Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 116

Tema: feng shui za početnike (o:

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno feng shui za početnike (o:

mama_jos_malo

Postano: pon srp 17, 2006 12:50 pm
    --------------------------------------------------------------------------------
    Kako smo MM i ja sami radili svoju kuhinju, obišli smo sve dućane, od Tesline i Martićeve, pa Soliduma do Velesajma.
    Na kraju sam uzela katalog poznatog dobavljača kuhinja (za 3 dužna metra tražili 55.000kn) i uzela neke detalje. Bilo mi je jako važno poštivati feng shui načela, pa smo time riješili pitanje izbora boje - nimalo inventivna bijela (viski sjaj) i trešnja (radna ploča i samostalni element).

sandy

Postano: pon srp 17, 2006 5:09 pm
    --------------------------------------------------------------------------------
    mama_jos_malo, ima li neka fina internet adresa koja daje sazvakane informacije o feng shui nacelima.
    ja bih to isto postovala ali ne znam na koju literaturu da se bacim.
    ne bih htela proucavati nesto duboko..nego nesto ..da mi lako objasne ..ovo zabranjeno/ovo dozvoljeno.

mama_jos_malo

Postano: uto srp 18, 2006 1:52 pm
    Glede Feng Shui, ja imam knjige, ali jednu posebno cijenim i po njoj sam radila sve. Poslat ću ti na pp naziv i autore, moram provjeriti.
    Feng Shui je specifičan jer se treba poštivati principe za sve koji žive u kućanstvu, pa se "pojačava" ili "smanjuje" utjecaj određenih energija, ovisno o tome što je komu potrebno (obitelj, posao, novac, zdravlje...) te se usklađuje s položajem doma i pojedine prostorije, bje se npr. usklađuju s funkcijom određene prostorije i namjene (preporuka je npr. što manje energije vatre u kuhinju-crveno, slike plamena, vulkana, sunca..., koja i onako ima puno vatre-štednjak, pa je se smanjuje vodom-plavo, valovito, sivo, inox..., što opet ovisi o stranama svijeta, kineskom horoskopu ukućana...) Zanimljivo je, lako se nauči i zahtjeva discipliniran red i kontinuirano pospremanje F.S. zabranjuje nagomilano lišće ispred kuće, paučinu i prašinu, gomilu novina u kutu...sve je to način štopanja zdrave energije. Zvonci,ugodna glazba, oslikani prozori koji ujedno priječe pogled s ulice, biljke na oštrim kutovima kao zaštita, ugodne slike ili fotke su poželjni ... (ne recimo slika lovaca u lovu u kuhinji ili blagovaonici, naravno ovisi opet o tome želiš li dobru komunikaciju za stolom i druženje ili je blagovaonica samo za hranjenje...) Ogledala imaju svoje mjesto, ideja je da ne "pomažu" odljev energije bogatstva (novca, što je po načelima F.S. ogledalo nasuprot vratiju), a svaki se "problem" u prostoru može riješiti adekvatno. Recimo fotkama klinaca nije mjesto u spavaćoj sobi roditelja, nego njihove fotke, ali uvijek u paru...
    sori na podužem postu, ali evo nabacala sam par informacija, pa koga zanima može potražiti na netu ili po literaturi...

sandy

Postano: sri srp 19, 2006 7:57 am
    mama_jos_malo,

ja sam cula da ako je kupatilo na samom ulazu u stan nije dobro.
    e sada, kod mene je bukvalno udjes u hodnik i naleces na vrata od kupatila, mozda koji cm na levu stranu.
    koliko sam ja razumela tu je dobro staviti ogledalo na spoljasnji deo vrata kupatila, sto bi meni i odgovaralo sa strane funkcionalnosti.
    takodje, treba u tom kupatilu staviti terakotu, kamen ili kristale u coskove kupatila i onda je izbalansirano.
    naravno i neko cvece koje se ogleda u ogledalu iznad lavaboa.

da li sam pravilno skapirala?

mama_jos_malo

Postano: sri srp 19, 2006 11:23 am
    Ovako, iako nisam baš neki ekspert, ali proučavam i bavim se F.S. pa ću reći: Nema dobro i loše nego povoljno i nepovoljno. Naravno da ne možeš zazidati neka vrata u stanu, ako nisi od početka sam gradio...

Dobro je staviti biljku oštrih listova kraj OBA (simetrija i balans su važni) dovratka (štoka) na ulazu u kupaonicu. S ogledalom treba opreznije, jer zalijepiš li samoljepljivo ogledalo na vrata možda se dovedeš u poziciju zrcaliti ulazna vrata od stana/kuće (odlazak energije bogatstva iz kuće) što se ne preopruča.Osim toga, ogledalo MORA imati rub jasno naznačen, da ne "pluta" energija.
    Za kupaonice je preporučljiva zelena i plava boja, te mozaici (nered tipa potrošene paste za zube, prazne kutijice od krema, istrošene nebačene vatice, stare novine?...obvezno urediti), čisti ručnici, element zemlje se dodaje kroz posude od terakote, biljke (ujedno i drvo), vatra kroz svijeće, reljef sunca.
    Stavit cu ti link ogledala kakvo ja imam u kupaonici, a koje zadovoljava sve F.S. predujete
    Može se i kroz boju tepiha na podu pridonijeti određenoj energiji, ali i kroz oblik, jer nije svejedno je li okrugli, kvadratni, pravokutni ili puzzle-nepravilnog oblika...

ikea

tweety

Postano: sri srp 19, 2006 11:28 am
    m_j_m, možeš li mi malo pojasniti kako stoji stvar s ogledalom u mom slučaju.
    Imam ga preko trećine ormara u spavaćoj sobi. u njemu se (ako ja ne stojim pred njim) zrcale vrata od balkona. Dakle, ormar s ogledalom nalazi se uz zid, a njemu preko puta vrata od balkona.između ormara/ogledala i balkonskih vrata su moj krevet i kinderbet

talia7

Postano: sri srp 19, 2006 3:35 pm
    ...sve 5, i ja sam u planiranju uređenja stana i skorz sam u istim dilemama i ja želim poštovati koliko je to moguće principe feng shui... ?(kako god da se deklinira ?), no sva literatura koja mi je došla pod ruku i na hrvatskom i na engleskom nekako mi se činila previše komplicirano i nisam uspjela pohvatati principe, povoljno nepovoljno...
    Skroz su mi dobrodošli savjeti

tweety

Postano: sri srp 19, 2006 6:58 pm
    talia7 (napisa):
    no sva literatura koja mi je došla pod ruku i na hrvatskom i na engleskom nekako mi se činila previše komplicirano i nisam uspjela pohvatati principe, povoljno nepovoljno...

i meni!
    kupila sam jednu knjigu koja mi se onako na brzaka učinila user frendly za mene nekompetentnu po tom pitanju, ali mi je na kraju bila......"preteška".
    zato bi ovako na konkretnom primjeru da mi netko kaže.

mama_jos_malo

Postano: čet srp 20, 2006 8:26 am
    tweety (napisa):
    m_j_m, možeš li mi malo pojasniti kako stoji stvar s ogledalom u mom slučaju.
    Imam ga preko trećine ormara u spavaćoj sobi. u njemu se (ako ja ne stojim pred njim) zrcale vrata od balkona. Dakle, ormar s ogledalom nalazi se uz zid, a njemu preko puta vrata od balkona.između ormara/ogledala i balkonskih vrata su moj krevet i kinderbet

U ovakvim slučajevima na balkonska je vrata dobro staviti mobil koji priječi izravno zrcaljenje vanjskog u unutarnji prostor i obratno
    nastoj da krevet na kojem spavaš nema odraz u ogledalu (u tom slučaju dobro je prekriti ogledalo dekorativnom tkaninom prije spavanja)

http://www.ikea.com/webapp/wcs/store...gId=16392&wa=1

Biljke je dobro staviti na prozorsku klupicu, a oslikano staklo je također rješenje. (tipa vitraj)
    kako je riječ o spavaćoj sobi preporučuju se plava i bijela boja, te bež, ali i smeđa. Važno je postići efekt mekoće, kako bi prostor bio privlačan za spavanje (ono kad pomisliš da mi se tu uvaliti
    ) Nikad u spavaću sobu ne ide boja breskve/marelice, po F.S. potiče na preljubništvo.

Jastuci doprinose tome, a boja ciklame (fuksija) je dobra za ljubavni život

Možeš i sama napraviti papirnate ukrase za prozor

Zavjese na balkonskim vratima se preporučaju, ako za drugo nema opcija, s time da budu nezategnute.

Nadam se da sam pomogla

mama_jos_malo

Postano: čet srp 20, 2006 8:40 am
    Za kupaonice s wc-om nisam rekla DASKA UVIJEK SPUŠTENA, da vam se ne odlije bogatstvo.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala m_j_m_

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajvi, citljivije ce biti ako svaki post quotas

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

znam. andrej mi spava u krilu, tipkam jednoručno i svaki čas mi puca veza. ovo sam triput slagala.

cure, jel' se može čitati?

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ma moze, no sikiriki

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uhhh, ajvice, ispale su mi oči kad sam vidjela naslov, već sam mislila da ti vjeruješ u to.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Uhhh, ajvice, ispale su mi oči kad sam vidjela naslov, već sam mislila da ti vjeruješ u to.
    pa vjeruje

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a što mislite koga će sad optužiti za uzurpaciju forumskog prostora? moderatoricu!

mrzim plave i zelene kupaone ali se zalažem za pokrivanje ogledala. pa vi vidite...

kad sam već u kvaru: njojza, čestitam na novom stanu!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ne volim da je sve prešareno, ali se slažem za ogledala
    a spušten poklopac od wc-a mi je stvar navike

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja "ne vjerujem" u feng shui, ali priznajem da su mi neke stvari skroz logicne, tj da su zbog atavizama mozda jos potrebne.
    ako smo se tisucljecima i stotinama tisucljeca u spiljama bojali okrenuti ledja izlazu da nas nesto ne zaskoci, sigurno ima nesto u osjecaju neugode, koji ni ne treba biti prisutan na nekoj svjesnoj razini, kad je kauc okrenut ledjima prema prozoru.
    a o ribicama ovdje ondje, wc daskama s uzorkom ili bez njega, mislim da je samo zabava i nista drugo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    a spušten poklopac od wc-a mi je stvar navike
    Joj, vezano uz ovo ima jedna anegdota - prevodila sam knjigu o Feng-shuiju i šizila (uvijek šizim na takve stvari, meni je to kao horoskop) i nazove me mama na telefon dok sam prevodila dio o tim spuštenim WC školjkama.

I kažem ja njoj, "Jel' možeš vjerovati u ovu idiotariju, piše da ako u kući imate dignute daske od WC-a, novac samo protječe kroz vaše prste i nikad ga nećete imati!"

Veli meni mama (a u to vrijeme smo i ona i ja bile KOMA s lovom) "Ma daj ne budi skeptična, ajmo probati!"

I mi obje poklopile daske, svaka u svom stanu.

U sljedećih mjesec dana ja sam dobila TRI fenomelna i odlično plaćena posla, a ona golemi povrat poreza na koji nije računala.

I dan danas obje umiremo od smijeha kad se tog sjetimo, s tim da je ona uvjerena da je to zbog daske, a ja sam uvjerena da je to slučajnost (dasku već dugo držim gore, a financijski smo i više nego ok).

A ogledala obožavam.

Meni je u FS najsmješnije ono sa stranama svijeta ili ona fora - ako je krevet nasuprot otvorenih vrata, ima da umrete iste sekunde.

Ali ako vas veseli, kaj sad...I moja sestra vjeruje u horoskop, a ipak je volim i mislim da je pametna žena.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Naaaaajbitnija stvar koju čovjek nauči iz feg šui-ja je da višak drloga treba lijepo pobacat iz kuće.
    Dakle, antikno smeće ne dolazi u obzir

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

bingo! riješi se krame i odmah ćeš se bolje osjećati. kao i ivaričin primjer s kaučem i prozorom, jedan dio se temelji na zdravom razumu i svatko to može sam skužiti.. a drugi dio prodaje knjige i tečajeve.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je u FS najsmješnije ono sa stranama svijeta ili ona fora - ako je krevet nasuprot otvorenih vrata, ima da umrete iste sekunde.
    a sto kaze ako nemas uopce vrata na spavacoj sobi?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj litala prvotno napisa

a sto kaze ako nemas uopce vrata na spavacoj sobi?
    Ti uopće ne postojiš, samo tvoja virtualna projekcija.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja nikako ne mogu vjerovati u nesto sto kaze 'u spavacu sobu ne ide boja marelice jer potice preljubnistvo...'

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    a o ribicama ovdje ondje, wc daskama s uzorkom ili bez njega, mislim da je samo zabava i nista drugo
    aaa daaaj ivarice, ubila si mi romantiku

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Glede Feng Shui (čita se: fng šui) riječ je o principima uređenja unutarnjeg prostora u skaldu s vanjskim, uz poštivanje osobnosti ukućana, njihovih potreba i navika. Nije riječ o "vjerovanju" u smislu nekakve religije, nego o postavljanju namještaja i stvari i usklađivanju boja unutar nekog prostora na način ugodan za življenje. Određenim predmetima (biljke, mobili, umjetnine, slike, akvariji, kućne fontane, svijeće, tkanine: stoljnjaci, posteljine...) na "pravilnom" mjestu pomaže se određena energija, odn. prostor kroz poštivanje F.S. principa biva usklađen sa svojom namjenom.
    Spavaća soba: za miran san, za odmor, za ljubav partnera... (zato tv po F.S. nema mjesta u spavaćoj sobi)
    Dječja soba: za odmor, za igru, za učenje (ujedinjuje niz funkcija, pa se na taj način uređuje kako bi svaka bila podržana ispravno)
    Kuhinja: kuhanje zdrave hrane, početak dana s doručkom, kavom, "rituali", pa i druženje ukućana
    Blagovaonica: je li ima i boravišnu funkciju ili služi samo za blagovanje
    Dnevna soba za boravak: čitanje, susret ukućana, rad kod kuće...
    Kupaonica: održavanje higijene, opuštanje...
    Svaki prostor već po namjeni ima određenu energiju.
    Kad se toj energiji doprinese, prema F.S. se smatra da je onda prostor u harmoniji i da je ugodan za življenje, za druženje s prijateljima, da je poticajan, te da omogućava nesputan napredak osoba...
    Dom je mjesto u koje se rado vraćamo, ali i ugodno osjećamo.

Ja sam malo reinterpretirala Feng Shui kako bihpribližila filozofiju. Naša kuća je uređena po tim principima.
    Bitno je da se čovjek ni sa čim ne opterećuje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa
    (zato tv po F.S. nema mjesta u spavaćoj sobi)
    Ni po Luni Rocco nema mjesta TV-u u spavaćoj sobi.

Ma kužim filozofiju, velim da sam silom prilika pročitala knjižurinu od 200 strana o tome, ali je i dalje shvaćam kao i horoskop - krajnje neozbiljno.

'Ko voli, nek' izvoli, narafski. Sve dok meni ne dođe u posjet i počne zapomagati kako oštri rubovi stola donose loš chi, kao što mi se dogodilo s jednom samoprozvanom stručnjakinjom za FS.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na koji nacin utjecu oblici tepiha za kupaonu? Mislim, kako birati?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ova tema je za 10!! čitala sam neku tanju knjigu kao za početnike i primjenila nekoliko načela u svom stanu. Vjerujem da fs uređenje može donijeti samo dobro, jer sam osobno jako osjetljiva na izgled stvari i njihov razmještaj u prostoru. Svaki prostor ima energiju koja je za mene povoljna i nepovoljna i u svezi s tim se osjećam (jako) dobro ili (jako)loše. Sad da li ta energija izlazi iz ljudi ili namještaja...
    Ima ljudi koje jako volim, ali se u njihovim domovima ne osjećam dobro (npr. dnevni boravak - namještaj od orahovog drveta, tamno plavi tepisi, tamno plava garnitura od umjetne kože i svjetlo plavi zidovi, buaaa :shock.
    Netko će reći da je stvar ukusa...U svezi s tim - Prvotni razmještaj u mom stanu jako je loše utjecao na mene, neprestano sam osjećala nelagodu i nemir. Ne znajući za f.s. odlučila sam sve razmjestiti drugačije (sa istim namještajem - koji je nov). Sve se promijenilo - i mm i ja 100% više vremena provodimo u stanu i osjećam se smireno - kao da je samo to falilo, najviše volim biti kod kuće, a primjećujem da se i gosti bolje osjećaju, te da kod nas jako vole boraviti djeca.

Najbolja mi je fora (nek se ne naljute oni koji to shvaćaju ozbiljnije ) - za blagostanje - novac - staviš nekoliko novčića zamotanih u crveni papir ispod visokog cvijeta! Naravno da sam ja stavila ispod puzavca koji sad ima oko 6 m

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj marinna prvotno napisa
    Najbolja mi je fora (nek se ne naljute oni koji to shvaćaju ozbiljnije ) - za blagostanje - novac - staviš nekoliko novčića zamotanih u crveni papir ispod visokog cvijeta! Naravno da sam ja stavila ispod puzavca koji sad ima oko 6 m
    Nisi samo napisala jel imalo efekta.
    Ja sam isto esteta za životne prostore i u stanovima nekih dragih ljudi se loše osjećam. Pogotovo ne volim hladne prostore (ne u smislu grijanja, nego boja). Baš kad smo neki dan stigli s mora kažem MM kako se super osjećam kad uđem u naš stan. Zasada jedina FS fora koju sam ja u svom stanu primjenila je bila ta da sam se riješila ogledala koje se sastojalo od više dijelova i sad imam krasno ovalno ogledalo. Navodno ogledala iz više djelova potiču ukućane na rasipništvo. MM je zaključio da je zadnji tren za promjenu ogledala. Javim vam jel djeluje!

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

mama_još_malo, imam ogledalo nasuprot vrata u dnevnoj sobi, što s tim?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Amelie32 prvotno napisa
    Nisi samo napisala jel imalo efekta.
    mm i ja se uvijek zezamo kako ne možemo ostati bez para, kad se čini da ćemo proglasiti bankrot nekako uvijek dođe neplanirana financijska injekcija (regres, povrat poreza, bogati stric i sl. )

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj saška prvotno napisa
    ovisi što se u njemu ogleda, zrcalili u vanjski svijet ili ne. Preporuka je da ogledalo zrcali nešto lijepo (biljku, dječje crteže, sliku, umjetninu...) kad se ti u njemu ne ogledaš.

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ovisi što se u njemu ogleda, zrcalili u vanjski svijet ili ne. Preporuka je da ogledalo zrcali nešto lijepo (biljku, dječje crteže, sliku, umjetninu...) kad se ti u njemu ne ogledaš.
    Hodnik i vrata od wc-a. Ne baš osobito ljepo.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Hodnik i vrata od wc-a. Ne baš osobito ljepo.
    Pokušaj staviti biljke na mjesto koje se zrcali. Ne preporuča se ukrašavati ulaz u wc, kao ni ukrasna wc daska (odtok bogastva), pa vodi o tome računa.Možda možeš u hodniku nešto staviti. Nastoj da u hodniku, to vrijedi za inače, ne gomilaš poštu, novine,ključeve, papire, obuća mora odmah u ormarić odn. na mjesto, jakne i kaputi na vješalicu...Nered nije po Feng Shui-ju. Preporuka boje za ulazni hodnik je žuta (inače boja pogodna za istok). Ne znam je li to ulazni hodnik li je riječ o izdvojenom hodniku koji vodi u sobe...
    Provjerit ću naslov svoje knjige pa javim, nevjerojatno da ne znam na pamet, a stalno je konzultiram

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Dugujem Vam naslov knjige koju koristim:

PRAKTIČNI PRIRUČNIK

POTPUNI VODIČ KROZ FENG SHUI

autor: GILL HALE

Naknada Fran, Zagreb 2002.

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

A ja baš svoj žuti hodnik dala prefarbati u marelicu. Dobro da nisam spavaću sobu u marelicu.
    Mama_ još_ malo ajde preporuči neku finu bojicu za spavaću sobu koja gleda na jug. Sad je u boji lavande, ali bih ja nekaj drugo. Mislila sam zid iznad uzglavlja u vinsko crvenu, a ostale zidove nešto svijetlije. Namještaj je u boji trešnje s bijelim vratima, a novi krevet će biti bijeli.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Amelie32 prvotno napisa
    A ja baš svoj žuti hodnik dala prefarbati u marelicu. Dobro da nisam spavaću sobu u marelicu.
    Mama_ još_ malo ajde preporuči neku finu bojicu za spavaću sobu koja gleda na jug. Sad je u boji lavande, ali bih ja nekaj drugo. Mislila sam zid iznad uzglavlja u vinsko crvenu, a ostale zidove nešto svijetlije. Namještaj je u boji trešnje s bijelim vratima, a novi krevet će biti bijeli.
    U spavaću, da ljubav procvate paše boja ciklame (fuksija), crvena potiče na aktivnost pa može biti teško zaspati ili može biti nemiran san, posteljina najbolje bijela, ili plava za san (sve nijanse)

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ne znam kako će MM prihvatiti tu boju ciklame, ali meni se sviđa. samo se bojim da je soba premala da ju cijelu tako obojim. Možda samo zid uz uzglavlje u toj boji, a ostali malo nježnije.
    Čuj ako crvena potiče na aktivnost, a to je ono kaj ja mislim MM neće imati ništa protiv !
    U svakom slučaju puno ti hvala na savjetu.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

U spavaću, da ljubav procvate paše boja ciklame (fuksija), crvena potiče na aktivnost pa može biti teško zaspati ili može biti nemiran san, posteljina najbolje bijela, ili plava za san (sve nijanse)
    feng shui ili ne feng shui (bajdvej, ja čitam feng švai, tako mi reko kosooki arhitekt), crvena, narančasta i žuta svakako potiču na aktivnost (žuta na intelektualnu) i ne treba nikakva mudrost da bi se to znalo.

kao što se oduvijek znalo da zelena smiruje (pa su školske klupe i ploče te operacijske dvorane bile zelene)...

ja ću svoju kuću urediti po tim principima kada budem živjela na način na koji se živi u postojbini FS filozofije.
    A do tada ću rotirati dok ne nađem ono što se najbolje uklapa u moj životni ritam. I usput moliti Boga da i Eskimi ne "patentiraju" neku svoju filozofiju primjenjivu na arhitekturu.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

apri, razočarala si me. ja sam mislila da si nam došla reći da ćeš cijelu kuću prefarbati u fuksiju.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Amelie, slobodno ti oboji svoju malu sobu u intenzivniju/tamniju... boju. "Jača" boja vizualno smanjuje prostor samo ako su tako obojana sva 4 (li više) zida. Ako obojaš samo jedan (onaj iza uzglavlja), dapače, soba će dobiti na voluminoznosti.
    Vinsko crvena, uz bijeli krevet i tri bijela zida bi bilo odlično. Samo pripazi na neki detalj na jednom od tih bijelih zidova (zavjese, slika, nešto)...

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

O Apricot već sam se pitala kad ćeš se priključiti u raspravu.
    Znači da će po svemu navedenom o žutoj, crvenoj i naranđastoj boji moj novoofarbani dnevni boravak prštati od intelektualnih aktivnosti, a tek na proljeće kad riješim spavaću sobu u fuksiju, bit će svega i svačega.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Na tvoju odgovornost, draga moja...

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja već dva tjedna brljam po feng shui knjigama jer uređujemo svoj dnevni boravak (oko 20 m2) i na kraju razmišljamo o tri boje: limeta, boja pijeska i maslina zelena. Namještaj će biti tamno smeđ u kobinaciji s bež i minimalan.
    O kauču još razmišljamo, ali bit će neka boja pijeska (tamnija).

Nisam načistu s tim bojama s obzirom na strane svijeta, dnevni je na jugozapadu, veliki prozori, od sunca i svjetla se treba skrivati.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

limeta kora ili limeta iznutra?
    čuvaj se limeta žute - reflektira svjetlo i pojačava dojam opće osvijetljenosti.

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    limeta kora ili limeta iznutra?
    čuvaj se limeta žute - reflektira svjetlo i pojačava dojam opće osvijetljenosti.
    Slažem se s Apricot, imala sam takav hodnik do sada (limeta iznutra) i izgedao je vrlo svježe i svijetlo.
    Ja bih samo jedan zid na kojem će biti regal i TV obojala u maslinu.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Reci te mi na koju stranu treba staviti fontanicu(baš u kući imam jednu malu),a negdje sam čitala da dođe mislim na sjever
    pa nisam sigurna

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj neva prvotno napisa
    Reci te mi na koju stranu treba staviti fontanicu(baš u kući imam jednu malu),a negdje sam čitala da dođe mislim na sjever
    pa nisam sigurna

Fontane se stavljaju na istok ili jugoistok (gledano u odnosu na sredinu doma) da bi se potaknuli novi projekti, novi početci, karijera, aktivnosti vezane za ambicije...
    Bitna je ravnoteža, jer u suprotnom je moguć pretjeran rad i hiperaktivnost.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hvala

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ajme ljudi..nemojte opet taj Feng svaji, sad cu opet zabrijat na to..
    A to je tako naporno...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni su rekli da u spavaćoj sobi ne smiju biti slike vode... :?

a ja baš imam iznad kreveta neke valove na hridi...

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Davno sam pročitala neku knjigu o FS, i oduševila me jedna stvar: cijeli FS se bazira na redu, pospremanju, bacanju starih stvari... Kao da su mene pitali.
    E tu sam velika pristalica FS - to je totalno u mom stilu!

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam zbog tog Svajija maltretirala MM-a da dva puta mice mrcinu od bracnog kreveta.
    Za spavacu sobu kaze da bi sve trebalo bit u paru,znaci..ne jedna slika neg dva komada, kao neko zajednistvo..balans..pojma nemam. Sva sreca vise se ne sjecam svega, u trudnoci sam bila zaludena..

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj retha prvotno napisa
    Za spavacu sobu kaze da bi sve trebalo bit u paru,znaci..ne jedna slika neg dva komada, kao neko zajednistvo..balans..pojma nemam.
    ja imam dvije slike! valjda sam dobro izbalansirana u zajedništvu sa samom sobom!

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobro, ha?

ipak, ja vjerujem u energiju i intuiciju.

imala sam stvari koje su me energetski "izluđivale". jednostavno - nisam ih mogla podnesti. npr. stol (jes da je bio s oštrim rubovima, ali mislim da je to bila sporedna stvar) - nakon nekog vremena nisam više mogla sjediti za njim, ni jesti. da ne pričam kako sam skoro stvari preselila na dasku za peglanje... :? a stol je bio kod mene skoro 10 godina.

to je bio stol koji je u sebi imao (negativnu) energiju prethodne vlasnice, i ja sam jednostavno MORALA kupiti drugi. pa sam stari dala van - iako su mi novi donesli bez nogu... (to se samo meni može dogoditi, ne morate se bojati ).

imala sam i prekrasnu zlatnu narukvicu (poklon). nakon što sam ju nosila dobrih 15 godina - izgubila sam ju. i odahnula - jer sam preko nje dobivala loše vibre.

cvijeće u stanu me smeta. jednostavno - ne mogu ga imati. probala sam držati teglicu na prozoru - ali ni pod razno. jedino što mi ne smeta je rezano cvijeće u vazi.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

slike u spavaćoj sobi trebaju biti u paru, a ne preporuča se stavljati fotke djece ili prijatelja. Samo partneri, uvijek skupa (ne portret svakog pojedinačno)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •