Evo prošao je i taj naš veeeliki dan pa reko' da vam javim što je bilo sa tortom.
Napravila sam nekakvu vegansku varijantu torte s mrkvom, uz još malo intervencije i improvizacije. Dakle "biskvit" se sastojao od ribane mrkve, ja dodala i ribane buče, brašna, malo ulja, 1 prašak, mrvica cimeta, sjemenke suncokreta (umjesto oraha) i još sam ubacila krušku i jabuku na komadiće. Zasladila sam sa ukuhanim sokom od jabuke. Malo je zeznula pećnica (na drva je pa je temperatura pečenja odokativna) i biskvit je pao što se pokazalo super jer se jede rukama bez problema . Na i u to je išla krema od svježeg sira i malo maslaca zaslađena fruktozom- to za bijeli dio, a u obojani (bila je na cvijet jer je Maškica zaluđena cvijećem ) sam umiksala pire od buče. Za ukras su bile tratinčice (koje su se zatvorile u frižideru -bilo im je premračno i prehladno ).
Uglavnom frajerica se silno razveselila torti, smazala je svoj komad s nevjerovatnim guštom. A ni nama nije teško pala ( ima još jedan komad u frižideru- tko zna hoće li dočekati jutro ).