Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 51

Tema: tečaj za trudnice u rijeci???

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    kety

Početno tečaj za trudnice u rijeci???

molim vas ako znate gdje, kada i kako se može naći tečaj za trudnice u rijeci. hvala!

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koliko znam trebaš se raspitati u riječkom rodilištu.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad je dobro vrijeme za prijavu - moguce da uletis u tecaj u 6 mj. jer ih ljeti nema
    zovi centralu bolnice ili ginekologiju

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

1. Tečaj za psihofičku pripremu trudnica
    KBC Rijeka
    Klinika za ginekologiju i porodništvo
    Rijeka, Krešimirova 42
    tel:658-200

Klinika za ginekologiju i porodništvo KBC-a Rijeka redovito organizira tečajeve za psihofičku pripremu trudnica. Na tečajevima je prisutno 30 parova (trudnice sa supruzima).
    Cilj tečaja koji se održava u prostorima Klinike za ginekologiju i porodništvo KBC-a Rijeka (10 puta godišnje) je da trudnice i njihovi supruzi dobiju osnovne naputke glede razvoja trudnoće, poroda i učinkovitosti dojenja djeteta. Posebno se objašnjavaju metode pripreme za porođaj kako bi se otklonio prisutni strah i neznanje te da se shvati da su trudnoća, porođaj i dojenje prirodni fiziološki procesi.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno trajanje tečaja

Koliko dugo traje tečaj? Ako traje više dana, da li je to par dana za redom ili je podijeljeno na, npr. dva vikenda?

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cetri tjedna po dva dana - dva sata popodne :D

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam imala tri tjedna po tri dana no ipak je za potpunu informaciju najbolje zvati na gore navedeni tel . Za naručivanje se zove početkom mjeseca za slijedeći, ako se dobro sjećam .

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo friške informacije, bila sam na tečaju u 12. mj.
    Za naručiti se zoveš od 10. u mjesecu za idući mjesec, primaju samu trudnice od 28. tjedna trudnoće nadalje.
    Možeš ići sa suprugom a možeš i sama, nije problem.
    Tečaj je trajao od 06.12.-23.12., tri puta tjedno (od 18h - 19,30h cca), sve u predavaoni osim jedan put vježbe disanja u dvorani.
    Svakako se prijavi, zanimljivo je i poučno, pogotovo muževima! :D

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Eh, hvala svima na onfirmacijama. Budući da nisam iz Rijeke, nadala sam se da su predavanja nekako stisnuta u karaći period da mogu uzeti godišnji i doći, ali nažalost ništa od toga . Baš mi je žao jer mi se riječka bolnica ipak čini najbolja.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mi smo putovali iz Zagreba na tečaj. Nismo išli na sva predavanja, nego smo izabrali 4-5 predavanja koja su nam bila zanimljiva (na prvom predavanju daju raspored po temama). Nije nužno ići u Rijeku na tečaj da bi rodila tamo. Pogotovo ako si već upoznata s tijekom poroda i onim nakon njega (što većina cura na forumu i je). A i o Riječkom rodilištu možeš na forumu puno toga pročitati (što vjerojatno i jesi, kad bi htjela tamo roditi). No, nama je bilo važno i upoznati rodilište da bi se MŽ bolje osjećala kad dođe na porod, a i s cestom do rodilišta (nikad ne znaš koliko ćeš žuriti).
    Također možeš ići na tečaj negdje gdje ti je bliže, a u Rijeku otići samo na jedan pregled i na porod.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Pa da, mislim da je dobra ideja otići samo na neka predavanja, ponajviše zbog upoznavanja s bolnicom i osobljem.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam upravo nazvala za tečaj u rijeci: moram nazvati 10.03.2007. za prijaviti se na tečaj koji počinje 02.04.2007. Samo sam zaboravila pitati koliko to košta. Da li netko zna?

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Tečaj je besplatan.

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Točkica prvotno napisa
    Tečaj je besplatan.
    Nije više, sada košta 100 kn po paru. Ja krećem u ponedjeljak i rekli su da prvi put dođemo pola sata ranije da uplatimo 100 kn i onda se odmah dobije i raspored predavanja.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj betty boop prvotno napisa
    Citiraj Točkica prvotno napisa
    Tečaj je besplatan.
    Nije više, sada košta 100 kn po paru. Ja krećem u ponedjeljak i rekli su da prvi put dođemo pola sata ranije da uplatimo 100 kn i onda se odmah dobije i raspored predavanja.
    bit će ti užasna gužva jer teta na porti odgovara na pitanja, telefone, upućuje žene i ispunjava vam uplatnice.
    ja sam s trbušinom čekala 45 min. i druge trudnice isto.

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa
    bit će ti užasna gužva jer teta na porti odgovara na pitanja, telefone, upućuje žene i ispunjava vam uplatnice.
    ja sam s trbušinom čekala 45 min. i druge trudnice isto.
    Ufffff, onda ćemo ipak doći tamo puno ranije. Hvala!

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

I ja krećem na tečaj u ponedjeljak i mislila sam da ćemo financije lagano riješiti u predavaoni. Na kojoj porti (valjda rodilište) moraš platiti i što se dogodi ako ti se ne da čekati ili zakasniš, pa platiš drugi dan?

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Blis, teta mi je preko telefona rekla da se plaća prije tečaja na onom šalteru odmah na ulazu. Ako zakasniš ne vjerujem da će te odbiti, ipak im je drago vidjeti tvojih 100 kn pa makar i s kašnjenjem .

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

jel tečaj obavezan ako misliš rodit u RI? :?

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mamuška prvotno napisa
    jel tečaj obavezan ako misliš rodit u RI? :?

Nije.

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Košta sto kunelića no može se i ne platiti, nije da kontroliraju tko kada dolazi! Mi smo platili za svaki slučaj. Poučno je, no neka predavanja od npr. (kršitelj koda)a su malo dosadna, iako se na svakoj prezentaciji dobije uzorak proizvoda (Od (kršitelj koda)a smo dobili varalicu, jednu bočicu, jastučice za prsa, neke kremice itd, od Chicca nekakav bon sa popustom, Mustelu smo propustili na moju žalost)

Imam plan pa ga mogu prepisati ako nekoga zanima

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Šta se tiče tih prezentacija proizvoda, je da su malo dosadna ali ovaj chiccov bon s popustima nam se već isplatio i to dobro......na kolica od 3800 ide 20% tog popusta i 5% popusta na gotovinu šta znači da smo uštedili 1000 kn :shock: !!!!!!!!!

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj betty boop prvotno napisa
    Šta se tiče tih prezentacija proizvoda, je da su malo dosadna ali ovaj chiccov bon s popustima nam se već isplatio i to dobro......na kolica od 3800 ide 20% tog popusta i 5% popusta na gotovinu šta znači da smo uštedili 1000 kn :shock: !!!!!!!!!
    Mi smo inteligentno kupili Chiccova kolica u Bebi i mami za 45000, umjesto da samo se sjetili i otišli do njihovog dućana gdje je bon važeći. Ah kupovina sa svekrvom

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Serpentina prvotno napisa
    Košta sto kunelića no može se i ne platiti, nije da kontroliraju tko kada dolazi! Mi smo platili za svaki slučaj. Poučno je, no neka predavanja od npr. (kršitelj koda)a su malo dosadna, iako se na svakoj prezentaciji dobije uzorak proizvoda (Od (kršitelj koda)a smo dobili varalicu, jednu bočicu, jastučice za prsa, neke kremice itd, od Chicca nekakav bon sa popustom, Mustelu smo propustili na moju žalost)

Imam plan pa ga mogu prepisati ako nekoga zanima
    Evo mene zanima plan - ako ti nije teško
    U kojoj zgradi bolnice se održava tečaj?

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

KBC Rijeka – Klinika za ginekologiju i porodništvo

TEČAJ PRIPREME TRUDNICE ZA POROD

Predavanja i vježbe se održavaju u Klinici za ginekologiju i porodništvo KBC Rijeka s početkom u 18 sati.

Uvodno predavanje (Branka Lučić, vms – glavna sestra Klinike)
    Kako se pripremiti za rodilište? (Edita Škunca, vms – glavna sestra odsjeka za babinjače)
    Obilazak rodilišta (Silvana Tomić, glavna sestra odsjeka rađaonice)
    Chicco, prezentacija proizvoda

Prehrana u trudnoći i puerperiju. Fizička aktivnost i tjelesno vježbanje u trudnoći. Priprema za porod (dr.med Hrvoje Vlašić)
    Trudnoća, normalan porod i puerperij (mr.sc. Vedran Frančišković)
    Briga za zdravlje i njega zubi djeteta u trudnoći i dojenačkoj dobi (dr. Danko Bakarčić, stomatolog)
    ****, prezentacija proizvoda

Prvo i drugo porodno doba (dr.sc. Aleks Finderle)
    Treće i četvrto porodno doba (mr.sc. Mirko Prodan, pročelnik odsjeka za fetalnu i maternalnu medicinu)
    JGL, prezentacija proizvoda (dr. Alenka Jajac)

Vježbe disanja i tjelesne vježbe (Ksenija Zečević, vms, Silvana Tomić, ms, Barbara Finderle, vms)

Alternativni načini rađanja – porod u vodi, porod na stolčiću (dr.med. Marinko Marić)
    Bezbolni porod (mr.sc. Nebojša Sindik, pročelnik odsjeka rađaonice i odsjeka za babinjače, mr.sc. Marinka Manestar, anesteziolog)

Psihološki i emocionalni aspekti tijekom trudnoće, porođaja i roditeljstva (Karin Kuljanić Vlašić, prof. psihologije)
    Zaštita majčinstva prema zakonskim propisima (dipl.iur. Darko Dokić)

Dojenje (Branka Lučić, vms)
    Novorođenče i prehrana (prof.dr.sc. Igor Prpić, mr.sc. Vesna Mahulja-Stamenković)
    Psihomotorni razvoj dojenčeta (prof.dr.sc. Igor Prpić, pročelnik odjela neonatologije)
    (kršitelj koda), prezentacija proizvoda

Patronažna sestra – uloga i zadaci u zaštiti trudnica, babinjača i novorođenčadi (Nataša Mrakovčić, vms)
    Kontracepcija nakon poroda (dr.med. Ines Krištofić)
    Mustela, prezentacija proizvoda

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da Vam se požalim u vezi tečaja.
    Termin je 24.07.07. trebala sam ući na tečaj za 6 mj. dobila upute da zovem na tel. 338-287, 10.05.07., zvala i sve popunjeno, plakala ko kišna godina
    ZOVITE JAKO RANO DA VAS NE ODBIJU KAO I MENE.
    I hvala Bogu tih dana došla mi je i patronažna sestra i dala letak za još jedan tečaj u Cambierievoj 2/II tel. 666-022, zvala i već sam bila na predavanju :D

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Da, oni u bolnici rade drame oko tog svog tečaja, a uopće im nije neki. Meni je valjao obilazak rodilišta i vježbe. Nitko ne provjerava tko i kada dolazi i je li platio (a predavaona je velika), pa se možeš samopozvati na predavanje koje te zanima.
    Tečaj patronažnih mi je bio puno zanimljiviji, ali one nemaju informacije iz rodilišta iz prve ruke, pa na neka pitanja vezana za porod i rodilište daju i krive odgovore.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Jedna nova informacija od travnja je tečaj za trudnice u KBC u Rijeka besplatan

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

koji je pozivni za rijeku??

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

051

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Podižem malo temu!
    Znam za tečaj u bolnici kada, gdje...se prijaviti, ali zanima da li netko zna za te tečajeve u domovima zdravlja? Kada se to održava i gdje?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Baš danas je patronažna bila kod mene i ostavila mi br tel za tečaj u domu zdravlja Druge detalje ne znam jer ću ih tek sutra nazvati.

051/ 666-022

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

u Rijeci postoje dva tečaja.
    Jedan drži patronaža, a jedan se održava u bolnici

Za ovaj u bolnici je bila veća gužva. Prijave su bile desetog umjesecu (658-261 i 338-287 ). Kopd njih je bitno koliko si trudna ako se ne varam bar 28 tj.

Kod patronaže nije bitno kolika je trudnoća

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Evo, uspjela sam saznati. Zvala sam 666-022 - Dom zdravlja, javila se ljubazna teta. Uglavnom, tečaj počinje 03.11.2008. u Cambierievoj, 2. kat. Tečaj se održava 8 puta po dva sata, s početkom u 17.30. Potrebno je prijaviti se telefonom, jer je broj mjesta ograničen na 20 trudnica. Tečaj se održava svaki mjesec. Idući počinje 01.12.2008.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jel znaš možda u kojem se tjednu trudnoće može ići na taj tečaj u Domu zdravlja?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kod njih nije baš strogo da mora biti neki određeni tjedan kao u bolnici 28. Mislim da se možeš prijaviti u bilo kojem tjednu iako mi je netko rekao da je bolje što kasnije.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj sanjci prvotno napisa
    jel znaš možda u kojem se tjednu trudnoće može ići na taj tečaj u Domu zdravlja?
    U Domu zdravlja nije bitno, mozes kad zelis, ako ima mjesta. Ja ću krenuti sa 23 tjedna, a moja šogorica već sa 9-10 tj. - htjele smo ići zajedno. Pitale smo u Domu zdravlja da li je to prerano, rekli su da nije, jer da će se pričati i o trudnoći, i o porodu, i o bebama, tako da bilo kad se može.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

cure, šta mislite, jel bolji tečaj u domu zdravlja ili u bolnici? ja sam u 22.tjednu i ne mogu se odlučiti na koji da idem... Glupo mi je što u bolnici se može tek sa 28.tjedana... Da li je neko možda bio na oba tečaja ili to nema smisla jer se ponavljaju iste stvari?

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

cure, šta mislite, jel bolji tečaj u domu zdravlja ili u bolnici? ja sam u 22.tjednu i ne mogu se odlučiti na koji da idem... Glupo mi je što u bolnici se može tek sa 28.tjedana... Da li je neko možda bio na oba tečaja ili to nema smisla jer se ponavljaju iste stvari?
    Ja sam bila na tečaju u Domu zdravlja, bila sam 23 tjedna, bilo je OK. Planiram ići i na onaj u bolnici. Odlučila sam se za oba dva, jer sam čula da je jako teško upasti na onaj u bolnici pa da ne propustim baš oba dva. I čula sam da nisu ista ta dva tečaja. U Domu zdravlja su većinom patronažne sestre, a u bolnici su doktori.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja bi isto najrađe išla na oba. jel na tečaj u domu zdravlja može ići i muž i da li se plaća?

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja bi isto najrađe išla na oba. jel na tečaj u domu zdravlja može ići i muž i da li se plaća?
    Može ići muž, ne plaća se ništa. Meni je bilo zanimljivo i korisno na tečaju. Samo, nazovi ih, čini mi se da počinje uvijek prvi ponedjeljak u mjesecu. Negdje gore iznad sam napisala na koji broj telefona.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja sam bila na tečaju u domu zdravlja, a jučer sam krenula na tečaj u bolnici. Po meni su osnovne razlike to što su u domu zdravlja patronažne i što se nekako više govori o samoj trudnoći ( prehrana, odijevanje, vježbe za trudnice i sl ).Da sam znala za tečaj u domu zdravlja vjerovatno bih išla ranijoj fazi trudnoće i zbilja bih ga preporučila jer je baš lijepo i poučno. Dok su u bolnici primalje i liječnici i puno više će se govoriti o samom porodu i vježbe disanja i sl. Jučer smo išli u obilazak rodilišta i meni se čini da je to baš dobro - vidjeli smo tek rođenu bebu :D ( bila je preprepredivna ), kadu, stolčić, sobe u kojima ćemo boraviti sa bebama i sl. Meni se jako svidjelo.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Bok,
    Da li netko zna kad počinju tečajevi u Rijeci, da li nekog određenog dana u mjesecu? I da li netko ide sad u veljači i da li je taj već krenuo.
    Hvala!

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    Tečaj za psihofičku pripremu trudnica
    KBC Rijeka
    Klinika za ginekologiju i porodništvo
    Rijeka, Krešimirova 42
    tel:658-200
    Najbolje je nazvati pa pitati.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Mea prvotno napisa
    Bok,
    Da li netko zna kad počinju tečajevi u Rijeci, da li nekog određenog dana u mjesecu? I da li netko ide sad u veljači i da li je taj već krenuo.
    Hvala!
    U Domu zdravlja počinje prvi ponedjeljak u mjesecu, ja mislim - imaš malo iznad gore moj post sa informacijama.
    A u bolnici znam da počinje 09.02., u ponedjeljak, u 16 sati. Trebala bi se prijaviti telefonom, i trebala bi biti barem 28 tjedana trudna.
    Ja sam bila na tečaju u prvom mjesecu, i kad sam došla prvi dan, skužila sam da je puno njih došlo koje uopće nisu prijavljene, a bilo je i onih koje su definitivno manje od 28 tjedana trudne (bila je jedna koja je valjda tek skužila da je trudna, potpuno ravan trbuh )

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Cure puno hvala na informacijama!
    Pozdrav

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Marie - imam još jedno pitanje, ti si u prvom mjesecu bila na ovom tečaju od Kbc-a ili u domu zdravlja?

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Mea prvotno napisa
    Marie - imam još jedno pitanje, ti si u prvom mjesecu bila na ovom tečaju od Kbc-a ili u domu zdravlja?
    U prvom mjesecu sam bila u KBC-u, a u Domu zdravlja sam bila u 11. mjesecu, mislim.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Tečaj u KBCu je super, ja sam za sad zadovoljna, ako imate prilike prijavite se svakako.
    Pozdrav,
    M.

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Podižem, nije vezano uz tečaj ali sam danas čula ( za mene nažalost kasno) da se vježbe za trudnice održavaju u klinici Medic-Spa, to je negdje u centru grada ( Wenzelova mislim) pa ako koga zanima.....

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •