatom
A ja Konzul.
Citat:
"Bodrite, podignite i ojačajte jedni druge. Pozitivnu energiju jedne osobe svi ćemo osjetiti."
Deborah Day
Ja protagonist
Meni ispalo Branitelj. Isprva mi se ta riječ baš i nije dopalaali moram priznati da se u opisu poprilično pronalazim.
ja sam zaboravila što mi je ispalo, ali nema blage veze sa mnom
Avanturist
nešto sam gadno fulala u ispunjavanju
Ja posrednik.
A sada ću staviti crveni, crveni ruž, na moju sivkasto-crnu odjevnu kombinaciju. I Desigual kaput, jer nešto mora blistati.
I dvorištem proći kroz špalir kamelija, Clematisa Armandii i ispod grana magnolije...
IH!
Sad mi je ispalo arhitekt, a prije nešto drugo
Konzulica, ma što to značilo.
Ja sam logičar.
"Osobnost Logičar je vrlo rijedak tip osobnosti, koji čini samo tri posto stanovništva, što je sigurno dobra stvar za njih, jer za njih nije ništa gore od toga da budu “obični”. Logičari se ponose svojom inventivnošću i kreativnošću, svojom jedinstvenom perspektivom i snažnim intelektom. Obično poznati kao filozofi, arhitekti ili sanjivi profesori, Logičari su osobe zaslužne za mnoga znanstvena otkrića kroz povijest."
Ah... this sucks!