Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 103

Tema: Rodna disforija

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno Rodna disforija

Pozdrav.

Interesira me dal se netko možda netko susreo ili se trenutno bori s rodnom disforijom. Ili zna možda nekoga...
    Naime, imam dijete od skoro 18 koje je prije cca godinu dana počelo govoriti da se ne osjeća kao muško. Bili smo kod dr. Grubić dvaputa i ona je na njegov nagovor predložila da pošalje dopis u njegovu školu da se ga počinje oslovljavati u ženskom rodu. Nisam za to još...
    Inače je teško odgojiv, visokofunkcionalni autizam vjerojatno u pitanju isto i ne znam dal je to samo faza. Prije toga kod njega nisu bili nikakvi znakovi koji bi upućivali na to.
    Hvala.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Susrecem se relativno cesto na poslu ( radim u zdravstvu), dvije dobre poznanice imaju djecu koja su u procesu promjene spola zadnjih 6+godina.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Susrecem se relativno cesto na poslu ( radim u zdravstvu), dvije dobre poznanice imaju djecu koja su u procesu promjene spola zadnjih 6+godina.
    Dal bi se mogle privatnom porukom čuti?
    Hvala.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Zanima me kolko su stara djeca te kako je išao proces. Hvala.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj biblios1 prvotno napisa Vidi poruku
    Dal bi se mogle privatnom porukom čuti?
    Hvala.
    Nemas jos mogucnost privatnih poruka. Moras jos malo pisati.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zanima me kolko su stara djeca te kako je išao proces. Hvala.
    Jedno je bilo punoljetno , 19 godina, ali samo zato sto mu je dugo trebalo da prepozna problem. Dok nije shvatilo bilo je u dubokoj depresiji.
    Drugo je bilo puno mlade, mislim 14. Ali to ima mamu koja je odmah prihvatila situaciju, cim su ( dijete, terapeut i mama) skuzili sto stoji iza depresije.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Da, ne mogu još privatnom porukom.
    Kako znati da nije hir?
    On je dosta tvrdoglav i svojeglav i već se desilo da fitilji po nečemu i onda odustane.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da, ne mogu još privatnom porukom.
    Kako znati da nije hir?
    On je dosta tvrdoglav i svojeglav i već se desilo da fitilji po nečemu i onda odustane.
    Nemam pojma. Mislim da je promjena spola previse tezak i dug put da bi netko u to malo ulazio iz hira. Pogotovo u Hrvatskoj. Ali ne poznajem tvoje dijete da bih mogla reci da li je ozbiljno ili ne.
    Iako je to sad manje vazno, obzirom da je dijete punoljetno.
    Vise ne treba dopustenje za bilo kakve korake, nego treba samo podrsku.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Dijete još nije punoljetno, ali je emocionalno nezrelo tako da me to brine.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Dijete još nije punoljetno, ali je emocionalno nezrelo tako da me to brine.
    Nije jedini koji nije emocionalno zreo u tim godinama. Ali to ne znaci da nije svjestan da nesto ne stima u percepciji njega samoga. Slika o sebi se osjeca puno prije zrelosti.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nemam pojma. Mislim da je promjena spola previse tezak i dug put da bi netko u to malo ulazio iz hira. Pogotovo u Hrvatskoj.
    Nemam nikakvog osobnog iskustva, ali na ovo najdeblji potpis.
    Zašto bi si u ovoj sredini itko htio otežati život na nevjerojatno puno područja, ako nije istinski?

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Ne znam. Ne razumijem dovoljno, ali možda nit on ne razumije što ga sve čeka.
    Nisu svi koji dođu u ambulantu trans, mislim da ih je cca 70 %.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Biblios,
    Ja osobno nisam za nikakva zalijetanja u promjeni spola. Upravo zato sto kako si i sama rekla sumnjas da je mozda u pitanju neka kriza, hir, faza u odrastanju...s hormonima i operacijama bih zaista pricekala dok se to čvrsto ne potvrdi jer kad se jednom krene u to, povratka bas i nema.

Jesi ga pitala jel bi mu puno znacilo da ga sad u zadnjem razredu srednje oslovljavaju kao ženu? Jel bi mu smetala eventualna ruganja, ismijavanja?

Ako ti se da molim te pojasni ovaj dio:

"visokofunkcionalni autizam vjerojatno u pitanju"

Jel ima dijagnozu? Ili je to sumnja? Jeste prosli dijagnostiku?
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 19.09.2024. at 22:30

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ne da mi edit.

