Pokazuje rezultate 1 do 50 od 182

Tema: kako napraviti svoj sapun

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kupila i sodu kaustiku (1 kg = 15 kn), ima je u talovcevoj, u blizini zapadnog kolodvora, dali mi info decki koji doma prave bio dizel.

covjek u trgovini se sjetio kako je i on s mamom doma pravio sapun, dpodao mi i grumencic neke smole (pretpostavljam da je ona za gudala, isto mi izgleda), kaze da ce od tog sapun biti skroz proziran, bistar

e, a ja ga nisam uopce zamisljala prozirnim, tj sigurna sam da ne moze ispasti proziran

mozda da sam kupila glicerin pa ga od tog isla pravit...

dakle, ostalo mi kupit nekog jeftinog maslonovog ulja (sto jeftinije to bolje, kazu), smisliti zacine i miiise, danas ce mi mm donijeti lavande iz vrta svog frenda, smisliti kalupe - i mogu krenuti raditi

u rujnu mislim da bi mogla imati svoj prvi sapun
    :D

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    kupila i sodu kaustiku (1 kg = 15 kn), ima je u talovcevoj, u blizini zapadnog kolodvora, dali mi info decki koji doma prave bio dizel.

covjek u trgovini se sjetio kako je i on s mamom doma pravio sapun, dpodao mi i grumencic neke smole (pretpostavljam da je ona za gudala, isto mi izgleda), kaze da ce od tog sapun biti skroz proziran, bistar

e, a ja ga nisam uopce zamisljala prozirnim, tj sigurna sam da ne moze ispasti proziran
    ...
    :D
    Bok, je li mi može netko dani ime i adresu trgovine u Talovćevoj, gdje je ivarica kupila sodu... Volio bih okusiti čari izrade domaćeg sapuna, ali nikako ne mogu naći Natrijeh Hidroksit (Kaustičnu Sodu) po povoljnijoj cjeni

Puno hvala

Elvis T.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj peugeot_bebe prvotno napisa Vidi poruku
    Bok, je li mi može netko dani ime i adresu trgovine u Talovćevoj, gdje je ivarica kupila sodu... Volio bih okusiti čari izrade domaćeg sapuna, ali nikako ne mogu naći Natrijeh Hidroksit (Kaustičnu Sodu) po povoljnijoj cjeni

Puno hvala

Elvis T.
    sori, tek sad vidim
    talovceva je mala, ima svega par brojeva, a ovo je jedina trgovina bojama i lakovima tamo
    preporucujem ti da ipak ne kupujes tamo, iako se kupuje na kila i nije skupo, jer s tom sodom sapun mi nije ispao bas neki, valjda je ishlapjela, ako to uopce moze ishlapiti?
    kasnije sam kupovala u chipoteci, nije skupo, samo nije tako jeftino ko tamo
    ali buduci ne mislis praviti bombe...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj peugeot_bebe prvotno napisa Vidi poruku
    Natrijeh Hidroksit (Kaustičnu Sodu).
    nije natrijev hidroksit, vec natrijev hidroksid

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    , valjda je ishlapjela, ako to uopce moze ishlapiti?
    NaOH je jako higroskopna i navlaci vlagu, pa mozda je u tome trik

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •