Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Kvalitetna masina

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Kvalitetna masina

Sivate vi i svasta radite i sad ste me zarazile. Nisam jos 100% sigurna, ali razmisljam o kupovini neke masine. Sjecam se jedne bagatove radi koje je moja najsmirenija mama na svijetu skoro poludjela.
    Zelim reci sa time da zelim neku masinu stabilnu, koja radi, kojoj igle stalno ne pucaju, koja moze i te rubove raditi i svasta vec sve sto treba i podnijet vise slojeva i deblje materijale, a da nije bas ono profesionalna i stoga turbo skupa.

Preporuke?
    Molim vas da uz prijedloge stavite i otprilike cijenu!

Unatoc tome sto sam pocetnik, ne bi htjela masinu koja zato sto je "pocetnicka" bude takva da me obeshrabri za cijeli zivot ili da ludim uz nju kao moja mama uz onu Bagatovu.

Hvala!

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I mene zanima, jer mi je moji žele pokloniti za rođendan :D , a ne znaju koju.

Htjela bih još pitati da li svaka mašina može šivati elastičnu-rastezljivu robu, jednom sam prijateljici odnjela jednu rastezljivu haljinu koju sam skratila pa da je porubi i rekla je da ne može to njena mašina :? cijelu je izbužala a nije je uspjela porubit.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...a jednom sam ja cula da postoje masine sa nekakvim ugradbenim valjda pc-om s vec memoriranim programicima---pa tko zeli biti haj teh mamasivacica..jel....
    p.s. a ja i shivanje.....,uuuuuuuhhhhhh...

Početno

ovako, one masine obicne vise i nisu tako skupe, ja imam neku bagatovu srednje kvalitete kupila sam ju za 1300 kn u mercatoru. stavlja se na stol, šila sam s njom pelene i traperice i svasta...igla pukne tu i tamo al boze moj, to je potrosni materijal...
    osim toga kupila sam i endlericu(overlovku) s kojom sam isto radila pelene i svasta i meni je manje vise super, cetiri konca lako se radi.....bila je negdje 800 kn u mercatoru pred godinu dana, isto se stavlja na stol, dakle ne zauzima puno mjesta i nije plasticna, jako je stabilna...
    jedina mana koju ima( a ja sijem od svoje desete godine) je ta da nema mogucnost smanjivanja ruba, tj boda na skroz uski.
    dakle ima samo jednu sirinu...

samo da napomenem, mozda ce nekom igrat ulogu, ja sam sa te dvije masine sila djeci haljine za pricest i krstenje i bombonjerice koje smo poklanjali, i to od satena i organze, a njih mozete vidjeti klikom na link u mom potpisu...
    ja prezadovoljna

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Di u Mercatoru? U Tehnici?

Početno

aha, al racunaj da sam overlovku kupila prije godinu a obicnu pred sest mjeseci

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

O mašinama nemam pojma, mada bih ju voljela imati, ali sam škicula u album... Preslatki ste mi svi skupa

Početno

tnx

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

prekrasne slike daphne

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Prije svake kupovine naravno potrebno je izvrsiti adekvatnu analizu!

Odustala sam od kupovine do prije pol sata kad mi je ipak sinulo da bi meni masina trebala za stosta.

Sunac mi je preporucila masine pfaff... proucavam sad njihove modele na oooodlicno napravljenom web site-u

http://www.pfaff.com

A nasla sam i gdje se mogu kupiti!

Croatia
    Nana S.A.N
    Straznicka 4
    10430 Samobor
    Phone: +385 1 33 66 140
    Fax: +385 1 33 66 908

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::::

Ono sto me zanima jest slijedece:

1) Endlerica je ona koja radi onaj rub s koncem, zar ne? Da li je ona nuzna i postoje li masine koje imaju tu opciju zajedno sa drugim opcijama? Kao AIO masina..

2) Sto da gledam od opcija koje masina mora imati?
    - razliciti savovi? Kakvi? I zasto su potrebni razlictii?
    - busenje rupica za gumbe (tj. ne busenje, nego to radenje tih rupica) - to mora imati svaka?
    - sto jos?

3) Kako da skuzim na pogled u ducanu da je neka masina ok ili da nije? Koji su slabe tocke najcesce kod masina i kako ih prepoznati prije kupovine?

4) Da li su sve masine sa tim stolovima? A ako nisu onda ih moram staviti na neki drugi.. koliko je to onda stabilno?

HVala!

Početno

uh joj puno pitanja a ja jedva gledam...
    mislim da ti je najlakse da me zvrcnes
    pfaf masine su kvalitetne ali za mene trenutno malo puno preskupe...

1) endlerica ti nije nuzna (ovisi sta hoces sivati) ali su cvrsci savovi s njom. pitaj u ducanu za masinu koja se zove iberdek(trebalo bi to napisati na njemackom al ja nemam na tastaturi ona slova s prijeglasom...) ona ti u principu radi onaj rub kad je izvana sve ravno(dupli ravni sav) a unutra ga plete ko endlerica. kuzis? mislim da bi takva masina trebala imati opciju da radi sav kao i endlerica.

2)svaka masina ima razlicite savove i onaj program za rupice(bas svaka) jedino neznam ako zelis vesti s njom, onda trazis masinu koja uz te programe ima i onaj za vezenje.razni programi savova su ti potrebni kako u slucaju da nemas endlericu mozes kvalitetno napraviti ono sto si zamislila.
    npr. sijes hlace. spajas nogavice a nemas endlericu. umjesto nje upotrijebis cik-cak, i pojacas ga ravnim bodom....
    osim toga recimo trostruki cik-cak mozes upotrijebiti i kao ukrasni sav na rubovima hlaca, kosulja i svega ostalog....

