Lili75 prvotno napisa
Investicijski gledano ni ja ne bih kupila malu derutnu garsonjeru u staroj derutnoj zgradi. Nema šanse.
Druge opcije bi mi bile prihvatljivije, no nismo svi isti.
Član uže obitelji ima stan u centru, svakakvih stanara ima, od umirovljenika kiji ne mogu i ne žele u ništa ulagat al ne žele iz velikih stanova u takvim zgradama, do zaštićenih stanara koji ne mare toliko ni za stan a kamoli zgradu, pa do susjeda koji kreš stanove ne poštivajući pravila struke. Tu je i dio onih koji ne plaćaju pričuvu.
Uglavnom po svemu što sam čula i osobno vidjela ne bih rekla da u centru većinom žive bogati dapače nego većinom ljudi koji su se tu "zatekli' bilo zbog nasljedstva ili nešto drugo.
No zaključujem da puno njih sebi zapravo teško ili jedva može priuštiti život u centru,alne želi se maknut iz takvih stanova.
Neki od takvih stanova koje sam vidjela izgledaju kao da u njima živi najveća sirotinja, o sustavu grijanja da ne pričam (balkon pun drva), da nisam znala da sam u centru Zg mislila bi da sam na periferiji nekog malog zabačenog gradića. Stari zapušteni lift koji svako malo ne radi al stanari u njega ne investiraju jer se ne mogu dogovoriti.
I koliko god smo imali očajnog gradonačelnika koji nije ulagao u prave stvari u gradu, isto tako vlasnici takvih stanova snose svoj dio odgovornosti za privatnu imovinu.