Koliko sam upoznata rijedak slučaj. i ja spadam među njih. ne sjećam se više u kojem tjednu trudnoće sam bila kad sam primijetila sitne tragove krvi na grudnjaku i totalno prestrašena otišla giniću koji me također uputio na uzv.
uzv je bio uredan uz napomenu da dođem na kontrolu neko vrijeme nakon poroda (sad se više i ne sjećam koliko nakon poroda, samo znam da na tu kontrolu nisam otišla).
kad sam rodila i kad je mlijeko nadošlo (3. dan po porodu) zaradila sam mastitis jer je lada bila 3 dana u inkubatoru, a meni su svi redom (liječnici, sestre) rekli da nema mjesta panici jer sam rodila carskim pa neće mlijeko tako skoro. aha bilo je kasno kad sam shvatila da se moram izdajati i kako nisam baš znala kako pomogle su mi sestre.

uglavnom, tijekom izdajanja iz desne dojke curilo je mlijeko pomiješano s krvlju. ne mogu procijeniti koliko, ali spavačica i plahta bile su potpuno mokre. ja sam bila u šoku, a sestra koja me izdajala (djelovala je prilično iskusno) rekla je da to vidjela samo jednom do tada.
nakon tog izdajanja krenulo je čisto mlijeko bez krvi, a ladu sam prvi puta dojila slijedeći dan.

krv se kasnije više nije pojavila, ali je ta dojka (uslijed prekomjernog izdajanja) bila nešto veća i kanalići su bili prohodniji tako da je lada oduvijek preferirala baš tu. danas je zove "vejika", a ovu drugu "maja".

svi su mi kasnije rekli da je vjerojatno došlo do pucanja kapilara i da nema mjesta zabrinutosti. eto i ja sam skroz zaboravila na tu kratkotrajnu noćnu moru dok me nisi podsjetila.

ovo je moje iskustvo i ne daj se prestrašiti. to sam ti napisala zato da te eventualno upozorim da to možeš očekivati pa ako se i desi (a ne mora) da ne budeš u panici kao što sam i ja bila.

btw. za sada uspješno dojim 29 mjeseci