-
1. Šetnje su nam postale nemoguća misija!
Nama je tako bilo od pocetka. On jednostavno najvise voli da se nosi okrenut od mene. Kolica su nam bila u igri u preriodu kad je Novi imao dva meseca pa do, odprilike 3, a u marami smo poceli da se nosimo sa 3 meseca. Fazon je da se on bunio i u marami (ne uvek, ali desavalo se ipak dovoljno cesto da bi bilo pomenuto), i onda bi ga vadila i nosila okrenutog ka napolje, a ako to ne bi pomagalo, dojila bih ga. Sad, sa 13 meseci, Novi je iskusni hodac (hoda od 10 meseci), ali ne mogu da ocekujem da mu kazem "Novi idemo do parka!" i da on krene u tom pravcu, nego zastane kod svakog automobilskog svetalceta, i ostao bi tako do spavanja! Tako da se i dan danas nosimo, samo bez marame jer ne mogu stalno da ga vadim i ponovo stavljam.
Hocu da kazem da nosenja, sisanja, plakanja i ostale bebece aktivnosti ne mozes u potpunosti da izbegnes, i da uvek moras da balansiras izmedju njegovih potreba, tvojih mogucnosti i trenutnih okolnosti.
Sto je veci, bice mu potrebne duze setnje.
2. Funkcija cice kao budilice!
To je isto normalna stvar. Ja sam jedino dodatno primetila da ako se dobro naspavao onda mu jako kratko treba sika posle budjenja, a ako nije, trajace i po sat, sat i po.
3. Paklene noći
Paklene noci su, kod nas, periodicne, a periodi su se najcesce poklapali sa rastom zubica. Ne mozes, tako malu bebu, da bez upotrebe sile "odviknes" od celonocnog sisanja, ali ja 90% garantujem da ce za maximalno 15 dana da prodje! Posle toga ce najverovatnije da se budi 3-4 puta nocu, a ne samo jednom, ali to je vec potpuno regularno stanje za njegov uzrast.
Napominjem da nisam mislila da ti uopste zelis da ga "odvikavas", a narocito ne nasilno, samo mislim da nema treceg resenja, pa sam se tako izrazila.
4. Ni ja ne vozim, ali nadam se da cu uskoro, do sada me to jednostavno nije ni zanimalo. Sve cega se ti Luna plasis, i ja se plasim, samo sto ja ne upadam bas u paniku.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma