Možda ,a možda i bilo previše više od dva koji su imali za rang manji,pa su prije prelomili
A možda su djeca s ip,pp
Sretno klinci i starci
Posljednje uređivanje od jelena.O : 07.07.2021. at 13:25
Yuria, tvoj sin će ići u razred sa sinom moje dobre prijateljice.Čestitam.
U Titušu zadnji upisani ima s prijemnim 79,05 bodova (ocjene plus prijemni). Sad vidim da ih je 125 konačan broj upisanih, mora da su neki kojima je to bio drugi izbor ipak na kraju upali u prvi?
Printam prijavnicu pa evo i bodovnog stanja drugih škola na popisu, znam da ovdje uvijek ima zainteresiranih:
Lucijanka matematička, zadnji koji upada u kvotu 78,68.
X gimnazija matematička zadnji 78,83
Mioc 82,50 s bodovima prijemnog
V gimnazija 78,93
Špogi 131,10 sa sportskim bodovima
Izravni upisi, predupisi, ponavljači, sve ulazi u kvotu ukupnog broja. Barem ja tako shvaćam.
Bravo za Tituš!
Sve je to kako ti se kolo sreće okrene
Kad se moje najstarije upisivalo, jedino te godine su upisivali samo s 80 bodova u Tituš i sa 79,92 nije upalo ... godinu prije i godine poslije upisalo bi dijete tu školu bez problema ...
Sretno novo upisanim srednjoškolcima !
Nekima sam već čestitala no čestitki nikad previše.
Bravo za sve. Nadam se da su svi sretni s onim u kaj su upali.
A bome ste i svi odahnuli. Sad pravac more
Zanimljivo mi je ovo s PM gimnazijama. Ovo što za sada znam(o) je da XIII je ove godine nešto viši broj bodova bio potreban za upis (+0,66), Lucijanka je skoro identična kao prošle godine dok mioc, V. , X., imaju pad (0.75-.90), a III. za gotovo 2 boda niže nego prošle godine.
Mioc ima svake godine mali pad jer je malo po malo tezi prijemni.
Tako da je on druga kategorija. Tamo je 6 godina vec prijemni
Posljednje uređivanje od larmama : 07.07.2021. at 14:58
Ima li netko info za
X. prirodoslovnu s predmetima na engleskom, s koliko je bodova zadnji upisan?
Ne govorim o usporedbi prijemnog u miocu i nekoj drugoj školi nego samo u Miocu u odnosu na godine prije. Svake godine je ukupan prosjek rješenosti manji i s manjim pragom se upada. To se tocno vidi u ovih 6 godina od kada se piše prijemni. Moja je druga generacija koja je pisala prijemni.
Kažu cure na fb-u po grupama, da se još uvijek miču djeca po listama.
Sad je rok za žalbe pa valjda zato još ima nekog pomaka. Bome onima koji su za dlaku nije lako.
Da, to je i moja rekla.
Ona je upisala prvi izbor pa je mirna, a ovu desetu nije stavila kao izbor, a zanima me za sljedeću god kad opet imamo upise u srednju…
Prva, opći smjer, zadnji koji upada 79.84 (1,04 više u odnosu na prošlu godinu)!
U zg definitivno treba otvoriti jos par gimnazija.
Samo bi bio problem naci profesore za odredene predmete.
kronično fali matematičara, vidjela sam i da je MIOC u više navrata tražio prof. matematike. Pa kad neće ni tamo, gdje će?!? (osim u banke)
https://www.srednja.hr/zbornica/sazv...ka-matematike/
Posljednje uređivanje od Willow : 07.07.2021. at 17:43
Evo, moja je rekla da će studirat matematiku
Frend radio kao profesor matematike u jednoj ZG gimnaziji i pobjegao.
Kaze nisu klinci problem, nego roditelji i ministarstvo.Dosta je i izdržao, nekih 4-5 god
A place su isto znamo male u skolama...
Evo objasnjenje za vezu smanjivanja kvota i izravnih upisa rjesenjem Gradskog ureda.
Prema Državnom pedagoškom standardu srednjoškolskog sustava odgoja i obrazovanja, članak 4. točka 4., u razredni odjel mogu biti uključena najviše tri učenika s teškoćama u razvoju (TUR) te u tom slučaju razredni odjel ne može imati više od 20 redovitih učenika.
I onda ovisno o broju ucenika s TUR smanjuju razrede.
Ne razumijem. Djeca sa teškoćama u razvoju se upisuju na predupisima, i tu je točno definirano koliko mjesta je na listi, odnosno koliko se djece prima. Kako onda škola unaprijed ne zna koliko će biti djece s teškoćama, pa ne prilagodi tome listu?! Znači, može ju samo povećati ako ih se prijavi manje. Da ne govorim o tome da se dijete s teškoćama može upisati i na redovnim upisima, pa škola u ovom trenutku uopće ne može znati koliko će imati djece s teškoćama.
Brzinski sam usporedila jezične gimnazije i prag je u prosjeku za cca 1 bod viši nego lani…
To je objašnjenje koje su frendici poslali.
Inace mislim da su skole imale rok do 5.7. unijeti to eventualno smanjivanje razreda.
Valjda je i razlika da li je skolovanje završeno po posebnom programu ili individualiziranim pristupom.
Ne znam puno o tome.
Nema nikakve razlike da li je skolovanje zavrseno uz IP pristup ili uz potpunu prilagodbu.
Djeca koja su tako zavrsila skolovanje imaju i prilagodbu na maturi ( dulje vrijeme pisanja, duplo slusanje , asistenta i ostalo. Ovisno o potrebama.)
I da dobiju istu diplomu kao i ostali. Iste boje i oblika.
Danas na srednja.hr ima članak majke djeteta s poteškoćama koja ima namjeru tužiti MZO. Priča mi zvuči kao ona koju smo tu komentirali.
[Glas čitateljice] Majka osmaša: Djeca s teškoćama su diskriminirana na upisima, planiram tužiti MZO (srednja.hr)
Žena je sto posto u pravu. Da ne pričam o apsurdu da svako dijete može polagati prijemni ispit u nekoj školi, pa se do zadnjeg časa predomišljati hoće li ili neće u tu školu - osim djeteta sa IP.![]()
Mojoj su na listi jezične, ako nekog zanima, mogu staviti bodove zadnjih koji upadaju. Ali imam dojam da su tu svi prirodnjaci
XVI - zadnji koji je upao 76,88
IV - 76,16
XVIII - 74,05
XVI dvojezična - 79,63
IV. dvojezična engleski 78.87
IV. jezična 76.16
XVIII. 74.05
XVI. 76.88
Klasična početnici 72.85
Gornjogradska opća 74.92
Prijemni u IV. dvojezičnoj je palo više od pola prijavljenih, što me totalno šokiralo. Moja kćer pak kaže da je bilo prelagano. No to joj nije pomoglo da upadne...
Ona se odlučila za IV i upala je ovaj "običan" smjer
Posljednje uređivanje od Lutonjica : 07.07.2021. at 19:40
A mislila je francuski dvojezični?
e da, javite nam za 18. kad smo je toliko pratile
i francuski i njemački dvojezični da znamo![]()
Čestitamo svim upisanim srednjoskolcima❤️
Posljednje uređivanje od navi : 07.07.2021. at 21:44
Ja ću se samo iznenaditi da opet vidim Lutonjicu na forumu.
He he. No uspjela si. I drago mi je za curku. Starija je u ŠPU, ili nekaj slično?
Posljednje uređivanje od NanoiBeba : 08.07.2021. at 06:33
A najveća fora je što će sad obje ići u istu školu jer nakon potresa ŠPUD ima općeobrazovne predmete u IV.toj
O, generacija naša![]()
Ah lutonjica, moja je u MIOCu kao i gomila djece iz našeg vrtića. No kak smo mi dislocirani i nisu se viđali u OŠ, sad se u srednjoj baš i ne poznaju
Al da, djeca nam rastu.
kak rješavate putovanje do Zagreba? Bus? i ih možda vozite?