Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: upis hipoteke

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno upis hipoteke

Koliko dana traje upis hipoteke na banku? Imate li iskustva

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To stvarno ovisi od suda do suda i na jednom sudu, od sudca do sudca.

Negdje će sve biti gotovo za 3 dana, a negdje za 15 dana.

Meni, koja radim u financijskoj instituciji i koja sam "imala vezu" na gruntovnici (da se sve brže sredi), trebalo je točno 30 dana :/ . Sutkinja je vratila spis jer sam trebala priložiti još neku glupost i onda je otišla na zimovanje. Do predmeta (u kojem je pisalo što mi još treba) nije mogao nitko doći, jer ga je zadržala kod sebe.

Toliko o vezama i brzinama kao i požurnicama.

No, obično na Zg Sudu sve je gotovo najduže za cca 15 dana. Banke imaju prioritet.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako sve to pitaš da bi si u kupoprodajnom ugovoru ostavila "lufta" za isplatu pune cijene (iz kredita), preporučujem ti da od trentuka sklapanja kupoprodajnog ugovora (ne predugovora) daš cca 30-45 dana vremena za isplatu pune kupoprodajne cijene iz kredita.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Da to je točno tako. Banke imaju prednost jer se radi o kreditu. Nama je sve bilo gotovo za 3 dana.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pitam zato jer bi htjela izbjeći interkalarne kamate da ulovim kraj ovog mjeseca. Prijedlog za Hipoteku predajem tek u ponedjeljak.

Po ugovoru trebam platiti do 30.8. Da li mogu onda tempirati isplatu krajem iduceg mjeseca bez i.kamata ili se to ne može?

Naime dali postoji ograničenje u broju dana isplate kredita od solemnizacije?

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

naravno da se nitko ne javlja na 4 broja koja sam dobila za informiranje???

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kate prvotno napisa
    Pitam zato jer bi htjela izbjeći interkalarne kamate da ulovim kraj ovog mjeseca. Prijedlog za Hipoteku predajem tek u ponedjeljak.

Po ugovoru trebam platiti do 30.8. Da li mogu onda tempirati isplatu krajem iduceg mjeseca bez i.kamata ili se to ne može?

Naime dali postoji ograničenje u broju dana isplate kredita od solemnizacije?
    Gle sve ti ovisi o banci. U osnovi ti se možeš o svemu dogovoriti sa kreditnim referentom u banci.

Najčešće ti isplata ide par dana nakon dostave banci ovjerenog ugovora i upisane hipoteke.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Da, ja sama dostavljam upis hipoteke pa cu tako namjestiti za idući mjesec, ako me ovi iz gruntovnice ne unište prije toga.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •