Beko hladnjaci? Valja to? Ili nešto drugo ne preskupo a veliko, sa 5 godina garancije.
Moj je beko hladnjak zacudo na zivotu od 2008.god..
Nije bio ni pretjerano skup ni nista poseban.
Stalno ocekujem kad ce se pokvariti.
Moj glas za Gorenje, ima 5god.garanciju, u Emezetti uvijek se nađe modela na akciji. Naš je star 10 godina i super radi... kao i svi ostali Gorenje aparati koje imam
Mi sad imamo LG,nakon 18 godina Gorenje,tad je taj novi bio na akciji i ok je.veći je hlađeni prostor
Za hladnjak nemam iskustva, ali sa firmom Beko imam dobro iskustvo. Mi smo prije 2 godine kupili njihovu perilicu suđa kad nam je Gorenje krepala (bila je stara 7 godina, što i nije pretjerano).
Čovječe, preporodila sam se - Beko perilica ne buči, ima puno lakša vrata, ima bolji raspored košara. Da moram kupiti novi frižider, bez ikakve dileme uzela bih njihov, pogotovo ako je na akciji...
Uostalom, većina proizvođača kućanskih aparata ima svoje proizvodne linije u Kini, tako da danas to stvarno više nema veze...
Dižem temu...
Vrijeme je za promjenu hladnjaka...
Ima netko nekih novih iskustava?
Kombinirani, široki 60 cm i tu sam ograničena zbog namještaja, sa što više litara hladnjaka...
odi u trgovinu i gledaj štp je dostupno, provjeri litre po odjeljcima, vidi koliko imaju ladica u vratima (što više to bolje, naravno), imaju li jednu ili dvije ladice u gornjem odjeljku;
ja na moru imam beko jer je imao najveću litraži (nakon 2 godine, u zamrzivaču se stvara led pa se najniža ladica zaledi i moram ju čupati)
doma imam bosch i zadovoljna sam (moj je 70cm, tako da ti ne mogu pomoći s točnim nazivom hladnjaka)
ako ti je blizu, odi ovdje: https://www.kralj.hr/hladnjaci-22/22/?manuf=17&catef=52
Posljednje uređivanje od Vrijeska : 25.06.2025. at 09:43
ja sam danas manje uzbuđujem što se tiče izbora kućaniskih aparata
nažalost, spremna sam da će se pokvariti nakon nekoliko godina i da ću morati kupiti novi tako da mi je važna i estetika
(npr. staklene police, inox vrata (ima samsung prekrasne u bojama, ali su mi malo preskupi); izgled lajsnih na policama (srebrne, bijele plastične i sl.)
Ja imam doma Samsung, od vremena korone. U redu je. Imala sam prije Siemens, bio je manji, ali je imao pametniji raspored prostora. Zamrzivač mi je sada u ladicama, u Siemensu je bila polica. Čini mi se značajno robusnije bez ladica, koje su logično krhke pri niskoj temperaturi, a s vremenom plastika ostari, tako da očekujem probleme. A i način slaganja je meni bio bolji u Siemensovom bez ladica. Sad imam tri kom, u jednoj držim meso, u drugoj povrće i voće i u trećoj gotova jela i domaće "poluproizvode".
Ali imam i jedan niski Hisense (visina radne plohe) kojeg vozim okolo autom, svake godine ide u kamp, stoji vani bez nadstrešnice, dakle u lošim uvjetima. Ima minimalno opcije, ali mi je iznenađujuće super. Ja sam taj Hisense birala tako da mi stane točno određena rajngla, da mogu svaki drugi dan kuhati u kampu. Razmisli što ti je važno. Ja sam rajnglu nosila u dućan.
slažem se s Jelenom
pregledj posude, lonce, namirnice, koje inače držiš u hladnjaku, i u dućanu otvoriš hladnjak i napraviš raspored (ja sam uzela 70 cm širine da mi lagano stane protvan za kolače)
ja imam s ladicama u zamrzivaču jer mi je tako preglednije, ali drugi imaju možda drugačije viđenje prostora
u gornjem dijelu imam jednu duboku ladicu i dvije manje umjesto još jedne velike (u jednoj su namazi i sir; u drugoj domaći suhomesnati proizvodi - špek i sl.), velika ladica je za povrće i voće
Posljednje uređivanje od Vrijeska : 25.06.2025. at 10:00
U prošlom stanu smo imali Elektroluxov hladnjak širine 60cm i visine 201 cm. Ta dva centimetra viška su nam neočekivano puno puta stvorili probleme kad smo ga selili iz prostorije u prostoriju, što normalni ljudi ne rade, ali mi smo eto svako malo nešto renovirali. Ali zahvaljujući visini u njemu je bilo jako puno mjesta, i još je imao neku oznaku space plus što bi značilo da ima više mjesta od drugih hladnjaka iste veličine. Raspored je bio odličan. Polica za boce se mogla postaviti ukoso da boce ne cure na čepovima, police su bile fleksibilne i imao je tri izvlačne plastične posude. Minus je što su otišle brtve (to bi valjda mogli i zamijeniti), stvara se led na 2-3 mjesta, dizajn i nije baš nešto a i malo je prohrđao što smo uspjeli prebojati. On je ostao u apartmanu koji se sada iznajmljuje a mi smo za novi stan kupili novi, Bosch. Širine 70 što je odlično. Ali iako bi Bosch trebao biti bolja marka od Elektroluxa, raspored je lošiji, polica za boce se ne može nagnuti, na polici ispod nje ima 3 cm visine i ima samo jedna prevelika izvlačna plastična ladica. Taj raspored sam mogla vidjeti u dućanu ali nisam obraćala pažnju. Vjerovala sam da je Bosch super brend a i reklamna kampanja im je bila odlična. Možda nije isto kupiš li jeftini Bosch ili skupi Bosch. Na kraju sam se snašla tako da sam kupila nekoliko plastičnih kutija, a ispod boca da ne cure uvijek nešto moram staviti (u vrata ne stanu po visini), ali eto od Boscha sam očekivala da to neću morati raditi.
Zaključak je da obratiš pažnju na unutrašnjost i poklapa li se taj raspored s načinom kako koristiš hladnjak.
Što se cijena tiče, poprati malo popuste na ekupi, oni imaju svako malo popust na neku vrstu plaćanja, pa popuste na određene brendove, mi smo čak ulovili neku cash back akciju tako da smo dobili 70€ povrata jer smo se registrirali na Bosch stranici, a od ekupi smo dobili bon za slijedeću kupnju u vrijednosti oko 60€.
Jučer sam uplatila progresivne naočale pa će zamjena frižidera malo pričekati
Visinu nisam provjerila, ali imam element iznad frize tako da i tu moram paziti, iako bi bilo lijepo da odmah jedno ispod drugog.
Polica za boce mi ne treba, nisam sigurna da mi treba dvije kutije (tu mi se uvijek nekog drloga nakupi.
Navikla sam kupovati u tetrapaku mlijeko, kefir, hranu sortiram po kutijama tipa suhomesnato u jednoj, namazi sireve u drugo. Kuhanu hranu osim juhe obično stavljam u Ikeine staklene posude pa ih slažem jednu na drugu..
Ledenica mi treba manja, imam odvojenu škrinju i ladičar koji su mi trebali u nekim drugim vremenima...
Naravno da mi se svidio Bosch, ima jedan sa 900 na 600 e pa mi je to isto lijepo
E da, od ljepote tu je i Smeg koji bi imao kuhinjski retro izgled za kojim vapi...
Malo što sam bacila oko rasporeda mi je Samsungov nekako najpraktičniji...
Mi isto kupujemo novi frižider, ali nama su jedini kriteriji da stane na mjesto gdje je stajao dosadašnji i što manja potrošnja. Mislimo da će biti Samsung, razred C. Ja sam se bila zagrijala za jedan Gorenje, koji je razred A, ali su mi rekli da Gorenje više nije što je nekad bilo otkad su ga kupili Kinezi i da ga izbjegavam.
Frižider koji smo dosad imali smo kupili po boji, izabrali smo najjeftinji koji je bio dostupan u sivoj (krom) varijanti i eno ga još radi nakon 19 i po godina, samo su mu sve gume otišle pa više ne brtvi dobro i vjerojatno troši previše struje.
E ja od proljetos imam solare tako da ne gledam razred potrošnje
Samsung mi je dosta zapeo za oko i da do sada su bili bijeli ali imam novu zidnu napu od kroma pa mi nekako ljepše ...
Iako bi se Smeg svaki ukopio![]()
Nemam Smeg frizider, ali sam imala stednjke, one velike s 5 ringova. Meni su, iskreno, grozni. Izgledaju ok, ali su vrlo nekvalitetni. Ringovi su brzo zahrdjali, pecnica je proizvodila cudne zvukove i nejednako je pekla, ali mozda su frizideri bolji.
Mi imamo 2 samsunga. Jedan doma, drugi na moru. Da kucnem, nikakvih problema za sada. Ono sto su mi bili uvjeti za fridge - najveci moguci ugradbeni i no frost freezer.