1. šetnje
Tin se isto ne voli voziti u kolicima, ali smo mi ipak od kada se rodio gotovo svaki dan po dva puta u šetnji. Metodom pokušaja i pogrešaka svaki put pronađem modus koji mu odgovara. Tako smo imali fazu kad smo izlazili kad sam vidjela da je izrazito pospan, pa bi ubrzo u kolicima zaspao. Nakon toga je slijedila faza kada smo mogli izaći isključivo nakon što se doma naspavao. Ali doslovno je bilo-kad se probudio, brzinsko mijenjanje pelena i pravac van-time bi dobili kojih 30-ak minuta mirnog ležanja u kolicima. Sada nam je u điru da se moramo kretati negdje gdje mladi gospodin može promatrati aute, tramvaje, semafore isl. To ga nakon jedno pola sata uspava. My point is: uvijek sam slušala njega i pokušavala naći ono što njemu paše! Ne ni ja uglavnom ne mogu ići s njim u grad kad sam sama, pa to i ne pokušavam. Svoje potrebe i želje podređujem njemu.
3.paklene noći
Kad nađeš izlaz iz ovoga, molim te podijeli sa mnom. Mi ovako već 8 mjeseci.
taj problem rjesavala izvlacenjem bradavice iz usta cim bih po njegovom disanju skontala da je utonuo u san
Ja obično nakon 10-tog ili 20-tog pokušaja odustanem, pa nama cica služi i kao duda. Jednostavno nemam drugog rješenja.

Za kraj najtrivijalnija fraza ali i jedina istinita-to je samo prolazna faza. Kod nekog djeteta duža kod nekoga kraća ali kod svakoga prolazna.