Jesi ga pitala jel bi mu tako puno znacilo da ga sad u zadnjem razredu srednje oslovljavaju kao ženu? Jel bi mu smetala eventualna ruganja, ismijavanja? Klinci znaju bit baš okrutni ili je ta njegova potreba da mu se obracaju u zenskom rodu jača i nije ga briga sto ce mu se dogadjat u okruzenju u kojem boravi? Jel dovoljno psihicki jak da moze izdrzat taj pritisak vrsnjaka sad u ovom trenutku u kojem kazes da jos nije emocionalno zreo?

To bi ja sebe pitala da vidim koliko bi taj čin utjecao na njegovu psihu sveukupno dal vise u poz.ili neg.smjeru jer ionako je zadnji razred srednje, a poslije slijedi novo zivot.razdoblje i novi početci. Možda i sazrije pa time težina odluke ne bude toliko zahtjevna.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 19.09.2024. at 22:37

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja bih tako nekako da je moje dijete.
    Ujedno bi dobila na vremenu da vidim radi li se zaista o tome (potrazila jos jedno strucno misljenje) ili ima utjecaja i danasnjih medija jer se na sve strane bruji o tome od TV-a do drustvenih mreza, ta tema je sad bas jako rasirena i IN.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 19.09.2024. at 22:41

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Promjena spola u Hrvatskoj je tako tezak put na svim razinama da bi itko imalo "normalan" upustio se u tu pricu bez jakog unutarnjeg poriva.
    Samo obracanje u drugom spolu je ne vidim kao nikakav definitivni korak nego nacin da dijete dozivi sebe u spolu u kojem ( misli?) da pripada. Mozda mu se prijatelji i tako vec obracaju u tom spolu?

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Da, to je jasno nama da je težak put, a on trenutno ne razumije i misli da je to tak.
    Lili75 slažem se s tobom.
    On bi da ga se zove u ženskom rodu. On bi svašta, općenito.
    Tako da mi je sve to...
    Dok smo bili zadnji put pri psihologinji, rješavao je neki test i psihologinja je rekla da je vis. autizam I da će nam sljedeći put napisati nalaz.
    Znate li možda nekoga tko je u tih 30% da je mislio da je trans, a uspostavilo se da nije.
    On nema ništ vidljivo ženskog roda (pokreti, interesi...) osim osjećaja. Zato me i to dosta iznenadilo.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Depresivan je i socijalno anksiozan, a čim započinjem bilo kakvu priču o tome počinje biti svadljiv i komunikacija nije moguća.
    Općenito o svemu što mu ne paše.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Evo, sad nije ujutro nije otišao u školu jer ga na busu ismijavaju.
    Znam tu ekipu klinci i koma su.
    Hoda našminkan zadnjih par dana i to ne izgleda baš nekak. Naravno da privlači pažnju.
    Ne znam kak da mu pomognem.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moj je debelo bio u psihoterapji kada mu je palo napamet da je trans, mislim da je napunio tada 15.
    Kažem kako smo bili u terapiji bilo je nekako lakše kroz to proći. Danas se tome smije.
    Mislim da su danas djeca svjesnija svega, svih pojmova, daleko više nego prije.
    I možda im i padne na pamet svašta, možda imaju potrebu na neki naćin pokazati da su drugačiji ii tko zna što.
    U svakom slučaju jako je dobro da govore o svemu što ih muči i da imaju pravo na to.
    Biblios, kako se hendlate sa depresijom i socijalnom anksioznošću?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja isto znam dijete koje je u jednoj fazi "brijalo" na trans i poslije ga je to prošlo, ko da nikad nije ni doslo.

Clan sire obitelji mi boluje od depresivno-anksioznog poremecaja, jedino ato konkretno pomaze su antidepresivi i anksiolitici. Radi se o osobi starije zivotne dobi kod koje se takva stanja posebno aktiviraju u situacijama stresa.

U mirnijim razdobljima vise prevladava anksioznost.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo, sad nije ujutro nije otišao u školu jer ga na busu ismijavaju.
    Znam tu ekipu klinci i koma su.
    Hoda našminkan zadnjih par dana i to ne izgleda baš nekak. Naravno da privlači pažnju.
    Ne znam kak da mu pomognem.
    Da, ta kombinacija da je socijalno anksiozan (i depresivan) a ponasanjem zapravo dodatno privlaci paznju drustva, vjerujem da mu izaziva ogroman stres.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Meni više to sliči na bunt protiv društva.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

I meni to liči ko bunt...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa valjda bi dijete izabralo neki laksi bunt. Alkohol, markiranje, seks s nepoznatim osobama, voznja bez vozacke...a ne problem sa identitetom i hodanje kod psihologa i po bolnicama?

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Hodamo u Kukuljevićevu trenutno. Ne baš dobro. Svašta smo već prošli, ali on naš Ne sluša savjete.
    Kosjenka kome ste hodali?
    Kada je shvatio da ipak nije trans?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hodamo u Kukuljevićevu trenutno. Ne baš dobro. Svašta smo već prošli, ali on naš Ne sluša savjete.
    Kosjenka kome ste hodali?
    Kada je shvatio da ipak nije trans?
    Kukuljeviceva obicno nije prvi izbor za osobe koje osjecaju da su trans. Znam da je centar na Rebru.
    Ali kukuljeviceva opcenito meni ne bi bila izbor za nista, nego zadnja zadnja opcija. Prebukirani su jer su jedina bolnica u Hrvatskoj za djecu s psihickim poteskocama.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Tad nismo znali da je trans.
    U našem kraju dječja psihijatrija je loša. Hodali smo svakam, a mogu reći da nam je dr. iz Kukuljevićeve odlična.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne shvaćam jednu stvar u vezi trans, molim neka mi nitko ne zamjeri, žena sam biološki, nemam potrebu za šminkom. Je li šminka naglašavanje i manifestacija da je osoba ženskog roda ili kopiranje društvenih obrazaca?

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Kosjenka, bi mogli malo detaljnije opisati kako je kod vas to sve išlo?
    Hvala.
    Posljednje uređivanje od biblios1 : 20.09.2024. at 20:45

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Zuta postavljas zanimljiva pitanja.
    Hmmm..ja volim bit nasminkana kad sam na poslu, medju ljudima, opcenito u Zg. Sigurno ima i do drustv.normi.

A cim odem na more ne stavim na sebe nikakvu sminku po 3tj, ne oblacim grudnjak, ne stavljam nikakav nakit. Totalni relax.

U Zg nema sanse da sam bez nausnica i maskare barem.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Uh. Od kuda krenuti.
    Puno toga ima, ne bi nesto preskocila, kod nas je dosta komplicirana situacija.
    Od malena poremecaj paznje, logopedski problemi, do dan danas nedijagnosticirani ADHD .
    Uglavom prvo smo obilazili Suvag, pa klinicka psihologinja koja je bila ok ali nedovoljno, pa nakon novih trauma, dj psihijatrija uz koju smo krenuli i na privatnu psihoterapiju.
    Sto se tice transrodnosti, oduvijek je bilo naznaka da ga ne zanimaju cure, u sedmom razredu smo to nekako i iskomunicirali i sve ok.
    Godinu kasnije je imao ideju da je trans, al eto nije i danas se tome smije. Sreca je bila sto smo bili u terapiji pa je on to i sa psihologinjom "prosao".
    Neke stvari iz tog vremena mi ni dan danas nisu jasne, ali mislim da je puno puta pokusao koristit svoje probleme za neku vrstu manipulacije. Bezuspjesno.
    Uglavnom na vrijeme je dobio svu pomoc koja mu je trebala, puno vremena, truda a i novca je utroseno.
    Danas je on zdrav i prav, nestasan sedamnaestogodisnjak koji ceka svog prvog decka, ima hrpu prijatelja. Sa skolom se nosi relativno ok, nastavnici prepoznaju njegove poteskoce sa koncentracijom i bez papira mu izlaze u susret gdje god mogu.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Mi smo isto svašta privatno prošli, sad kombiniramo jednu dr. u Kukuljevicevoj i psihologinju na Rebru (bio je dvaputa).
    Jeste vi hodali na Rebro?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Zuta postavljas zanimljiva pitanja.
    Hmmm..ja volim bit nasminkana kad sam na poslu, medju ljudima, opcenito u Zg. Sigurno ima i do drustv.normi.

A cim odem na more ne stavim na sebe nikakvu sminku po 3tj, ne oblacim grudnjak, ne stavljam nikakav nakit. Totalni relax.

U Zg nema sanse da sam bez nausnica i maskare barem.
    Ovo mi zvuči kao društveni pritisak jer konvencionalno je ideja da žena koja nosi grudnjak i šminku = drži do sebe, uz odjeću koja je formalna ovo je očekivano formalno ponašanje od žene. Ispravi me, možda su to moje predrasude.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Da ne budem totalno off, ja bih pitala dijete što želi, uostalom to je odrasli čovjek. Ali bih tako razgovarala i dala svoje mišljenje, koje je opširno, ne mora se ni mijenjati spol ni nositi odjeću da bi se osjećalo ovim ili onime. Ali ako hoće, i to je u redu. Ponovo, on je sada svoja osoba.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 21.09.2024. at 11:09

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo mi zvuči kao društveni pritisak jer konvencionalno je ideja da žena koja nosi grudnjak i šminku = drži do sebe, uz odjeću koja je formalna ovo je očekivano formalno ponašanje od žene. Ispravi me, možda su to moje predrasude.
    Pa naravno da moram tako izgledati na svom poslu, imamo propisan dress code, al ja sam nasminkama i u slob.vrijeme, nisam jedino tada u stiklama. A to sto sam na moru ko divljakusa, to je moj izbor, volim bit gola (90% dana sam u kupacem), nije bas ni to neka drustvena norma a malo sutra sta bi hodala bez grudnjaka da imam velike sise i da me ledja bole od njih, ovako uz moje marelice hahaha se moze

Nego da ne skrecemo previse s teme.

Kosjenka, ovo je super da ste cijelo vrijeme bili pod psihoterapijom, djeca ocito nekad zabrazde. Eto dijete koje je gay moze zabrijat da je trans i uvalit se u raznorazne zdravstv.komplikacije, a vama je terapija pomogla da sve to izbjegnete. Bas mi je drago zbog sina.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 21.09.2024. at 16:17

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jako je daleki put do hormona kod trans osoba. Godine( i godine) razgovora /terapija/pretraga i onda tek kad se svi strucnjaci , roditelji i dijete, ili odrasla osoba dogovore krece se sa hormonskom terapijom.
    Dakle, vrlo je dalek put ( ako se uopce dogodi) od oslovljavanja u nekom rodu do koraka koji vode (i) fizickoj preobrazbi.
    Posljednje uređivanje od sirius : 21.09.2024. at 17:31

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Budemo vidjeli što nam nosi sljedeći susret s psih. na Rebru koji je uskoro.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi smo isto svašta privatno prošli, sad kombiniramo jednu dr. u Kukuljevicevoj i psihologinju na Rebru (bio je dvaputa).
    Jeste vi hodali na Rebro?
    Ne, Slavonija/ Osijek

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jako je daleki put do hormona kod trans osoba. Godine( i godine) razgovora /terapija/pretraga i onda tek kad se svi strucnjaci , roditelji i dijete, ili odrasla osoba dogovore krece se sa hormonskom terapijom.
    Dakle, vrlo je dalek put ( ako se uopce dogodi) od oslovljavanja u nekom rodu do koraka koji vode (i) fizickoj preobrazbi.
    Da, al super da se izbjegao u nekim slucajevima (ima i tu primjera) jer bi bio suvišan, a pitanje i kakva bi bila reakcija vrsnjaka na oslovljavanje u zenskom rodu u okruzenju, pogotovo manjim sredinama. Dijete se srecom moze postedit uz dobrog psihologa, AKO je na krivom putu, kao sto biblios sumnja u slucaju svog sina.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 21.09.2024. at 21:33

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da, al super da se izbjegao u nekim slucajevima (ima i tu primjera) jer bi bio suvišan, a pitanje i kakva bi bila reakcija vrsnjaka na oslovljavanje u zenskom rodu u okruzenju, pogotovo manjim sredinama. Dijete se srecom moze postedit uz dobrog psihologa, AKO je na krivom putu, kao sto biblios sumnja u slucaju svog sina.
    Potpuno mi je nejasan tvoj tok misli. Izgleda da ti mislis da se jaka hormonska terapija kod nas djeli sakom i kapom ko slatkisi svakom tko useta u bolnicu i kaze -danas sam zensko.
    Sto se tice oslovljavanja nemam stav. Ali sigurno postoji dobar razlog ako je uskoro punoljetnom djetetu uopce palo na pamet da zeli da mu se tako obracaju. Nismo mi švicarska ni Island da je to bilo moderno i zabavno.
    Posljednje uređivanje od sirius : 21.09.2024. at 21:49

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

On je bez prijatelja i u online svijetu tako da je pitanje s kim komunicira i dal opće razumije da je u Hrvatskoj.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

On je bez prijatelja i u online svijetu tako da je pitanje s kim komunicira i dal opće razumije da je u Hrvatskoj.
    Cuj, dijete ti vec godinu dana govori da se ne osjeca u spolu u kojem je rodeno. Mozda zbog toga zivi u svijetu koji nije povezan s realnoscu, jer mu je tako lakse? Mozda je ta prica sa spolom samo faza? Ili izgovor za bjeg? Mi ne znamo tvoje dijete , ali ocito je da ga muci puno stvari.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Da, dijete očito muči puno stvari i bas zato sto je ocigledno pogubljeno, ocajno, depresivno, trazi nacin za privlacenje paznje, sumnja se i na autizam, ne zna se do kraja kakve sve dijagnoze ima, ne bih pomislila da je ovo pitanje disforije jedino na koje se treba fokusirati. Bas zbog cjelokupnog psihickog stanja, hormoni i njihove nuspojave bi mi u ovom trenutku bili zadnja opcija.

Majka mu pokusava pomoci, no u nasem sustavu to ide tesko i puzevim korakom.

Biblios, jako mi je zao sto to prolazis i ti i tvoj sin, od srca vam zelim da sto prije pronadjete nacin da se sin moze nositi sa zivotnim nedacama, nadje neke prijatelje, spozna zapravo tko je i sto zeli te bude ispunjeniji, bezbrizniji i sretniji koliko je to moguće.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Cuj, dijete ti vec godinu dana govori da se ne osjeca u spolu u kojem je rodeno. Mozda zbog toga zivi u svijetu koji nije povezan s realnoscu, jer mu je tako lakse? Mozda je ta prica sa spolom samo faza? Ili izgovor za bjeg? Mi ne znamo tvoje dijete , ali ocito je da ga muci puno stvari.
    A mozda u tom svijetu zivi vec godinama jer ima socijalnu anksioznost, pa nema prijatelje i drustvo. Takvih danas ima jako puno nazalost.

Ne znam zasto si ti tako sigurna da je dijete trans, a sama biblios kao majka nije, sasvim sigurno bolje poznaje dijete i ne cini mi se kao netko tko ne bi nikako prihvatio cinjenicu da je dijete trans. Naravno da je to tesko roditeljima, kome ne bi bilo, taj laze.

Al tako uporno tvrdit nekome da mu je uzrok svih dugogodisnjih problema djeteta, koje dijete vuce od djetinjstva, to sto je trans mi je u najmanju ruku dvojbeno.
    Jer ti zaista cijelo vrijeme uvjeravas u to, kao da poznajes to dijete.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Hvala ti, Lili75. Slažem se s tobom.
    Nije mi problem prihvatiti, ali ne želim da se zalijeće.
    Dok se sebe sjetim u tim godinama, nisam baš imala pametne izbore.
    Isto tak borim se godinama sa anksioznoscu, a nisam trans.
    Posljednje uređivanje od biblios1 : 22.09.2024. at 08:39

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

pa nitko nije tvrdio da dijete je ili nije trans, samo da ga puno toga muci.
    I da, da se ne krece u proces promjene spola samo tako, preko noci.
    Puno toga tu ima i zelim ti da sto prije pronadjete strucnjake koji vam mogu pomoc.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

To mi je jasno. Hodamo već godinama i k psiholozima i psihijatrima.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Mene zanimaju iskustva ljudi koji su prošli to i koji su bili u sličnoj situaciji.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A mozda u tom svijetu zivi vec godinama jer ima socijalnu anksioznost, pa nema prijatelje i drustvo. Takvih danas ima jako puno nazalost.

Ne znam zasto si ti tako sigurna da je dijete trans, a sama biblios kao majka nije, sasvim sigurno bolje poznaje dijete i ne cini mi se kao netko tko ne bi nikako prihvatio cinjenicu da je dijete trans. Naravno da je to tesko roditeljima, kome ne bi bilo, taj laze.

Al tako uporno tvrdit nekome da mu je uzrok svih dugogodisnjih problema djeteta, koje dijete vuce od djetinjstva, to sto je trans mi je u najmanju ruku dvojbeno.
    Jer ti zaista cijelo vrijeme uvjeravas u to, kao da poznajes to dijete.
    Roditeljima obicno trebaju godine, ako ne i cijeli zivot da prihvate da je dijete trans. U slucaju da jest trans. Tako da ta prica majka znq ili ne zna , nazalost u ovom slucaju ne drzi vodu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •