Koliko dana traje upis hipoteke na banku? Imate li iskustva
Koliko dana traje upis hipoteke na banku? Imate li iskustva
To stvarno ovisi od suda do suda i na jednom sudu, od sudca do sudca.
Negdje će sve biti gotovo za 3 dana, a negdje za 15 dana.
Meni, koja radim u financijskoj instituciji i koja sam "imala vezu" na gruntovnici (da se sve brže sredi), trebalo je točno 30 dana :/ . Sutkinja je vratila spis jer sam trebala priložiti još neku glupost i onda je otišla na zimovanje. Do predmeta (u kojem je pisalo što mi još treba) nije mogao nitko doći, jer ga je zadržala kod sebe.
Toliko o vezama i brzinama kao i požurnicama.
No, obično na Zg Sudu sve je gotovo najduže za cca 15 dana. Banke imaju prioritet.
Ako sve to pitaš da bi si u kupoprodajnom ugovoru ostavila "lufta" za isplatu pune cijene (iz kredita), preporučujem ti da od trentuka sklapanja kupoprodajnog ugovora (ne predugovora) daš cca 30-45 dana vremena za isplatu pune kupoprodajne cijene iz kredita.
Da to je točno tako. Banke imaju prednost jer se radi o kreditu. Nama je sve bilo gotovo za 3 dana.
Pitam zato jer bi htjela izbjeći interkalarne kamate da ulovim kraj ovog mjeseca. Prijedlog za Hipoteku predajem tek u ponedjeljak.
Po ugovoru trebam platiti do 30.8. Da li mogu onda tempirati isplatu krajem iduceg mjeseca bez i.kamata ili se to ne može?
Naime dali postoji ograničenje u broju dana isplate kredita od solemnizacije?
naravno da se nitko ne javlja na 4 broja koja sam dobila za informiranje???
Gle sve ti ovisi o banci. U osnovi ti se možeš o svemu dogovoriti sa kreditnim referentom u banci.kate prvotno napisa
Najčešće ti isplata ide par dana nakon dostave banci ovjerenog ugovora i upisane hipoteke.
Da, ja sama dostavljam upis hipoteke pa cu tako namjestiti za idući mjesec, ako me ovi iz gruntovnice ne unište prije toga.