Stranica 135 od 383 PrviPrvi ... 3585125133134135136137145185235 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 6,701 do 6,750 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Nisku temperaturu (do 37,4 najvise), malaksalost i iscrpljenost. Gubitak osjeta mirisa sam skuzila taj dan kad sam se isla testirati. Ukratko, nalazi su pokazali puno gore stanje nego sam se ja osjecala.
    Moji su imali simptome crijevne viroze (proljev, povracanje, visoka temperatura). Nitko osim mene nije izgubio osjet mirisa a osjet okusa je svima ostao uredan.
    Govoriš o RTG pluća?
    Kakva je krvna slika na te srednje-teške simptome?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Govoriš o RTG pluća?
    Kakva je krvna slika na te srednje-teške simptome?
    Ne znam, nazalost. Nisam uspjela dobiti detalje o krvnoj slici, samo sam telefonskim putem dobila dijagnozu i terapiju.
    Da, radjen mi je i RTG pluca.
    Posljednje uređivanje od rehab : 28.10.2020. at 13:52

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citam vas redovno, razmisljam dal da pisem, ne da mi se, situaciju opcenito pratim samo jos povrsno jer nemam zivaca, ali evo moje iskustvo ove jos podosta nepoznate i nepredvidljive bolesti

Prvi dan krenula prehlada i kasalj, za mene obavezno svake sezone, znam kasljati po dva mjeseca, uopce nepomisljam na +

Cetvrti dan bliski kontakt pozitivan, SI 14 dana, kao i svi ukucani, salju me na testiranje jer imam simptome

Peti dan uvecer nestaje okus i miris

Sesti dan pozitivan test

Deseti dan zavrsava izolacija

Uzimam go jer se nezelim jos vratit na posao
    Drugih nikakvih simptoma nemam, osjecam se dobro

Ukucanima nista, ali ostaju u izolaciji 14 dana od (zadnjeg) kontakta sa mnom, znaci jos 8 dana nakon sto je meni zavrsila izolacija.
    Bili smo cijelo vrijeme zajedno u stanu, epidemiolog nije zahtjevao da se odvojim skroz, kao samo u sobu. Obzirom da smo cijelo vrijeme jelte zivjeli zajedno, znaci 6 dana od pojave prvog simptoma do testa a i prije, odlucili smo ostati zajedno jer ako su imali pokupit jesu vec. Ja sam pazila maksimalno, ono svoj rucnik, nisam dirala cisto sudje, dezinficirala za sobom, nema zagrljaja... i njima nista nije bilo. Znam da je mozda bilo bolje da se odvojim, ali eto tako smo za nas odlucili. Uglavnom hocu samo reci da se moze i nista ne dogodit. Mozda sreca, mozda nesto drugo.

Nismo sigurni tko nas je zarazio, obzirom na inkubaciju, mozda sam i pokupila usput... neznam i ne da mi se vise razmisljat o tome.
    Bliski kontakt je zavrsio kobno, molim ne pitajte za detalje, hvala

Sve je ovo tako individualno i nepredvidivo. Cuvajte se koliko mozete. Vi ste ovdje svi svjesni toga, na zalost mnogi drugi nisu... voljela bi da je drugacije.
    Svakako sam za mjere, i dalje se pazimo, nosimo maske itd. iako mozda imam imunitet 3 mjeseca, ali necu to uzeti zdravo za gotovo

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nisku temperaturu (do 37,4 najvise), malaksalost i iscrpljenost. Gubitak osjeta mirisa sam skuzila taj dan kad sam se isla testirati. Ukratko, nalazi su pokazali puno gore stanje nego sam se ja osjecala.
    Moji su imali simptome crijevne viroze (proljev, povracanje, visoka temperatura). Nitko osim mene nije izgubio osjet mirisa a osjet okusa je svima ostao uredan.
    Ja sam od moje doktorice tražila uputnicu za testiranje, nije mi dala. Dobila sam temp. 37,4, simptome prehlade, suhi kašalj koji je svaki dan bio učestaliji. Nakon dva dana i jake glavobolje, a inače im nisam sklona. Temperatura je četiri dana trajala, malo je nema, pa se opet vrati do max. 37,6. Osjet mirisa i okusa nije nestao, samo sam se često preznojavala. Kaže doktorica da je viroza. Sve bi bilo ok da mi nije 10-ak kolega s posla u izolaciji. Kod trojice potvrđena corona. Ja sam kod jednog zaraženog bila kontakt manje od 15 min pa me nije naveo kao kontakt. Inače, ured njegov je do moga.
    Ostala sam kuci ipak na bolovanju...

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj sara38 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam od moje doktorice tražila uputnicu za testiranje, nije mi dala. Dobila sam temp. 37,4, simptome prehlade, suhi kašalj koji je svaki dan bio učestaliji. Nakon dva dana i jake glavobolje, a inače im nisam sklona. Temperatura je četiri dana trajala, malo je nema, pa se opet vrati do max. 37,6. Osjet mirisa i okusa nije nestao, samo sam se često preznojavala. Kaže doktorica da je viroza. Sve bi bilo ok da mi nije 10-ak kolega s posla u izolaciji. Kod trojice potvrđena corona. Ja sam kod jednog zaraženog bila kontakt manje od 15 min pa me nije naveo kao kontakt. Inače, ured njegov je do moga.
    Ja bih inzistirala na testiranju..

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj majola prvotno napisa Vidi poruku
    Citam vas redovno, razmisljam dal da pisem, ne da mi se, situaciju opcenito pratim samo jos povrsno jer nemam zivaca, ali evo moje iskustvo ove jos podosta nepoznate i nepredvidljive bolesti

Prvi dan krenula prehlada i kasalj, za mene obavezno svake sezone, znam kasljati po dva mjeseca, uopce nepomisljam na +

Cetvrti dan bliski kontakt pozitivan, SI 14 dana, kao i svi ukucani, salju me na testiranje jer imam simptome

Peti dan uvecer nestaje okus i miris

Sesti dan pozitivan test

Deseti dan zavrsava izolacija

Uzimam go jer se nezelim jos vratit na posao
    Drugih nikakvih simptoma nemam, osjecam se dobro

Ukucanima nista, ali ostaju u izolaciji 14 dana od (zadnjeg) kontakta sa mnom, znaci jos 8 dana nakon sto je meni zavrsila izolacija.
    Bili smo cijelo vrijeme zajedno u stanu, epidemiolog nije zahtjevao da se odvojim skroz, kao samo u sobu. Obzirom da smo cijelo vrijeme jelte zivjeli zajedno, znaci 6 dana od pojave prvog simptoma do testa a i prije, odlucili smo ostati zajedno jer ako su imali pokupit jesu vec. Ja sam pazila maksimalno, ono svoj rucnik, nisam dirala cisto sudje, dezinficirala za sobom, nema zagrljaja... i njima nista nije bilo. Znam da je mozda bilo bolje da se odvojim, ali eto tako smo za nas odlucili. Uglavnom hocu samo reci da se moze i nista ne dogodit. Mozda sreca, mozda nesto drugo.

Nismo sigurni tko nas je zarazio, obzirom na inkubaciju, mozda sam i pokupila usput... neznam i ne da mi se vise razmisljat o tome.
    Bliski kontakt je zavrsio kobno, molim ne pitajte za detalje, hvala

Sve je ovo tako individualno i nepredvidivo. Cuvajte se koliko mozete. Vi ste ovdje svi svjesni toga, na zalost mnogi drugi nisu... voljela bi da je drugacije.
    Svakako sam za mjere, i dalje se pazimo, nosimo maske itd. iako mozda imam imunitet 3 mjeseca, ali necu to uzeti zdravo za gotovo
    majola, hvala na iskustvu, super da je sve tako bezbolno prošlo. Da ne kažem, blago tebi, ti si se riješila.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To se sad događa ili je već prošlo?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Meni je strašno da ti ne da da se testiraš.

Cure, jel se može testirati privatno bez uputnice? uvjerava me jedna frendica da se više ne može privatno testirati, ako nemaš uputnicu ??? to mi je jako čudno.

Jel to istina?

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Mama je imala samo glavobolju i liječnica ju je zbog radnog mjesta poslala na testiranje jučer ujutro. Navečer je dobila pozitivan nalaz i javila da dijete šmrca i kiše. Juteos javlja da je dijete dobilo temperaturu i da čeka liječnicu da joj se javi. Sinoć je kontaktirala razrednicu. Razred je danas na nastavi. S obzirom na kaos oko testiranja mi sad možemo danima čekati i razred ići ma nastavu ili?
    Da se nadovežem. Mama je dobila jedva liječnicu koja nije ništa posebno komentirala. Nije uputila dijete na testiranje, rekla je da čeka da joj se jave epidemiolozi. Za to vrijeme djeca idu u školu i virus se možda širi među njima. Znam da je kaos i rasulo, ali zar se ne može donijeti uputa da za dijete koje je u kolektivu i razvije simptom (koji upućuje na zarazu koronavirusom) kao kontakt pozitivne osobe ukućana liječnik uputi razred u samoizolaciju do nalaza.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    majola, hvala na iskustvu, super da je sve tako bezbolno prošlo. Da ne kažem, blago tebi, ti si se riješila.
    Da, jesam valjda, ali ipak postoji neka mogucnost da se opet zarazim, bilo je slucajeva, tako da sam ipak i dalje oprezna, obzirom da sam izgubila blisku osobu

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj majola prvotno napisa Vidi poruku
    Da, jesam valjda, ali ipak postoji neka mogucnost da se opet zarazim, bilo je slucajeva, tako da sam ipak i dalje oprezna, obzirom da sam izgubila blisku osobu
    Majola, jako mi je žao zbog tvojeg gubitka.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da se nadovežem. Mama je dobila jedva liječnicu koja nije ništa posebno komentirala. Nije uputila dijete na testiranje, rekla je da čeka da joj se jave epidemiolozi. Za to vrijeme djeca idu u školu i virus se možda širi među njima. Znam da je kaos i rasulo, ali zar se ne može donijeti uputa da za dijete koje je u kolektivu i razvije simptom (koji upućuje na zarazu koronavirusom) kao kontakt pozitivne osobe ukućana liječnik uputi razred u samoizolaciju do nalaza.
    To se sigurni nece dogoditi, da se razred stavlja u samoizolaciju bez nalaza djeteta ili profesora. I tako se racuna da razred ne komunicira s drugim razredima ako se postuju mjere.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Majola, žao mi je. Nemoj se mučiti razmišljanjem ko vas je zarazio i da li je nešto trebalo drugačije. Ja sam sigurna da si sve uradila najbolje što si mogla, puno je obolelih i nije teško zaraziti se, a jako je teško, da ne kažem nemoguće, sve epidemiološke mere stalno sprovoditi savršeno i uvek dosledno.

Mitovski, ja sam sigurna da vama roditeljima niko ne može zabraniti da ostavite decu kod kuće odmah sad, kad je već 99% šansi da će razred u izolaciju za par dana. Da li će dete biti u kući 16 ili 14 dana ne čini veliku razliku ako će to umiriti i dete i vas. Ako se to netestirano dete pokaže kao negativno, opet niste na nekom posebnom gubitku ako tvoje dete provede kod kuće dan-dva dok se situacija ne razreši.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ina, jel ti imputiras da sam ja rekla da je sve ovo ni zbog cega ? Nisam. Napisala sam iznad da ne vjerujem u teorije zavjere i da smatram da trebamo biti na oprezu jer je virus dobrim dijelom nepoznanica. Ali evo, spominjes opterecenost zdravstvenog sustava. Ja sam se nahodala po domu zdravlja ovih dana s razlogom ali bilo je i puno onih koji su hodali bez nekog velikog razloga.. Samo zato sto se to sto imaju zove korona, a to sto prakticki nemaju skoro nikakve ozbiljnije simptome - nema veze. To nisu moje rijeci - to su rijeci upravo tih ljudi koji su zbunjeni svim tim pretragama i konzultacijama bez ozbiljnog razloga.
    Ja na to nemam cjelovitog razumnog i logicnog odgovora. Pa ni za Arenu. Samo se pitam moze li se drugacije, efektivnije i konstruktivnije ?
    Ne imputiram ti ništa. Postavila si puno branimirbilićevskih pitanja, sve je to validno. Napisala si da "ne vjeruješ više ni u ovu histeriju koja se stvara u svijetu". Tu se ne slažem s tobom i mislim da se ne stvara histerija, nego su zadnji trenuci za za očuvat zdravstvo. Ko je zbunjen itd. - ne uzlazim u to.

Vezano za testiranje - mislim da se ne može više tek tako ni privat testirati. Ispravite me, ne znam koji je dnevni kapacitet testova za RH - mislim 5000. Navodno sad postoje neke smjernice i neka dg. MKB U07.2 koja "omogućava" proglašavanje dg. korone i bez pozitivnog testa (Kaae, poludi ) - npr. ne može više tek-tako npr. u ST dijete s dokazanim kontaktom s pozitivnom osobom, koje je u SI, i koje je dobilo simptome ići na test. Jedino bi onda bilo fer da država to dijete ne vraća milijun puta u SI, besmisleno je, svi se nadaju bit "spašeni" od SI barem iduća 3 mjeseca ako imaju pozitivan lab nalaz, računaju da su onda mirni valjda. Vjerojatno je to sve bespredmetno jer ćemo završit pod ključem, pa će počet novo brojanje 3 mjeseca, ko nekad ona 2 ključna tjedna :/.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 28.10.2020. at 15:07

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Hvala mitovski i pulinka

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Imam isto pitanje i potpuno sam zbunjena jer ja na jedvite jade ulazim u bolnicu do svog liječnika, a kamoli da bi me IGDJE pustili s potvrđenim Covid testom.
    Pa bio je Jandrokovic na rengenu isto...

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

To je drugo ako postoji šator ili Fran Mihaljević koji prima isključivo Covid pozitivne. Iz prvog rehabinog opisa shvatila sam da je tek tako ušetala u prvi DZ napraviti pretrage. Kasnije je objasnila.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Majola, iskrena sućut

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Kod moje srednje, dijete iz razreda je testirano u nedjelju, obzirom da je u obitelji vec bio utvrdjen pozitivan clan, ravnatelj skole je odlucio da cijeli razred ostane u ponedjeljak doma, rezultati su bili gotovi u pon navecer i dijete je pozitivno, tako da eto ima i takvih primjera

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo i naše iskustvo.
    Kod mene prvi blaži simptomi (grlo, nos) u petak.
    U subotu kreće opća slabost, bolovi cijelog tijela, mučnina, glavobolja, temperatura.
    Kcer se u sub požalila na glavobolju, ali uz lijek prošla pa nisam reagirala. Međutim, u ned se ponovo budi s glavoboljom, kreće i temperatura, opća slabost...
    Odmah u nedj2lju smo javili dvojici dječaka s kojima se družila poslije škole (par sati bez maski), a također sam javila i na roditeljsku grupu na viber.
    Također, mlađe dijete sam ostavila doma.
    Pon- dr nas ne želi poslati na testiranje, inzistira da nema zašt, da nemamo sve simptome.
    U utorakodlazimo privatno na test, popodne došao rezultat, obje pozitivne.
    Odmah zovem razrednicu, šaljem obavijest roditeljima.
    Isti večer razrednica javlja da su od danas na online nastavi.
    Jutros oko 9 zovu iz školske medicine i odmah zatim epidemiologinja.
    Ravnatelj dobiva odluku o samoizolaciji za sve učenike u trajanju 10 dana (u biti, prošlo je već 5 dnaa od zadnjeg kontakta tako da samo izolacije istječe 2.11).
    Kroz dan dobila sam i mail za sebe od epidemiologinje i ankete koje sam morala ispuniti te je već oko 14h došlo za mene i kćer rješenje o izolaciji, a sinu o samoizolaciji (nama do 2.11, njemu do 12.11.)
    Sada još čekamo njegov nalaz i držimo si fige da nam se naše stanje ne pogorša (pre)jako.

Mene zanima, rehab, kako to da su ti rađene pretrage (krv, rtg) ako se nisi odveć loše osjećala?

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Znači, imali smo situaciju da je trebalo čekati u redu ispred dućana, da realno nismo imali pojma koliko je virus proširen lokalno, da su dućani radili skraćeno, da su u nekim dijelovima zemlje ljudi bili zatvoreni tako da nisu mogli doći do većeg dućana, i sad se opet pitamo je li se bilo potrebno ranije opskrbiti. Ok, definitivno nije bilo potrebno za preživljavanje, ali je u svakom slučaju bilo vrlo zgodno. Slažem se da nije trebalo stvarati onakve gužve, trebalo se opskrbiti još početkom godine
    eto, vidis kako razlicito razmisljamo
    opskrba je citavo vrijeme bila savrseno u redu
    jedini problem s nestasicom je i nastao zbog toga sto su se neki prekomjerno opskrbljavali
    tako da se ja uopce ne pitam, ja znam da nije

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ekica zašto malcu do 12.11.?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Ekica zašto malcu do 12.11.?
    Pa njih dvije su bolesne i "istice im bolest" 2.11. (osim valjda ako i dalje nemaju simptome, sto bi svakako trebalo biti vazniji indikator od datuma). Ako se sin ne razboli u razdoblju dok su one bolesne, njegov zadnji kontakt s bolesnom osobom ce biti taj magicni 2.11. (jer su tad one sluzbeno zdrave... osim ako su jos uvijek bolesne) i morat ce cekati 10 dana da vidi hoce li se razboliti. Znaci za njega je to 12.11., ako nece imati simptoma. Ako ih razvije, onda ce mu krenuti neka druga stoperica.
    Posljednje uređivanje od Kaae : 28.10.2020. at 18:14

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj summer prvotno napisa Vidi poruku
    jedini problem s nestasicom je i nastao zbog toga sto su se neki prekomjerno opskrbljavali
    Da, opskrba je bila u redu tamo gdje ima dućana.
    No, mi koji živimo u općinicama gdje nema ničega, jedva jedan, recimo, market bas i nismo imali opskrbu savršeno u redu. Da je bar bila i samo: u redu.
    Stvarno nam je različito.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj ekica prvotno napisa Vidi poruku
    Mene zanima, rehab, kako to da su ti rađene pretrage (krv, rtg) ako se nisi odveć loše osjećala?
    Kako sam dosla do ambulante - o tome necu u detalje, samo cu reci da nisam bas bila fina ni odmjerena :D Uglavnom, prvo sam primljena na lijecnicki pregled gdje je lijecnica preko slusalica cula da su mi oslabljena pluca i poslala me na daljnje pretrage.
    Za pregled sam kopala i rukama i nogama jer sam, neuobicajeno dugo za mene, imala temperaturu koja je rasla svakim danom (sa 37,1 prema 37,4) a imala sam i pozitivnu epidemiolosku anamnezu. To me je malo plasilo.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Pa njih dvije su bolesne i "istice im bolest" 2.11. (osim valjda ako i dalje nemaju simptome, sto bi svakako trebalo biti vazniji indikator od datuma). Ako se sin ne razboli u razdoblju dok su one bolesne, njegov zadnji kontakt s bolesnom osobom ce biti taj magicni 2.11. (jer su tad one sluzbeno zdrave... osim ako su jos uvijek bolesne) i morat ce cekati 10 dana da vidi hoce li se razboliti. Znaci za njega je to 12.11., ako nece imati simptoma. Ako ih razvije, onda ce mu krenuti neka druga stoperica.
    Tako nekako.
    Mi iz izolacije možemo najranije 2.11. pod uvjetom da smo afebrilne i bez drugih izraženijih simptoma. Naravno, ako se čovjek ne osjeća dobro, izolacija se može i produžiti, a što mi se, kako se sada osjećam, čini da će kod mene biti slučaj....

Malac, ako dobije pozitivan nalaz dobiti će rješenje o izolaciji koje će biti kraće od trenutnog rješenja o samoizolaciji.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne imputiram ti ništa. Postavila si puno branimirbilićevskih pitanja, sve je to validno. Napisala si da "ne vjeruješ više ni u ovu histeriju koja se stvara u svijetu". Tu se ne slažem s tobom i mislim da se ne stvara histerija, nego su zadnji trenuci za za očuvat zdravstvo. Ko je zbunjen itd. - ne uzlazim u to
    Apsolutno se ne mogu sloziti s tobom, evo ti primjer. Citam danas clanak o Imotskom gdje nadlezni izjavljuju kako je preko 60% stanovnika opcine zarazeno. Spominju se rijeci kao horor, katastrofa, uglavnom da obicni citaoc pomisli da je rijec o kataklizmi. Onako usput se spomene da je vecina zarazenih ipak razvila blazu klinicku sliku i da su dobro. O kakvoj katastrofi i hororu onda pricamo ? Iz dana u dan pumpa se takva atmosfera i to ne utjece samo na nas laike, to utjece na svako bice koje svakodnevno cita vijesti i izvjestaje.
    Ja sam u ovom trenutku fakat za to da se pridrzavamo nekih razumnih mjera (maske, izbjegavanje nepotrebnih skupova, distanca..), da se svi pazimo koliko god mozemo jer virus je ipak djelomicno nepoznat i uzrokuje vecu smrtnost prema dostupnim podacima ali ne mogu prihvatiti ove katastroficne izjave kao da se radi o smaku svijeta, a u skladu s tim i mjere koje se najavljuju i donose. Mozda sam u krivu ali evo, ovako trenutno razmisljam.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj summer prvotno napisa Vidi poruku
    Pa to sad znamo, da je bila u redu.
    Tada smo imali primjer Italije, gdje se ljudi nisu smjeli udaljiti od kuće, i nismo nikako mogli znati da i kod nas neće biti tako.
    Osim toga, čekanje u redu ispred dućana, sam odlazak u dućan u situaciji kad nemaš pojma koliko je virus raširen, da ne govorim o mogućnosti da završiš u samoizolaciji dva tjedna i da ne smiješ izaći, sve to govori da se itekako bilo pametno opskrbiti. Na vrijeme.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Apsolutno se ne mogu sloziti s tobom, evo ti primjer. Citam danas clanak o Imotskom gdje nadlezni izjavljuju kako je preko 60% stanovnika opcine zarazeno. Spominju se rijeci kao horor, katastrofa, uglavnom da obicni citaoc pomisli da je rijec o kataklizmi. Onako usput se spomene da je vecina zarazenih ipak razvila blazu klinicku sliku i da su dobro. O kakvoj katastrofi i hororu onda pricamo ? Iz dana u dan pumpa se takva atmosfera i to ne utjece samo na nas laike, to utjece na svako bice koje svakodnevno cita vijesti i izvjestaje.
    Ja sam u ovom trenutku fakat za to da se pridrzavamo nekih razumnih mjera (maske, izbjegavanje nepotrebnih skupova, distanca..), da se svi pazimo koliko god mozemo jer virus je ipak djelomicno nepoznat i uzrokuje vecu smrtnost prema dostupnim podacima ali ne mogu prihvatiti ove katastroficne izjave kao da se radi o smaku svijeta, a u skladu s tim i mjere koje se najavljuju i donose. Mozda sam u krivu ali evo, ovako trenutno razmisljam.
    Ali uvijek jedan postotak zaraženih treba bolnicu. Što je veći broj zaraženih, to je veći broj onih koji trebaju bolnicu. Pa da je i 90% onih sa blagom slikom, opet na veliki broj zaraženih je i broj ozbiljno bolesnih velik za one kapacitete koji postoje.

Da ne kažem da ako u nekoj općini ima 60% zaraženih (stvarno?) onda se čovjek mora zapitati tko tu radi?!

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Složeno je. Kad će i hoće li cjepivo? Koliko možemo izdržati zatvoreni ili poluzatvoreni?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ista priča i Sinjska krajina,toliko zabrana,
    A kao Zagreb ne može biti žarište jer je velegrad

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ekica prvotno napisa Vidi poruku
    Pon- dr nas ne želi poslati na testiranje, inzistira da nema zašt, da nemamo sve simptome.
    U utorakodlazimo privatno na test, popodne došao rezultat, obje pozitivne.
    a što kaže nakon svega doktorica?

meni je nevjerojatno da neki ne šalju na testiranje sa simptomima, a s druge strane sam čula da šalju na testiranje kontakte bez simptoma ...

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ekice a jel imaš makar približnu ideju gdje ste se mogle zaraziti?

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    a što kaže nakon svega doktorica?

meni je nevjerojatno da neki ne šalju na testiranje sa simptomima, a s druge strane sam čula da šalju na testiranje kontakte bez simptoma ...
    Točno.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ali uvijek jedan postotak zaraženih treba bolnicu. Što je veći broj zaraženih, to je veći broj onih koji trebaju bolnicu. Pa da je i 90% onih sa blagom slikom, opet na veliki broj zaraženih je i broj ozbiljno bolesnih velik za one kapacitete koji postoje.

Da ne kažem da ako u nekoj općini ima 60% zaraženih (stvarno?) onda se čovjek mora zapitati tko tu radi?!
    https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...ranih-15028440

Krivo sam se izrazila, moja greska. Postotak od 60% odnosi se na testirane osobe.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ok, rehab, ko, po tebi, definira sta je razumno? Ko pumpa? Ko daje katastroficne izjave? Beros, Markotic, Djikic? Il nacelnik opcine Imotski? Il novinar koji pise o izjavi nacelnika opcine Imotski? Ako si za to da se drzimo mjera stozera - onda se slazemo. Mjere celnistva svih drzava pokusavaju nac balans izmedju toga da ljudi ne umiru ko u Bergamu, da je zdrav. sustav funkcionalan, da se ekonomske aktivnosti odvijaju i da nemamo gradjanski rat na ulicama zbog gladi. Da, nije jednostavno. Ocito krece svojevrsni EU lockdown (sa skolama i vrticima kao zadnjim bastionima).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 28.10.2020. at 20:26

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    a što kaže nakon svega doktorica?..
    A vjerojatno bi rekla ko to more platit, toliko testova :/. Moguce da ce ic samo na testiranje posebno ugrozenih, vidjet cemo, ocito se sve to stalno mijenja.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ok, rehab, ko, po tebi, definira sta je razumno? Ko pumpa? Ko daje katastroficne izjave? Beros, Markotic, Djikic? Il nacelnik opcine Imotski? Il novinar koji pise o izjavi nacelnika opcine Imotski? Ako si za to da se drzimo mjera stozera - onda se slazemo. Mjere celnistva svih drzava pokusavaju nac balans izmedju toga da ljudi ne umiru ko u Bergamu, da je zdrav. sustav funkcionalan, da se ekonomske aktivnosti odvijaju i da nemamo gradjanski rat na ulicama zbog gladi. Da, nije jednostavno. Ocito krece svojevrsni EU lockdown (sa skolama i vrticima kao zadnjim bastionima).
    Svi pomalo, rekla bih. Nakupilo se tu jako puno promasenih izjava, tekstova i odluka po mojoj procjeni. Naravno, situacija je nasoj generaciji nevidjena, slozena i nitko ne moze tu savrseno odreagirati. Ali, odbijam vjerovati da je ovo put kojim trebamo ici. Javnost treba biti informirana, educirana, ali ne i zastrasivana.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Naš pedijatar šalje dvoje djece na testiranje, samo jedno je imao 2 noći temperaturu, svog doktora nisam uspjela dobiti, a suprugov doktor bi nas oboje poslao na testiranje iako nemamo simptome. Kazu pusemo i na hladno iako preporuke hzjz su da u ovom slucaju testiraju se roditelji samo ako su djeca pozitivna. Ne znam ni sama stresiralo me ovo jako danas.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Onda ispada da se ta svaku temp misli da je korona?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Odoh s teme, počela mi izazivat anksioznost
    Nije ni do koga nego do mene.

Zasad samo mah mah i Božepomozinam

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...ranih-15028440

Krivo sam se izrazila, moja greska. Postotak od 60% odnosi se na testirane osobe.
    P to i jest jako loše, 60% pozitivnih testova definitivno pokazuje da epidemija nije pod kontrolom. Znači, loviš jako malo zaraženih. Misli da je oko 4-5% broj za koji se smatra da se stvari drže pod kontrolom. Normalno, mi znamo da epidemija više nije pod kontrolom, i sa ovakvim brojem zaraženih ne može se niti očekivati da će se raditi toliko testova. Ali opet, ovdje se govori o maloj sredini, to samo po sebi nisu veliki brojevi, pa bi ipak trebalo više testirati.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Merkel se obrati Njemcima i kaže da situaciju više nemaju pod kontrolom, da ne mogu više pratiti kontakte a naš Plenković kaže da imamo situaciju pod kontrolom. Mi smo čudo. Sve nam se rasulo i zdravstvo i ekonomija a on tvrdi da je sve pod kontrolom. Obraća nam se kao da smo maloumni.

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Pa rekao je Capak jučer da si mi još ne možemo priuštiti LD kao ove bogate zemlje.

Poslano sa mog FIG-LX1 koristeći Tapatalk

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

https://www.tportal.hr/vijesti/clana...matra-20201028

Poslano sa mog FIG-LX1 koristeći Tapatalk

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Onda ispada da se ta svaku temp misli da je korona?
    ocito ovisi od lijecnika do lijecnika. moji klinci su imali virozu. pregledani su i receno nam je da je viroza s cim sam se i ja slozila.
    zbilja nije bilo potrebe da ih se salje na testiranje.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

MM-u je nedavno za hunjavicu doktorica ponudila testiranje, ali je odbio odnosno dogovorili su da će pričekati kroz vikend kako će se razvijati. U srpnju ga je poslala na testiranje iako mi je rekla da nisu simptomi korone, ali nek ode vidjeti. Očito kako koji doktor. A druge strane moju kolegicu s grloboljom, glavoboljom, temperaturom i gubitkom njuha nija htjela mjema doktorica poslati na testiranje.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

MM-u je nedavno za hunjavicu doktorica ponudila testiranje, ali je odbio odnosno dogovorili su da će pričekati kroz vikend kako će se razvijati. U srpnju ga je poslala na testiranje iako mi je rekla da nisu simptomi korone, ali nek ode vidjeti. Očito kako koji doktor. A druge strane moju kolegicu s grloboljom, glavoboljom, temperaturom i gubitkom njuha nija htjela mjema doktorica poslati na testiranje.
    Ovo slušam i gledam svaki dan na poslu. Neki kolege ne mogu dobiti testiranje ni ako je član obitelji pozitivan sa simptomima, a žive u istom kućanstvu. Drugi mogu i za hunjavicu. S druge strane, nema nikakvog načina da zamislim kako je liječnicima obiteljske medicine - sigurno im nije lako. Ne znam kako bih ja odlučivala da sam u poziciji birati koga šaljem na testiranje, a koga ne. Neke upute sigurno postoje.

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Ja sam već pisala kako mog školarca LOM nije htjela poslati na testiranje, na kraju pozitivan.
    S druge strane sam čula od jedne liječnice da ona svu djecu sa temperaturom šalje na test.
    Mada, sad kad krene gripa i sve viroze koje se inače javljaju u ovo doba godine, mislim da će bit apsolutno nemoguće testirat ni trećinu onih sa simptomima.
    Nemamo dovoljno kapaciteta za to.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kod 60% pozitivnih testova se izgubio svaki smisao testiranja.
    Mogu slobodno onda objaviti da više testova nema.
    Ja znam za dosta ljudi koji ne mogu dobiti test, a imaju simptome.
    Pošto testova nema, kontakti se ne mogu pratiti kad niti pozitivne više ne možemo saznati tko su, jedino što je preostalo je lockdown.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •