Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
Peterlin, ti radiš od doma ili neki mix?
Znam da i sinovi rade na laptopima, to je isto nezgodacija ako je previše članova obitelji doma za organizirat se.

Ja sam se iznenadila koliko ljudi kod nas uopće ne želi opciju online rada 1dan od doma (što ja gledam kao veliki benefit za zaposlenike).

Zastrašujuće je kad pomisliš kakvo im je stanje doma da ne žele ni pod razno doma (a imaju svu opremu, internet, veliki stambeni prostor, ne gube vrijeme na prijevoz, djeca u ustanovama (osim muža koji radi npr u smjenama haha), imaju sve što im treba za posao). Ostala sam paf.
Nisam radila od doma ni kad je bila najgora frka. Ja sam bila jedna od troje koji su fizički bili u firmi. Nisu me pitali, ali ja sam osoba koja ima relativno širok djelokrug i može uskočiti za razne stvari (kratkotrajno). Nemam laptop uopće, a ni ne trgam se za to. Zapravo, izbjegavat ću to dokle god budem mogla.

Ja dobro razumijem ljude koji ne žele raditi od doma. Nemaju sve što im treba za posao, a to je NUŽNI ODMAK od svog doma. Ne možeš se ti skoncentrirati, ne samo ako ti klinci ili bilo tko drugi upada (ili samo misli da može upasti) nego i ako čeka hrpa veša ili teta čistilica negdje u zakutku. Treba tu kompletan reset mentalnog sklopa. Moj dom je moj DOM i ne volim unositi posao tamo. To je mjesto za odmor. Ova korona je donijela gadan udar na privatnost i to mi se nikako ne sviđa. Možemo se mi zaklinjati u sve gdpr cirkusarije, slaba korist. Nakon 37 godina rada, ja nisam spremna za to. Ne volim taj način rada, iako se snalazim sasvim dobro. Odradila sam kojekakve edukacije na taj način (trenutno je u tijeku jedna zahtjevna) ali milije bi mi bilo da su organizirali standardni seminar sa živim predavačem, a ne da se moraš ulogirati i prijaviti ako želiš postaviti neko pitanje. Ima ljudi kojima to odgovara, ali sve u svemu, za mene je kasno.