Sasa, ja nigdje nisam rekla da podržavam nešto bolje od nekog drugog ovdje. Sasvim sigurno nikoga ovdje nisam nazvala ljutom feministkinjom. I ja i druge žene ovdje koje se ne nazivamo feministkinjama smo dale preko nekoliko argumenata zašto je to tako. Nijedan nije prihvaćen kao dovoljno dobar, ali to već nije moj problem.

Oportunistom ne dozvoljavam da me se zove jer koliko ja znam, definicija oportunista kaže da je to osoba koja nema moralnih načela, nego mijenja mišljenje onako kako joj u tom trenutku odgovara. Moja moralna načela niti u jednom trenutku mog života nisu bila upitna, iako vi to nikako ne možete znati pa će ostati na mojim riječima, ali uvreda mi je da me se naziva oportunistom pa lijepo molim da se to ne radi.

Najlakše je glumiti moralne vertikale i uopće ne čitati tuđe postove nego samo uglas ponavljati da to nisu argumenti. Ma daj? Jedini argument koji druga strana daje jeste taj da napada i istovremeno govori da trebamo biti za ravnopravnost i da ne razumije kako nismo za ravnopravnost. Bez obzira na to što smo više puta naglasile da jesmo za ravnopravnost.

Evelina, ja jesam zahvalna feminizmu što nam je donio prava. Nigdje nisam rekla da nisam zahvalna i da je to nebitno. Zapravo potpuno suprotno, rekla sam više puta da ne dovodim u pitanje ostvarenja feminizma. Nisam rasist.
I za tebe i za Jelenu, s obzirom na to da ste se uhvatile na -izme, priznajem da sam izletila sa -izmima i da nisam recimo uopće razmišljala o antirasizmu.