Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: prijelaz u 2. srednje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno prijelaz u 2. srednje

Pozdrav svima,
    sin prosle godine nije uspio upisati zeljenu skolu - sportski razred jer nije imao dovoljno bodova te se upisao u drugu skolu u Zagrebu, zavrsio 1. razred no nije zadovoljan u postojecoj skoli, ima individual. pristup. Poslali smo molbe u par drzavnih skola ali vec smo sad dobili odbijenicu da nema mjesta. Kako uopce nije opcija da nastavi skolovanje u trenutnoj školu, bojimo se najgoreg scenarija da dijete ne bude upisano na jesen u 2. razred srednje skole jer su nas vec dvije škole odbile radi nedostatka mjesta u razredima, kome se mozemo obratiti
    za pomoc i imate li savjet ako se netko nalazio u sl. situaciji?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Jeste li slali molbe nekim random školama ili samo onim koje imaju sportske razrede?
    Nikako ga ne ispisuj iz postojeće škole dok ne nađeš novu!
    Inače, škola mora primiti učenika samo u slučaju njegova preseljenja u drugi grad (promjena prebivališta) ili ako je izrečena najteža pedagoška mjera pa ga nadležni ured premjesti u drugu školu.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 12.07.2026. at 09:39

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Vidim da u Gradu Zagrebu sportski razred imaju 3 gimnazije i 4 strukovne škole, a u Zagrebačkoj županiji takav razred ne postoje uopće.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 12.07.2026. at 09:44

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Od privatnih PESG i Svijet.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gimnazija nikako ne dolazi u obzir niti sportska niti bilo kakva
    Posljednje uređivanje od pepeljuga : 12.07.2026. at 11:17

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije mi prosao cijeli odgovor. Hvala Cokolada na savjetima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno prijelaz u 2. srednje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pozdrav. Nije mi prosla poruka. Nisam znala da je tako tesko prebaciti se, interesira me koja mi institucija moze pomoci ako se dogodi najgori scenarij - da ga sve skole odbiju u kolovozu.. Poslali smo zamolbe u skole koje on zeli - ekonomske ali pitanje je ima li mjesta. Gimnazije nikako jer nisu za njega (lijen je i ne uci i samo sport). Cilj nam je da sto bezbolnije zavrsi srednju i da je on sretan s odabirom skole, evo najiskrenije.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Bojim se da institucija, a to bi bio Gradski ured za obrazovanje, sport i mlade, ne može pomoći jer su škole skroz autonomne u (ne)primanju učenika, osim u gore navedenim slučajevima.
    Ne znam je li se razlog mijenjanja škole vršnjačko nasilje ili nešto slično, možda bi tu Gradski ured mogao dati kakav savjet?
    Posljednje uređivanje od čokolada : 12.07.2026. at 22:36

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Bojim se da institucija, a to bi bio Gradski ured za obrazovanje, sport i mlade, ne može pomoći jer su škole skroz autonomne u (ne)primanju učenika, osim u gore navedenim slučajevima.
    Ne znam je li se razlog mijenjanja škole vršnjačko nasilje ili nešto slično, možda bi tu Gradski ured mogao dati kakav savjet?
    Gradski ured bi trebao imati pregled gdje ima mjesta, tj. koje škole uopće dolaze u obzir. Ne znam je li to tako, nisam se s tim sretala.

Treba napraviti mapu škola s udaljenostima od kuće i krenuti "češljati" redom sve škole koje nisu gimnazije. Ne bih bježala od strukovnih zanimanja... Kad je moj stariji sin bio na profesionalnoj orijentaciji HZZ-a (zbog individualizacije) na popisu nam je bila i Tehnička škola Zagreb (Palmotićeva) za koju ja do tada nisam ni znala da postoji, a imaju kojekakvih zanimljivih smjerova (npr. tehničkar za logistiku). Vjerojatno ima još takvih mjesta...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Srednja skola nije obavezna, takav je i stav sustava i institucija.
    Ne znam koji je razlog premjestaja, sto je bitno za pricu.
    Moze se prebaciti u drugu skolu ako zadovoljava uvijete ocjenama , ako skola ima mjesta i ako prode medicinu rada/ljecnjka skolske medicine ako je potrebno. Prelazak je zapravo prilicno kompliciran, a gotovo i nemoguc ako ima IP , a ocjene mu nisu dobre.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nadam se da ga nisi ispisala iz skole, pogotkvo akk je to iskljucivo njegova ideja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam naravno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •