Stranica 160 od 298 PrviPrvi ... 60110150158159160161162170210260 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 7,951 do 8,000 od 14861

Tema: Gimnazije i srednje škole

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kod mene u osnovnoj školi su bile tri smjene, i nastava nam je ujutro počinjala u 7:15, sve dok nije sagrađena nova škola u širem kvartu.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam isto išla u međusmjenu.

No danas je promet puno gušći, tak da djeci koja dalje stanuju neće biti lako. A možda i hoće jer će izbjeci špicu

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Da, zato jer nijedna druga zagrebačka škola nema kapacitet da ih primi.
    Jednosmjenskih srednjih škola je zapravo vrlo malo, a samo one mogu primiti u goste učenike iz škola oštećenih u potresu. Najesen, pa sljedećih godinu-dvije jednosmjenska nastava za srednjoškolce u Zagrebu neće ni postojati (eventualno u XI. gimnaziji, ne znam kakav je sad njihov status, znam da škola treba sanaciju).
    Bolje nam je da se pomirimo s tom činjenicom na vrijeme.
    Točno. Gornjogradska je velika gimnazija, a ni jednosmjenskih osnovnih škola nije bilo puno. Moji sinovi su išli u jednosmjensku osnovnu školu, ali to je mala kvartovska škola - nemaju oni kapaciteta za primanje učenika iz drugih škola, kao ni mnogi drugi.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Ova moja je totalno izluđena time, al bude se navikla.

Po svemu sudeći jutarnja smjena će im počinjati u 7:30. Ne znam ni što će biti sa slobodnim aktivnostima kojih MIOC ima stvarno puno.

Znači MIOC ima 1200 učenika i dobiva najveću školu oštećenu u potresu, Gornjogradsku, mislim sa 700 učenika
    I Ruđer počinje u 7.30 već decenijama i preživjeli smo
    Bude i tvoja klinka preživjela samo te dve godine

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nitko ne veli da neće preživjeti.

Uz to ne stanuje daleko. Al navika je ak 10 godina ideš u školu stalno ujutro

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Možda joj se i svidi, moja, a i svi mi doma obožavamo popodnevnu smjenu.

No, sasvim je jasno da ova promjena u dvosmjensku školu mnogoj djeci nije bezveze, i radi navika, i radi obaveza koje imaju izvan škole.

Nadam se da će svi uspjeti što bezbolnije sve uskladiti

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nitko ne veli da neće preživjeti.

Uz to ne stanuje daleko. Al navika je ak 10 godina ideš u školu stalno ujutro
    X

Sva sreća da je moj stariji završio srednju školu lani. Ne znam kako bi mu se svidjela dvosmjenska nastava. Njemu to baš nikako ne odgovara, ali kaj sad - svi će preživjeti, iako to neće biti isto kao prije.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U moje doba je bilo puno putnika ,puno domaša
    Puno nas s drugih rubova grada, a uz to smo neke stvari imali i u suprotnoj smjeni.
    Ovo sad je mila majka u organizaciji za razliku od pred 30-35 godina.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U moje doba , a to je slično doba kad i tvoje je promet u Zagrebu bio više nego duplo manje zakrčen.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

U moje doba , a to je slično doba kad i tvoje je promet u Zagrebu bio više nego duplo manje zakrčen.
    I ne samo to, nego su i druge stvari u životu i školovanju bile drugačije posložene.
    Mislim da nema smisla pozivati se na to kako je nekad bilo i argumentirati s rečenicama u stilu "pa i ja sam tako i što mi fali".

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uh da ovaj raniji početak će mojoj biti koma jer daleko stanuje. Naravno ja sam još dalje od nje stanovala i zato znam da joj neće biti lako.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ako si se referirala na mene
    Onda si upravu malko se brže stizalo s jedne strane na drugu grada

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ali ako ideš četiri puta smo tamo nabere se toga .nije ni čudo da se lektira čitala u javnom prevozu

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Ali ako ideš četiri puta smo tamo nabere se toga .nije ni čudo da se lektira čitala u javnom prevozu
    Je, ali u ono vrijeme mogla si sjediti u tramvaju, a probaj sad...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Je, ali u ono vrijeme mogla si sjediti u tramvaju, a probaj sad...
    da sjedit. Mi smo belu kartali u tramvaju

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sjediti teško
    Ako si imao sreće naći mjesto uz zadnju šipku u Đuri bio si sretnik.
    Nano ja nisam putovala put majmunirske prema školi,ali jesam na povratku s prakse.
    Moji tramvaji u koje vrijeme si isto bili puni i prepuni još putovanje s sjeverozapada na krajnji stok po sadašnjoj vukovarskoj je bilo putovanje.

Peterlin oš reć da ti se ne sviđa proizvod tvoje suparničke firme?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 05.06.2020. at 10:41

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moje uspomene nisu ni blizu vaših, uvijek je bilo gužva, tramvaji su rjeđe vozili, moja ruta je bila Črnomerec Maksimir, katastrofa koliko mi je trebalo vremena, a da ne spominjem još ovaj prijevoz iz Zaprešića koji je sad ipak puno bolji.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

1. gimnazija je neki dan imala online predstavljanje.

Maaaalo im je štekao prijenos. Pola sata su kasnili, prebacivali su se s jedne platforme na drugu; nisu uspjeli prikazati ono što su htjeli... malo nas je iziritiralo jer su se mogli pripremiti, profesori su se predstavljali, izmjenjivali su se ispred kamere pa to nije izgledalo najbolje
    i dijete kaže da nakon 3 mjeseca online nastave ne razumije kako im se to moglo dogoditi..uglavnom, ljut, bijesan, i razočaran eto, sad ćemo imati dodatan kriterij - koliko se nastavnici snalaze u online prezentiranju

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    moje uspomene nisu ni blizu vaših, uvijek je bilo gužva, tramvaji su rjeđe vozili, moja ruta je bila Črnomerec Maksimir, katastrofa koliko mi je trebalo vremena, a da ne spominjem još ovaj prijevoz iz Zaprešića koji je sad ipak puno bolji.
    ti si sigurno mlađa.

Peterlin i ja smo veteranke

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    1. gimnazija je neki dan imala online predstavljanje.

Maaaalo im je štekao prijenos. Pola sata su kasnili, prebacivali su se s jedne platforme na drugu; nisu uspjeli prikazati ono što su htjeli... malo nas je iziritiralo jer su se mogli pripremiti, profesori su se predstavljali, izmjenjivali su se ispred kamere pa to nije izgledalo najbolje
    i dijete kaže da nakon 3 mjeseca online nastave ne razumije kako im se to moglo dogoditi..uglavnom, ljut, bijesan, i razočaran eto, sad ćemo imati dodatan kriterij - koliko se nastavnici snalaze u online prezentiranju
    Oni su bar pokazali dobru volju, mnoge škole nisu imale takvo predstavljanje

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

identično (larmama, mislim da smo nas dvije tu negdje generacija)
    u vrijeme kad se išlo u školu i iz škole, gužve u tramvajima nesnosne, busevi isto
    sjediti je bilo misaona imenica za mlađariju

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ti si sigurno mlađa.

S time da peterlin zna zg od faksa,a to opet nije za usporedbu

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Sjediti teško
    Ako si imao sreće naći mjesto uz zadnju šipku u Đuri bio si sretnik.
    Nano ja nisam putovala put majmunirske prema školi,ali jesam na povratku s prakse.
    Moji tramvaji u koje vrijeme si isto bili puni i prepuni još putovanje s sjeverozapada na krajnji stok po sadašnjoj vukovarskoj je bilo putovanje.

Peterlin oš reć da ti se ne sviđa proizvod tvoje suparničke firme?
    Pa nije to suparnička firma, postojao je konzorcij za proizvodnju šinskih vozila. Pojma nemam kako je sad, ali povremeno bi mi dobro došlo da možemo koristiti Đurinu alatnicu i neke druge proizvodne kapacitete. Dosta offtopičarenja - otkud ljudi znaju o čemu mi razgovaramo? Razgovaramo o proizvođačima tramvaja nekad i danas.

Da se vratim na temu - bilo je manje ljudi, manje vozila i više vremena, ali što to vrijedi onima koji danas koriste gradski prijevoz ....Briga njih jesu li tramvaji proizvodnje Đuro Đaković, ČKD ili Končar... samo ih zanima ima li mjesta , a bome i mene isto ako se slučajno zateknem unutra.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Je trebalo je pisati supatnička firma

Bilo je manje auta tad pa su i tramvaji brže vozili

Nego da se vratimo temi
    Što klinci vele za prelazak u viši rang?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Visi rang cega?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Oni su bar pokazali dobru volju, mnoge škole nisu imale takvo predstavljanje
    Slažem se, to sam mu odmah i rekla-
    ... samo valjda im je svima sve skupa dosta... i postali su osjetljivi na zoomove, meetove, teamse i sl. A i s njim se slažem. Nakon toliko vremena zoomiranja, ne možeš imati problem i ne znati se spojiti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ti si sigurno mlađa.

mislim da smo tu negdje . Ja sam maturirala za vrijeme Univerzijade

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok. Nismo daleko. al sam ipak malo starija.

Uglavnom, ja sam u prvi razred gimnazije išla tramvajem broj 10. On je uvijek bio prazan, zato su ga valjda i ukinuli. Na povratku iz škole smo ju njemu kartali belu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eto njih... hajde sjećanja na djetinjstvo prebacite na neki drugi topic
    nova generacije je pod stresom i šinska vozila prije 30-40 godina nam nisu u fokusu, zanima nas novo stanje... posebno u THE školi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

o tome ne volim pričati

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bit će dvosmjenska. Jutarnja će vjerojatno počinjati u 7:30. Šta će biti sa slobodnim aktivnostima kojih oni nude puno, samo nebo zna.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kamo lijepe sreće... Ja sam završila faks i počela raditi godinu dana prije Univerzijade.

Brzo prolazi vrijeme. Evo, kao da je to bilo jučer, a jučer je moj mlađi sin obranio završni rad u srednjoj školi i stekao zvanje računalnog tehničara. Ako mu se bilo što iskomplicira s faksom, bratemili, on ima struku s kojom se može zaposliti. Kad se samo sjetim kako sam bila nezadovoljna njegovim odabirom zanimanja... a na kraju je sve dobro ispalo. Eto, slijedi mu državna matura i upis na neki studij.

Da sad upisuje srednju školu, ja bih se puno manje opirala odabiru strukovne škole. Ovako je dobro ispalo. Uvjerila me tek psihologinja na Zavodu za zapošljavanje da to nije loš odabir za moje dijete. Bila je u pravu. Zaključak (ont) - ponekad treba i djecu pustiti da odlučuju o tome, jer nije ništa veća vjerojatnost da će pogriješiti nego kad nas slijepo slušaju. Savjetovati - da, pritiskati - ne.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čestitke sineku, Peterlin!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zašto bi počinjali u 7:30?
    Zar druge dvosmjenske počinju u 7:30?! Ja mislim da su od 8

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kamo lijepe sreće... Ja sam završila faks i počela raditi godinu dana prije Univerzijade.

Brzo prolazi vrijeme. Evo, kao da je to bilo jučer, a jučer je moj mlađi sin obranio završni rad u srednjoj školi i stekao zvanje računalnog tehničara. Ako mu se bilo što iskomplicira s faksom, bratemili, on ima struku s kojom se može zaposliti. Kad se samo sjetim kako sam bila nezadovoljna njegovim odabirom zanimanja... a na kraju je sve dobro ispalo. Eto, slijedi mu državna matura i upis na neki studij.

Da sad upisuje srednju školu, ja bih se puno manje opirala odabiru strukovne škole. Ovako je dobro ispalo. Uvjerila me tek psihologinja na Zavodu za zapošljavanje da to nije loš odabir za moje dijete. Bila je u pravu. Zaključak (ont) - ponekad treba i djecu pustiti da odlučuju o tome, jer nije ništa veća vjerojatnost da će pogriješiti nego kad nas slijepo slušaju. Savjetovati - da, pritiskati - ne.
    Bravo! Čestitam!
    Jako lijepo!

Samo teško je s djecom koja nemaju baš neke ideje što bi sa sobom ... a tehnika, informatika nula bodova...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne bih znala. Al jedna od raski moje djece je to natuknula

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kao prvo, taj početak od 7.30 nije još 100% siguran. U službenom mailu koji je išao od ravnateljice rečeno je da se "razmatra raniji početak jutarnje smjene", ali da će se o tome odlučivati kad završi nastava.

Ali kao razlog toj ideji čini mi se problem smještanja svih fakultativnih i dodatnih aktivnosti koje su se dosad odvijale nakon završetka jutarnje smjene (najčešće 8. sat). Sad 8. sat neće biti moguće održavati jer će utoliko već započeti popodnevna smjena. Vjerojatno će nastojati nekako zadržati što više postojećih aktivnosti koje se nude učenicima.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Bravo! Čestitam!
    Jako lijepo!

Samo teško je s djecom koja nemaju baš neke ideje što bi sa sobom ... a tehnika, informatika nula bodova...
    Hvala, hvala... Danas ima još jedan razlog za slavlje - evo, upravo je javio da je položio vozački ispit. Korona je dosta poremetila raspored koji je imao u glavi, ali sve se polako rješava.

Inače, kad smo kod djece koja ne znaju što bi - moja susjeda je tako završila veterinarsku srednju školu jer je željela studirati veterinu. U međuvremenu je tijekom srednje zaključila da veterina nije njezin par cipela, pa je upisala Edukacijsko rehabilitacijski fakultet, uredno završila i zaposlila se. Može se... Ima dobrih srednjih škola, ne moraju to nužno biti gimnazije.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kao prvo, taj početak od 7.30 nije još 100% siguran. U službenom mailu koji je išao od ravnateljice rečeno je da se "razmatra raniji početak jutarnje smjene", ali da će se o tome odlučivati kad završi nastava.

Ali kao razlog toj ideji čini mi se problem smještanja svih fakultativnih i dodatnih aktivnosti koje su se dosad odvijale nakon završetka jutarnje smjene (najčešće 8. sat). Sad 8. sat neće biti moguće održavati jer će utoliko već započeti popodnevna smjena. Vjerojatno će nastojati nekako zadržati što više postojećih aktivnosti koje se nude učenicima.
    Ma nije to baš vjerojatno, bar ne za gimnaziije, osim ako to bude jedini način da sastave raspored.

Moj mlađi je u TŠRB imao uvijek nastavu u jutarnjjoj smjeni od 7:30, ali to je tamo nužno, da bi se mogao napraviti raspored korištenja laboratorija (obično su vježbe u međusmjeni, rade se u grupama, jer nema dovoljno mjesta da bi cijeli razred odjednom imao praktičan rad. U gimnazijama to nije tako.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bravo i za vozački!

Znam da ima dobrih i zanimljivih škola, ali kad su se čitali programi, samo je kolutanje očima bilo... nikakve ekonomije, nikakvi tehnički predmeti, ne bi previše kemije, ne bi previše ničega... može samo opća i to je to...
    a nek bude tako kako hoće...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma nije to baš vjerojatno, bar ne za gimnaziije, osim ako to bude jedini način da sastave raspored.
    Pa upravo o tome se i radi, o sastavljanju rasporeda.
    Ali, za razliku od osnovne, u kojoj sam svjedočila kojekakvim čudnim rješenjima, u organizaciju rasporeda u gimnaziji stvarno imam puno povjerenje u njihovog satničara, tako da se ne brinem toliko. Ako baš bude nastava u 7.30, bar će tako biti tek svaki drugi tjedan

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moju ionako ne brine 7:30, neg 14:00

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Bravo i za vozački!

Znam da ima dobrih i zanimljivih škola, ali kad su se čitali programi, samo je kolutanje očima bilo... nikakve ekonomije, nikakvi tehnički predmeti, ne bi previše kemije, ne bi previše ničega... može samo opća i to je to...
    A koje opće su vam sad u igri, nakon što su jednosmjenske škole nestale na godinu-dvije?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Bravo i za vozački!

Hvala još jednom.

Što se tiče kolutanja očiju - to mi je poznato, ali neodlučno dijete je dobar profil za opću gimnaziju, bilo koju. Takav program daje mogućnost da u miru razmisli par godina, pa tek onda odluči što i kako dalje.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 05.06.2020. at 15:02

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Vrijeska, sretno u svakom slučaju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A koje opće su vam sad u igri, nakon što su jednosmjenske škole nestale na godinu-dvije?
    Iste... proučava koja bi mogla kraće biti u dvije smjene (1. ,Tituš ili MIOC)
    sad se premišlja koje izbaciti jer 3-4 prijemna baš nisu motivirajuća.... ne da se ni meni to iščekivanje...
    I Prelog je na nekom 5.mjestu,ali to će izbaciti...neće još i kemiju i biologiju i fiziku ponavljati...
    5. mislim da otpada jer ako središte grada postane pješačka zona, ne mogu opet imati dramu oko prometa (prošle godine sam imala s rotorom, dosta mi je)

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MIOC nije opća gimnazija. A ni Prelog

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Iste... proučava koja bi mogla kraće biti u dvije smjene (1. ,Tituš ili MIOC)
    sad se premišlja koje izbaciti jer 3-4 prijemna baš nisu motivirajuća.... ne da se ni meni to iščekivanje...
    I Prelog je na nekom 5.mjestu,ali to će izbaciti...neće još i kemiju i biologiju i fiziku ponavljati...
    5. mislim da otpada jer ako središte grada postane pješačka zona, ne mogu opet imati dramu oko prometa (prošle godine sam imala s rotorom, dosta mi je)
    Računajte na bar 2 godine dvosmjenske nastave. Ali sve tri škole su, koliko znam, dosta dobro organizirane pa vjerujem da će biti ok i u novim okolnostima.
    Ako vas brine promet kroz središte grada, onda je i Tituš potencijalno problematičan, kad se jednom vrati na staru adresu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Visi rang cega?
    Škole

Prelazak u srednju
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 05.06.2020. at 17:05

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008