3)tesko mozes odmah u ducanu skuziti slabe tocke masine jer je nemozes isprobati... ono sto mozes paziti je da nije previse nestabilna, da se ne klima jako pod rukom, da nije neka slaba plastika(mislim na kuciste) i da igla nije previse blizu ruba ubodne ploce jer na taj nacin lako pucaju ako se imalo saviju.(igle mislim)

4) ako kupujes masinu ovisi gdje ju zelis smjestiti i koliko mjesta imas u stanu. mozes ju kupiti sa sandukom(to je kao ormaric ) ili pokretnu stolnu...nju izvadis iz kofera(kutije) i stavis na stol...
    vrlo je stabilna budi bez brige, ne mrda se dok sijes ako je ne guras rukom, jer sve imaju podlogu protiv klizanja na nogicama..
    pusa

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Daphne, hvala ti puno! Uopce nisam dobila obavijest o odgovoru, pa do sad nisam procitala.
    U meduvremenu sam pronasla cijene pfaff masina i skuzila da su preskupe, cak i one kao hobby modeli.

Ima neka u metro-u toyotina za 1000 kn na snizenju (ne znam koliko je inace).. kakve su toyotine... sto mislis?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

toyotine su masine odlicne. slobodno kupi ako ti se svidja.

Početno

neznam kakve su toyotine, nisam ih nikad imala...
    ja imam dvije bagatice, a mama mi ima privileg koju je narucila iz quelle. i ta je odlicna!!! ja cesto sijem i na njoj i stvarno je super

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

A jel ima tu netko iz Zagreba tko bi mi odrzao kratak tecaj sivanja? Platim naravno!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

anita u zg jako cesto imas prave tecajeve sivanja. samo mi mozak vise ne zna gdje je spremio informaciju o tome tko i gdje to odrzava. raspitaj se. mozes poceti i sama. proucis dobro upute od masine, kupis komad tkanine i sasijes stolnjak, pa krenes n nesto kompliciranije.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja sam znala neke cure koje su bile prezadovoljne sa tečajem, čini mi se da se zvalo "Ruža", učiš krojenje i šivanje, na njihovim mašinama i navodno da su bili jako dobri

e, sad, dal oni još uvijek egzistiraju, nemam pojma, znam da su se svojevremeno dosta svugdje oglašavali, pa ih probaj pronaći

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma sigurno postoje, ali dok je Liam ovako mali tesko je doci negdje u tocno vrijeme.... "privatne" instrukcije su mi draze.

Početno

ja sam ti lijepo rekla tko ce ti dati instrukcije

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Da ne otvaram novu temu, ja bih se tu ubacila.
    Nisam nikad sivala, al su me ove pelene nagnale na razmisljanje
    Copila sam mami singericu ali je ne znam niti upalit, a i ona je odustala od sivanja na njoj jer joj se stalno neki konac petlja.
    Mozda netko ima slicnu masinu / problem pa da mi proba pomoc?
    Na njoj pise 764, a upute su na njem kojeg ne znam
    Anyone?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ne znam šivati niti me privlači, samo potvrđujem da zingerice iznutra imaju jaaaaako puno pokretnih dijelova koji se vremenom zmrdaju i to je najbolje dati nekom stručnom na popravak. Da stvar bude interesantnija, mucice i konci skončaju unutra i prekrasno se zamotaju oko svega. Strašno. Dakle, ne postoji stroj kojemu ne bi povremeno koristila generalka.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam kupila Toyotinu i prezadovoljna sam! Moze sve, ne gnjavi puno, siva debele slojeve...

A ovo s mucicama je istina... posebno sa flisom je to slucaj.... vec sam otvarala masinu 2 puta da to sve pocistim! Ionako volim otvarati masine, aparate i whatever da skuzim priincip rada.

A tko je uopce prvi patentirao sivace masine?

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja imam Bernininu Bernette , savršena ! 8)

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anita -AZ, samo za tebe

Inventor Elias Howe Was Born
    July 9, 1819

In the early 1800s, most people didn't have the money, not to mention a choice of stores in which to buy clothes for themselves and their families. At that time, everything was made by hand. Families sewed their pants, shirts, and dresses using a needle and thread. But Elias Howe changed all that. Born on July 9, 1819, Howe came up with another way to make clothes. He patented the first practical American sewing machine in 1846. Maybe you thought the inventor was someone named Singer?
    At 250 stitches a minute, Howe's machine could outsew the fastest of hand sewers. Despite its speed, though, Howe's invention did not sell very well. It wasn't until Isaac Singer (1811-1875) and Allen Wilson (1824-1888) each added their own new features to the machine that it became more popular. Singer invented the up-and-down motion mechanism, and Wilson created a rotary hook shuttle. (A sewing machine uses two spools of thread. The shuttle holds the lower thread and carries this thread through a loop of the upper thread, resulting in a stitch.) Howe, Singer, and Wilson put their inventions together, and soon sewing machines were built and sold to garment factories all over the United States.
    In 1889, an electric sewing machine for use in the home was designed and marketed by Singer. By 1905, Americans all over the country were beginning to sew with electrically powered machines. Today sewing machines in manufacturing plants use computer technology to create customized clothing with little human intervention.

link: http://www.americaslibrary.gov/jb/na...on_howe_1.html

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kloklica!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Hm, mozda bih je bas i mogla odnijeti na servis, iako na njoj nikad nije puno sivano, mislim, od pocetka je petljala taj konac.
    Probat cu sutra, pa sta bude

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •