Da se vratim malo na ovo.Luna Rocco prvotno napisa
Kaleb preko dana spava u 2-3 navrata po sat-dva. Ima ustaljeni red koji si je sam odredio, uhvatili smo ritam, uspavam ga izuzetno brzo i lako i sve je super.
No, noći su nam KATASTROFALNE.
Uopće nije problem u tome što on sisa, nego u tome što mi se čini da mu je općenito kvaliteta sna nikakva, a ne znam kako bih je poboljšala i gdje leži uzrok.
Dakle, na spavanje ga stavljamo između 19 i 20 h (probali smo i ranije i kasnije, no ovo nam se čini optimalnim). Nakon kupanja, presvlačenja i maženja liježem s njim u krevet, gdje se uvijek uredno ponavlja isti scenarij: izvrsne je volje, lagano pospan, dobije ciku, soba je poluzamračena, sve je mirno, ma idealna atmosfera za spavanac.
On neko vrijeme sisa, a onda se počne buniti, koprcati, sav se unervozi i na kraju počinje cendrati. Ako inzistiram da ostanemo u krevetu, cendranje prelazi u plač, tako da sam odavno prestala inzistirati. MD ili ja ga uzimamo na ruke, stavljamo muziku koju voli i skačemo s njim po lopti. Koji put zaspi za 15 minuta, koji put za sat i pol, nema pravila.
Kad konačno zaspi, stavljamo ga u krevet (naš, spava s nama). U prosjeku je to između 20 i 21 h. I onda počinje - MD i ja liježemo oko ponoći, a u tom razdoblju do ponoći "zove" me minimalno 3, a ponekad i do 10 puta. Malo si pocica, zaspi, ja se maknem, pa opet zove, opet si malo pocica i tako unedogled. Sumnjam da u tom periodu uopće iskusi dublji san.
Zatim mi dolazimo u krevet. Prvi put se prišteka odmah (dakle, oko ponoći) i tako skupa zaspemo. No, mene boli kičma, budim se ukočena nakon sat-sat i pol i pokušavam izvaditi bradavicu iz usta naizgled uspavanog djeteta. Pogreška, velika pogreška. Buni se, protestira, počinje cendrati i ako cica nije u ustima za par sekundi, slijedi plač.
S većim ili manjim varijacijama na temu, takva situacija traje cijelu noć.
Problem je slijedeći:
1. rastura me kičma
2. užasno me bole bradavice
3. zbog 1. i 2. spavam vrlo malo i nekvalitetno, plačljiva sam i nervozna i teško dolazim k sebi ujutro
Najveći problem:
ta "žrtva" i ne bi bila tako teška da ja sve češće nemam osjećaj da je taj njegov istrzan, isprekidan san vrlo nekvalitetan i da to ni njemu ne odgovara. Dugo vremena imao je posve prihvatljiv tempo - buđenje za ciku svaka 2-3-4 sata, posisao bi, pustio je i zaspao i to je onda imalo nekog smisla. Ovo nema nikakvog smisla. Traje predugo da bih mogla reći da je u pitanju faza, pa...