Stranica 21 od 383 PrviPrvi ... 1119202122233171121 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,001 do 1,050 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ali ovakve projekcije i nisu materijal za znanstveni članak.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Neš ti rezerve toliko možeš i od susjeda posuditi
    Bolje bi bilo da di kupila još i slfu pa da napraviš frišku salatu svako pet dana
    e ježi ga sad mene živo zanima što je to još trebala kupiti

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Kako će ti biti objavljen znanstveni rad da se predviđa zaraza od 60 do 70% populacije u periodu do plasiranja cjepiva? To bi bilo vrlo neozbiljno. Radovi prolaze put od prijave u časopis, do odluke editora da rad uopće da na recenziju, pa traženje recenzenata, pa 3 recenzije, pa do korekcija koja mogu biti minor ili major, ili do odbijanja, ako recenzent vidi šupljine u istraživanju. Ako je prihvaćen uz korekcije, onda tek kad se naprave korekcije ide opet do recenzenata i onda ide u publikaciju.

To može ići samo na neke ad hoc epidemiološke online konferencije koje se isto ne mogu baš tako spontano organizirati, niti ih možeš besplatno slušati.
    Pa naravno...neka znanstvena predviđanja postoje, ali nitko normalan iz znanstvenih krugova neće reći očekujemo da će biti zaraženo 60-70% stanovništva a evo na ovoj se temi upravo to spominje gotovo kao činjenica.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    sori, jelena.O, zbilja je smiješno.
    Možda je alfa, ili sofa

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

al ozbiljno jelena ne znam na čemu pišeš i kako ali stvarno tvoje je postove teško dešifrirati

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Pa naravno...neka znanstvena predviđanja postoje, ali nitko normalan iz znanstvenih krugova neće reći očekujemo da će biti zaraženo 60-70% stanovništva a evo na ovoj se temi upravo to spominje gotovo kao činjenica.
    Koliko se meni čini, mnogi iz znanstvenih krugova su upravo to rekli

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko se meni čini, mnogi iz znanstvenih krugova su upravo to rekli
    da, ukoliko se ne učini ništa, a meni se čini da se ipak poduzimaju mjere

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Ja sam nabavila zalihe ovih dana. Dramatični dio mene je prevladao i morala sam.

Jutros se probudim sa grloboljom i kašljanjem. I nakon par šiza, skupim hrabrosti, riješim u glavi da imam koronu, da će me zatvoriti negdje i da ću roditi u karanteni. I zovem dr. Ona mi kaže da ne dolazim, da to nije to, da mi fali simptoma i da ne stvaram paniku sebi i ljudima oko sebe. Sad ne znam jel trebam zvati dalje nekoga ili nju poslušati.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

poslusati nju

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mitovski, a zašto tebe to toliko uzrujava?
    Ne znam koliko je ta projekcija realistična, nisam pratila je li se pojašnjavalo kako su došli do nje. Ali se meni (sasvim laički) to čini moguće. Uostalom, Merkelicu ne doživljavam kao nekoga tko bezveze trkelja, rekla bih da je vjerojatno imala neke osnove za takvi izjavu. Naravno, ne misli se da će odjednom biti zaražen taj postotak populacije, nego kroz period do kraja epidemije.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pa kod takvih stvari nema činjenica. Ima samo vjerojatnost. Odnosno vjerojatnost je činjenica, a sad kako je nekome tko nije "odrastao" u sustavu u kojem se gotovo sve izražava uz pomoć vjerojatnosti, to je meni teško shvatiti. Znači da se s nemalom vjerojatnošću očekuje da će lako prenosivi virus u godinu dvije do izlaska cjepiva zaraziti veliki dio ljudi. Nemamo prethodni dodir s ovim virusom i super mu je. A meni se čini racionalno predviđanje da će mutirati u smjeru manje opasnog virusa jer nije ideja da nas potamani, nego da ima gdje stanovati. Odnosno, slabiji soj bi se mogao bolje širiti od jačeg jer ima hodajućeg pacijenta, a ne mrtvog nositelja.

Angela Merkel to može shvatiti, sigurna sam, za razliku od dr. sc. Škore ili, ne znam..., Milanke Opačić.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    mitovski, a zašto tebe to toliko uzrujava?
    Ne znam koliko je ta projekcija realistična, nisam pratila je li se pojašnjavalo kako su došli do nje. Ali se meni (sasvim laički) to čini moguće. Uostalom, Merkelicu ne doživljavam kao nekoga tko bezveze trkelja, rekla bih da je vjerojatno imala neke osnove za takvi izjavu. Naravno, ne misli se da će odjednom biti zaražen taj postotak populacije, nego kroz period do kraja epidemije.
    Ne uzrujava, komentiram temu kao i ostali

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To je općenito brojka o kojoj se govori kad su u pitanju nove virusne bolesti na koje nitko nije imun. Nije baš 70%, nego od 40-70 %

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Odnosno, na toj brojci se onda virus prestaje širiti.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne uzrujava, komentiram temu kao i ostali
    A, oprosti onda Vraćaš se stalno na taj podatak pa sam to pogrešno interpretirala.
    Posljednje uređivanje od vertex : 12.03.2020. at 14:40

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

A, oprosti onda Vraćaš se stalno na taj podatak pa sam to pogrešno interpretirala.
    Super stvar je ako se uspije demantirati taj podatak da će svi biti sretni i oni koji su krivo predvidjeli i oni koji će ponavljati - jesam ti rekao.
    Kod mene je racionalni dio shvatio, ali uvijek postoji onaj iracionalni koji se nada da neće

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pa svako malo me netko citira pa ja pristojno odgovorim, al evo neću se više vraćati na to

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Isto ne znam što se svi čude tom procentu.
    Novi virus, zarazan, prenosi se sa čoveka na čoveka, niko nije imun.
    Pod tim uslovima, ako ostane u populaciji kroz buduće godine, kao što se sada čini da hoće, trebalo bi da ga dobijemo manje - više svi, a ne nekih 60-70%.
    Na gripu je dobar deo stanovništva imun ili vakcinisan, pa opet svake godine neki soj nađe put do podložnih i bude epidemije širom planete.
    To nije panika, to je obična činjenica.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Isti dan kada sam pročitala to obraćanje Merkelice, pročitala sam i tu prognozu 60-70% nekog njemačkog epidemiologa, ona se na njega pozvala. E sad, kada je to bilo i na kojem mjestu, stvarno više ne znam.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pa nije Merkel računala
    Niti je šašava da uzima "moju" procjenu kao relevantnu, valjda je nekog kompetentnog konzultirala.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Alfa alfa klice ili nešto slično

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Mm je dobio naputak da se od ponedjeljka do daljnjeg radi od doma. Navodno je vec i kasno, ali vidjet cemo. Neke su poslali u karantenu, a mm je bio na sastanku s covjekom koji je u karanteni jer je bio u kontaktu s zarazenim.
    Kod nas ima 400 oboljelih, 3 umrla i danas su utvrdili zarazu u starackom domu sto je jako lose.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Munkice, gdje si ti?

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Belgija
    Posljednje uređivanje od Munkica : 12.03.2020. at 17:27

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mi potencijalno imamo zarazenu obitelj u jednoj skoli (u kojoj je obitelj s kojima se vidjanmo 4-7 puta tjedno) i u vrticu moje kceri. Trenutno je starije dijete u skoli, a vrtic na proljetnim praznicima do ponedjeljka.

Ja sam na poslu. Stariji je u skoli. Mladja je doma s bakom i ima potencijalno neki stomach bug.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ali najbitnija vijest je da je direktor strane kompanije.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Ali najbitnija vijest je da je direktor strane kompanije.
    Da, tada je valjda zasticen od gluposti.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    nije
    to je idiot
    kazneno goniti i opaliti gadno po novcaniku

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Procitala sam neku vijest da se u Italiji izlazak iz izolacije smatra pokusajem ubojstva i na taj nacin se procesuira.
    Ne znam jel istina, al dobro zvuci.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Petrova je od jutros prestala naručivati na kontrolne preglede. Samo hitni slučajevi.
    (ne mislim na kontrole trudnica)
    Posljednje uređivanje od čokolada : 12.03.2020. at 18:49

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    Procitala sam neku vijest da se u Italiji izlazak iz izolacije smatra pokusajem ubojstva i na taj nacin se procesuira.
    Ne znam jel istina, al dobro zvuci.
    Je bilo nešto ne Tv moraš imati potvrdu da ideš nekud

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Danas je jako lijepo zena na radiju rekla, a mislim da je "samo" psihologica;
    ovo je zarazna bolest, ni prva ni zadnja, i ko svaka zarazna bolest siri se brzo i nasiroko, a srecom nismo u srednjem vijeku, medicina je najbolja ikad..
    ..dalje od toga se ne moze...

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kina je poslala avion sa 9 doktora i 31 tonom medicinskog materijala za Rim. Humanost.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Kina je poslala avion sa 9 doktora i 31 tonom medicinskog materijala za Rim. Humanost.

Da, citam. To je bas lijepo.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Baš me istinski ganula vijest, svaka, ali svaka im čast.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Kreten, ja bih takve ravno u zatvor!
    Pa zamisli koliko je on ljudi izravno ugrozio tim idiotskim činom?
    Koliko liječnika, medicinskog osoblja, drugih pacijenata?

Užas.
    To je fakat ovo što talijani smatraju pokušajem ubojstva.

I ne znam što mi više čekamo s nekim strožim mjerama...

Danas sam poslije posla otišla u dućan po kruh, mlijeko, uobičajeno, kad tamo gužva, nema ničega .
    Ponesena masovnom histerijom, zgrabila sam zadnju kilu brašna koja je bila na polici i utekla doma (stavila sam ovaj smajlić koji se histerično smije, a nije mi baš više ni do smijeha, ovo me dotuklo ).

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Nisam verovala da su prazne trgovine, pa sam otišla u jednu malu, meni najbližu da kupim par stvari i fakat su pokupili dosta brašna i ulja sa polica pa su radnice nadopunjavale. Da mi je to neko pričao ne bi verovala, ali danas je ovde u Sloveniji počela polako panika i ljudi su jurili u trgovine.

U velike shopping center ne idem nekih tjedan dana, a inače sve normalno. Mislim da će nas pući velika ekonomska kriza, cene avionskih karata su trenutno skoro pa džabe za 6. mesec, ali budući da zatvaraju granice mislim da svi čekaju da vide što će se dogoditi.

Po meni bi znale pasti cene kirija i nekretnina, a povećati se stupanj nezaposlenosti. Baš sam danas pričala sa prijateljicom koja ima poslastičarnicu, ne zna da li da zatvori za 2 tednas, baš koma.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    Baš me istinski ganula vijest, svaka, ali svaka im čast.
    Divni su!

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I mene hvata sve veca nelagoda jer smo svi rasuti naokolo...mm u Zd, kcer u Zg, sin u Montrealu, ja u Vancouveru...nekako bi mi bilo lakse da smo skupa. Danas sam kupila kartu za nazad, ali nisam sigurna sto ce biti do 25.3. kad bi trebala krenuti. Letim preko Amsterdama za Zg I boktezna sto ce do tada biti. Jos me I ovi moji u Hr nerviraju...zovem malo prije kcer, a ona meni da ne moze pricati jer je u teretani. nemam na mobu onog bijesnog smajlica. Mm mi kaze da u Zadru od iduceg pon. ne rade ni vrtici ni skole. Ovdje je sve za sad normalno jedino sto sam cula da ce dva tjedna pauzirati bingo...ne znam bi li se smijala ili plakala

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bingo kazes?
    To je zbog toga sto je vecinom rizicna populacija ta koja igra.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku

i forza italia <3

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja nekako ne očekujem nestašicu hrane, a i nisam čitala da je to dosad negdje bio problem. I evo, maloprije sam razgovarala s prijeteljicom iz Torina da provjerim kakva je sutaucija i saznala da im nabavka nije problem.
    Meni danas prijateljica iz Belgije šalje poruku da je tamo kaos,trgovine opustošene,nema čak ni ribljih konzervi (Bruxelles)

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Ma daj. Ja sam jucer bila u ducanu i sve izgleda kao i prije; artikli kojima je istekao rok trajanja su na policama, znaci sve po starom.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Andream jel nam to zajednička prijateljica?

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nije.
    Samo prenašam što mi je rekla...

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Upravo su objavili da se u Belgiji zatvaraju skole do iza uskrsnjih praznika, svi restorani, kafici.. Preporuka je raditi od doma i izbjegavati javni prijevoz. Ducani hrane i apoteke ostaju otvoreni normalno, ostali ducani se zatvaraju preko vikenda. Vidjet cemo kako ce to izgledati u stvarnosti...

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Dobro je da je u startu odlučeno da se zatvaraju do tada. Čudim se da kod nas to ide ovako parcijalno po županijama.Tim više jer je preporuka neokupljanja preko 100 ljudi,a škole imaju daleko više učenika.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ajde da malo i šale ubacimo, kopiram s fejsa pp horoakop.znakovima

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Uz cijeli ovaj doomsday i nadolazeću karantenu koja nas očekuje, evo i pripadajuće dubinske, double blind peer-reviewed studije ponašanja horoskopskih znakova u karanteni i oko nje. Uz važnu napomenu da ja o horoskopu znam samo šta piše u jutarnjem i čitam samo ako piše da me očekuju sreća, blagostanje i pare. O karanteni, coroni i istom nemam pojma, ja sam sredovječna žena koja galopira u vremešnost i serenda da ubije anksiozne napadaje, čitajte Rudana, Bereckog i Natka Becka, oni tu pišu i objašnjavaju.

OVAN
    Istraživanja pokazuju da je među prepperima čak 32 posto ovnova, apsolutno najviše među svim horoskopskim znakovima. Ovaj postotak sam naravno izmislila, ovo je glupi horoskop koji čitate na fejsu, ali priznajte da ste na sekundu pomislili da je to točno. Karantena šmarantena, iz posebnog podruma za koji ne znaju ni njegovi najmiliji izvlači razno oružje: samostrel, bacač plamena, manji bager, kolekciju noževa i katana i zalihu hrane za preživjet treći svjetski. Karantenu će preživjeti u atomskom skloništu koje redovito održava u podrumu zgrade.

BIK
    Karantena je glupost. Cijela ova panika je glupost. Jel cijeli svijet poludio? Odlučno odbija razmišljati o karanteni pa sjedi doma i zdvaja oko svijeta koji je potpuno prolupao, sve dok na portalima ne ugleda fotke praznih polica. Onda podiže šator ispred dućana u ponoć kako bi bio prvi u redu kad ujutro otvore i kreće kupovati sve što je jestivo i od čeg se može napraviti omanja večerica od 5 sljedova. Plus desert.

BLIZANCI
    Oduševljen je karantenom, sve dok mu ne objasne da to ne znači organizirati tulum za najbližih 326 prijatelja, s pripadajućim orgijama. Nakon toga pada u depresiju koja malo popusti kad ga Ovan i Jarac regrutiraju da po susjedstvu obilazi starije i potrebite. Sve to obavlja uz Instagram live i checkin na svakom ulazu.

RAK
    Karantena je božji dar za svakog poštenog raka. Može biti doma i kuhati do mile volje. Sedmi dan karantene organizira dostavu paketa hrane starijima i svima koji su mu simpatični. A to su svi koji su mu se ikad nasmiješili. Tu i tamo brizne u plač jer djeca jer starci jer globalna epidemija. Kad ugleda Ovna, Jarca i Blizanca kako organiziraju život u kvartu, u suzama padne na pod gdje će ga nać oko kraja karantene. Jer svaki pošteni rak cijeli život sanja o primamo-se-za-ruke-i-pjevamo-Kumbaya situaciji svi za jednog, jedan za sve.

LAV
    U karantenu ga uvode pod prijetnjom vojne sile, zatvora i zaplijene sve zlatnine u stanu. Karantenu provodi hodajući stubištem gore-dole, i zvoneći susjedima na vrata. Nakon što tri dana bude maltretirao sve žive, Ovan i jarac će ga zatvoriti u stan i zabarikadirati mu vrata. Što će samo dovesti do toga da će upogoniti svoju dugo očekivanu karijeru corona influencera i početi snimati corona videe sa svojeg prozora.

DJEVICA
    Ekonom karantene. Organizira Jarca i Ovna da patroliraju i održavaju mir i red, blizanca je upogonila za zabavu, šegu i zajebancije, a kad stvari krenu uvraga, posegnut će u bikovu zalihu hrane i raspodijeliti je prema najpreciznijem matematičkom modelu.

VAGA
    Prvo će nagovoriti raka da joj kuha, što rakovima na pada teško. Onda će nagovoriti bika da s njom dijeli namirnice. Djevicu će uvjeriti da je poštedi radnih obaveza, a ovna i jarca da joj pomognu preseliti namještaj. Zašto seli namještaj? Pa taman ima malo slobodnog vremena, bože kakvo pitanje.

ŠKORPION
    Realno, on se cijeli život sprema na ovo. Karantena? Izvanredno stanje? Bring it on, bitchez! Jedini je super dobre volje: jel nam lijepo cijelo vrijeme govorio da će bit sranja? Je. Jesmo mogli trenirati za to sranje? Jesmo. Šta sad cendramo? Kad mu bude dosadno, oblači se u starozavjednog proroka i hoda susjedstvom vičući svima da se pokaju jer je kraj blizu. Riba rida, Rak se oprašta s najmilijima, ovan mu prijeti da zašuti ili će mu kraj bit bliže nego se nadao.

STRIJELAC
    Pretpostavlja da su stvari ozbiljno zajebane kad mora bit u karanteni. Ali ček, zaš je u karanteni? Ima neki virus? Pa stalno ima nekih virusa, šta je novo. Aha, ovaj je kao ubojit? Ah, ups. Al šta da se radi, stalno je neko sranje i nevolja, treba uživat u trenutku i živjet u sadašnjosti. Uostalom, pogledajte kako je lijepo ovo proljeće!

JARAC
    Jebena karantena nije mu bila u poslovnim planovima. Što samo dokazuje da u buduće poslovne planove treba ubaciti varijablu kuge i kolere. Ozbiljno prijanja poslu i pomaže ovnu dovesti stvari u red, a s posebnim guštom zakucava lavu vrata. Vrijeme je bilo da se tu budaletinu dovede u red.

VODENJAK
    U ukupnosti stvari, šta je jedan virus? šta je jedna karantena? Svijet se vrti i ide dalje u svojoj neumitnosti. Hoda uokolo i svima koji ga žele slušati objašnjava da je ovo vrijeme karantene idealno za promišljanje i kontemplaciju te za posvećivanje sebi. Kad su, uostalom, zadnji put meditirali? Hodali po vatri? Dali svojem unutarnjem biću samo djelić onoga što mu od praiskona treba? Odustaje od ovna, nakon što mu ovaj zaprijeti spajanjem s praiskonom.

RIBE
    Shvatit će da su u karanteni negdje treći dan. Dva dana će potpuno zbunjeno gledati što se događa oko njih, a kad počnu glodati štokove, rak će im dostaviti variva i zamotati ih u dekicu da nastave spavati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •